Woo
" בבלטיין חוגגים את האהבה של האלה ואת הפיריון" שמדברים על קלטים ועל "האלה" זה חמוד אבל נטול קשר למציאות. הקלטים היו פולי-תאיסטים. הווה אומר, הרבה אלים ולא ישות\התבטאות אחת מרכזית בפנתיאון. נשמע כאילו רוב הידע שלך על קלטים מגיע מיד שנייה דרך וויקה או משהו סטייל ערפילי אבאלון. "הסקת מסקנות" זה חיובי מאוד, אבל דרך נקודה אחת לא ניתן לקבוע שום דבר. בקשר להנחה הראשונה, בלטיין לא חל אפילו בסמיכות לוולנטיין (תחת ההנחה שוולנטיין זה השבוע, מה שאני בכלל לא יודע או סגור עליו). החג הקודם היה בשני לפברואר והוא היה אימבולג (פסטיבל אש קלטי שבאופן מסורתי נחגג בתוך הבית בחיק המשפחה המורחבת) והחג הבא הוא שיוויון האביב ב-20 למרץ. בלטיין הוא בראשון למאי. אני יודע, אני חי בשביל מצוות דתיות שאומרות למצוא זרות מוחלטות ולשכב איתן. בלטיין הוא בדיוק בעוד 73 יום, 20 שעות ו-20 דקות (ולא בדקתי בשום שעון או לוח שנה). בסטנדרטים קלטיים של סיבוב גלגל השנה מדובר על מרחק שנות אור. בקשר לנקודה השנייה, כמו שאמרתי - נקודת דמיון אחת שהיא סה"כ אמירה פיקטנית ויפה היא אחלה, אבל אינה בסיס לטענות על היסטוריה שקרתה לפני כמה אלפי שנים. כמו שהדגמתי קודם לכן, ניתן לסובב את הכל כדי שיגיד את הכל ויצביע להכל דרך אמירות פיקטניות ופרובקטיביות. בקשר לנקודה השלישית, יש לך בדיוק אפס גדול של מחקריים אנתרפלוגיים שיגבו אותך. --- עכשיו אחרי שפירקתי לך את הצורה (מטאפורית כמובן) אולי כדאי שתקשיב. אתה לא יודע את ההיסטוריה. כדי שתלמד, אבל זה לא חובה. מה שחשוב הוא שתחגוג את החגים (ואת החיים בכלל אותם הם מייצגים) בצורה שהכי טובה לך. אל תניח הנחות בפומבי ותתווכח עם שוטים באמצע פורום שכוח-אלים - תחייה. אם אתה מאמין שזה ככה, אל תגיד לשוטה הכפר את זה - תעשה טקס לכבוד זה, תחגוג את זה, תרקוד את ריקוד החיים, תנשום את הרוח שמשתוללת מחוץ לחלון, תרגיש את מגע טיפות המים על הגוף ותנשק את אהובתך. אתה לא צריך להיות צודק ולדפוק עם אגרופים על החזה בכדי לחיות, אתה רק צריך לדעת שככה אתה חוגג וזאת האמונה שלך. שכל מה שאנשים אחרים חושבים שילך לעזאזל כל עוד אתה יודע במה אתה תאמין. אין שום רווח בלדעת הכל, אבל רווח אדיר בלחוות את הכל.