שלום!

מה ה מצב

New member
שלום!

מה המצב? אני חדשה (כמה קשה לראות...) קראתי שחסר לכם גולשים אז התנדבתי...
שמתי
שכמעט כולם פה קוראים באנגלית... אני רוצה להקים קבוצת תמיכה למי שלא די לאפלית דוברי העברית!!!!! לא קראתי הרבה ספרים (יחסית...) אבל מה שקראתי מאד אהבתי והדמות שאני הכי אוהבת היא מוות (כמו כולם...) דרך אגב תגידו תודה לThe Mad Hunter (אני מקווה שככה כותבים את זה...) היא ספרה לי שיש פורום ונורא שמחתי לשמוע וככה יש לכם עוד גולשת! חיים נפלאים!

Athaclena

New member
ברוכה הבאה!

אני אחת מהמגעילות האלה שקוראות באנגלית, זה נותן כמה יתרונות משמעותיים בסך הכל - ספרים זולים יותר, ולא צריך לחכות שיתרגמו אותם. אבל את בהחלט לא לבד, יש מלא אנשים שקוראים רק בעברית (לאו דוקא בפורום, אני מתכוונת בכלליות) וזה בסדר ומותר
וברור שמוות הכי שווה! אין שאלה אפילו... אז אילו ספרים כבר קראת?

The Mad Hatter

New member
ברוכה הבאה! :)

קריאה באנגלית באמת יותר שימושית. בעיקר מהסיבה שרוב המתרגמים עובדים כשהם שיכורים, אבל זה סביל, לפחות חלק מהזמן. :) (למרות שקראתי את כל הספרים גם בעברית. חוץ מפירמידות שלא קראתי גם באנגלית ואני מסרבת להתקרב אליו עד שאני אסיים תיכון, לפחות. P:) מוות הוא דמות שווה ביותר, אבל אני מסורה לגראני וות'רווקס (סבתא נוצתשעווה? :/)! *^_^* אזז...ברוכה הבאה! את מוזמנת לכתוב פה כמה שיותר! :)

Lord bigfoot

New member
תראי איך עשו אותך ציידת!

וכן גם אני חולה על הסבתא נוצתשעווה (כל עוד היא לא סבתא שלי, ברררררררררר....). ועכשיו סופסוף אני מתחיל להבין חלק מהתירגומים, המממ.., שיכור או מעבר לכך. מזכיר לי הצעת עבודה שראיתי פעם בעיתון: העבודה הייתה בסינגפור ובעברית היה רשום "טיסה על חשבוננו לפגישה הראשונה", נשמע שווה להגיש מועמדות ולקבל טיסה לסינגפור. באנגלית היה כתוב "on first appointment" שזה קצת פחות שווה (בתירגום לעברית צ"ל "עם מינוי ראשון"). אבא שלי ראה את זה ופנה וגם קיבל משרה כמתורגמן לחברת כח האדם.

limilu

New member
האמת היא...../images/Emo187.gif|סאם||ארוון|

שתרגמו את זה רוחשעווה. פרטים, פרטים...

ויימס

New member
שלום לך, יפתי.

ברוכה הבאה לפורומינו הקט, החמים ומסביר הפנים. (אחרי שורת פתיחה מוצלחת כל כך קשה לי להתעלות על עצמי, אבל אנסה בכל זאת). הרגישי את עצמך מוזמנת לכתוב בכל עת, בכל יום, בכל שעה. אם יש לך רעיונות לדיונים, מאמרים ושאר ירקות, או אם את מכינה גזירי נייר של דמויות מעולם הדיסק, חילקי זאת עימנו. We love you!! ואם קראת את כל הדבר החולני הנ"ל, קבלי ח"ח. טקס קבלה: 1. מהו הספר האהוב עלייך? 2. מהי הדמות האהובה עלייך? 3. ספרי לנו על קטע נבחר מכתבי טרוש הממוש. 4. יש לצרף ציטוטים ודוגמאות, להרחיב ולפרט. 5. יש לתת לי גבינה צהובה. בתודה, אגף הגוויה.

מה ה מצב

New member
מקווה שאני יעבור...

1. הספר שהכי אהבתי עד עכשיו זה תרועת מוות (MORT) טוב זה מסדרת מוות... 2. מוות ברור! 3. זה היה בתחילת הספר השני(אור מופלא) אני לא זוכרת בדיוק מה היה כתוב שם אבל זה היה ממש מוזר... משהו עם זוגפרח וסתמרוח שנפלו מהשפה... ואת אור מופלא קראתי לפני צבע הכשף (כן אני יודעת שזה לא בסדר...) לא ממש הבנתי מה זה היה... אבל זה היה ממש מצחיק. 5. גבינה צהובה? מצטערת אני צמחונית איך מוות הפך למוות? אני מניחה שהוא פשוט מת ככה.

ויימס

New member
מזכיר לי שקראתי את ננסי המכרות לפני

ננסי המשאית ולא הבנתי מה קורה שם לעזאזל...

Athaclena

New member
מוות לא הפך למוות!

הוא נוצר כמוות כי ככה אנשים דמיינו אותו/האמינו בו. או כדבריו, הוא ANTHROPOMORPHIC PERSONIFICATION

Maladict

New member
אבל איך הוא נהיה כזה?

אני מציע לפתוח בועדת חקירה לבירור מקורו של המוות.

ויימס

New member
בכל אופן, הכוונה היא...

ספרי לנו על התפתחות דמותו של מוות לאורך הסדרה. בצבע הכשף הוא היה סתם מניאק ואפילו לקח נשמה של חתול, כמו כן הוא היה הורג במקום לחכות שהחול בשעון ייגמר...

Maladict

New member
אגבמוות מקבל משכורת?

נראה לי שלא כי כולו עור ועצמות רק בלי עור. הוא אפילו לא מקבל משכורת רעב. עוד מקרה של ניצול דמויות דמיוניות נכנס לסטטיסטיקה.

Athaclena

New member
מצד שני

הוא יכול (עובדה, הוא עשה את זה) ליצור שדות חיטה ענקיים. וממי הוא יקבל משכורת? מאזראל? מה הוא יעשה איתה בכלל? ועכשיו נזכרתי שכן יש לו כסף ואפילו אולי הכנסה: הוא נותן למורט דמי כיס, ובאיש הקציר הוא משלם על השוקולד והפרחים עם כסף (אמנם כסף ישן). אלה מטבעות שהוא מוצא בזוגות, כלומר על העיניים של אנשים מתים, הוא אומר את זה למורט אאל"ט. אז טא-דאם! I rest my case...

מה ה מצב

New member
מוות

טוב אז בספר הראשון הוא באמת היה לא כל-כך נחמד. את הספר הראשון קראתי מאוחר יותר אחרי כמה ספרים ואחרי תרועת מוות ואיש הקציר אז בכלל הייתה לי טראומה. הוא כל הזמן רדף אחרי סתםרוח והוא ממש רצה שהוא ימות. דבר שלא אופייני למוות. בספרים הבאים הוא השתפר ונהפך לנחמד למדי (עד כמה שמוות יכול להיות). לא נראה לי שהוא מקבל משכורת. אם הוא רוצה קצת כסף הוא מתנסה בלהיות אנושי והולך לקצור שדות חיטה.

Maladict

New member
Welcome 2 the Club

שלום לך יפתי, וברוכה הבאה לפורום אלי לציין שבשביל להצטרף למועדונינו היוקרתי אליך לבצע עוד משהו קטן, אליך להסביר לנו איך הדמות שאת הכי אוהבת נעשתה מה שהיא, תמציאי איזה משהו, אני מקווה שתישארי ותהני (וכן ויימסי הוספתי עוד סעיף לטקס שלך)

למעלה