שלום

יש אנשים טיפשים שחושבים שהם יותר מוצלחים ממני, הם טועים. אני אדם מאוד מוצלח ומצליח. רוב האנשים טובים אבל חומרניים וטיפשים, וכיוון שהם חומרניים וטיפשים הם נוטים לחשוב מחשבות לא נכונות ולא מעריכות כלפי אדם אחר ומיוחד. נסיך שם יפה, אני מאמין שגם אני כמו נסיך באישיותי ובמה שאוכל לתרום לעולם אבל חבל לי שבזמן האחרון נהייתי מעדין לתוקפני כי הרבה אנשים הרגיזו אותי בחיים כי אני נלחם כדי לשפר את העולם ולתת לו אהבה, יופי וחכמה. אני לא צריך תרופות ולא צריך עזרה, חיי טובים.

נערך לאחרונה ב:

SupermanZW

Well-known member
יש אנשים טיפשים שחושבים שהם יותר מוצלחים ממני, הם טועים. אני אדם מאוד מוצלח ומצליח. רוב האנשים טובים אבל חומרניים וטיפשים, וכיוון שהם חומרניים וטיפשים הם נוטים לחשוב מחשבות לא נכונות ולא מעריכות כלפי אדם אחר ומיוחד. נסיך שם יפה, אני מאמין שגם אני כמו נסיך באישיותי ובמה שאוכל לתרום לעולם אבל חבל לי שבזמן האחרון נהייתי מעדין לתוקפני כי הרבה אנשים הרגיזו אותי.
מחשבות שווא אצל אנשים טפשים הם עניין שבשגרה.
לא מסכים איתך שרוב האנשים טובים. זהו Wishful thinking ולא המציאות.
היו הרבה נסיכים אכזריים בעולם, הטיעון "נסיך באישיותי" דווקא מוריד ממך ולא מוסיף לך כבוד, הוא מעיד על גאוותנות ועל שיפוט בני אדם על פי מעמדם במקום על פי אישיותם. אני במקומך הייתי מתבייש לכתוב דבר כזה.

מחשבות שווא אצל אנשים טפשים הם עניין שבשגרה.
לא מסכים איתך שרוב האנשים טובים. זהו Wishful thinking ולא המציאות.
היו הרבה נסיכים אכזריים בעולם, הטיעון "נסיך באישיותי" דווקא מוריד ממך ולא מוסיף לך כבוד, הוא מעיד על גאוותנות ועל שיפוט בני אדם על פי מעמדם במקום על פי אישיותם. אני במקומך הייתי מתבייש לכתוב דבר כזה.
התכוונתי שאוכל לתרום הרבה אהבה וטוב באישיותי לאנשים אחרים וזה חשוב. רוב האנשים טובים ולכן החברה שורדת כי יצורים משתפים פעולה. אבא שלי הביולוג אמר לי שאפילו לקופים יש מוסריות בגלל זה. לא ניסיתי להשוות את עצמי לנסיכים מסומים במציאות, אני מרגיש שבאופן כללי יש בי עדינות, אצילות נפש וטוב לב שמתאימים למושג הנסיך שנמצא בתודעת בני האדם. בכלל, אין כל רע בקצת אהבה עצמית כל זמן שהיא בונה ולא הרסנית. אני מאמין שאני אדם מאוד רוחני ואני מנסה לשפר את העולם בעזרת נתינת רוחניות והבנות משלי שאני מאמין שיוכלו לעזור.

SupermanZW

Well-known member
התכוונתי שאוכל לתרום הרבה אהבה וטוב באישיותי לאנשים אחרים וזה חשוב. רוב האנשים טובים ולכן החברה שורדת כי יצורים משתפים פעולה. אבא שלי הביולוג אמר לי שאפילו לקופים יש מוסריות בגלל זה. לא ניסיתי להשוות את עצמי לנסיכים מסומים במציאות, אני מרגיש שבאופן כללי יש בי עדינות, אצילות נפש וטוב לב שמתאימים למושג הנסיך שנמצא בתודעת בני האדם. בכלל, אין כל רע בקצת אהבה עצמית כי זמן שהיא בונה ולא הרסנית. אני מאמין שאני אדם מאוד רוחני ואני מנסה לשפר את העולם בעזרת נתינת רוחניות והבנות משלי.
לכל האנשים, גם לטובים וגם לרעים יש הבחנה בין טוב ורע. אצל הרעים שיתןף פעולה יכול לנבוע רק מאינטרס משותף, אצל הטובים יכול לנבוע שיתוף פעולה גם מרצון להיטיב ומאלטרואיזם. החברה שורדת בזכות אינטרסים משותפים ולא בגלל שרוב האנשים הם טובים. הרבה אנשים בוחרים פעמים רבות לפעול באופן לא מוסרי למרות שיכלו לבחור לפעול באופן מוסרי. אנשים שפועלים באופן בלתי מוסרי ומצדיקים זאת הם אנשים רעים. רוב האנשים מצדיקים את המעשים הלא מוסריים שעשו ולכן רוב האנשים הם רעים. אין במושג נסיך שום עדינות ואצילות נפש. כל בן מלך הוא נסיך, בין אם הוא אדם טוב בין אם הוא חלאה. אין שום קשר בין היותו של מישהו נסיך לתכונה חיובית או שלילית כלשהי. אני שולל שיוך תכונות אופי לאנשים על פי מעמדם. ודאי שעליך לאהוב את עצמך וזה אפילו טוב, אך יחוס מעמד מדומיין לעצמך אינו אהבה עצמית אלא מגלומניה וזה נחשב חולני.

יש אנשים טיפשים שחושבים שהם יותר מוצלחים ממני, הם טועים. אני אדם מאוד מוצלח ומצליח. רוב האנשים טובים אבל חומרניים וטיפשים, וכיוון שהם חומרניים וטיפשים הם נוטים לחשוב מחשבות לא נכונות ולא מעריכות כלפי אדם אחר ומיוחד. נסיך שם יפה, אני מאמין שגם אני כמו נסיך באישיותי ובמה שאוכל לתרום לעולם אבל חבל לי שבזמן האחרון נהייתי מעדין לתוקפני כי הרבה אנשים הרגיזו אותי בחיים כי אני נלחם כדי לשפר את העולם רוחנית ולתת בו אהבה, יופי וחכמה. אני לא צריך תרופות ולא צריך עזרה, חיי טובים.

SupermanZW

Well-known member
אם אתה לא צריך תרופות למה אתה לוקח תרופות? מזיק לקחת תרופות כשלא צריך.
אם אתה לא צריך עזרה מדוע אינך עובר לגור בישוב רגיל במקום כפר טיפולי ומנהל חיים עצמאיים מבלי להיאלץ לסבול מחברת אנשים דפוקים שמציקים לך ומתעללים בך?

יפה פוליסוף.סוף סוף רואים אותך .
יפה שהספקתי המון.🌷
אם אתה לא צריך עזרה מדוע אינך עובר לגור בישוב רגיל במקום כפר טיפולי ומנהל חיים עצמאיים מבלי להיאלץ לסבול מחברת אנשים דפוקים שמציקים לך ומתעללים בך

אם אתה לא צריך עזרה מדוע אינך עובר לגור בישוב רגיל במקום כפר טיפולי ומנהל חיים עצמאיים מבלי להיאלץ לסבול מחברת אנשים דפוקים שמציקים לך ומתעללים בך?
לא עניינך אם אני לוקח תרופות ולמה. מסוכן להפסיק תרופות על דעת עצמך והן יכולות להועיל. אני לא צריך עזרה מיוחדת, הקושי שלי טכני, מועט ופשוט כמו לרוב חברי היישוב ואני משתדל לנצל את מה שהיישוב הטוב יכול לתת ולהסתדר עם האנשים בצורה הכי טובה שאפשר לתת. אמרתי שאנשים באופן כללי קצת פגומים בחשיבה, ולכן אני מנסה לשנות את העולם. הרבה אנשים אוהבים אותי, אני חושב שהסיבה העיקרית שהיו תוקפניים אליי כי גם אני בעצמי נהייתי תוקפני בזמן האחרון כי הרגיזו אותי ועכשיו משתדל לחזור להיות עדין.

SupermanZW

Well-known member
לא עניינך אם אני לוקח תרופות ולמה. מסוכן להפסיק תרופות על דעת עצמך והן יכולות להועיל. אני לא צריך עזרה מיוחדת, הקושי שלי טכני, מועט ופשוט כמו לרוב חברי היישוב ואני משתדל לנצל את מה שהיישוב הטוב יכול לתת ולהסתדר עם האנשים בצורה הכי טובה שאפשר לתת. אמרתי שאנשים באופן כללי קצת פגומים בחשיבה, ולכן אני מנסה לשנות את העולם. הרבה אנשים אוהבים אותי, אני חושב שהסיבה העיקרית שהיו תוקפניים אליי כי גם אני בעצמי נהייתי תוקפני בזמן האחרון כי הרגיזו אותי ועכשיו משתדל לחזור להיות עדין.
לא ענייני, אך מכיוון שכתבת לעיני כל שאינך צריך תרופות אמור היית לצפות למסקנה שאתה לוקח תרופות מבלי שיש לך צורך בהן וזה דבר מזיק. המסקנה נובעת ישירות מדבריך.
רק "בול עץ" יכול לקרוא הצהרות כה ברורות מבלי להסיק מסקנות. אם אינך מעוניין שיסיקו מסקנות מדבריך עליך לשמור לעצמך. כל דבר בו אתה משתף בפורום יגרום באופן אוטומטי למסקנות ותגובות.

לא ענייני, אך מכיוון שכתבת לעיני כל שאינך צריך תרופות אמור היית לצפות למסקנה שאתה לוקח תרופות מבלי שיש לך צורך בהן וזה דבר מזיק. המסקנה נובעת ישירות מדבריך.
רק "בול עץ" יכול לקרוא הצהרות כה ברורות מבלי להסיק מסקנות. אם אינך מעוניין שיסיקו מסקנות מדבריך עליך לשמור לעצמך. כל דבר בו אתה משתף בפורום יגרום באופן אוטומטי למסקנות ותגובות.
לא. כתבתי את זה כי מישהו שאל אם לא לקחתי תרופות.

נכון, אבל ניסיתי להסביר לסבא שאותו אני מעריך, באיזה אופן הדרך שדיבר אליי הטרול הייתה לדעתי מקניטה ולא יפה. סבא אמנם הגן עליי מפניו ויפה, אבל אחר כך כתב לי שאותו מקניט אדם טוב שאולי דווקא ניסה לעזור ולתת ביקורת בונה. אני לא צריך עזרה מיוחדת וודאי לא מסוג מקניט כזה. באמת בזמן האחרון ובמשך חיי הייתה לי נטייה חזקה להגיב לאנשים ולנסות לדבר אתם על כל דבר. אני מאמין בכוח הדיבור, אבל נראה שהאמנתי בו קצת יותר מדי. לפעמים אני מנסה להימנע מלתקשר עם מציקים אבל לא מצליח ומגיע באופן טבעי לעימות אתם בדיבור. עכשיו אני לומד פחות להגיב.

נערך לאחרונה ב:

SupermanZW

Well-known member
נכון, אבל ניסיתי להסביר לסבא שאותו אני מעריך, באיזה אופן הדרך שדיבר אליי הטרול הייתה לדעתי מקניטה ולא יפה.
סבא הבין ואף ניסה להרגיע אותך, הטרול השיג את מטרתו בכך שהרגיז אותך, זה בדיוק מה שהוא רצה ואתה עוד הצטדקת בעיניו כשטענת שאתה לא צריך תרופות. מוטב היה לו היית מתעלם ממנו, בכך שהצטדקת הוכחת לו שהצליח להרגיז אותך. לו היית מתעלם ממנו לא היה יודע שהצליח להרגיז אותך ולא היית נותן לו את הסיפוק שבלהרגיז אותך. הוא פעל מרוע כי אתה לא עשית לו שום דבר רע ולמרות זאת הקניט אותך. אתה לא חייב לו ולאף אחד שמקניט אותך דין וחשבון. למד להתעלם מטרולים ומאנשים מרגיזים. טוב לא יצא לך מהם. בכך שהוכחת לו שהצליח להרגיז אותך הפעם עודדת אותו להרגיז אותך שוב, הפכת עצמך לקורבן שלו. טעית. להבא אל תגיב למי שמנסה להרגיז אותך, התעלם ממנו ואל תתייחס לטענותיו. עליך להעריך את עצמך על מי שאתה ולא לתת לאנשים שליליים לערער את הערכתך העצמית.

נכון, אבל ניסיתי להסביר לסבא שאותו אני מעריך, באיזה אופן הדרך שדיבר אליי הטרול הייתה לדעתי מקניטה ולא יפה.

סבא הבין ואף ניסה להרגיע אותך, הטרול השיג את מטרתו בכך שהרגיז אותך, זה בדיוק מה שהוא רצה ואתה עוד הצטדקת בעיניו כשטענת שאתה לא צריך תרופות. מוטב היה לו היית מתעלם ממנו, בכך שהצטדקת הוכחת לו שהצליח להרגיז אותך. לו היית מתעלם ממנו לא היה יודע שהצליח להרגיז אותך ולא היית נותן לו את הסיפוק שבלהרגיז אותך. הוא פעל מרוע כי אתה לא עשית לו שום דבר רע ולמרות זאת הקניט אותך. אתה לא חייב לו ולאף אחד שמקניט אותך דין וחשבון. למד להתעלם מטרולים ומאנשים מרגיזים. טוב לא יצא לך מהם. בכך שהוכחת לו שהצליח להרגיז אותך הפעם עודדת אותו להרגיז אותך שוב, הפכת עצמך לקורבן שלו. טעית. להבא אל תגיב למי שמנסה להרגיז אותך, התעלם ממנו ואל תתייחס לטענותיו. עליך להעריך את עצמך על מי שאתה ולא לתת לאנשים שליליים לערער את הערכתך העצמית.
אין ספק שאתה צודק, אבל נראה לי לפעמים שזה סוג של אמנות שצריך ללמוד לבצע נכון. למשל, מה לעשות אם טוענים שאני לא מצליח בחלקים מסוימים בחיים ולא יודעים שאני כן מצליח בהם? הערכתי העצמית טובה, אני יודע שאני אדם טוב ומוצלח אף שהרבה אנשים בשנים האחרונות התנהגו אליי נורא והזיקו לי קשה, אבל המלחמה בהם ובעולם רק חישלה אותי והוכיחה לי עוד יותר שאני אדם רוחני ומיוחד. בקשר לכינויים, גם החברה שלי קוראת לי נסיך כי היא אוהבת אותי, אז מה? להגיד שמישהו נסיך זו מחמאה חיובית, כמו "אצילי". אני מחפש את הדרך להגיב בשנינות ולסתום את הפה למציקים בעזרת המלה החכמה, מבלי להתרגז מדי ומבלי להראות להם שהצליחו להרגיז אותי.

נערך לאחרונה ב:
אין ספק שאתה צודק, אבל נראה לי לפעמים שזה סוג של אמנות שצריך ללמוד לבצע נכון. למשל, מה לעשות אם טוענים שאני לא מצליח בחלקים מסוימים בחיים ולא יודעים שאני כן מצליח בהם?
אין ספק שאתה צודק, אבל נראה לי לפעמים שזה סוג של אמנות שצריך ללמוד לבצע נכון. למשל, מה לעשות אם טוענים שאני לא מצליח בחלקים מסוימים בחיים ולא יודעים שאני כן מצליח בהם? הערכתי העצמית טובה, אני יודע שאני אדם טוב ומוצלח אף שהרבה אנשים בשנים האחרונות התנהגו אליי נורא והזיקו לי קשה, אבל המלחמה בהם ובעולם רק חישלה אותי והוכיחה לי עוד יותר שאני אדם רוחני ומיוחד. בקשר לכינויים, גם החברה שלי קוראת לי נסיך כי היא אוהבת אותי, אז מה? להגיד שמישהו נסיך זו מחמאה חיובית.
פעם כתבתי שיר כזה:

עברתי שבעת מדורי גן עדן וגיהינום
ולמדתי
שאני נסיך
כשאמות, אמות חכם מאוד
וכוכב יזרח על ראשי.

(ידוע לי שלא יפה להעיד על עצמך שאתה חכם אף שאני מאמין במידה סבירה בחכמתי, אבל בשיר התכוונתי לחכמת חיים והבנות שצברתי ויצרתי לעצמי בחיים ואני מאמין בהן ובכוחן לעזור ולשפר, גם לשפר כדי להיטיב לעצמי).

נערך לאחרונה ב:

SupermanZW

Well-known member
פעם כתבתי שיר כזה:

ולמדתי
שאני נסיך
כשאמות, אמות חכם מאוד
וכוכב יזרח על ראשי.

(ידוע לי שלא יפה להעיד על עצמך שאתה חכם אף שאני מאמין במידה סבירה בחכמתי, אבל בשיר התכוונתי לחכמת חיים והבנות שצברתי ויצרתי לעצמי בחיים ואני מאמין בהן ובכוחן לעזור ולשפר, גם לשפר כדי להיטיב לעצמי).
שירה ודיבור משתמשים במילים שונות. בשירה יש מקום לאנלוגיות, אלגוריות ואסימילציות המייחדות אותה ומסגננות אותה ובכך גם מביעות את אישיות הכותב, אך בדיבור יהיה זה מליצי מדי, לא טבעי ואף לא מובן לאנשים בעלי משלב לשוני נמוך משל המשורר.

שירה ודיבור משתמשים במילים שונות. בשירה יש מקום לאנלוגיות, אלגוריות ואסימילציות המייחדות אותה ומסגננות אותה ובכך גם מביעות את אישיות הכותב, אך בדיבור יהיה זה מליצי מדי, לא טבעי ואף לא מובן לאנשים בעלי משלב לשוני נמוך משל המשורר.
כן, אם כי אני אוהב לדבר בשפה גבוהה ויפה ובדרך רוחנית, בעיקר על תחביבים ועל נושאי עניין.

משתפרת1

Well-known member
פעם כתבתי שיר כזה:

ולמדתי
שאני נסיך
כשאמות, אמות חכם מאוד
וכוכב יזרח על ראשי.

השיר הזה מוצלח וחזק.
ואני מקווה שתחיה זמן רב לפני שתמות, ושכוכבים רבים יזרחו למענך גם בחייך.

SupermanZW

Well-known member
אין ספק שאתה צודק, אבל נראה לי לפעמים שזה סוג של אמנות שצריך ללמוד לבצע נכון. למשל, מה לעשות אם טוענים שאני לא מצליח בחלקים מסוימים בחיים ולא יודעים שאני כן מצליח בהם? הערכתי העצמית טובה, אני יודע שאני אדם טוב ומוצלח אף שהרבה אנשים בשנים האחרונות התנהגו אליי נורא והזיקו לי קשה, אבל המלחמה בהם ובעולם רק חישלה אותי והוכיחה לי עוד יותר שאני אדם רוחני ומיוחד. בקשר לכינויים, גם החברה שלי קוראת לי נסיך כי היא אוהבת אותי, אז מה? להגיד שמישהו נסיך זו מחמאה חיובית, כמו "אצילי".
בין כינויי חיבה למשמעותם האמיתית של מילים יש פער. כמו כן, אדם יכול לכנות אדם אחר החביב עליו בכינוי חיבה אך לא את עצמו. זה מגוחך כשאדם מכנה את עצמו בכינוי חיבה.

בין כינויי חיבה למשמעותם האמיתית של מילים יש פער. כמו כן, אדם יכול לכנות אדם אחר החביב עליו בכינוי חיבה אך לא את עצמו. זה מגוחך כשאדם מכנה את עצמו בכינוי חיבה.
אבל זה מה שאני מרגיש, כמו שהבעתי בשיר, שאני נסיך. אני מרגיש שיש בי רוחניות, אצילות נפש, טוב לב וחכמת חיים מיוחדת. אגב, מה דעתך על השיר? אני חושב שהוא די מוצלח.

למעלה