שלום!

snowbabe

New member
שלום!

אממ.. אני קוראתי את חלק מהסיפורים פה ולקח לי זמן למצוא את הפורום זה.. פה לפי מה שהבנתי כותבים סיפורי מדע בדיוני ופנטזיה.. אני לא מתחברת למדע בדיוני אבל אני נהנת מהפנזיות.. ואני ממש אוהבת לכתוב.. אז טוב בקצראה.. א. שלום לכולכם! ב. אני יודעת לכתוב אני נהנת מזה אבל כרגע אני חסרת רעיונות לאפקט הזה שיש בל סיפור פה כמו למשל -גלגול נשמות, חיי אלמוות, מלאכים, האושר האמיתי.. כל אלה.. אני קצת מתקשה לכתוב על דברים כאלה כי קשה לי להתחבר לדברים שהם לא אמיתיים מבחינתי.. אז אם בבקשה בבשקה למישהו יש רעיון לאפקט מסוים שבו אני אוכל להשתמש ולבנות עליו עלילה וסיפור זה יהיה מזה נחמד לקבל עצות.. יותר בקטע של העל רוחני והאמונה הדתית בבקשה- אם אתם מבינים בערך למה אני מתכוונת.. תודה.. ועוד פשעם שלום!

Rivendell

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo13.gif

כמו שציינת לבד - כתיבת מד"ב ופנטזיה היא קצת שונה מכתיבה רגילה, כי במד"ב ופנטזיה את בונה עולם שלם שיש לו חוקים חדשים. לדעתי הדרך הכי טובה לקבל רעיונות היא פשוט לקרוא. גם את הסיפורים כאן, וגם ספרי מד"ב ופנטזיה. ככה תיחשפי למה שיש לתחום הזה להציע, ותוכלי לחשוב על רעיונות לסיפורים משלך. אם ניתן לך רעיון ואת תכתבי סביבו, רוב הסיכויים שייצא לך סיפור רגיל, ש"נדחפו" לתוכו אלמנטים של מד"ב או פנטזיה, וזה ייראה מאולץ מאוד. לכן אני ממליצה לקרוא. עוד המלצה שיש לי היא שתקראי את המאמר הזה, שמדבר על איך בונים סיפור מד"ב או פנטזיה. אני אשמח לראות תגובות שלך ליצירות של אחרים, וכמובן גם יצירות שלך

snowbabe

New member
שאלה

אם אני אתן לכם התחלה של סיפור או רעיון מסוים תוכלו לתת לי רעיון שימשיך אותו? יש לי כיוון מסוים אני פשוט לא מצליחה להפוך את סדר העיניינים ליותר ברור.. יש מצב?

snowbabe

New member
ההתחלה של הסיפור הראשן- עזרה!

הגענו למצב נואש. הכוח שניתן לבני האדם נוצל עד תומו.. אך לא באותן הכוונות שיועדו לו.. ברגע שהאמונה שלהם נעלמה החל הכל לדעוך.. לאט לאט.. זה עדין לא מובן, זה גם אף פעם לא יהיה מובן כי יש דברים שפשוט לא צריך לדעת- ואת זה צריך לדעת. כל החיים הם חיפשו מידע, על זה חייהם התבססו ובסוף הם הלכו. לאן? מי יודע הם עדיין לא פתרו את זה . הכל נשלט בידי כוח עליון , זה לא משהו שאפשר לדעת או ללמוד זה משהו שאפשר להרגיש.. וגם זה נגמר. הם חקרו חיפשו- מצאו ניתחו הבינו וזהו. הם הרסו, השמידו, קטלו כל דבר שמנע מהם להגיע למטרותיהם . הטבע עושה את שלו בסופו של דבר, גם הגאון הגדול בעולם לא יכול להתמודד נגד הטבע. היו לה עיניים שדרכם משתקף כל העולם בצורתו המקורית כשהחזק שולט, לא הורס. צבעם לא היה ברור וגם לא קבוע הוא השתנה לפי הנוף לפי הסביבה והתחושות של אותה ילדה. היא הייתה צעירה- בת 5 בערך אינטליגנטית יותר מכל אדם אשר התקיים אי פעם. צבע פניה היה חיוור כמעט שקוף – כמו מלאך. שערה היה שחור סגול, ארוך ומלא זוהר. תווי פניה היו עדינים , אפיה היה כפתורי ושפתיה עבות ואדומות. איש לא ידע מעיין היא הגיעה. היא נמצאה בעייריה קטנה ומיושנת בתוך סלסלת קש עטופה בניילון כמו עם פיסת עץ מגולפת קטנה שעליה היה חרוט "שי"- ומפה בא שמה- שי, אומצה ע"י אישה זקנה שכל חייה היה טיפול בעץ עתיק יומין עצום , מימדיו לא ניתנים לתיאור. אך שום עץ בעולם לא היה כמוהו- ענפיו היו משתכשכים עם הרוח ויוצרים צלילים ענוגים שהשתלבו עם תחושת השקט והשלווה שהוא יצר. גזעו היה בלוי אמנם אך חסון – לא ניתן לכריתה. את התחושה שהייתה בצילו אי אפשר להסביר היא הייתה.. מושלמת . הילדה אהבה את הזקנה ואת העץ- היא הייתה מאושרת. את כל הידע שהיה לה ניצלה לטובה. היא טיפלה בכל יצור חי, עזרה לבני העירייה וכל יום ישבה והתבוננה בסובב אותה- בכך למדה עוד. בני העירייה אהבו אותה אך גם חששו ממנה במקצת.. היא הייתה חכמה מדי. אושרה של הילדה לא נמשך לנצח- הזקנה מתה יום אחד בלי שום התראה והילדה, אשר כבר למדה והבינה את משמעות החיים לא קיבלה זאת קשה. בני העירייה אשר נבהלו ממותה של הזקנה חששו שהילדה אחראית לזה ולכן מסרו אותה לטיפול בידיי בית יתומים קטן מחוץ לעייריה אחרי קבירת הזקנה- הם קברו אותה מתחת לענפי העץ , שי אמרה שזו בקשת הזקנה. שי אשר נכנסה לבית היתומים והחלה ללמוד בו זו הייתה הפעם הראשונה שנכנסה למסגרת לימודים אנושית והופתעה מבורות בני האדם – היה להם הרבה ידע אך מוחם היה שטחי מכדי להבין ולנצל אותו. היא הבינה שהיא לא תתרום אם תוסיף לידע בני האדם, היא רק תעזור להריסתם אז היא עזרה להם להבין את המידע הקיים שלהם . היא כבר הייתה ידועה בכל מקום הרי אין אדם אחד שישתווה לה. כשפגשתי אותה היא הייתה בת 14 ועבדה עם פילוסופים עזרה להם לראות את העולם יותר בפשטות. היא גדלה ויפתה. תווי פניה לא השתנו וגם לא צבע עורה, הידע שלה גדל וגדל אך נחבא בתוכה. לבינתיים הטכנולוגיה האנושית גדלה והטבע כמעט ונעלם. המטרה של הסיפור זה שבסוף המין האנושי בעזרת הידע הורס את עצמו הילדה מתה וחוזרת והמשכיות החיים- ולענפי העץ. אני לא מצליחה לכתוב את ההשתלשלות.. קשה להסביר מה אני רוצה אבל יהיה נחמד אם מישו ינסה להמציא את ההמשך או משהו ואני אעבד את זה כמו שאני רוצה תגובות למה שכבר יש בבקשה..

snowbabe

New member
היו לי כמה טעויות בניסוח-הנה התיקון

הגענו למצב נואש. הכוח שניתן לבני האדם נוצל עד תומו.. אך לא באותן הכוונות שיועדו לו.. ברגע שהאמונה שלהם נעלמה החל הכל לדעוך.. לאט לאט.. זה עדין לא מובן, זה גם אף פעם לא יהיה מובן כי יש דברים שפשוט לא צריך לדעת- ואת זה צריך לדעת. כל החיים הם חיפשו מידע, על זה חייהם התבססו ובסוף הם הלכו. לאן? מי יודע הם עדיין לא פתרו את זה . הכל נשלט בידי כוח עליון , זה לא משהו שאפשר לדעת או ללמוד זה משהו שאפשר להרגיש.. וגם זה נגמר. הם חקרו חיפשו- מצאו ניתחו הבינו וזהו. הם הרסו, השמידו, קטלו כל דבר שמנע מהם להגיע למטרותיהם . הטבע עושה את שלו בסופו של דבר, גם הגאון הגדול בעולם לא יכול להתמודד נגד הטבע. היו לה עיניים שדרכם משתקף כל העולם בצורתו המקורית כשהחזק שולט, לא הורס. צבעם לא היה ברור וגם לא קבוע הוא השתנה לפי הנוף לפי הסביבה והתחושות של אותה ילדה. היא הייתה צעירה- בת 5 בערך אינטליגנטית יותר מכל אדם אשר התקיים אי פעם. צבע פניה היה חיוור כמעט שקוף – כמו מלאך. שערה היה שחור סגול, ארוך ומלא זוהר. תווי פניה היו עדינים , אפיה היה כפתורי ושפתיה עבות ואדומות. איש לא ידע מעיין היא הגיעה. היא נמצאה בעייריה קטנה ומיושנת בתוך סלסלת קש עטופה בניילון כמו עם פיסת עץ מגולפת קטנה שעליה היה חרוט "שי"- ומפה בא שמה- שי, אומצה ע"י אישה זקנה שכל חייה היה טיפול בעץ עתיק יומין עצום , מימדיו לא ניתנים לתיאור. אך שום עץ בעולם לא היה כמוהו- ענפיו היו משתכשכים עם הרוח ויוצרים צלילים ענוגים שהשתלבו עם תחושת השקט והשלווה שהוא יצר. גזעו היה בלוי אמנם אך חסון – לא ניתן לכריתה. את התחושה שהייתה בצילו אי אפשר להסביר היא הייתה.. מושלמת . הילדה אהבה את הזקנה ואת העץ- היא הייתה מאושרת. את כל הידע שהיה לה ניצלה לטובה. היא טיפלה בכל יצור חי, עזרה לבני העירייה וכל יום ישבה והתבוננה בסובב אותה- בכך למדה עוד. בני העירייה אהבו אותה אך גם חששו ממנה במקצת.. היא הייתה חכמה מדי. אושרה של הילדה לא נמשך לנצח- הזקנה מתה יום אחד בלי שום התראה והילדה, אשר כבר למדה והבינה את משמעות החיים לא קיבלה זאת קשה. בני העירייה אשר נבהלו ממותה של הזקנה חששו שהילדה אחראית לזה ולכן מסרו אותה לטיפול בידיי בית יתומים קטן מחוץ לעייריה אחרי קבירת הזקנה מתחת לענפי העץ לפי הוראות שי אשר הצהירה שזו בקשת הזקנה. שי נכנסה לבית היתומים והחלה ללמוד בו זו הייתה הפעם הראשונה שנכנסה למסגרת לימודים אנושית והופתעה מבורות בני האדם – היה להם הרבה ידע אך מוחם היה שטחי מכדי להבין ולנצל אותו. היא הבינה שהיא לא תתרום אם תוסיף לידע בני האדם, היא רק תעזור להריסתם אז היא עזרה להם להבין את המידע הקיים שלהם . היא כבר הייתה ידועה בכל מקום הרי אין אדם אחד שישתווה לה. כשפגשתי אותה היא הייתה בת 14 ועבדה עם פילוסופים עזרה להם לראות את העולם יותר בפשטות. היא גדלה ויפתה. תווי פניה לא השתנו וגם לא צבע עורה, הידע שלה גדל וגדל אך נחבא בתוכה. לבינתיים הטכנולוגיה האנושית גדלה והטבע כמעט ונעלם.

אסתר 1984

New member
אוקיי:

כדי לחשוב לאן הסיפור הזה צריך להמשיך, את צריכה להחליט על מה הוא מדבר. מה הוא מנסה להגיד? אם את יכולה להגדיר את זה, יהיה הרבה יותר פשוט למצוא המשך... ואני מסכימה עם ריוונדל: הפסקה הראשונה כל כך מעורפלת עד שממש קשה לקרוא אותה. פשוט לא ברור מה את מנסה להגיד פה.

snowbabe

New member
טוב..

עכשיו תקראו את הכל הגענו למצב נואש. הכוח שניתן לבני האדם נוצל עד תומו.. אך לא באותן הכוונות שיועדו לו.. ברגע שהאמונה שלהם נעלמה החל הכל לדעוך.. לאט לאט.. זה עדין לא מובן, זה גם אף פעם לא יהיה מובן כי יש דברים שפשוט לא צריך לדעת- ואת זה צריך לדעת. כל החיים הם חיפשו מידע, על זה חייהם התבססו ובסוף הם הלכו. לאן? מי יודע הם עדיין לא פתרו את זה . הכל נשלט בידי כוח עליון , זה לא משהו שאפשר לדעת או ללמוד זה משהו שאפשר להרגיש.. וגם זה נגמר. הם חקרו חיפשו- מצאו ניתחו הבינו וזהו. הם הרסו, השמידו, קטלו כל דבר שמנע מהם להגיע למטרותיהם . הטבע עושה את שלו בסופו של דבר, גם הגאון הגדול בעולם לא יכול להתמודד נגד הטבע. היו לה עיניים שדרכם משתקף כל העולם בצורתו המקורית כשהחזק שולט, לא הורס. צבעם לא היה ברור וגם לא קבוע הוא השתנה לפי הנוף לפי הסביבה והתחושות של אותה ילדה. היא הייתה צעירה- בת 5 בערך אינטליגנטית יותר מכל אדם אשר התקיים אי פעם. צבע פניה היה חיוור כמעט שקוף – כמו מלאך. שערה היה שחור סגול, ארוך ומלא זוהר. תווי פניה היו עדינים , אפיה היה כפתורי ושפתיה עבות ואדומות. איש לא ידע מעיין היא הגיעה. היא נמצאה בעייריה קטנה ומיושנת בתוך סלסלת קש עטופה בניילון כמו עם פיסת עץ מגולפת קטנה שעליה היה חרוט "שי"- ומפה בא שמה- שי, אומצה ע"י אישה זקנה שכל חייה היה טיפול בעץ עתיק יומין עצום , מימדיו לא ניתנים לתיאור. אך שום עץ בעולם לא היה כמוהו- ענפיו היו משתכשכים עם הרוח ויוצרים צלילים ענוגים שהשתלבו עם תחושת השקט והשלווה שהוא יצר. גזעו היה בלוי אמנם אך חסון – לא ניתן לכריתה. את התחושה שהייתה בצילו אי אפשר להסביר היא הייתה.. מושלמת . הילדה אהבה את הזקנה ואת העץ- היא הייתה מאושרת. את כל הידע שהיה לה ניצלה לטובה. היא טיפלה בכל יצור חי, עזרה לבני העירייה וכל יום ישבה והתבוננה בסובב אותה- בכך למדה עוד. בני העירייה אהבו אותה אך גם חששו ממנה במקצת.. היא הייתה חכמה מדי. אושרה של הילדה לא נמשך לנצח- הזקנה מתה יום אחד בלי שום התראה והילדה, אשר כבר למדה והבינה את משמעות החיים לא קיבלה זאת קשה. בני העירייה אשר נבהלו ממותה של הזקנה חששו שהילדה אחראית לזה ולכן מסרו אותה לטיפול בידיי בית יתומים קטן מחוץ לעייריה אחרי קבירת הזקנה מתחת לענפי העץ לפקודת שי אשר הצהירה שזו בקשת הזקנה. שי אשר נכנסה לבית היתומים והחלה ללמוד בו זו הייתה הפעם הראשונה שנכנסה למסגרת לימודים אנושית והופתעה מבורות בני האדם – היה להם הרבה ידע אך מוחם היה שטחי מכדי להבין ולנצל אותו. היא הבינה שהיא לא תתרום אם תוסיף לידע בני האדם, היא רק תעזור להריסתם אז היא עזרה להם להבין את המידע הקיים שלהם. תבונתה התגלתה בידיי מורותיה והיא נלקחה ע"י קבוצת מדענים כדי לעזור להם במחקריהם. היא כבר הייתה ידועה בכל מקום הרי אין אדם אחד שישתווה לה. היא גדלה, היא הייתה בת 14 ועבדה עם פילוסופים עזרה להם לראות את העולם יותר בפשטות. היא גדלה ויפתה. תווי פניה לא השתנו וגם לא צבע עורה, הידע שלה גדל וגדל אך נחבא בתוכה. עיניה הכהו והחשיכו רוב הזמן , רק כאשר הייתה יושבת בחוץ ומתבוננת בשמים אפשר היה לראותן מתבהרות, בוהקות מאושר. לבנתיים הטכנולוגיה האנושית גדלה והטבע כמעט ונעלם. בני האדם המשיכו לגלות דברים חדשים והחלו להחליף את אנרגית השמש מחשש שיום אחד השמש תעלם. ואז החלו להמציא צמחיה, אגמים, יצורים חיים, רובוטים משוכללים, שלא זקוקים לשמש אלא, ניזונים מהאנרגיה התחלופית. כך נהרס הטבע ורוב כדור הארץ הפך למכנה אחת גדולה. בני האדם חפרו מתחת לקרום ובכך פינו מקום מחיה מתחת לפני כדור הארץ . ככל שחקרו יותר האמינו פחות בכוח עליון הכל כבר נעשה מזויף והמין האנושי חטא וחטא. האנרגיה התחלופית כבר החלה להשתלט ובמקום לתרום רק הרסה את העולם המקורי , לא רק את הטבע גם בני האדם נפגעו בצורה קטלנית.מהבורות התת קרקעיים שנחפרו התפרצה לבה והחלה להציץ חצי מכדור הארץ. ולאט לאט בני האדם החלו ללכת..לאן? את זה הם עדיין לא גילו. עכשיו הם החלו להתפלל לגאולה אך זה כבר לא עזר. עיניה השחירו איבדו את הזוהר ועורה נהיה אפילו יותר חיוור משהיה. היא צפתה במתרחש מהצד, כבר לא היה לה מה לעשות. "אני מחכה לך.. שי, את באה?" "כן גברתי, כבר אין לי בררה הם הפסידו במערכה" "ואז המערכה תתחיל מחדש, אל תדאגי ילדתי, עשית ככל שיכולת עכשיו הגיע הזמן לשקט" "כל כך הרבה זמן חיכיתי לזה גברתי.. לשמוע את השכשוך של הרוח והעץ להרגע ולהתחיל מחדש" "הגיע הזמן" ואז גם היא הלכה , לעץ הגדול, לשלמות האין סופית, לשקט.. הכל קם מחדש, זו מחזוריות אין סופית, הכל שמור איכנשהוא באיזה עירייה קטנה , זיכרונות שמפוזרים על אלפי עלים. הכל נגמר בסוף-ככה חשבתי פעם. הסוף! ותגידו לי אם הבנתם..

snowbabe

New member
תיקון שגיאות

הגענו למצב נואש. הכוח שניתן לבני האדם נוצל עד תומו.. אך לא באותן הכוונות שיועדו לו.. ברגע שהאמונה שלהם נעלמה החל הכל לדעוך.. לאט לאט.. זה עדין לא מובן, זה גם אף פעם לא יהיה מובן כי יש דברים שפשוט לא צריך לדעת- ואת זה צריך לדעת. כל החיים הם חיפשו מידע, על זה חייהם התבססו ובסוף הם הלכו. לאן? מי יודע הם עדיין לא פתרו את זה . הכל נשלט בידי כוח עליון , זה לא משהו שאפשר לדעת או ללמוד זה משהו שאפשר להרגיש.. וגם זה נגמר. הם חקרו חיפשו- מצאו ניתחו הבינו וזהו. הם הרסו, השמידו, קטלו כל דבר שמנע מהם להגיע למטרותיהם . הטבע עושה את שלו בסופו של דבר, גם הגאון הגדול בעולם לא יכול להתמודד נגד הטבע. היו לה עיניים שדרכן משתקף כל העולם בצורתו המקורית כשהחזק שולט, לא הורס. צבעם לא היה ברור וגם לא קבוע הוא השתנה לפי הנוף לפי הסביבה והתחושות של אותה ילדה. היא הייתה צעירה- בת 5 בערך אינטליגנטית יותר מכל אדם אשר התקיים אי פעם. צבע פניה היה חיוור כמעט שקוף – כמו מלאך. שערה היה שחור סגול, ארוך ומלא זוהר. תווי פניה היו עדינים , אפה היה כפתורי ושפתיה עבות ואדומות. איש לא ידע מעיין היא הגיעה. היא נמצאה בעייריה קטנה ומיושנת בתוך סלסלת קש עטופה בניילון כמו עם פיסת עץ מגולפת קטנה שעליה היה חרוט "שי"- ומפה בא שמה- שי, אומצה ע"י אישה זקנה שכל חייה היו טיפול בעץ עתיק יומין עצום , מימדיו לא ניתנים לתיאור. אך שום עץ בעולם לא היה כמוהו- ענפיו היו משתכשכים עם הרוח ויוצרים צלילים ענוגים שהשתלבו עם תחושת השקט והשלווה שהוא יצר. גזעו היה בלוי אמנם אך חסון – לא ניתן לכריתה. את התחושה שהייתה בצילו אי אפשר להסביר היא הייתה.. מושלמת . הילדה אהבה את הזקנה ואת העץ- היא הייתה מאושרת. את כל הידע שהיה לה ניצלה לטובה. היא טיפלה בכל יצור חי, עזרה לבני העירייה וכל יום ישבה והתבוננה בסובב אותה- בכך למדה עוד. בני העירייה אהבו אותה אך גם חששו ממנה במקצת.. היא הייתה חכמה מדי. אושרה של הילדה לא נמשך לנצח- הזקנה מתה יום אחד בלי שום התראה והילדה, אשר כבר למדה והבינה את משמעות החיים לא קיבלה זאת קשה. בני העירייה אשר נבהלו ממותה של הזקנה חששו שהילדה אחראית לזה ולכן מסרו אותה לטיפול בידיי בית יתומים קטן מחוץ לעייריה אחרי קבירת הזקנה מתחת לענפי העץ לפקודת שי אשר הצהירה שזו בקשת הזקנה. שי אשר נכנסה לבית היתומים והחלה ללמוד בו זו הייתה הפעם הראשונה שנכנסה למסגרת לימודים אנושית והופתעה מבורות בני האדם – היה להם הרבה ידע אך מוחם היה שטחי מכדי להבין ולנצל אותו. היא הבינה שהיא לא תתרום אם תוסיף לידע בני האדם, היא רק תעזור להריסתם אז היא עזרה להם להבין את המידע הקיים שלהם. תבונתה התגלתה בידיי מורותיה והיא נלקחה ע"י קבוצת מדענים כדי לעזור להם במחקריהם. היא כבר הייתה ידועה בכל מקום הרי אין אדם אחד שישתווה לה. היא גדלה, היא הייתה בת 14 ועבדה עם פילוסופים עזרה להם לראות את העולם יותר בפשטות. היא גדלה ויפתה. תווי פניה לא השתנו וגם לא צבע עורה, הידע שלה גדל וגדל אך נחבא בתוכה. עיניה הכהו והחשיכו רוב הזמן , רק כאשר הייתה יושבת בחוץ ומתבוננת בשמים אפשר היה לראותן מתבהרות, בוהקות מאושר. לבנתיים הטכנולוגיה האנושית גדלה והטבע כמעט ונעלם. בני האדם המשיכו לגלות דברים חדשים והחלו להחליף את אנרגית השמש מחשש שיום אחד השמש תעלם. ואז החלו להמציא צמחיה, אגמים, יצורים חיים, רובוטים משוכללים, שלא זקוקים לשמש אלא, ניזונים מהאנרגיה התחלופית. כך נהרס הטבע ורוב כדור הארץ הפך למכנה אחת גדולה. בני האדם חפרו מתחת לקרום ובכך פינו מקום מחיה מתחת לפני כדור הארץ . ככל שחקרו יותר האמינו פחות בכוח עליון הכל כבר נעשה מזויף והמין האנושי חטא וחטא. האנרגיה התחלופית כבר החלה להשתלט ובמקום לתרום רק הרסה את העולם המקורי , לא רק את הטבע גם בני האדם נפגעו בצורה קטלנית.מהבורות התת קרקעיים שנחפרו התפרצה לבה והחלה להציץ חצי מכדור הארץ. ולאט לאט בני האדם החלו ללכת..לאן? את זה הם עדיין לא גילו. עכשיו הם החלו להתפלל לגאולה אך זה כבר לא עזר. עיניה השחירו איבדו את הזוהר ועורה נהיה אפילו יותר חיוור משהיה. היא צפתה במתרחש מהצד, כבר לא היה לה מה לעשות. "אני מחכה לך.. שי, את באה?" "כן גברתי, כבר אין לי בררה הם הפסידו במערכה" "ואז המערכה תתחיל מחדש, אל תדאגי ילדתי, עשית ככל שיכולת עכשיו הגיע הזמן לשקט" "כל כך הרבה זמן חיכיתי לזה גברתי.. לשמוע את השכשוך של הרוח והעץ להרגע ולהתחיל מחדש" "הגיע הזמן" ואז גם היא הלכה , לעץ הגדול, לשלמות האין סופית, לשקט.. הכל קם מחדש, זו מחזוריות אין סופית, הכל שמור איכנשהוא באיזה עירייה קטנה , זיכרונות שמפוזרים על אלפי עלים. הכל נגמר בסוף-ככה חשבתי פעם. הסוף! תתעלמו לבינתיים משגיאות כתיב ותאמרו לי אם הבנתי( הערייה וכל אלה)אולי אחרי שתקראו את הסוף תבינו למה התכוונתי, יש לי מטרה- באמת

snowbabe

New member
עכשיו תיקנתי עוד פעם

הגענו למצב נואש. הכוח שניתן לבני האדם נוצל עד תומו.. אך לא באותן הכוונות שיועדו לו.. ברגע שהאמונה שלהם נעלמה החל הכל לדעוך.. לאט לאט.. זה עדין לא מובן, זה גם אף פעם לא יהיה מובן כי יש דברים שפשוט לא צריך לדעת- ואת זה צריך לדעת. כל החיים הם חיפשו מידע, על זה חייהם התבססו ובסוף הם הלכו. לאן? מי יודע הם עדיין לא פתרו את זה . הכל נשלט בידי כוח עליון , זה לא משהו שאפשר לדעת או ללמוד זה משהו שאפשר להרגיש.. וגם זה נגמר. הם חקרו חיפשו- מצאו ניתחו הבינו וזהו. הם הרסו, השמידו, קטלו כל דבר שמנע מהם להגיע למטרותיהם . הטבע עושה את שלו בסופו של דבר, גם הגאון הגדול בעולם לא יכול להתמודד נגד הטבע. היו לה עיניים שדרכן משתקף כל העולם בצורתו המקורית כשהחזק שולט, לא הורס. צבעם לא היה ברור וגם לא קבוע הוא השתנה לפי הנוף לפי הסביבה והתחושות של אותה ילדה. היא הייתה צעירה- בת 5 בערך אינטליגנטית יותר מכל אדם אשר התקיים אי פעם. צבע פניה היה חיוור כמעט שקוף – כמו מלאך. שערה היה שחור סגול, ארוך ומלא זוהר. תווי פניה היו עדינים , אפה היה כפתורי ושפתיה עבות ואדומות. איש לא ידע מאין היא הגיעה. היא נמצאה בעיירה קטנה ומיושנת בתוך סלסלת קש עטופה בניילון כמו עם פיסת עץ מגולפת קטנה שעליה היה חרוט "שי"- ומפה בא שמה- שי, אומצה ע"י אישה זקנה שכל חייה היו טיפול בעץ עתיק יומין עצום , מימדיו לא ניתנים לתיאור. אך שום עץ בעולם לא היה כמוהו- ענפיו היו משתכשכים עם הרוח ויוצרים צלילים ענוגים שהשתלבו עם תחושת השקט והשלווה שהוא יצר. גזעו היה בלוי אמנם אך חסון – לא ניתן לכריתה. את התחושה שהייתה בצילו אי אפשר להסביר היא הייתה.. מושלמת . הילדה אהבה את הזקנה ואת העץ- היא הייתה מאושרת. את כל הידע שהיה לה ניצלה לטובה. היא טיפלה בכל יצור חי, עזרה לבני העיירה וכל יום ישבה והתבוננה בסובב אותה- בכך למדה עוד. בני הערייה אהבו אותה אך גם חששו ממנה במקצת.. היא הייתה חכמה מדי. אושרה של הילדה לא נמשך לנצח- הזקנה מתה יום אחד בלי שום התראה והילדה, אשר כבר למדה והבינה את משמעות החיים לא קיבלה זאת קשה. בני העיירה אשר נבהלו ממותה של הזקנה חששו שהילדה אחראית לזה ולכן מסרו אותה לטיפול בידיי בית יתומים קטן מחוץ לעיירה אחרי קבירת הזקנה מתחת לענפי העץ לפקודת שי אשר הצהירה שזו בקשת הזקנה. שי אשר נכנסה לבית היתומים והחלה ללמוד בו זו הייתה הפעם הראשונה שנכנסה למסגרת לימודים אנושית והופתעה מבורות בני האדם – היה להם הרבה ידע אך מוחם היה שטחי מכדי להבין ולנצל אותו. היא הבינה שהיא לא תתרום אם תוסיף לידע בני האדם, היא רק תעזור להריסתם אז היא עזרה להם להבין את המידע הקיים שלהם. תבונתה התגלתה בידיי מורותיה והיא נלקחה ע"י קבוצת מדענים כדי לעזור להם במחקריהם. היא כבר הייתה ידועה בכל מקום הרי אין אדם אחד שישתווה לה. היא גדלה, היא הייתה בת 14 ועבדה עם פילוסופים עזרה להם לראות את העולם יותר בפשטות. היא גדלה ויפתה. תווי פניה לא השתנו וגם לא צבע עורה, הידע שלה גדל וגדל אך נחבא בתוכה. עיניה הכהו והחשיכו רוב הזמן , רק כאשר הייתה יושבת בחוץ ומתבוננת בשמים אפשר היה לראותן מתבהרות, בוהקות מאושר. לבנתיים הטכנולוגיה האנושית גדלה והטבע כמעט ונעלם. בני האדם המשיכו לגלות דברים חדשים והחלו להחליף את אנרגית השמש מחשש שיום אחד השמש תעלם. ואז החלו להמציא צמחיה, אגמים, יצורים חיים, רובוטים משוכללים, שלא זקוקים לשמש אלא, ניזונים מהאנרגיה התחלופית. כך נהרס הטבע ורוב כדור הארץ הפך למכנה אחת גדולה. בני האדם חפרו מתחת לקרום ובכך פינו מקום מחיה מתחת לפני כדור הארץ . ככל שחקרו יותר האמינו פחות בכוח עליון הכל כבר נעשה מזויף והמין האנושי חטא וחטא. האנרגיה התחלופית כבר החלה להשתלט ובמקום לתרום רק הרסה את העולם המקורי , לא רק את הטבע גם בני האדם נפגעו בצורה קטלנית.מהבורות התת קרקעיים שנחפרו התפרצה לבה והחלה להציץ חצי מכדור הארץ. ולאט לאט בני האדם החלו ללכת..לאן? את זה הם עדיין לא גילו. עכשיו הם החלו להתפלל לגאולה אך זה כבר לא עזר. עיניה השחירו איבדו את הזוהר ועורה נהיה אפילו יותר חיוור משהיה. היא צפתה במתרחש מהצד, כבר לא היה לה מה לעשות. "אני מחכה לך.. שי, את באה?" "כן גברתי, כבר אין לי בררה הם הפסידו במערכה" "ואז המערכה תתחיל מחדש, אל תדאגי ילדתי, עשית ככל שיכולת עכשיו הגיע הזמן לשקט" "כל כך הרבה זמן חיכיתי לזה גברתי.. לשמוע את השכשוך של הרוח והעץ להרגע ולהתחיל מחדש" "הגיע הזמן" ואז גם היא הלכה , לעץ הגדול, לשלמות האין סופית, לשקט.. הכל קם מחדש, זו מחזוריות אין סופית, הכל שמור היכן שהוא באיזה עירייה קטנה , זיכרונות שמפוזרים על אלפי עלים. הכל נגמר בסוף-ככה חשבתי פעם. הסוף!

Rivendell

New member
תגובה לסיפור

קודם כל - תיקנת באופן סלקטיבי מאוד. במקום אחד או שניים תיקנת, ובשאר המקומות השארת את השגיאות. אז הנה שוב ההערות: אני יודעת שביקשת עזרה עם ההמשך, אבל אם לא אכפת לך אני רוצה לדבר דווקא על ההתחלה, כי לדעתי לפני שאת יכולה להמשיך את חייבת להקדיש עוד עבודה לחלק ששמת כאן.
הכוח שניתן לבני האדם נוצל עד תומו.. אך לא באותן הכוונות שיועדו לו.. ברגע שהאמונה שלהם נעלמה החל הכל לדעוך.. לאט לאט.. זה עדין לא מובן, זה גם אף פעם לא יהיה מובן כי יש דברים שפשוט לא צריך לדעת- ואת זה צריך לדעת. שלוש נקודות הן סימן פיסוק שצריך להשתמש בו מאוד בחסכנות. במאמרי הפורום יש לנו מאמר על פיסוק, ואני ממליצה לך לקרוא אותו. עכשיו החלק השני של המשפט פשוט לא הגיוני: זה גם אף פעם לא יהיה מובן כי יש דברים שפשוט לא צריך לדעת- ואת זה צריך לדעת את אומרת ככה: 1.זה לא יהיה מובן כי לא צריך לדעת את זה 2. צריך לדעת את זה בקיצור, יש כאן כשל לוגי קטן. אם צריך לדעת את זה, אז יום אחד זה צריך להיות מובן (שאלה חשובה יותר היא מה זה בדיוק "זה"?) כל פסקת ההתחלה מאוד מעורפלת. אני לא אוהבת את זה, לטעמי זה מבריח קוראים. אבל זה באמת לשיקולך.
"צבעם לא היה ברור" עין אחת. כלומר, עין היא נקבה. לכן - "דרכן" ו"צבען".
אומצה ע"י אישה זקנה שכל חייה היה טיפול בעץ עתיק יומין עצום חייה "היו". לא היה. ובכלל הייתה משכתבת את המשפט הזה - אישה זקנה, שחייה הוקדשו לטיפול". והילדה, אשר כבר למדה והבינה את משמעות החיים לא קיבלה זאת קשה. לא יודעת. חכמה חכמה, אבל בת חמש. יש משהו קצת מתמיה באמירה האת. להיפך - דווקא אם היא מבינה את המשמעות של מוות היא אמורה לקחת את זה הרבה יותר קשה.
בני העירייה "עיירה". עירייה זה משהו אחר. חזרת על הטעות הזאת כמה פעמים. הערות לגבי התוספת:
חדשים והחלו להחליף את אנרגית השמש מחשש שיום אחד השמש תעלם. אם בני האדם יכולים להמציא אנרגיה חלופית - הגיוני שהם גם יכולים לחקור ולגלות מתי ואיך אמורה השמש להעלם. בעולם מדעי אין כזה דבר "חששו". בודקים. בוחנים. העולם שאת מתארת לנו הוא מדעי, ולכן ההגדרה הזו של "אולי יום אחד תיעלם לנו השמש" מאוד לא מתאימה. תראי. לקחת רעיון כלשהו "האנרגיה התחלופית" (את בטוחה שלא התכוונת "חלופית"?) אבל לא נתץת שום הסבר של מה זו האנרגיה הזו. אם את מכניסה אלמנט כזה, את חייבת שיהיה לך הסבר למה זה אומר בדיוק. ממה זה מורכב, איך זה עובד. משהו בסיסי, אבל משהו. ככה לזרוק לחלל האוויר את הביטוי - זה לא עובד.
ככל שחקרו יותר האמינו פחות בכוח עליון הכל כבר נעשה מזויף והמין האנושי חטא וחטא. אני לא מבינה. העובדה שאמונה בכח עליון מפסיקה להתקיים עוד לא אומרת שבני האדם יחטאו. את גם חייבת להסביר למה את מתכוונת. מה? רצחו אחד את השני? אנסו? היה כאוס? אי אפשר לזרוק משפטים ככה. אותו דבר לגבי הלבה. למה פתאום היא צצה? מה גורם לזה? למה היא לא התפרצה קודם? אני אשמח לראות את זה אחרי תיקונים.

Yuli Gama

New member
תוספת קטנה

את כותבת שהגבירה אומרת לילדה " עשית ככל שיכולת", אבל הילדה בעצם לא עשתה דבר. היא רק צפתה מהצד. ילדה בת חמש בתוך סלסלת שי? אני היחידה שלא מצליחה לדמיין את זה :)?

snowbabe

New member
..

את הראשון את צודקת אני אתקן והשני - הילדה נמצאה תינוקת ביידי הזקנה ואז גדלה

Yuli Gama

New member
סעיף שני ../images/Emo13.gif

הוא מובן להיגיון אבל זה לא מה שכתוב.

snowbabe

New member
..בקשה

אני לא מבינה בקטע הזה של המדע הבדיוני בגלל זה כל הקטע של האנרגיה התחלופית לא מובן הלבה התפרצה כי הם חפרו מתחת לאדמה, לא היה מספיק מקום לבנות על פני כדור הארץ אז הם בנו על גבי המעטפת ובגלל שהם הגיעו עמוק מדיי הלבה כנראה התפרצה. אני אתקן אבל לפני באמת בקטע של האנרגיה התחלופית אני צריכה עזרה אם יכולים לזרוק לי רעיונות שיעזרו אני לא מבינה בקטע הזה

אסתר 1984

New member
ואני לתומי חשבתי

שאת מתכוונת למצב שיש היום: שימוש בדלק ובמחצבים. בהקשר של הצמחים אני לא יודעת איך אפשר ליצור פוטוסינטזה באופן מלאכותי, אבל בטח יש איזשהי דרך ליצור מנורות גדולות שפולטות את הקרינה המתאימה... בקשר ללבה - דווקא זה נשמע לי הגיוני, שאם יחפרו כל כך הרבה זה יגרום להמון רעידות אדמה ובסוף גם להתפרצויות געשיות. בכל אופן - לא כדאי לסמוך עלי כי אני ממש לא מומחית בנושא...

Yuli Gama

New member
מדע

כמה רעיונות 1) את יכולה לעשות רשימה של שאלות מדעיות שעליהם את צריכה תשובה, ולפנות איתם לפורומים המתאימים 2) אי אפשר ל חפור מספיק עמוק כדי להגיע ללבה(בעצם אפשר, אבל תצטרכי להוסיף הסברים), אבל מאוד הגיוני שהם יחפרו "מספיק" קרוב, ואז בגלל רעידות אדמה, הלבה תפרוץ את שאר הדרך. 3) אנרגיות חלופיות א -אנרגית אור ב- אנרגיה אטומית ג -אנרגייה תת אטומית שני הראשונים שללת, שלישית, (מידיעתי הצרה בנושא) בלתי מוגבלת. מדובר על ניצול האנרגיה ששומרת על מבנה האטום. שם, פרטים וכדומה תוכלי למצוא אולי בפורום מד"ב הראשי(דיברו שם על זה בזמנו) או בפורום מדע ברשת.

snowbabe

New member
הסיפור המתוקן

בקטע של האנרגיה התחלופית אני צריכה עזרה אבל תעזבו את זה לבינתיים זה יתוקן בעתיד הקרוב.. הגענו למצב נואש. הכוח שניתן לבני האדם נוצל עד תומו.. אך לא באותן הכוונות שיועדו לו.. ברגע שהאמונה שלהם נעלמה החל הכל לדעוך.. לאט לאט.. זה עדין לא מובן, זה גם אף פעם לא יהיה מובן כי יש דברים שפשוט לא צריך לדעת- ואת זה צריך לדעת. כל החיים הם חיפשו מידע, על זה חייהם התבססו ובסוף הם הלכו. לאן? מי יודע הם עדיין לא פתרו את זה . הכל נשלט בידי כוח עליון , זה לא משהו שאפשר לדעת או ללמוד זה משהו שאפשר להרגיש.. וגם זה נגמר. הם חקרו חיפשו- מצאו ניתחו הבינו וזהו. הם הרסו, השמידו, קטלו כל דבר שמנע מהם להגיע למטרותיהם . הטבע עושה את שלו בסופו של דבר, גם הגאון הגדול בעולם לא יכול להתמודד נגד הטבע. היו לה עיניים שדרכן משתקף כל העולם בצורתו המקורית כשהחזק שולט, לא הורס. צבעם לא היה ברור וגם לא קבוע הוא השתנה לפי הנוף לפי הסביבה והתחושות של אותה ילדה. היא הייתה צעירה- בת 5 בערך אינטליגנטית יותר מכל אדם אשר התקיים אי פעם. צבע פניה היה חיוור כמעט שקוף – כמו מלאך. שערה היה שחור סגול, ארוך ומלא זוהר. תווי פניה היו עדינים , אפה היה כפתורי ושפתיה עבות ואדומות. איש לא ידע מאין היא הגיעה. כתינוקת ,היא נמצאה בעיירה קטנה ומיושנת בתוך סלסלת קש עטופה בניילון כמו עם פיסת עץ מגולפת קטנה שעליה היה חרוט "שי"- ומפה בא שמה- שי, אומצה ע"י אישה זקנה שחייה הוקדשו לטיפול בעץ עתיק יומין עצום , מימדיו לא ניתנים לתיאור. אך שום עץ בעולם לא היה כמוהו- ענפיו היו משתכשכים עם הרוח ויוצרים צלילים ענוגים שהשתלבו עם תחושת השקט והשלווה שהוא יצר. גזעו היה בלוי אמנם אך חסון – לא ניתן לכריתה. את התחושה שהייתה בצילו אי אפשר להסביר היא הייתה.. מושלמת . הילדה אהבה את הזקנה ואת העץ- היא הייתה מאושרת. את כל הידע שהיה לה ניצלה לטובה. היא טיפלה בכל יצור חי, עזרה לבני העיירה וכל יום ישבה והתבוננה בסובב אותה- בכך למדה עוד. בני הערייה אהבו אותה אך גם חששו ממנה במקצת.. היא הייתה חכמה מדי. אושרה של הילדה לא נמשך לנצח- הזקנה מתה יום אחד בלי שום התראה והילדה, אשר כבר למדה והבינה את משמעות החיים לא קיבלה זאת קשה. בני העיירה אשר נבהלו ממותה של הזקנה חששו שהילדה אחראית לזה ולכן מסרו אותה לטיפול בידיי בית יתומים קטן מחוץ לעיירה אחרי קבירת הזקנה מתחת לענפי העץ לפקודת שי אשר הצהירה שזו בקשת הזקנה. שי אשר נכנסה לבית היתומים והחלה ללמוד בו זו הייתה הפעם הראשונה שנכנסה למסגרת לימודים אנושית והופתעה מבורות בני האדם – היה להם הרבה ידע אך מוחם היה שטחי מכדי להבין ולנצל אותו. היא הבינה שהיא לא תתרום אם תוסיף לידע בני האדם, היא רק תעזור להריסתם אז היא עזרה להם להבין את המידע הקיים שלהם. תבונתה התגלתה בידיי מורותיה והיא נלקחה ע"י קבוצת מדענים כדי לעזור להם במחקריהם. היא כבר הייתה ידועה בכל מקום הרי אין אדם אחד שישתווה לה. היא גדלה, היא הייתה בת 14 ועבדה עם פילוסופים עזרה להם לראות את העולם יותר בפשטות. היא גדלה ויפתה. תווי פניה לא השתנו וגם לא צבע עורה, הידע שלה גדל וגדל אך נחבא בתוכה. עיניה הכהו והחשיכו רוב הזמן , רק כאשר הייתה יושבת בחוץ ומתבוננת בשמים אפשר היה לראותן מתבהרות, בוהקות מאושר. לבנתיים הטכנולוגיה האנושית גדלה והטבע כמעט ונעלם. בני האדם המשיכו לגלות דברים חדשים והחלו להחליף את אנרגית השמש כדי שביום שבו השמש תמחק מהיקום- כדור הארץ יוכל להמשיך לשרוד. ואז החלו להמציא צמחיה, אגמים, יצורים חיים, רובוטים משוכללים, שלא זקוקים לשמש אלא, ניזונים מהאנרגיה התחלופית. כך נהרס הטבע ורוב כדור הארץ הפך למכנה אחת גדולה. בני האדם חפרו מתחת לקרום ובכך פינו מקום מחיה מתחת לפני כדור הארץ . ככל שחקרו יותר האמינו פחות בכוח עליון הכל כבר נעשה מזויף והמין האנושי השתולל והתפרע, הם פגעו זה בזו, התעלמו מחוקים,שרפו, מוטטו והעלימו כל זכר לחיים טובים- לעבר, להסטוריה. האנרגיה החלופית כבר החלה להשתלט ובמקום לתרום רק הרסה את העולם המקורי , לא רק את הטבע גם בני האדם נפגעו בצורה קטלנית.מחוסר מקום החלו לבנות על מעטפת כדור הארץ הם הגיעו ל 720 ק"מ וחיו שם , במקום אור השמש, הצמחייה, האגמים, השתמשו באנרגיה החלופית ובנוף הטכנולוגי שהם יצרו. הבורות התת קרקעיים שנחפרו שברו שיאים ולמרות שבני האדם ניסו לעצור את מפגעי הטבע התפרצה לבה והחלה להציף חצי מכדור הארץ. ולאט לאט בני האדם החלו ללכת..לאן? את זה הם עדיין לא גילו. עכשיו הם החלו להתפלל לגאולה אך זה כבר לא עזר. עיניה השחירו איבדו את הזוהר ועורה נהיה אפילו יותר חיוור משהיה. היא צפתה במתרחש מהצד, כבר לא היה לה מה לעשות. "אני מחכה לך.. שי, את באה?" "כן גברתי, כבר אין לי בררה הם הפסידו במערכה" "ואז המערכה תתחיל מחדש, אל תדאגי ילדתי, יהיה בסדר ,עכשיו הגיע הזמן לשקט" "כל כך הרבה זמן חיכיתי לזה גברתי.. לשמוע את השכשוך של הרוח והעץ להירגע ולהתחיל מחדש" "הגיע הזמן" ואז גם היא הלכה , לעץ הגדול, לשלמות האין סופית, לשקט.. הכל קם מחדש, זו מחזוריות אין סופית, הכל שמור היכן שהוא באיזה עירייה קטנה , זיכרונות שמפוזרים על אלפי עלים. הכל נגמר בסוף-ככה חשבתי פעם. הסוף!

Rivendell

New member
סליחה על השאלה

אבל מה בדיוק "מתוקן" בזה? את פשוט מדביקה את אותו סיפור ומשנה מילה או שתיים. יש רשימה שלמה של תיקונים שאת צריכה לעשות לא כי מישהו סתם חושב ככה אלא כי מבחינה לשונית יש לך שגיאות. אם את רוצה שנמשיך לכבד אותך ולהתייחס לסיפור, את חייבת גם לכבד אותנו ואת הזמן שלנו, כי לקרוא ולתקן סיפור כזה זה עסק גוזל זמן. אם את מתכוונת להתעלם מההערות, אז תגידי, ולא נתאמץ כ"כ לתת לך אותן.

snowbabe

New member
אבל אני לא יודעת איך לתקן

אני מנסה ומשנה ומוסיפה ומורידה וזה עדיין לא מסתדר.. ותיקנתי את הכל חוץ מהאנרגיה החלופית.. לא?

למעלה