שלום

Dublinoa

New member
גם את ההובר אימצו ../images/Emo195.gif

והפריג'ידר זו עוד דוגמא מצויינת

Ronit FL

New member
בעברית תקנית- רמל או שמא רימל

יקרא מסקרה. השם רימל שתפס בארץ הוא בעצם של של חברה.

Vdrums

New member
כמו שמסטיק נתפס במקום גומי לעיסה.

אבל עם שם כזה היה ברור שזה יקרה...

Dublinoa

New member
סלסרו - אתה קצת לא פיירי...

ולא רק מישום שהמדריכה הבהירה שזו עיצה לשאלה ספציפית אלא מישום שאיך בדיוק אפשר לתת עיצות שקשורת באישיות ואינטלגנציה??? איך אפשר להדריך מישהיא בלהיות איכותית או שיהיה לה משהו בין האזניים?? איך אפשר להדריך מישהו בכלל בנושא של אישיות??? המקסימום שאולי אפשר זה לעזור לכל אחד להציג את עצמו חיצונית בצורה תואמת. בחורה אינטלגינטית, מעניינת, מאתגרת, "איכותית" כמו שאתה קורא שתגיע לדייט לבושת סחבות, לא התקלחה שבועיים והשיער שלה לא ראה מסרק או מברשת כבר חודש לא עושה לעצמה שירות טוב בצתורה בה היא מציגה את עצמה. אז, כן, נותנים מחשבה לאיך מתלבשים וכמה (אם בכלל) מתאפרים לקראת דייט - חלק קשור בטעם אישי (שיש או אין) וגם כי אל לך לזלזל ברושם ראשוני. אחרי הרשום הראשוני, בוודאי שאם הבחורה טיפשה ומשעממת זה לא לעיניין אבל לפחות יצא לה ולך להכיר להפגש לא להדחות על הסף - יענו צ'אנס. מתאים, אחלה. לא - אז לא. אבל עיצה בנושא של "מי את" קשה לתת אם בכלל אפשרי.

סלסרו

New member
תקללי אותי, תקראי לי מה שאת רוצה...

רק אל תגידי שאני לא פיירי...
כנראה שקראת את דבריה של היועצת הנכבדת לאחרי שהיא הוסיפה את הדיסקליימר הקטנטן בראש העמוד (שלא עוזר הרבה, אבל ניחא). היא הוסיפה את זה עקב דבריי, ר' הודעתה לעיל. בא נאמר שאת מקצינה, טיפה. כמובן שיש לתת מחשבה על מראה חיצוני - איך אמר אוסקר ויילד: only shallow people don't judge a book by its cover. או משהו דומה. מה שהפריע לי בייעוץ שהמדריכה נתנה זה שהיא דברה רק על how to dress ולא הזכירה ולו במילה how to dress up your attitude, שזה חשוב לא פחות. כן, מישהו צריך לומר לבחורה שהיא צריכה להיות "איכותית" (whatever that means) אם היא רוצה למצא מישהו איכותי. איכות מבפנים, לא רק מבחוץ. אם זה אומר שהיא צריכה להשתנות, אז שתשתנה. שתשפר את עצמה. שתעבוד על עצמה ותהפך לאשה מלאת תוכן. שתמצא לה עיסוקים מעניינים בחיים. שתלך תלמד משהו מעניין בחיים. שתפתח לעצמה מטרות בחיים. וכן הלאה. אם יועצת זוגיות/סקסולוגית לא אומרת לה שהיא צריכה "להיות", רק יועצת לה איך "להראות", ולא מסבירה לה את המחיר ש"רק להראות" גובה, לדעתי היא מועלת בתפקידה.

מעניין לענין באותו עניין

בפורום מיניות נשית נפתח שרשור בנושא. מכיוון שאני מאותגרת קלות, אני לא בטוחה איך להעתיק את השרשור.. אבל אתם מוזמנים להציץ להם..

Mrs G

New member
אפשר לקרוא לך לא איכותי ?

איכות, כפי שהשכלת לכתוב, היא מילה שצריכה להיות בתוך סוגריים בהקשר הנ"ל. הרי בחורה איכותית בשבילך לא תהיה איכותית בשביל ביל גייטס,אבי ביטר או להבדיל אלפי הבדלות חמי שניחן במזוכיזם. מה שאני מנסה להגיד בסופו של הוא זה : את Dont judge a book by its cover אמר פרנקרפורטר ולא אוסקר ווילד - ולדעת את זה פירושו להיות רחב אופקים ובעל חוש הומור ועל פי תפיסתי - איכותי. גם רימל לא היה עוזר לך איתי.

Dublinoa

New member
יקירי - אמנם באחור אני עונה אבל

אני לגמרי מסכימה עם הגב' הנכבדה G. לומר למישהי "תהיי איכותית" זה משפט שאינו אומר דבר וחצי דבר, ובוודאי שאינו נותן עיצה כזו או אחרת. קיצונית - בוודאי, אחרת איך אני אתפלסף איתך? יהיה משעמם
כל מה שאתה קורה לו מעניין, בעל תוכן האם אתה מסוגל לכמת (מלשון כמות) לנמק ולהסביר? ואם תוכל האם מה שמעניין אותך או אתה מוצא מעניין בהכרח יהיה מעניין מלא צוכן ואיכותי עבור גבר אחר? האם מטרה כמו ללעוס כמה שיותר
ולעשות את בלון המסטיק הכי גדול שיכנס לספר גיניס מקובל עליך כ"פיתוח מטרה בחיים"? אף יועצת לא צריכה ולא יכולה לומר למתיעץ מי ואיך להיות. מי האדם ומה הוא הוא מי ומה שהו ומן הסתם מתאים לאחד (אולי) ולא מתאים לאחר (אולי). ליעץ אפשר רק בדברים שמבחוץ במקרה הנ"ל, את שיפור האשה שאיתך אני משאירה לך

סלסרו

New member
וכי זה מה שאמרתי?

כמובן שזה לא מספיק לומר לה "תהיי איכותית" ותו לא, ואף אחד לא יכול לומר לאחר איך להיות. אבל צריך לייעץ לה לפתח את עצמה. אחת העיצות שאני הייתי נותן לשואלת היא שהיא לא תנסה להיות איכותית בשביל למצוא גבר, אלא בשביל עצמה. הגבר לא צריך בהכרח להתעניין במה שהיא מתעניינת. אבל לדעתי חשוב שיהיו לה (ולו!! באותה מדה) תחומי ענין, ו-passions שהם הרבה מעבר למראה החיצוני גרידא. כל עוד והיא תתמקד על המראה שלה, ולא תעבוד על שיפור עצמה, בסופו של דבר מה היא תוכל לתרום לזוגיות? סקס, ו.. לא יודע מה עוד. בעצם רק סקס. זו זוגיות שיטחית מאד. אם זה מה שהיא רוצה, זה מה שהיא תקבל.. ושלא תתלונן למה הגבר מאבד ענין בה כשהיא מאבדת את המראה, או כשנמאס לו מהסקס, או שהוא לא מתחשב בדעותיה וכו'. אם מה שיש לה להביא לזוגיות זה המראה שלה - בטל המראה, בטלה הזוגיות.

למעלה