הבהרה שלי, במיוחד בשביל blablash
ב"ה קודם כל, מצטערת שלא הגבתי קודם על הדברים, פשוט לא הייתי בבית בזמן האחרון ורק עכשיו ראיתי את התגובות. דבר ראשון- תודה לכל מי שהבין את מה שניסיתי לומר, או לפחות הגיב בנועם. דבר שני- לblablash: אני מנסה עדיין לעכל ולנסות לחשוב איך להגיב. הבנת אותי כ"כ לא נכון! זה לא יהיה מוגזם לומר שאני ממש המומה עכשיו, נפגעת, או כל דבר אחר שתמצא לנכון. עוד תחושה שמתווספת למערבולת הנוראית ששקורעת את הלב מאז הפיגוע הנוראי. סליחה על ההסחפות, אבל כבר הבהרתי, אני גם ככה בתחושה קשה. אם יש משהו שאני ממש, אבל ממש, לא רוצה להגיד או לשדר- זה שיש "רמות" וקרע איום ונורא בין כולם. הרי העובדה שנכנסתי לכאן, ושמחתי למצוא מקום בו אפשר לדבר עם אנשים מכל גווני העם, היא בדיוק זו שמקננת בי כבר הרבה זמן- שלצערי הרב יש סטיגמות, והתנשאות אחד מעל השני, וחוסר הבנה, ואני רוצה להפטר מהם ולבחון את האנשים בתור אנשים, ולא בתור מה שהלבוש שלהם מייצג. אם רק תסתכל עמוק רגע לתוך מה שכתבתי, תראה שפירשת את דברי לא נכון. ואם תסתכל שוב, תראה שבסוף ההודעה שלי כתבתי בדיוק את מה שחששתי ממנו ושלצערי קרה- שיבינו את דברי לא נכון ויסלפו אותם. אז אולי באמת הגיע הזמן להסביר לך אותם- אני ממש, ממש, לא בעמדה הנוראית של" יש דתיים לאומיים והם כמו כולם ובלהבלה בלה... ויש חרדים שלא יודעים מה קורה איתם והם לא נוראים ובלה בלה בלה..." אם היית יודע כמה פעמים התקוממתי על דברים מעין אלו, אולי היית צוחק באירוניה על מה שכתבת קודם... להזכירך כותב ההודעה ביקש לדעת דברים על דתיים, ופשוט רציתי להגיד לו בכלליות שיש גוונים רבים בקשת הדתית, ולכל אחד דיעה משלו וראיית חיים משלו. אם שמת לב (או אם לא) לא נישאתי אף אחד מהזרמים, גם לא לעגתי לאחד מהם, וכואב לי שהבינו את כך. (ההערה בסוגריים היית משום שהוא שאל מה אנחנו אוהבים לאכול, ובהמשך גם התיחסתי לכך שזה לא קשור כ"כ להשקפת עולם אלא לטעם. שם פשוט הצגתי את זה קצת בציניות. זה קורה לפעמים, אני באמת מתנצלת.) שוב,, אני לא מוצאת מהיכן פירשת כך את דברי. הצגתי לו הרבה זרמים והרבה השקפות, והוא מוזמן לשאול ולברר. רק כדאי שלא יכליל את כולם ביחד, ולא משום שלא נאה לי להכלל בתוך חרדים או דתיים לאומיים, אלא משום שדעתי באמת צריך לתת מקום לכל אחד להבהיר את השקפת עולמו ולכבד את העובדה שיש דרכים שונות בדת ולכל אחד דיעה משלו, במקום להכליל את כולם באגודה אחת ולהגיד -"הם" במעין "כולם אותו דבר"...! ואם יותר לי להעיר, חבל שעדיין מדברים פה בסטיגמות, או חשודים בחברי הפורום שהם מאימינם בהם, כיוון שההתנשאות של "הדתיים לאומיים הם כמו כולם... והם נאורים..." היא באמת סטיגמה מטופשת להחריד שמציגה כאילו המטרה היא להיות "נאור" וללכת לסרטים וכ'וכו' ועם זאת לבלף וללכת גם עם חצאית וכיפה. ובאמת נראה לי לא לענין להעלות אותה כאן, כי אני באמת רוצה להאמין שלא חשבת שאני עד כדאי כך נוראית ומתנשאת בדעותי, חוץ מזה שמההודעה שלי באמת לא נדף עד כדאי כך ריח רע של התנשאות וטיפשות ופירוד מהעם. ובכלל, אם מישהו בדיעה כזו, הרי שהגיוני מאוד שהוא לא יטרח להכנס לפורום בכלל, כי הרי "אין עם מי לדבר"... (ואגב, אולי אם היית מתענין קצת, הייתי מגלה שבתור דתיה לאומית יש לי השקפת עולם וקשיים וברורים רציניים ואמיתיים מאוד, שלא מזכירים גם בטיפה את הסטיגמה המעליבה הזו) מקווה שהבהרתי את עצמי, ולסיום- באמת שמחתי מאוד למצוא פורום שבו אפשר לדבר עם אנשים מכל חלקי העם ולהתעלות מעל קרעים וגשרים. חשוב לי להכיר באמת ולהתיחס לאדם לא מתוך הסטיגמה שמודבקת, אלא מתוך הכרה שהוא אדם עם דרך מסוימת ודברים להגיד. סמכתי, ואני עדיין סומכת על חברי הפורום שיתנו מקום להביע דיעה ולהקשיב, להגיב ולכתוב, מבלי לשפוט בפזיזות, אלא להסתכל טוב טוב על מה שניסו לומר. כי כן, אני באמת מאמינה שיש זכות לאדם להביע דיעה ולהחזיק בהשקפת חייו, מבלי לפגוע או להתנשא על האחר. וכמו שאמרתי קודם- הסכמה לא חייבת להיות, אבל גישה של כבוד הכרחית. והפעם, באמת- "אהבת ישראל בנשמה"