שלום

• פותח הנושא yupit
  • פורסם בתאריך

yupit

New member
שלום

שלום רב לך רציתי לדעת מה משמעות ציר אופק שלי בבתולה לעומת שמש בתאומים יסודות מנוגדים בעוד שניהם נשלטים ע"י מרקורי?
דברים שאני מעיד על עצמי אחד שכותב ומעמיק אבל ביחסי חברה אמנם תקשורתי אך הבדידות ניכרת על פניה לכל אורך החיים.
גם מה משמעות של הירח שנמצאת בצד השני של האופק ונראה שיש שם עכשיו מעבר של הרבה פלנטות?
אשמח לקבל תשובה.

ובכן..

המחבר בין שניהם הוא מרקורי כוכב התקשורת, והתבוננות בו אולי תבהיר לך מה בדיוק הבעייה. זוית של עימות בין מרקורי לנפטון היא זו שהופכת את הכתיבה שלך ליצירתית, אולם מבחינה תקשורתית המעורבות הרגשית הגבוהה עלולה להביא איתה במקרה של נפטון לתחושת ערפול ובדידות, ותחושה של חוסר שייכות. שאלות זהות כאלה ואחרות - מי אני ולאן אני שייך - עשויות גם הן להשאל כאן וגם דרך הירח ששוהה במזל דגים שעליו שולט נפטון. עבודת מודעות מעמיקה ויצירתיות ברמה גבוהה ומעשית, עשויות להחזיר ציר פעולה יציב לחייך.

ונוס נפטון ומרס עכשיו במזל דגים בבית העבודה והבריאות שלך. יתכן ויהיו כמה הצעות עבודה באויר או שאולי תיזום בעצמך רעיון להפיכת היצירתיות שלך למשהו מקצועי ויכולת להתפרנס ממנו, והדמיון עכשיו עובד שעות נוספות. בזמן כזה מומלץ להשגיח טוב על הבריאות שלך, לשנות הרגלי חיים, לצאת ממצבי של הסגר ובדידות לחברת אנשים במינון גבוה יותר, ויותר עדיף - אנשים שמחים..

זמן טוב גם להשקיע בגוף הפיזי, לפצוח בדיאטה, לאכול נכון, ומעל הכל - מינון גבוה של פעילות פיזית וספורטיבית.

yupit

New member
צמידות יופיטר סטורן

תודה על התשובה
שאלה אחרונה צמידות יופיטר סטורן בבית 1 נראה שמלווה אותי כל הזמן צמצום של ההתרחבות של ההבעה עצמית שלי וכרגע עובר לו סטורן בבית מול מזל קשת אשר נשלט ע"י יופיטר האם זה נחשב שהוא חוסם פעמיים?

ובכן... לא.

סטורן מאפשר לך כעת דיאלוג עם הצד היופיטרי קשתי שלך, דרך גבולות או מחסומים או מחוייבויות ומשימות בוגרות שהוא מציב ממול. זהו לא מיקום חוסם אלא דווקא מאתגר, שכן הוא מאפשר לך להתבונן מבחוץ בגבולות ובמגבלות שאתה שמת על עצמך, ועם מינון גבוה יותר של יזמה ומודעות גם להפטר מהן. שליטה - זה הסוד: אחרי הבנת הדברים, מהיכן הם מגיעים ואיך אתה אחראי להם, תוכל להחליט מה לעשות במקרה הזה ואיך לפעול.

Y. Welis

New member
אם כי נסיגת יופיטר (עד תחילת אפריל) מקשה למדי. פסימיות כללית

Y. Welis

New member
לדעתי היא מקשה יותר, על קשתים ודגיים. קומבינציה דיכאונית

Y. Welis

New member
ועלי באופן ספציפי, צריך לומר, בגלל מפה בעייתית

יש לי את סאטורן בבית 12 (מעלה 1 בתאומים) ומולו (במולות) את נפטון במעלה ה-3 בקשת; כך שיש נטיה למועקות.
&nbsp
כניסת סאטורן שבטראנזיט לקשת, יוצרת בתחילה מולות מול סאטורן שבמפה שבבית 12, ואח"כ צמידות עם נפטון שבמפה. כך שכל עוד סאטורן נודד לו בין 1 ל-3, עד יוני השנה (אז חוזר לעקרב) ושוב מחדש באוקט', יהיו מועקות.
&nbsp

Y. Welis

New member
קטן אבל קשה... מצית עימותים מסוכנים

כבר קיבלתי איומים מפושטק אחד. בדרך להזמין אמצעי הגנה מהרשת.
&nbsp
יתכן שאני לחוץ יותר, אבל המציאות מכבידה יותר מתמיד.

ווליס, אתה קצת מפתיע אותי

רמת מודעות גבוהה זה היכולת לזהות פוטנציאלים מסוכנים כגון אלה, לפני שהם מגיעים, ואם הם בכל זאת מגיעים גם לקחת אחריות - לפחות חלקית - על התרומה שלך לעניין. בתור מצית שריפות סדרתי כפי שהייתי שנים רבות עם המרס הקשתי הזה בבית 9 למדתי גם איזה גבולות לא לחצות, ועד איפה ללכת בצד הספונטני אינטואיטיבי ההוא, כך שהמקסימום שבאמת חטפתי אי פעם על ההעזה והמרדנות שלי היתה יריקה באמצע הכבישי
אבל כשזה הגיע - חייכתי: זה אשכרה הגיע לי.. מעבר לזה - למדתי לרסן את הצדדים האלה שחייבים לומר את האמת בכל רגע נתון או לחפש פרופוקציות בטוקבקים עם האמת הבלתי מתפשרת הזו, כי ברור שאנשים לא ישתנו וברור שזה תורם משהו לילד שבתוכי: אז שיתבגר כבר, רבאק, ושיפסיק לחפש בכוח לפידים. האמת? זה עובד, בעיקר אחרי שהפכת להיות אבא, אלמנט שמוסס חלק לא קטן מקליפות המרדנות ההן.

שליטה ואיפוק הן הצד השני של הקוטב שאתה מדבר עליו, וכדאי לחשוב לפעמים מה הוא מסמל אצלך ולמה זה צריך לצאת עכשיו. עזוב רגע את סטורן ויופיטר ומה שהם עושים - בחן את עצמך למה אתה מציית להם בקלות כזו, או מציית בכלל..

דעתי. בוקר חמים.

Y. Welis

New member
זו שאלה טובה אם הבעיה בי, או במציאות שמסביבי

זה דבר שאבדוק בהמשך השנה כשאערוך טיול בחו"ל. אני די מאמין שהבעיה במציאות כאן שמקצינה.

יתכן שאבהות משנה, אבל השלמה עם הקיצוניות היא לא דבר חיובי באף סיטואציה. מעריך שתגלה שיש התמודדויות בעתיד (סתם דוגמא - מערכת החינוך).

מאחר ואני מאוד אינטואיטיבי - חש דברים לפני שהמידע הקונקרטי מגיע, ובמרבית במקרים בדייקנות, אני לא חושב שיש סיבה לשנות משהו כרגע.

מעבר לכך אם אוותר על עיקרון אחד, לא אוכל להצדיק שמירה על עקרונות אחרים. עיקרון הוא לא דבר שאתה יכול לבחור מתוכו - או שאתה נאמן לו או שלא.

מי שהשתנו אלה האנשים כאן, והתעלמות מהקיצוניות שלהם לא תשנה אותם לטובה - רק תדחה את ההתמודדות שתגיע בסופו של דבר. המציאות תשיג את כולם, רק שאלה של זמן.

מהבחינה הזו, מצב הכוכבים הקשה חושף דברים שלא הייתי מודע לחריפותם עד כה. זמן להחליט אם להישאר כאן או לזוז.

אכן, דילמות לא פשוטות

הכל הופך מוקצן ואלים, ואנשים יכולים להגיע מהטוקבק אליך הביתה עם גרזן, זו התחושה בכל אופן. מסכים איתך לגמרי. אני ממשיך עדיין להלחם בטוקבקים אבל מתחיל כבר לסגת למרחב הפרטי שלי, הרחב מהמרחב הציבורי שמפסיק להתאים לי. עוזרת לי העובדה שעכשיו אני מגדל את בני בקיבוץ עם זוגתי שהיא חברת הקיבוץ, והאשליה הנוחה שהסביבה השקטה הזו היא העולם בהחלט עוזרת לי.. גם מערכת החינוך הסביבתית אליה יגיע תעזור לנו להמשיך להעמיד פנים שהכל בסדר, ותוך כדי חשיפתו ההדרגתית לעולם אלמד אותו איך להפעיל את שרירי ההשרדות שאני עצמי רכשתי לי.

אבל אין ספק שחלק מזה זה מצב הכוכבים: כתבתי על כך כבר מזמן, שפלוטו הורס במזל גדי את כל הגבולות שהיו לנו, בעוד אורנוס מקצין גם את האנרכיסטים שבינינו. הקיצוניות הדתית מול הקיצוניות החברתית יגיעו לקלאש מתישהו, אבל ההתלהבמות הימנית הפלוטונית - פלוטו במזל גדי מול ונוס במזל סרטן במפת מדינת ישראל עלולה להפוך כל ויכוח לטריגר לשליפת סכין, ללא ספק. מפחיד.

להשאר פה או לנסוע הלאה? לי אישית יש חלום לנסוע בקרוון לשנתיים שלוש עם הזוגה והילד, חלום ישן שלי, לתאילנד או לארה'ב, ולפרוץ גבולות. מצד שני, המציאות המשתנה עשויה להיות אכן שונה לגמרי כשיגיע הזמן. אז.. מאלתר, אוסף ידע ומידע ואפשרויות, ולומד איך להסתדר עם פלוטו שיוצר זוית אגרסיבית למרקורי ואורנוס - שיוצר איתו זוית של עימות. איפוק ושליטה כבר אמרנו? זה בית הספר הנוכחי שלי, והאמת-נראה לי של כולנו..

Y. Welis

New member
גם אני יצאתי מהעיר בשנה שעברה

יותר מתמיד קשה לחזור אליה בביקורים: אוירה שלילית שלא זכורה לי. מקוה שאמצע אפריל (חזרת צדק לתנועה קדימה) ישנה משהו.
אבל ההקצנה היא מגמה שנמשכת מאז 04' - אולי הדבר הוודאי היחידי שקיים. בעשור שלפני היו שנים חיוביות - בעשור הזה לא זכורות לי.

צריך לצאת. השאלה אם נצא, נוכל לחזור... די מסופק. אם מה שהיה כאן כבר לא יהיה, לא תהיה סיבה.

yupit

New member
יש לי תובנה נוספת בקשר לצדק בבית ראשון

קראתי במאמר צדק בבית ראשון ישנה הגנה על אותו אדם מחמת זכויות שהצטברו מגלגול קודם ועתה משמשים לו כקרדיט. זה יכול לגרום לו להיות בעודף אופטימיות לעשות ככל העולה על רוחו מה שעלול לבזבז את זכויותיו במידה וירד מבחינה מוסרית. תובנתי היא ששבתאי שצמוד לו בא בעצם להציב אתגר ומכשול לבל ירד שאולה מחמת שפע ולהזכיר שדברים לא באים בחינם אלא בעמל.
(רמז: צדק לשון צדקה וזכות שהצטברו, ושבתאי לשון משבית ועוצר את ההתרחבות כדי ללכת אחורה ולהודות על מה שיש בחינם וגם מפרי העמל.)

yupit

New member
בנוסף

שבתאי מרמז על הצטברות של חובות ומחויבויות שיש להשלים אותם ולכן המזלות קשת וגדי סמוכים זה לזה, אם יש עודף זכויות ומבזבזים אותם נופלים לתהום של מחיובויות של שבתאי ואם עומדים בהתחייבויות ונושאים בנטל החובות מצטברים הזכויות ועומדים לרשות צדק שנותן את הגמול והשפע.

אכן, חשיבה חיובית במיטבה

היא רק לא כל כך קשורה לאסטרולוגיה פרופר. צדק הוא לא רק מיטיב, וסטורן הוא לא רק מחריב. התפקידים שלהם הרבה יותר מורכבים מזה.

yupit

New member
שמש בזווית 90 לירח

שלום רציתי לדעת מה ההבדל כאשר יש צמידות ירח שמש לעומת היבט שלילי ביניהם במפה. האם בצמידות מידת חוזקה של יצירת מערכת יחסים גבוהה יותר?

הסבר פשוט

כשהם בצמידות הם פועלים ביחידה אחת: האדם חש משהו ומיד מבטא זאת במעשים. על זה אומרים - פיו וליבו שוים. הצמידות פועלת כגוף אחד, לטוב ולרע: זה מעניק הרבה עוצמה כשאתה מחובר למה שאתה עושה ולמי שאתה, וזה מחליש כשאתה נפגע נפשית או פיזית והפגיעה פוגעת גם בירח או גם בשמש. שני הצדדים מתבטאים באותה הצורה ואין קונפליקט ביניהם.

לעומת זאת יש קונפליקט ברור בזוית של תשעים מעלות. היא מתרחשת בין מזלות מאותה קבוצת פעולה, נאמר הקבועים או הסתגלנים: כאן גם השמש וגם הירח רוצים להתבטא במקביל, אבל בדרכי פעולה שונות ובאמצעים דומים, כלומר דרך יסוד המים או האש למשל, עם אותה עקשנות שיש למזלות הקבועים. התוצאה - קונפליקט קבוע בין התחושה לבין המעשה, בין הדיבור לבין העובדות, ובין המקום שמקבל החלטות לבין הביצוע שלהן בפועל. אפשר לומר גם בין מה שנפש רוצה, לבין מה שגוף רוצה. על אלה נאמר - יורים ובוכים..

yupit

New member
כל המפה מבוססת על יסודות המשתנים

אני מודה לך על תשובה זו יקח לי זמן להבין את משמעותה העמוקה. נראה שכל המפה מבוססת על היסודות המשתנים. ירח הרגשי צמוד לדגים יסוד המים המשתנה, שמש המעשי, ונוס ומרקורי התקשורתי לרום שמים ביסוד האוויר, צדק ושבתאי בקו האופק יסוד אדמה ונפטון בקשת יסוד האש. כולם יסודות משתנים. זאת אומרת לא רק קונפליקט בין רגשות למעשים, אלא היבט ריבוע אחד לשני עם השאר.

למעלה