שלום

Agent Saimon

New member
שלום

שלום לחברי הפורום! בפעם הראשונה שמתי לב שיש פה בתפוז פורום אבולוציה, ואני רוצה לברך על הרעיון. בזמן האחרון (נו טוב, זה היה כל הזמן) הבריאתנים (שם כולל לאנשים שאינם מכירים בתאוריית האבולוציה, ומאמינים שהחיים "נבראו" ולא התפתחו) לוחצים מכל הכיוונים, במיוחד בארה"ב, ותאוריית אבולוציה נמצאת תחת "מתקפה תקשורתית". כמובן שרוב טענותיהם מטופשים עד צחוק, ואחרים פשוט מוזרים, אבל עובדה שהם נלחמים בשיניים, ולוחצים על ממשלות המדינות בארה"ב ללמד את "תאוריית תכנון התבוני" (אני אישיתי הייתי קורא לזה "אגדה" ולא תאוריה). במקביל הם דורשים לשים מדבקות על ספרי לימוד ולכפות על מורי ביולוגיה להגיד לילדים שאבולוציה "זו רק תאוריה". גם בישראל לא חסר בריאתנים. לאורתודוכסים יש את הרעיונות משלהם לבריאת העולם, ולצערי לפעמים לציבור החילוני יש מחסור בידע בנושא. בריאתנים דוחפים את טענותיהם לכל מקום, לתגובות לידיעות, בפורומים וכו'. למשל במקרה ראיתי לא מזמן שפורום מדע פופולרי בוואלה "מותקף" על ידי מפגרים שכל הקשר ביניהם ומדע מקרי לחלוטין. גם פה שמתי לב לתגובות "מה אתם עדיין מאמינים בתאוריה המופרכת הזאת". בנושא האבולוציה יש הרבה מאוד אי-הבנות, אי דיוקים ולפעמים פשוט בורות. כמובן שעל קרקע פוריה קל לבריאתנים לשתול את רעיונותיהם. למזלנו יש גם אנשים טובים שיודעים קצת על אבולוציה, ומה שלא פחות חשוב, רוצים גם להסביר קצת לציבור הרחב, כדי למנוע את הבורות המסוכנת. אחד מהם הוא עורך האתר "הידען" אבי בליזובסקי, ובאתר יש כמה כתבות חשובות בנושא של אבולוציה. אני רוצה לברך את חברי הפורום על העבודה החשובה שאתם עושים, כי נמאס שכל מיני טיפשים תוקפים את המדע ומשתמשים בבורות כדי להעביר את הרעיונות ההזויים שלהם.

כרמל 1

New member
הדת לא קדמה את המדע?

בכל מקרה, אני חושב שהפורום זקוק לסינון הודעות המתאימות יותר לפורום "אתאיזם ודת"..

אבל למה אתם מתעצבנים../images/Emo35.gif../images/Emo178.gif כמו

שיש אנשים כמוכם(שטועים כמובן)שחושבים שהאבולוצייה היא הנכונה, יש כאלה במידה גדולה יותר משלכם מאמינים ויודעיםםם שיש השגחה רוחנית ושהעולם לא נברא מעצמו!!תסתכלו על מערכתת של גוף האדם!!!אך מערכת מופלאה כזו יכולה להתפתח מעצמה?אם תסתכלו על מחשב , אתם תגידו שאין מצב שהוא נברא מעצמו ואין מצב שהוא התפתח מעצמו - הזיכרון, הכוננים של המחשב, הכרטיסים שמאחורה, הספק וכו' - כל חלק וחלק שבמחשב הכרחי וחיים כי לולא החלק הזה המחשב לא יפעל כראוי.אז מה תגידו על מיערכת כמו גוף האדם!?!?

Wolverchenus

New member
וואי, אני באמת לא עצבני יותר

יכלת פשוט לעשות סימן
להודעה של Agent Saimon כי בעקיפין, זה מה שעשית בהודעה שלך

Caligola

New member
זה לא שהפורום זקוק לסינון הודעות

המתאימות לפורום "אתאיזם ודת", הפתרון לבעית הבריאתנים המציפים והמטרידים הוא התעלמות.

Caligola

New member
ברוך הבא בצל קורתנו הוירטואלית. ../images/Emo13.gif

אחת הבעיות היא באמת כמו שתארת אותה - שבריאתנים משתמשים בחוסר ידע שקיים בציבור כדי למלא את הפערים בדיסאינפורמציה(או כדי לבצע God of the gaps), ולמרבה הפלא - לא אחת ולא פעמים זה דווקא הולך להם מצוין, אלא אם כן הם נתקלים באדם המכיר את התאוריה לפרטי פרטים. לבטח, אתה מכיר את רצף הטענות הללו: (1) אבולוציה היא מקרית. (2) זה לא סביר שדברים יווצרו ממקריות. (3) הסקת מסקנות מ-(1) ומ-(2) - האבולוציה מופרכת. הטענה הזאת ד"כ לא תופיע בדיוק במילים הללו ובדיוק בנוסח הזה, אך יש הרבה בריאתנים הנוהגים להשוות את הסיכויי לתאורית האבולוציה לסיכויי שחתול ירוץ על מקלדת (כאשר מעבד התמלילים פתוח) וילחין במקרה יצירה של מוצארט , או לסבירות שדיו שישפך באופן מקרי על ניר יצור את תמונת המונה ליזה וכו'. בטענה המופרכת הזאת (אבולוציה היא מקרית) מסתכמות רוב טענות הבריאתנים.

כל תהליך האבולוצייה הייה חייב

להיווצר על ידי אינטלגנצייה רב עוצמתית.

AdonAsda

New member
אז תגיד לי מר גאון הדור,

לשיטתך, לכל מוצר יש יוצר או משהו כזה. אם כך, מה היה קודם הביצה או התרנגולת?

תשאל אותי מי יצר את הביצה ואני אגיד

לך שהביצה נוצרה ע"י התרנגול והתרנגולת -שאותם יצר הבורא עם ה' הידיעה.

קודם כל תדע לך שאלוהים נמצא בכלל

אלוהים שוכן בקול.. אלוהים בנה את המשחק - שהוא העולם הפיזי, ואנחנו רק שחקנים שקונים מגרשים והוא נתן לנו גם את היצירתיות וברא את בני האדם והחיות עם אברי רבייה כדי שהם יוכלו להוליד צאצאים חדשים. אילולה מערכת הרבייה לא הייה קיים כיום המין האנושי.

למעלה