לדעתי את טועה.
לא יכול להיות שלא כולם בנויים לזה, לטיפול שמערב חשיפה (לאו דווקא בקבוצה). למיטב ידיעתי זו הדרך היחידה לטפל בחרדה חברתית (גם כשמקבלים תרופות משלבים גם טיפול התנהגותי, עד כמה שאני יודעת...), ואין מצב שיהיה בן אדם שאי אפשר לטפל בו. אי ההבנה שלך נובעת ממשהו שבאמת אי אפשר להבין עד שאת לא חווה את זה על בשרך - התוצאות לא כאלה גרועות. כן, אני יודעת שאת בטח מבינה שאת מגזימה ושאם, למשל, תאמרי משהו שטותי בכיתה, את יודעת שלא באמת יצחקו עלייך לנצח כמו שאת אולי מרגישה. בכל זאת, יש פער עצום בין הידיעה הזו לבין לראות את זה בעיניים. כשאני, במסגרת הטיפול שלי, הייתי צריכה לעשות משהו שמפחיד אותי, רעדתי מזה למוות בדיוק כמוך. את יודעת מה זה היה בשבילי לגשת בהפסקה אל קבוצה של אנשים מדברים וצוחקים, להתיישב לידם, להכריח את עצמי להשאר שם כשכל תא במוח שלי רק צועק לי: "לברוח, לברוח!", ולהכריח את עצמי להגיד משהו ולהשתלב בשיחה? אני חושבת שאת מסוגלת להבין כמה זה מבעית... אבל בדיוק כמוך, הרגשתי שאני כבר משתגעת מכל החרדה הזו. לא יכולתי לחיות עם זה יותר, וזה מה שהוביל אותי לטיפול מלכתחילה. אז עשיתי את זה. ואת יודעת מה? ההלם היה עצום. רק כשהתחלתי לעשות את הדברים האלה הבנתי *באמת* שהתסריט הגרוע ביותר שמצטייר לי דרך קבע בראש אף פעם לא מתממש. אנשים אשכרה יכולים לצחוק ממשהו שאני אומרת. הם לא באמת בוהים בי ומחליפים זה עם זה מבטים של "מה היא קשורה?". אפילו תסריט טוב, רחמנא ליצלן, עשוי להיות זה שמתממש. אני יכולה להיות שייכת. אני לא כזו דפוקה. לטוב ולרע חרדות הן כדור שלג. לרע - כל שאת נמנעת יותר מסיטואציות שגורמות לך חרדה כך התסריטים נהיים מופרעים יותר ויותר, החרדות מתעצמות, את מסתגרת ונעשית בודדה, מדוכאת וחרדה יותר. לטוב - ככל שאת נמנעת פחות את מבינה שבעצם זה לא כל כך גרוע, האמונה שלך בעצמך גוברת והבטחון העצמי שלך עולה, הפחד שלך מאנשים יורד, את נעשית מאושרת יותר. אז למה לא לעצור את כדור השלג הזה ולגלגל אותו באלגנטיות לכיוון השני - לטובתך? אני באמת מציעה לך לא לפסול מראש, ולהתחיל לבדוק דרכי טיפול שאולי מתאימות לך. את חייבת את זה לעצמך. למה לסבול סתם? ואני מאמינה ביכולת שלך לעשות את זה.