תגובה...
שלום, ובכן, אני לא חברה קבועה כאן בפורום, ורק קפצתי לראות מה הולך כאן, אבל באמת קצת הופתעתי מהשאלה שלך... לא, לא מהעובדה שאתה מתענין בלהכיר דתיים, אלא באיך שהצגת את זה... קודם כל, באמת נהדר שאתה מעונין להרחיב קצת תחומים ולנסות להכיר גם אנשים עם דיעות ודרך חיים שונה. הלואי וכל העם יגיע לאחדות... אבל, הממ... דוסים? (נו, זה עוד מילא, אני מניחה שהכינוי הזה באמת די נפוץ) זינגלה?!?!?! (מה זה??? מצטערת, עוד לא הגיע למחוזות שלי) ו-שחורים? טוב, יתכן שהכינוי האחרון נובע מטעות קלה ונפוצה- דתיים אינם רק "שחורים". יש חרדים, חרדים- לאומיים, ודתיים לאומיים. זה בכלליות. בכל קבוצה כמובן יש עוד הרבה דיעות, דרכי חיים והשקפה שונים וכו', ואני מציינת את זה כדי שתבין שלכל אחד תהיה תשובה שונה באיך להגדיר את עצמו, מה הוא אוהב לעשות, מה הוא אוכל (מה אתה חושב שאנחנו אוכלים? מצות מטוגנות בגפילטע פיש?!) וכו'. לעניות דעתי, אם אתה באמת מעונין להכיר קצת את הצד השני (ובאמת כל הכבוד) אז חשוב לבוא בגישה שבא אתה מכבד את זכותו של השני להביע דיעה, להיות מי שהוא, ולהחליט לעצמו על דרך חיים, מבלי שידביקו עליו סטיגמות... או בקיצור, כבוד הדדי, גם אם לא מסכימים על דברים... עוד נקודה- כתבת שאתה מעונין לדעת קצת על הדתיים, אבל שאלת על מאכלים אהובים ושעות פנאי... התשובה יכולה להיות "צ'יפס ולשחק במחשב", (שהרי השאלות האלו הן אינדוידאליות לכל אדם, ומראות פשוט על העדפות מסוימות בטעם ...) או אם אתה באמת מעונין להכיר קצת אפשר להטות קצת את השאלה להשקפת עולם, איך אנחנו חושבים שצריך לנצל את שעות הפנאי, מה חשוב בעיננו, מה היחס שלנו לזרמים אחרים, לארץ ישראל ולצבא (תוכל ללמוד שגם לזה יש דיעה שונה בכל זרם...) וכו'. אולי כדאי לציין- אני עצמי דתית לאומית , וכנ"ל מתענינת בלשמוע ולדבר עם אנשים מזרמים אחרים- חילונים וחרדים. פשוט כדאי לשמוע מה יש למישהו עם דיעה שונה מהעם להגיד, הכל כמובן עם כבוד הדדי... הממ... תודתך לגבי גזילת הזמן בעניית התשובה לא מתקבלת, פשוט כי אין צורך- אני לא מרגישה שזה גזל מזמני... אם הבנתי משהו לא נכון, או שאמרתי משהו עם משמעות מוטעת, אני מתנצלת מראש
הכל באמת בא מכוונה טובה, וכפי שאמרתי, מתוך הראיה שלי בלבד... זה לא מחייב שדתיים אחרים יסכימו עם כל מה שכתבתי, כל אחד הוא הרי אישיות בפני עצמו!...
אז שיהיה לכולנו שבוע טוב!