שלום

Reyn

New member
מה לגבי סקס, גם הוא לא חיוני לשימור הגזע האנושי?

זו בעיה, כי החסידות יצרכו לעבוד ימים כלילות, ועם חוקי העבודה הנוקשים של ימינו...

הסבר

יצא לעבור מהתכתבות בפורום למסרים עם כמה גולשים בתפוז
כמעט בלי יוצא מהכל כולם רצו מספר טלפון או \ו לראות תמונה שלי . למרות שלא התכתבתי איתם במטרה לצאת איתם . וזה לא משהו שאני מרגישה איתם בנוח בהכרות קצרה שלהחלפת כמה מילים. עם אותו בחור קרה הפך אחרי כמעט חצי שנה שהתכתבנות אני הצעת לי את מספר שלי מכיון שכבר דברנו הרבה אז ידעתי שיהיה לי על מה לדבר איתו גם בטלפון אבל עדיין אנחנו לרוב מתכתבים כי לא נעים לי לדבר בטלפון (וזה לא שיש לי קול מוזר או משהו כזה אלא שאני בלחץ שיהיו שתיקות)

גם תמונה שלי מעולם לא שלחתי לו והוא גם לא שלח לי .שנפגשנו ראינו לראשונה אחד את השנייה

עכשיו מהכרות עם גברים אחרים אני יודעת שאף אחד לא יסכים להיות בקשר עם מישהי בלי לדבר איתה או לפחות לדעת איך היא נראת אבל לי שני שלבים אלו קשים

מכיוון שאני לא נפגשת עם אנשים אין לי דרך אחרת להכיר בני זוג חוץ מאשר דרך תפוז

dori78

New member
זה לא ממש מדויק.

המשכיות הגזע האנושי תלויה במפגשים חד פעמיים ומחוייבות של אדם אחד לפחות לאורך כמה שנים לגידול הצאצא.
חלק גדול מהפרטים בגזע האנושי גדלו כמו חיות - בקומונות של נשים שגידלו את כל הצאצאים במשותף.
בשום מקום לא תמצא עדות לתלות של המשך הגזע בזוגיות כפי שאנחנו תופסים אותה היום - מערכת יחסים ארוכת טווח.

Reyn

New member
מה שתיארת זו רק תיאוריה אחת מתוך רבות

במקרה אני קורא עכשיו את 'קיצור תולדות האנושות', שמדבר בין היתר על הנושא הזה, ומסביר שבעצם אין לנו דרך קונקרטית ומובהקת ללמוד על חיי המשפחה של בני אדם בתקופה ההיא, כך שההשערה לגבי קומונות היא אפשרית כמו כל השערה אחרת. מה גם שב70,000 השנים האחרונות כבר החלו להתפתח תרבויות אנושיות שונות, כך שגם אם חלק מהחברות חיו בקומונות, בוודאי שלא מדובר בכולן.

כמו כן, לא דיברתי דווקא על זוגיות ארוכת טווח. מההודעה של liron משתמע שהצורך של פות"ש בקשרים זוגיים באופן כללי נובע רק מלחץ חברתי, שזו פשוט טענה שגויה ומטופשת.

tgranot

New member
אני מוצא בעיה במה שאת מציאה.

לאדם אחד הרבה יותר קשה לגדל ילדים לבדו מאשר איזה שהוא סוג של פיתרון שיתופי.
אפילו בחברה מודרנית יש להורה שותף אחד לפחות, טוב יותר או פחות, לגידול ילדיו: הממשלה היא זאת המאפשרת להורה לשלוח ילדיו להשגחה בזמן שהוא יוצא לעבודה ודואג למשאבים הדרושים לקיום.
כפי שהאדם ואף יונקים אחרים נוכחו לדעת, יש ייתרון השרדותי בשיתוף פעולה.

dori78

New member
אני לא מציעה שום דבר

רק אומרת שלכמיהה לזוגיות (כפי שאנחנו תופסים אותה היום) אין קשר לאבולוציה ושרידת המין האנושי.

למעלה