שלום

lonely3

New member
שלום

אני בת 17 ואני סובלת מחרדה חברית כבר כל החיים מאז הגן אני זוכרת את עצמי עם החרדה,ולא זכורה לי תקופה בלעדיה. והיום היה לי מקרה לא נעים =\ היה לי מבחן בעל פה ודווקא לא נלחצתי כל היום טיפה הרגשתי לחוצה אבל לא כמו תמיד אבל לקראת השיעור (נכנסים אחד אחד) אני נשארתי לסוף!!! 15 ילדים נכנסו לפני לא הייתי מסוגלת להכנס...ולאט לאט התחלתי להרגיש יותר ויותר לחוצה והגיע מצב שפשוט לא ידעתי איפה לקבור את עצמי רציתי כל כך לברוחחחחח אבל לא יכלתי. המורה שלי יודע שאני נלחמצת אבל הפעם זה היה חריג ממש מבחינתו לא הצלחתי להגיד א הדברים הנכונים אמרתי הכל הפוך אחרי שלמדתי הרבה לפני המבחן שזה לא יקרה לי אבל הרגשתי סחרחורת והקול שלי רעד ולא הייתי מסוגלת לדבר פשוט לא והתחלתי לבכות אולי לכם זה לא נראה כמו משהו נורא אבל בשבילי זה הטופ. פשוט נשברתי. כל היום בכיתי בגלל זה אני לא מסוגלת עכשיו לעמוד מול המורה הזה אני לא יכולה אני רק חושבת על זה וחושבת כמה טיפשה הייתי ואני מתעצבנת יותר. אוףףףףףףף אני כל כך שונאת את עצמייייי למה הייתי צריכה לבכות??? למה?? גאד זה לא עובר לי אני כל היום נזכרת במבחן .שום חלק אחר ביום לא זכור לי...רק הקטעים שנלחצתי.אוף.אין לי כוח יותר לזה.
ואני שוב אומרת בטח לכם זה נשמע כמו עוד סתם דבר שטותי אבל בשבילי זה היה המון ואני לא מסוגלת לצאת מזה. אני פשוט שונאת את עצמי.

אני מבינה אותך

למרות שאין לי חרדה חברתית... כי אם אני יתגלש מול כל הבצפר ויפול על הראש אני יהיה בהכי פאדיחה בעולם אבל אני ישאר יתחיל לצחוק בשביל להפליג עלזה...

lonely3

New member
אז זהו שאני לא אצחק

אני ארצה להסתתר ואני ארגיש הכי גרוע בעולם אין לי איך לתאר את ההרגשה הזאת. תודה על התגובה.

אולי פעם אחת

תנסי איך שהו לצחוק על דברים יענו פאדיחות שקוראות לך בפומבי תצעקי לחברה שלך נגיד שימחהההה ותתחילי לצחוק 1.כולם יתפסו ממכ שרוטה 2.גם המורה תחשוב ככה חחחח... 3.אם תנסי תראי שזה מצחיק ואולי תתגברי על משו

lonely3

New member
וואי זה מזה לא אני

אין מצב שאני אעשה את זה או יכל לעשות את זה הרבה דברים עוצרים אותי אני רחוקה מלעשות דברים כאלה.

מטאל

New member
דבר ראשון

אל תשנאי את עצמך תאמיני בעצמך תמיד גם אם זה קשה... דבר שני... הלחצ הזה שהיה לך אולי בגלל שהיית צריכה להתמודד אם מישו פנים מול פנים אם המורה הזה או הזאת... אולי אם היית מקבלת מבחן בכתב היית פחות נלחצתץ תנסי להסביר לו\ה על הבעיה ואולי תקבלי מבחן בכתב ותוציא אחלה של ציון אבל מה שלא יהיה תמיד תאמיני בעצמך!!!

lonely3

New member
קשה לי להאמין בעצמי

אני מנסה המון זמן ואני לא יכולה. וכן, הלחץ הוא בגלל שהתמודדתי פנים מול פנים זאת הבעיה שלי אני נלחצת יותר מידי שזה קשור לדיבור מול אחרים ודברים כאלה.אי אפשר לעשות מבחן בכתב כי תהיה גם בגרות בעל פה. ואני חייבת לדבר בעל פה כי על זה בעצם מתבסס השיעור. הלוואי היה אפשר בכתב אבל אי אפשר אני יודעת.

מטאל

New member
בגרות בעל פה?!?

בחיים שלא לא שמעתי עלדבר כזה... הלוואי עליי... תקחי תזה בתור משו טוב את הבגרות בעל פה ואת כל המבחנים שעושים בעל פה אני יודעת שהרבה מאוד אנשים בישנים וגם שלא מאמינים בעצמם היו רוצים דבר כזה... יש סיבה מיוחדת שאת לא מאמינה בעצמך? לפי מה הפסקת להאמין בעצמך או שאפפעם לא האמנת? אני בטוחה שאת יכולה לשנות אתזה

נועם124

New member
../images/Emo13.gif../images/Emo24.gif תאמיני לי אם אני אגיד...

שחכתי להודעה שמספרת על בעיה כתוצאה מה"אורל בגרות" באנגלית?!? תראי... לדבר מול בוחן או מול מורה בשפה שהיא זרה לך זה לא דבר קל גם לאדם עם בטחון עצמי גבוהה מאוד. אין לי אדם אחד בשכבה שיצא מהבגרות ולא ואמר "וואוווו כמה שנלחצתי שם " הדבר שקרה לך הוא דיי טבעי , אז נכון שקצת נלחצת יותר מדיי אבל זה דבר טבעי
עכשיו בואי נדבר קצת על המורה... את טוענת שאת לא מסוגלת לעמוד עכשיו מול המורה, ואני שואל למה? מה את חושבת שעכשיו המורה חושב? אני אגיד לך מה הוא חושב... הוא חושב שאת ילדה טיפלה רגישה ונלחצת מזה , לא יותר מזה !! לפחות ניסית ורק על זה צריך לעלות לך הבטחון!!! יש אצלינו רבים שבכלל לא מנסים. תראי... גם בטסטים לרוב האנשים רועדת הרגל והם ונלחצים בטירוףףףף זה טבעי!!! אל תשנאי את עצמך בגלל שאת טיפה רגישה.
אני אספר לך משהו על עצמי.... היום הדבקתי פתק על המסך בו רשום "התמודדות", כל פעם שאני טיפלה נשבר אני אומר לעצמי שצריך להתמודד לפני 5 דקות בערך התקשרתי למורה הפרטי שלי , נכון, הקול שלי ריצד אבל עשיתי את זה !!!- זה לא היה קל אבל התמודדתי , ככל שאני ארכוש יותר ניסיון אני מאמין שהבעיה תיעלם כי הבעיה היא לא יותר מבטחון עצמי נמוך!!! אם תרצי לשמור על קשר אני אשמח לדבר איתך באייסיקיו על כל דבר חוץ מהבעיה לדעתי אין צורך לדבר על זה, אלא פשוט לחיות ... לזרום , זה יעבור!!!

munge88

New member
אני לגמרי מבינה אותך וזה לא נשמע לי

שטותי. לדעתי נלחצת יותר כי היו 15 ילדים לפניך והיה לך הרבה זמו לחשוב, אל תקחי את זה קשה מדי, בסך הכל היית אנושית ואני מאמינה שהמורה יבין את זה, זה בטח לא פעם ראשונה שמישהו בוכה מלחץ ממבחן. אם תדברי איתו אולי אפילו תוכלי לעשות את המבחן שוב, בהצלחה!

דנה צ

New member
חרדה חברתית

את מתארת חוויה שנשמעת מאד מתסכלת ומאכזבת, אבל תנסי להיות יותר סלחנית כלפי עצמך. כפי שכבר כתבו לך כאן- מבחן בעל פה זו סיטואציה שמטבעה מלחיצה ומביכה, גם לאנשים שלא סובלים מחרדה חברתית. את מספרת שאת מכירה את החרדה הזו עוד מתקופת הגן, היו מקרים שהרגשת איך החרדה הולכת ומשתלטת עלייך ובכל זאת הצלחת בסופו של דבר להתגבר? ישנם איזשהם טריקים או שיטות שגילית שיכולות לעזור לך במקרים כאלו? כי נשמע שהתחלת את היום יחסית רגועה ובזמן ההמתנה תחושת הלחץ הלכה והתגברה. את יכולה לחשוב מה היה יכול אולי לעזור לך באותם רגעים ?

lonely3

New member
אמממ תיקון קטן

זה היה בערבית לא באנגלית. ואני בטוחה שהמורה שלי חושב שאני יותר מקצת רגישה כמו שמישהו הגדיר כאן הוא היה בשוק ממני ראיתי את זה עליו.לא בטוח שלכיוון הרע אבל הוא היה דיי מופתע. ויכול להיות שזה היה גם בגלל שחיכיתי כל כך הרבה אבל גם אם לא אני בטוחה שזה היה קורה אולי עם קצת פחות לחץ אבל עדיין... קשה לי להיות סלחנית לעצמי קשה לי לא יודעת למה. ומשום מה כל פעם שאומרים לי שעוד אנשים חווים את זה ושאני לא היחידה שסובלת זה מעציב אותי לא יודעת למה \אני מתחילה להתעצבן ואני ממש הופכת לעצובה יותר ויותר אין לי מושג למההה =\ תודה לכולם.

אולי את מתעצבנת ומתעצבת

כי את רואה שיש את זה לאנשים אחרים ולא רק לך אבל עצם העובדה שאת רואה שיש את זה לעוד אנשים זה אומר שאת לא היחידה וכולם מנסים להתמודד אם זה ככה שאת לא לבד! ואת יכולה להתמודד :)

lonely3

New member
תאמת לא נראה לי

שזאת הסיבה... כי אני ממש מתעצבנת על האנשים לא על המצב. איך מטפילם בזה? שנה הבאה גם יש בגרויות בעל פה וגם יש עוד השנה..איך אני עוברת את זה בלי כל הסיוטים האלה שלפני במהלך ואחרי המבחן.בגרות? לבד.אני לא יכולה זה מה שבטוח. שמעתי פעם שיש טיפול לזה משהו ע"י קבצוה אני לא יודעת בדיוק מה זה מישהו יודע?

hugobear

New member
תגובה

בבית חולים שניידר היתה קבוצת תמיכה אבל היא הסתימה אולי יהיו עוד בעתיד...

hugobear

New member
תגובה

היא לא הסתימה מחוסר הצלחה, זו הייתה קבוצה שלימדו אותנו בה כל מיני כלים להיתגבר על החרדה וגם עשינו בה חשיפות... ועכשיו זה הסתיים כי זו הייתה קבוצה של 3 חודשים.

למעלה