שלום

ייתכן שטעיתי אבל אתה לא מכיר

אותי ואין לך זכות לשפוט אנשים באופן אישי על סמך הערה בודדת בפורום אתה ממש לא יודע מה מתאים לי ומה לא!!! יכולת פשוט לכתוב שטעיתי בלי הערות אישיות. לגבי הולנד- היא רק אחת מן הארצות ששיתפו פעולה עם הנאצים וגם זה נעשה מחוסר ברירה- לידיעתך בהולנד היו יותר מקרים של הסתרת ונסיונות להצלת יהודים מבכל מדינה אחרת באירופה באותה תקופה. ואני ממש לא גזענית- אני פשוט נוטרת טינה לעם שהשמיד את רוב המשפחה שלי מה גם שרוב החיילים הגרמניים (לא רק אבל בעיקר)עשו זאת מתוך הנאה סדיסטית צרופה- כגזע או עם או איך שלא תקרא לזה - הם אכזריים במהותם.

L e s t a t

New member
"ייתכן"?

"לידיעתך בהולנד היו יותר מקרים של הסתרת ונסיונות להצלת יהודים מבכל מדינה אחרת באירופה באותה תקופה." איך את יודעת? "ואני ממש לא גזענית- אני פשוט נוטרת טינה לעם שהשמיד את רוב המשפחה שלי" אם כך, את צריכה לנטור טינה לכל אדם ממוצא אירופאי (ולא רק) משום שבמשך 2000 שנה לא היה מקום אחד באירופה שלא התרחשו בו אירועי איבה ופוגרומים שונים כלפי יהודים (ועוד אנשים). ואל תטעי לרגע במחשבה שזו אינה גזענות. לקחת עם, גזע או קבוצה אתנית ולהצמיד לה תווית, לקבוע שכל מי שמשתייך לאותה קבוצה בהכרח חלה עליו התווית הזו (לטוב ולרע) זו גזענות. "מה גם שרוב החיילים הגרמניים (לא רק אבל בעיקר)עשו זאת מתוך הנאה סדיסטית צרופה" רוב החיילים הגרמנים נמצאו בחזיתות השונות ולא במחנות ההשמדה. אני לא יכול לשפוט את ההנאה שלהם מהמלחמה כי אני לא מכיר כל חייל גרמני ששירת בזמן מלחה"ע השנייה, מה שאני כן יודע זה שלא מעט חיילים גרמנים לא רצו בכלל לשרת בצבא ולא נהנו מההרג. אני לא מכחיש את השואה או את האופי של כמות לא מבוטלת מהאנשים שנשלחו לשרת במחנות הללו (חשבת למה בחרו אותם?), אבל אין לקבוע כי כל ה"עם" הגרמני (או כל "עם" אחר) הוא נאצי דגנרט נטו. אם נלך על פי ההיגיון שלך, מה על הכהניסטים ועל החיילים שהתעללו בגופות מחבלים? אכזריים במהותם? סדיסטיות צרופה? אני מנחש שגם כל הערבים בעולם הם אכזריים במהותם? אגב, שמעתי מספיק סיפורים (מתוך המשפחה שלי ומחוצה לה) על דגנרטיות והתעללויות מצד חיילים סובייטים ("המושיעים" המהוללים) כדי לקבוע שגם אותם את צריכה להוסיף לרשימת השנאה שלך. "כגזע או עם או איך שלא תקרא לזה" אני לא מאמין ב"גזעים". אני שופט על פי אינדבדואלים, לא קבוצות. "הם אכזריים במהותם" כמו כל "עם" "מתורבת" אחר. את לא יכולה לשפוט את כל העם. קיומן של קבוצות מתנגדים (גרמנים) לנאציזם סותרת את הקונביקציה שלך. אני מציע לך לקרוא את ההיסטוריה של בני ובנות יבשת אפריקה עם עמי אירופה "המתורבתים" ו"המפותחים", בעיקר מעללי הצבא האנגלי באזור וכן על ילידי אמריקה ומעלליהם עם אירופאים "מתורבתים". באותו זמן גם תבדקי מספר אירועים בין צבא הגנה לישראל והאוכלוסיות הערביות בארץ. עם שלם אינו אכזרי או אינטיליגנטי או נחמד או כל דבר אחר חוץ מאשר מושג מופשט ורופף שמתאר הרבה מאוד אנשים, בתוכם ישנם כל צבעי הקשת (לטוב ולרע).

L e s t a t

New member
ואז התעלמת מעצמך

כשכתבת ש"כגזע או עם או איך שלא תקרא לזה הם אכזריים במהותם"...

medichi

New member
מכל מה שנכתב כאן

התיחסת לפן הכי שולי ובצורה הכי קנטרנית שאפשר מדיצ'י (קורא שקט בדרך כלל)

graciella

New member
מיטולוגיה קרובה לנו

את מחפשת רחוק כל כך מה אם מיטולוגיה מקומית וקרובה לנו כגון - כנענית, שומרית, בבלית הנה אתר מעולה QADASH KINAHNU http://www.geocities.com/soho/lofts/2938/templetoc.html בכל זאת אני תומכת בהצעתו של ארי-אל בספריה מקור מצויין של מיטולוגיות

למעלה