שלום

שלום

דבר ראשון- תתחדשו על הפורום, ושיהיה בהצלחה. דבר שני, שיותר נוגע אלי. אני סובלת מטורדנות כפייתית זה זמן רב. לא ידעתי מה זה או איך קוראים לזה עד שבמקרה הגעתי להגדרה של 'טורדנות כפייתית' דרך אתר מסויים. הדבר מתבטא אצלי במה שנוירולוגית [נדמה לי] הגדירה כ"טיקים". הייתי אצלה ממש מזמן, נדמה לי שאולי לפני שבע שנים או משהו: הייתי נוהגת לעשות תנועות מסויימות שוב ושוב, עד שנדמה לי כי בוצעו באופן "מושלם", אפילו אם זה רק להניח את הקלמר במקום אחר, או לדרוך על אחת הרגליים. בעבר הייתי עושה זאת בצורה בולטת ממש, ולכן אמא שלי החליטה לקחת אותי לנוירולוגית. בשנים האחרונות התופעה דעכה, ולפני כשנה היא חזרה שוב, אך הפעם בצורות שונות... למשל- החדר שלי ממוקם בעליית הגג, ולידו יש דלת יציאה למרפסת [קומה שלישית]. באופן טכני אף אדם מבחוץ לא יכול להגיע אליה, אבל קיימת בי כל הזמן התחושה שמישהו רק יחכה שהדלת תישאר לא נעולה לגמרי. כל פעם שאני יוצאת או נכנסת לחדר, אני נועלת את הדלת שוב ושוב, במספר משתנה של פעמים, אך תמיד בכפולות של שלוש או ארבע [מתוך איזושהי אמונה שלי בתור ילדה ששלוש הוא 'מספר במזל שלי' או משהו בסגנון]. עברנו דירה לא מזמן, ובדירה הקודמת התחיל כל העניין עם הדלתות. ידית אחת בבית הקודם פשוט נהרסה כי הייתי מושכת אותה כדי לבדוק אם הדלת נעולה. דבר נוסף- אני לא יודעת בדיוק מתי זה התחיל, וטוב, זה די מוזר ומטומטם- הייתי נוהגת להקיש שלוש פעמים על השולחן או על כל גוף אחר שעשוי מעץ שלוש פעמים לפי האמונה הטפלה [יש לציין שאני לא מאמינה באמונות טפלות, אך בזמן האחרון קיים בי חשש כאשר עובר מולי חתול שחור, ואני עוצרת את עצמי מלירוק.]. הייתי עושה זאת גם אם הייתי חושבת מחשבות רעות. בזמן האחרון החתחלתי לסגל לעצמי מן טקס כזה לפני השינה, לדפוק 81 פעמים על גב העץ של המיטה, כאשר כל פעם שהגעתי לחזקה של שלוש [27,9,3,1...], הייתי דופקת יותר חזק. כאשר הייתי חושבת איזו מחשבה שזעזעה אותי, הייתי עושה זאת גם ביום, ואם לא הייה לידי שולחן אז הייתי דופקת על הראש. לאחרונה התחילה אצלי עוד "טורדנות"- לבדוק שברז הגז סגור. יש לי גם חולשה מוזרה לאסימטריות. יש פעולות שאני נוהגת לבצע שוב, רק כדי שאוכל לעשות אותה עם חלקו השני של הגוף, נגיד ביד שמאל במקום ביד ימין, שבה ביצעתי את הפעולה. אם אני לא עושה זאת, אני לא מסוגלת להפסיק לחשוב על זה, ומרגישה מוזר. אני לא יודעת מאיפה זה נובע, אין לי שום פחד שקשור באף אחד מן הדברים, פשוט הפחד שאם אני לא אבצע את אחת הפעולות הללו משהו רע עלול לקרות. כאשר קראתי את ההגדרה לטורדנות כפייתית [נדמה לי שבויקיפדייה], היה מצויין שם שההפרעה הזו נגרמת מחומר שנקרא "סרוטונין", או ממחסור בו. עד כמה זה נכון? הדבר חשוב לי משום שגיליתי ששוקולד מכיל המון מהחומר הנ"ל, ואני בנאדם שמסוגל לחיות על שוקולד- משמע אני אוכלת מזה בכמויות. השאלה שלי היא- האם זה מסוכן? ז"א- הדבר בהחלט מפריע לי ומעצבן אותי, אבל האם אני יכולה לגרום לעצמי נזק כלשהו? האם ניתן לטפל בתופעה ללא התערבות של תרופות ופסיכולוג/ כל רופא אחר? בתודה מראש...

הייי....

טורדנות כפייתית (או בשמה המקצועי OCD) זו תופעה נפוצה מאוד בקרב האוכלוסיה. אני לא מאמין ששוקולד הוא הגורם לבעיה. האם את סובלת גם מדכאונות
ועוד כמה הבעיה מפריעה לך

היי../images/Emo13.gif

אני סובלת מדכאונות כמו כל מתבגר אחר- לא באופן מיוחד.
עד לא מזמן הדבר לא הפריע לי כלכך, אבל בזמן האחרון אני מוצאת את עצמי ממש מתוסכלת שאני עושה את הדברים האלה- ומפחדת לא לעשות. יש משהו שאני יכולה לעשות?

טורדנות כפייתית

את נותנת תאור מאוד מדויק של מה שנקרא באמת ocd הדרך להתחיל להתמודד היא לנסות כמה שיותר להתאפק, לפחות על סוג מסוים של "מנהגים" כפייתיים, או כפי שהם נקראים בשפה המקצועית - טכסים, ובהדרגה להגמל מהם. הקטע שיהיה הכי קשה זה בהתחלה, כי אז התחושה שחייבים להכנע לטכסים היא הכי חזקה. אם זה מתחיל ממש להפריע מה דעתך כן לפנות לייעוץ שמתמחה בבעיה זו ? מה אחרים חושבים ? מה קשה או רע בלפנות לייעוץ ?

המממממ....

אני חושב שזה קצת בעיה להגמל מהטקסים, אבל שוב זה תלוי איזה. אני חושב שאם את רוצה לנסות להגמל - כדאי להתחיל מהדפיקות לפני השינה, נסי לא לעשות זאת היום כשאת הולכת לישון - וספרי איך זה עבר. אפשר להמתין את ההתנהגות - או אפילו להגמל ממנה לגמרי. אני אישית מציע לך לפנות ליועצת בית הספר, ולדבר איתה על הבעיה. האם את מכונה לעשות את הצעד הזה

תודה רבה לשניכם...../images/Emo9.gif

את האמת- אפילו לא חשבתי לנסות להפסיק את זה. באמת שאין לי מושג למה. אין לי את האומץ כדי לפנות עם זה לטיפול. אני לא חושבת שאני צריכה להסביר את עצמי למישהו, אני לא רוצה שאותו מישהו ישאל אותי שאלות מוזרות... אולי זה טפשי מצידי לחשוב ככה, אבל אני מניחה שיש פה הרבה שמכירים את ההרגשה. בקשר ליועצת בבית הספר- אני לא חושבת שהיא תוכל לעזור במשהו. אני מניחה שהתפקיד שלה הוא בעיקר למנוע נשירה, ודברים מהסוג הזה.
בכל אופן
. ובקשר ללהפסיק עם זה- אני מניחה שאני אצליח לעשות את זה היום, יחד עם כל הפחד [...כי אני מאמינה שאני מונעת מהדברים שחשבתי עליהם לקרות, באיזו דרך לא מובנת...
], אז
שיהיה לי, ותודה רבה לכם.

שיהיה בהצלחה../images/Emo70.gif

תראי אני חושב שלפנות ליועצת יכול לעזור, אחרי הכל היא לא שם רק בכדי למנוע נשירה. ואל תדאגי, אף אחד לא ישאל אותך שאלות מוזרות

girl12311

New member
היי

אם זה רלוונטי, אני סובלת מדיכאונות... ומטורדנות כפייתית. לא אובחנתי כך, אך אני מגדירה זאת. יש לך משהו להוסיף?

טורדנות כפייתית

'לא סתם בלונדינית' חשפה בפנינו באומץ את הבעיה שלה שכוללת כל מיני טקסים שונים שהיא מבצעת, שחלקם היא מרגישה שהם לא הגיוניים או מוזרים. היא מזכירה צורך לבדוק שוב ושוב אותם דברים ובצע דברים באופן מסויים שיראה לה 'מושלם' ועוד... טורדנות כפייתית היא הפרעה ידועה, ולאנשים הסובלים ממנה יש טקסים או אמונות דומים. האם יש מישהו מחברי הפורום שמכיר או חווה תחושות או טקסים כאלו? אולי תסכימו גם אתם לשתף אותנו בטקסים האישיים שלכם? אם הם זהים לטקסים של 'לא סתם בלונדינית' או שיש לכם טקסים שונים?

noni2222

New member
תגובה..

כן יש לי בעיות מאוד דומות. בעבר כל פעם שהייתי אומרת משהו רע בכול כמו "אם אני אמות" הייתי דופקת שלוש פעמים ואומרת טפו טפו טפו למרות שאני לא מאמינה בשום אמונה טלפה אחרת.. בזמן האחרון (כשנה בערך) כל פעם שיש לי מחשבה רעה אני עושה את הטקס הזה - כמה פעמים למקרה שהפעם הראשונה לא הספיקה (בדרך כלל 3 פעמים..זה אומר 9 דפיקות). וגם בזמן האחרון עברתי לגור בארץ אחרת ובישראל במקום שגרתי בו הוא יישוב וכולם מכירים את כולם ופתאום התחילו לקרות דברים רעים.. ב-5.5 הייתה תאונה מאוד קשה יש שני צעירים מהיישוב.. עכשיו אף פעם לא האמנתי בגורל/אמונות טפלות או לא יודעת מה אבל. אחת הצעירים נולד ב3.3 והשני ב-8.8 והם שניהם נהרגו ב-5.5 (8-3=5) וזה ממש מוזר לי... אז לא הרגשתי אשמה בכלום אבל לפני כמה חודשים הייתה תאונה מאוד קשה של משפחה מהיישוב.. האמא מורה בבית הספר היסודי של היישוב - שתמיד לא סבלתי.. והילדה בכיתה ז' והילד בכיתה א' והאבא לא יודעת מה הוא עושה.. הקטע הוא שבאותו היום של התאונה ראיתי עם חברה שלי את הקליפ בת-מצווה שלה ששם אנחנו צוחקים על המורה הזאת.... ראיתי את הקליפ לפני שהייתה התאונה ואחרי ששמעתי על התאונה הרגשתי מאוד רע עם עצמי והאשמתי את עצמי.. (אם זה מעניין מישהו האבא והילדה מתו והאמא במצב קשה מאוד והילד בסדר..) שלשום בלילה.... הייתה עוד תאונה... של מורה למתמטיקה ומחנכת מהבית ספר היסודי ביישוב (אני כבר עברתי לחטיבה אבל עדיין מכירה את המורים שלימוד אותי..) הקטע הוא - שגם את המורה הזאת לא סבלתי באופן קיצוני במיוחד.. היא נפטרה... ואני מרגישה כל כך אשמה.. בשני התאונות האלו.. כי זה 2 המורות שהכי לא סבלתי!! גם שלשום הייתי בטיול שנתי והחברה הכי טובה שלי יש לה חבר והם היו הרבה ביחד וחשבתי לעצמי שהם בטח יהיו יחד הרבה שנים... באותו ערב הייתה אי הבנה (ממש טיפשית) והם לא מדברים אחד עם השני. וגם בזה אני מאשימה את עצמי.. אני פשוט לא יכולה יותר אני כל הזמן מאשימה את עצמי בדברים...! ובגלל שאני חושבת אני אשמה בכל זה - אני גם חושבת הרבה מחשבות רעות ואני דופקת שלוש פעמים כמעט כל הזמן...!!! וזה משגע אותי..!

Black monday

New member
שלום לחברי הפרום

בהמשך לנושא זה ברצוני לציין שתופעות ה ocd המדוברות אינן מתאפיינות רק בטכסים לחשים וכדומה...תופעה קשה זאת יכולה להתבטא גם רק בצורות מחשבה שונות עד כדי יציאה מהדעת ללא ליווי של טכסים למיניהם...מחשבות כפייתיות אלו מהסוג שאינו מלווה בטקסים מתאפיין בדכ מניסיוני בחשאיות רבה מצד הסובל ובד"כ רק הוא ומטפלו ( אם החליט לדווח בכלל ) יודעים על הדבר...למזלנו הרב אנו נמצאים היום בתקופה של קפיצת מדרגה רפואית חשובה בתחום בריאות הנפש המציגות מגוון של תרופות המדכאות את התופעות הללו כמעט ללא תופאות לוואי וללא סכנה עתידית בשימושם לחולה.. את התופעות האלה נשאתי בנשמתי במשך רוב שנות נעוריי...עד היום אני "על תרופות" הרמת חיים סבירה ביותר..

*מזדהה*

אני גם לפעמים חושבת איזושהי מחשבה, ואז אני פשוט לא מפסיקה לחשוב על כמה זה נורא שחשבתי את זה, ומנסה כאילו "לכפר" על זה עם מחשבה אחרת, ולפעמים קורה שאני ממש מתחרפנת…

noni2222

New member
ועוד משו..

כשאני מנסה לכפר על משהו במחשבה אחרת. זה רק ניהיה גרוע יותר.. אני חושבת על משהו פשוט - לדוגמא בגידה של ידי שלי בחברה שלי. אבל אני לא רוצה לחשוב על זה - כדי שזה לא יקרה באמת אז אני עושה את הטקס של "טפו טפו טפו" כמה פעמים.. ואז אני רוצה לא לחשוב על זה - אז אני חושבת על משו אחר. נגיד את החברה הכי טובה שלי.. אז אני יישר חושבת - כאילו בגדו בה, ולא משנה ככה זה ממשיך.. דוגמא שקוראת לי יותר. הדבר הכי פשוט - הולכים למסעדה נחמדה. אני אומרת לאמא ואבא: "אפשר לחזור לפה בהזדמנות אחרת?" ואז אני מתחילה לחשוב לעצמי כל מיני מחשבות רעות - מה אם לא תיהיה עוד פעם כי נמות בתאונה? (סתם דוגמא.) אחרי זה אני עושה את הטקס "טפו טפו טפו" כמה פעמים.. ואז כדי לכפר על זה אני מנסה לחשוב על משהו אחר - אם אני חושבת על בן אדם או חיה, אז יישר עולה לי - ומה עם הוא ימות? ואז אני מנסה לחשוב על משהו שלא יכול למות - חפץ. אני חושבת על אבן. וזה מזכיר לי מצבה. אני חושבת על נר, שוועה זה מזכיר לי נרות נשמה. אני חושבת על מבטח - שריפה. וככה הלאה ואני ממש משתגעת!!! זה לא חייב להיות עם המחשבה על מוות. זה יכול להיות כל דבר אחר... תודה למי שקרא את הכל.

הצלחתי ../images/Emo9.gif

עשיתי את זה... אני כבר שבוע בערך לא מקיימת אף טקס מוזר שהוא, חוץ מהמנהג הזה עם לבדוק שהדלק נעולה- אבל גם את זה צמצמתי. אני לא יודעת איך להסביר, אבל אני מרגישה שהחיים שלי ממש השתפרו, למרות שהשינוי הוא לא באמת כל כך גדול. אני מניחה שפעם הייתי טרודה בלחשוב מחשבות מסויימות- ועכשיו כבר לא. זה שינוי גדול מאוד בשבילי, ובינתיים אני נהנית ממנו מאוד. אז תודה רבה למי שעזר- במיוחד לאוהד אסטון- שפשוט אמר לי להפסיק- ובאמת שהייתי כלכך צריכה שמישהו פשוט יגיד לי את זה- אז שוב תודה. ולnoni2222- אני מבינה אותך הכי בעולם, ואני יודעת שזה נשמע מוזר. אני מקווה שמה שעבד עלי יעבוד גם עלייך- אז אין לי עצה אחרת חוץ מפשוט לומר לך להפסיק. לקח לי לא מעט זמן לגבש את ההחלטה, כי באמת שאני פחדתי, וכנראה גם קצת מפחדת עדיין, שדבר נורא עלול לקרות אם אני אפסיק. אני לא יודעת איך שיכנעתי את עצמי אחרת- אבל אני באמתממליצה לך לעשות את זה, ואני חושבת שאחרי שפעם אחת את תניחי למחשבות שלך, ולא תחשבי דברים כאלו- את תרגישי את ההקלה העצומה, ובאמת שהיא עצומה. המון המון בהצלחה.

noni2222

New member
שמחה בשבילך!

בקשר אלי- כשאני מנסה להפסיק ולא מקיימת את הטקס של טפו טפו טפו אני מרגישה אשמה אם משהו קורה.. לדוגמא, אם אני אחשוב על מוות בלי הטפו טפו טפו ומישהו ימות - אני ארגיש אשמה.. חשבתי פעם על זה.. כשהודיעו לי שהמורה שלי נפצעה קשה והבת שלה מתה, חשבתי לעצמי ומה יקרה אם זה המורה תמות, וסתם ניסיתי לכפר על זה עברתי לחשוב על מורים אחרים ולא עשיתי טפו טפו טפו.. והתוצאה היא, שמורה אחרת (לא זאתי שנפצעה), שלימדה אותי, מתה. אז אני מרגשיה שבשביל חיים של מישהו אני יכולה לעשות "טפו טפו טפו" כי אם אני לא יעשה - אני גורמת לזה לקרות..=/ לפחות זאת ההרגשה כשחושבים על מוות של מישהו ואף אחד לא יודע על זה ויום אחרי זה אמא שלך מודיעה לך: "צביה מתה".

מזל טוב

'שומעים' בהודעה שלך את ההקלה שאת חשה ואת השמחה, ואנו שמחים איתך על תחושת הניצחון ועל השיפור שאת חשה באיכות חייך. אני מקווה שתשאבי כוח מהיכולת שלך להתגבר על חלק מן הטקסים על מנת להתגבר על כולם לבסוף. האמת היא שלפעמים, אם מבינים את העקרון, אנו מסוגלים להחיל אותו על כמה טקסים. כיון שהטקסים באים פעמים רבות למנוע תחושת חרדה, אנו לא מתנסים במה קורה כאשר אנו חרדים. ההתמודדות עם החרדה עצמה, שהיא לפעמים קצת לא נעימה, אך אפשרית - נמנעת. ואז החרדה רק יכולה לגבור. ההתנסות המעשית (כפי שאת ביצעת) בכך שהמנעות מעשיית הטקס היא בהתחלה לא נעימה אך אח"כ תחושת החרדה דועכת, מאפשרת לאט לאט לוותר על הטקס בכלל. איך את חוית את הניסיון הזה? עד כמה היה לך לא נעים/קשה/או אולי קל? אני מקוה שתמשיכי לשמור איתנו על קשר, נשמח להיות איתך גם בהמשך המאמצים. ואולי תוכלי גם את לעזור לבני נוער אחרים, ע"י שיתופם בנסיון שלך.

למעלה