שלום

kremer21

New member
שלום

צ"ט למומחים, שאלה בנושא השכר והתפקיד ( מעט מורכב ) נכנסתי בתפקיד לוגיסטי ולא מוגדר לפרויקט , לאחר שנה הגדירו את התפקיד ( התפקיד היה אדמנסטרטיבי עם כישורים בתחום מערכות מידע עם הזמן ההנהלה התחלפה ובתפקיד בצעתי מס' משימות מיוחדות ומורכבות בתחום מערכות מידע בניתי ופתחתי כלים רבי עוצמה. כיום התפקיד מוגדר כתומך כלים דוחות ( תאכלס מפתח כלים אוטומטים במערכות מידע. בשיחה עם משאבי אנוש לא מוכנים להצביע על תפקיד מטבלאות המקצועות ולכן נותנים לי שכר שאינו מתואם לתפקיד ולניסיון שצברתי, כמו הביצה והתרנגולת אני מפתח ועושה כשאני מגיע שיחת שכר ואני מדבר איתם השיחה הינה שיחת חירשים ומסבירים שזאת העבודה אינה מותאמת לטבלאות המקצועות וזה מה שיש. לכן אין לי אפשרות להצביע על רמת שכר מותאמת לתפקיד ולבוא בדרישה, ע"י כך הם מונעים ממני. בגדול אני בונה כלים תומכים בשרשרת האספקה תהליכיים עסקיים בקוד vba וגם בלי קוד אקסל למתקדמים. איך אני יוצא מהתקיעה הזאת השכר נמוך ואני עושה עבודה ענקית ומאוד חיונית , כמובן שאם אעזוב ( צפוני לא קל למצוא עבודה בתחום כזה מאוד ספציפי כותב קוד ומפתח ב vba ) ימצאו לי מחליף. מעל 5 שנים בתפקיד .

עוד עמית גורביץ

Active member
מנהל
שכר ראוי

למרבה הצער, ככל שאינך כפוף להסכם קיבוצי כללי/מיוחד, אין על המעסיק החובה הפורמלית לשלם לך שכר מסויים ו/או להשוואת אותך לטבלאות שכר מסויימות. מעסיק יוצא ידי חובתו אך בתשלום שכר המינימום, אף בלא כל חובה לבצע עדכוני שכר. המעסיק חייב לבצע העלאות שכר רק אם יש במקום עבודתך /בענף הסכם קיבוצי ו/או צו הרחבה הקובע זאת, ואולם כאמור - לא ב"שוק החופשי", אז שכר עבודתך הינו בסיס של ביקוש-היצע. אתה יכול כמובן להיכנס עם המעסיק למו"מ בעניין זה, אולם כאמור ככל שלא חל עליך הסכם קיבוצי/צו הרחבה הקובע אחרת - אין לו החובה המשפטית להעלות שכרך.

kremer21

New member
תודה - >ואם אמצא שכן כפוף

שלום עמית , &nbsp אם אמצא שאכן כפוף להסכם קיבוצי כללי או מיוחד? &nbsp ואיך מוציאים דבר כזה !! אם כן מה עליי לעשות &nbsp ושוב תודה

עוד עמית גורביץ

Active member
מנהל
כפיפות לצו הרחבה/להסכם קיבוצי

1. כפיפות ל"צו הרחבה" עשוה להיות בשים לב לענף המקצועי שבו אתה עוסק, ועל פיו. 2. כפיפות ל"הסכם קיבוצי כללי" יכולה להיות אם המעסיק שלך חבר בארגון מעסיקים כלשהו שהינו צד להסכם קיבוצי עם ארגון עובדים יציג בענף מסויים, ו/או אם אתה עוסק במקצוע שהינו מאורגן באמצעות ארגון עובדים. 3. כפיפות ל"הסכם קיבוצי מיוחד" יכולה להיות רק אם במקום עבודתך הספציפי העובדים התארגנו, השיגו לפחות שליש מהעובדים, ופנו לשם יצוג לארגון עובדים שחתם עם מעסיקך הישיר הסכם קיבוצי. 4. רק ככל שחל עליך צו הרחבה/הסכם קיבוצי ובו סולמות שכר מחייבים - תהיה זכאי לשכר בהתאם לקבוע בו.

kremer21

New member
Wowwww

סופר מקצועי... אתה יכול לייצג אותי בבקשה. &nbsp יש מצב שאם אתה תייצג אותי יפטרו אותי לאחר מיכן לגבי צו הרחבה כנראה שזה נכון אבל איך אדע במדיוק מדוייק, הענף הינו תחבורה נותנים שירותי תחזוקה לרכבת.

kremer21

New member
אם סעיף 1

כיצד אוכל לדעת יש סיכוי שכפוף לצו הרחבה איך אדע כיצד אברר זאת? בבקשה

למעלה