שלום

שלום

אני מצטערת להידחף ולהפריע לפורום אבל אני פשוט נואשת. אני מחפשת מיתולוגיות ולא מוצאת, בעצם מצאתי אחת אירית במאמרי הפורום ואחת נורדית באתר אחר אבל העניין שאני צריכה שתי מיתולוגיות להשוואה ואני לא מוצאת, בחיפושיי נתקלתי בפורום הזה ותהיתי אם יש לך אולי או שאתם יכולים להפנות אותי למקום כלשהו? תודה מראש
וסליחה.

Duke Tear

New member
זה היה בציניות?

כי אם לא ,התשובה ברורה. לא כל מי שמתעניין במיתולוגיה הוא פאגאן .

שתי מיתולוגיות בכל נושא

רק שלא יהיו יווניות או רומיות. בהשוואה אני צריכה הכל, דומה ושונה. זה לעבודה בבית הספר.

killip

New member
../images/Emo188.gif פתרון קל, אבל שימושי.

קחי מיתולוגיה אחת, כל שהיא, ותתחילי לחפש דמיון וסתירה מול דברים שלמדת בשעורי תנ"ך. לדוגמה, משהו שהיכה לי בראש ביום חמישי האחרון(*) למוריה - סיפור הנחש והתפוח, אטלנטיס - מגדל בבל והתקופה. Killip ---- (*) קפלן ANYONE ?

Justin Angel

New member
כותבת תזה? עושה דוקטורט?

מתכוננת לבחינות פרופסורה? אם לא ענית בחיוב לאחת מהשאלות לעיל, כנראה מאוד שאת לא באמת צריכה "את כל המיתולוגיה". לעניות דעתי, את יכולה להסתפק בסיכום עקרוני בנקודות של שתי מיתולוגיות. כל עוד שני הסיכומים מגיעים מאותו מקור (ומאותו כותב) לא אמורה להיות בעיה להצביע באופן נקודתי על ההבדלים ביניהם. עקב השעה המאוחרת אני לא אשב לחפש משהו בגוגל, אבל אני בטוח שתסתדרי לבד באופן נהדר :) בברכה,

Dia Leoghann

New member
ערב טוב!

מה שמוצג כאן בתור "מיתולוגיה אירית" ומה שמוצג שם בתור "מיתולוגיה נורדית", זה לא באמת המיתולוגיה אלא רק סיפורים ברורים. אני מציע לך ללכת לסיפריה הציבורית הקרובה לביתך (תאמיני לי יש דבר כזה ספריה!!) ולחפש את ספרי המיתולוגיות של הוצאת "מפה". בחרי לך 2 ספרים ותוך יומיים יש לך את העבודה מוכנה. גם הספר "המיתולוגיה של עמי העולם" של רוי ויליס יכול לעזו לך מאוד. בהצלחה!

L e s t a t

New member
"המיתולוגיה של עמי העולם"

דווקא די אכזב אותי כשהוא הגיע למסקנה שהרגנרוק כבר היה (למרות שאין שום סימנים לכך) ושהאלים הנורדיים הם "גלגולים של האלים הגרמאניים" (בוא רגע נתעלם מהעניין הקטן הזה ש"נורדי" שווה "גרמאני").

Justin Angel

New member
למה מאכזב?

הרעיון שהראגנרוק כבר קרה הוא הגיוני מאוד ומתאים למיתולוגיה הנורדית בהתאם למצבנו היום. אולם אם מפרשים את הראגנרוק בקונטקסט הדתי שלו וההשפעה שלו על הדת והתרבות הנורדית, אז ברור שהוא לא התרחש. אבל אם נתייחס לראגנרוק כאירוע מוחשי שאמור להתרחש בקו הזמן, אז ניתן גם לטעון שהוא כבר התרחש היות והתיאורים למה שיש לאחר ראגנרוק (הקלושים מאוד למיטב זכרוני) מתאימים למצב הנוכחי. כמו כן ניתן לפרש את הראגנרוק בהשאלה מטפורית לגורמים המאיימים על הספירה השמיימית שלנו.

iscon

New member
../images/Emo128.gif הנורדים ממש לא שווה גרמאנים

הנורדים הם העמים הפלמיים של היום והגרמאנים הם עד היום העם הגרמני, המיתולוגיות שלהם דומות אבל הגרמנים היו ונשארו פראי אדם, לעומת זאת העמים הפלמיים (נורדים לשעבר) הפכו מתורבתים ומעודנים יותר, יותר אנושיים.

iscon

New member
../images/Emo128.gif הנורדים ממש לא שווה גרמאנים

הנורדים הם העמים הפלמיים של היום והגרמאנים הם עד היום העם הגרמני, המיתולוגיות שלהם דומות אבל הגרמנים היו ונשארו פראי אדם, לעומת זאת העמים הפלמיים (נורדים לשעבר) הפכו מתורבתים ומעודנים יותר, יותר אנושיים.

iscon

New member
../images/Emo31.gif הנורדים ממש לא = גרמנים

הנורדים הם הפלמים של היום (הולנד בלגיה פינלנד וכו'), הגרמנים היו ונשארו גרמנים, מקדמת דנא השבטים הגרמניים היו פראי אדם אכזריים וגם היום הם כך. לעומת זאת העמים הנורדיים (ויקינגיים לשעבר) התעדנו במשך הדורות.

L e s t a t

New member
כמה שאת טועה... כל כך מתאים לך

"הנורדים הם הפלמים של היום (הולנד בלגיה פינלנד וכו')" הולנד (אגב, ממשלתה שיתפה פעולה עם הנאצים בזמן מלחה"ע השנייה) הגיעה משבטים פריזיים, סאקסיים ועוד כמה גרמאנים. בלגיה מעורבת בין גאלים לגרמאנים והעם הפיני הוא בכלל טוראני. כשאומרים "ויקינגים" ומתייחסים לעמים שלמים במקום לקבוצות של פיראטים (כן, פיראטים) בד"כ מתכוונים לעמים הסקנדינבים (דהיינו, הדנים, השוודים והנורווגים) לא כולל פינלנד. אגב, גם העמים הסקנדינבים מורכבים משבטים גרמאניים. השבט הגרמאני שנקרא "גותים" (הויזיגותים של אייבריה והאוסטרוגותים של מזרח אירופה) הגיעו משוודיה. הוכחת שאת גזענית וגרועה לא פחות מכל ניאו-נאצי אחר בהכרזות חסרות הדיוק (בלשון המעטה) שלך ובהכללת עם שלם ושפיטתו כיחיד (לפי מה שהראו בחדשות ולפי ההיגיון שלך, "אנחנו" אכזריים לא פחות)!

למעלה