שלום!

k1235

New member
שלום!

אני בת 15 ואני שנה הבאה לומדת בתיכון ובחרתי ביולוגיה ופיסיקה כי אני חושבת שזה יעזור לי בלימודי רפואה זה נכון? ואם כן במה? כדאי לבטל את פיזיקה ולבחור כימיה מה יותר קשה מה יותר כדאי? מה אני צריכה בשביל הרפואה זה החלום שלי כמה שנים זה לימודי רפואה?

זה לא משנה

לא משנה איזה מגמה תבחרי בתיכון, העיקר שתוציאי בה ציונים גבוהים. גם ביולוגיה עוזר, גם פיזיקה וכמובן גם כימיה.

anabioein

New member
לדעתי כימיה קל יותר מפיזיקה, אבל

אישית נהנתי מאד משניהם. ביולוגיה קל יותר משניהם אבל לא כולם מתחברים עם זה (נכון גם לגבי פיזיקה).

כימיה

זה מאד כיף, זה גם מדעי, גם עבודה אינדיבידואלית, 2 בחינות על שנתיים. זה המגמה שאני בחרתי ולא התחרטי לרגע. ההמלצה שלי היא - תלכי על פיזיקה או כימיה אל תעשי את שניהם אלא עם כן את טיפוס מאד מאד ריאלי - כי שתיהן מגמות לוחצות שדורשות הרבה תרגול. עדיף אם את עושה 5 מתמטיקה ו 5 כימיה פיזיקה לשלב עם מקצוע שדורש פחות השקעה ממך - כדי למקסם את הממוצע.

ברוכה הבאה לפורום../images/Emo140.gif

כמו שכתבו מעלי, מה שהכי חשוב זה שממוצע הבגרות שלך יהיה כמה שיותר גבוה. באופן כללי בתעודת הבגרות, מה שכדאי שיהיה 5 יחידות זה מתמטיקה ואנגלית. כל הציונים שלך צריכים להיות מעל 85, ורובם צריך להיות מעל 90. איזה מקצועות את מרחיבה הרבה פחות חשוב, ולפעמים עדיף להרחיב דווקא את מקצועות החובה כמו היסטוריה או ספרות, ולא את המקצועות המדעיים. אם את מסתדרת טוב עם פיסיקה וכימיה, ואת חושבת שאת יכולה להוציא בזה מעל 90, אז תרחיבי את זה. אם לא, תשקלי להרחיב מקצועות אחרים שאולי תהני יותר מהלמידה שלהם וגם תוציאי בהם ציונים טובים יותר. ממה שאני יודעת הבגרות בכימיה יותר קלה מהבגרות בפיסיקה. לימודי הרפואה עצמם נמשכים 6 שנים, (3 שנים תיאורטיות ו3 שנים של לימודים מעשיים) ואחריהם באה שנה של סטאז' בבית החולים. אחרי הסטאז' את בוחרת התמחות, שאורכת 4-6 שנים בערך. שיהיה לך בהצלחה, אושרית.

harbor

New member
נצל"ש.. לומדים פיזיקה ברפואה?

ואם כן אז בשביל מה? למה צריך את זה למקצוע הזה?

Regina Phalange

New member
כן, לרוב

בתל אביב עושים קורס קיץ שפוטר אותך מהמעמסה העלובה הזאת. מובן שיש לעבור את המבחן. בירושלים לומדים במהלך שנה א' שני קורסים גדולים של 6 נ"ז, אחד במכניקה ואחד בחשמל ואופטיקה.
בב"ש למיטב ידיעתי יש קורס קיץ שהוא חובה לכולם ומכסה כל מיני מקצועות, ביניהם פיזיקה גם. בטכניון יש כל מיני קורסים מדעיים במהלך לימודי רפואה, פיזיקה ביניהם (טכניונים יתקנו אותי אם אני טועה). למה צריך את זה? שאלה טובה. לדעתי זה כדי למרר לנו את החיים מלכתחילה, אבל משום מה הרבה חולקים עליי...

guyavhuji

New member
כמעט ואין שום צורך.

היתרונות העיקריים של הקורס בירושלים הם הדשא והקפיטריה הבשרית בגבעת-רם. את המושגים שדרושים באמת, כמו תנע, אנרגיה וקצת מושגי יסוד בחשמל היה אפשר להעביר בקורס של שלושה שבועות. פשוט אין סיבה לתרגל את זה, רק צריך להכיר את המושגים (כדי להבין מה זה קיבול לפני שלומדים פיסיולוגיה).

Regina Phalange

New member
היתרונות האלה ממש בטלים בשישים

לוקח שעה ביום לנסיעות מגבעת רם וחזרה למעונות, כשאת הדשא רואים ממש קצת ועם כל הכבוד אפילו החתולים לא שווים את האוטובוס. (קשה, קשה לי להגיד את זה
)

natalysh

New member
מאותה סיבה שאתה צריך כימיה,

כימיה אורגנית, סטטיסטיקה וכו'. כדי שאחר כך האוניברסיטה תוכל לטעון שהיא עשתה הכל כדי להכשיר את הרופאים לעתיד מבחינה יסודית.

lernery

New member
אם כבר להכשיר אותנו על ידי קורסים

דביליים, לא הייתי מתנגד בכלל לקורס בלטינית

natalysh

New member
למכניקה יש קשר לרפואה

לא פחות מאשר לכימיה, אם לא יותר... ובכלל, פיזיולוגיה שהיא נתח בשר עיקרי מאוד בהבנת הרפואה מתבסס על הבנה יסודית של חוקים פיזיקליים. לא חובה לדעת אותם לבוריים, אבל זה בהחלט מקל מאוד. תנועת נוזל -> תנועת הדם, לחץ הידרוסטטי, ואני בכלל לא מדברת על כל השימושים של פיזיקה מודרנית, אופטיקה וכו'.

nosa85

New member
חחח.. ועוד איך.

פיסיקה בטכניון זה מכה.. לומדים שני קורסים: מכניקה וחשמל. ויש לנו עוד קורס בסמסטר הזה "יישומי פיסיקה ברפואה" (שזה הקורס הכי מעצבן שאפשר:-\ ) מסבירים בו את העקרונות הפיסיקאליים של שיטות ההדמייה הרפואית והמכשור וכו.. כדי לשכננע אותנו עד כמה חיונית היא הפיסיקה לרופא (אבל בשביל זה יש הנדסה ביורפואית לא?) זה נורא מעצבן, שמעתי שבירושלים זה פי כמה יותר קל. יש אנשים שמתעכבים שנה בלימודי הרפואה בגלל שהם נכשלים בפיסיקה וזה סופר מקומם! אניוואיי, תודה לאל שזה כבר מאחוריי, וכשחושבים על זה שנהגו ללמד אצלנו בפקולטה "מבוא להנדסת חשמל לרפואנים" אז מצבנו היום די טוב

אני חושב שהדיקן קצת התבלבל

בכל זאת מבוא להנדסת חשמל די דומה בעצם לפיקיה 2 ר' לא? אולי השם שונה או משהו

nosa85

New member
לא, הוא לא התבלבל

כן נהגו ללמד את זה, רופא אחד שלמד אצלנו בפקולטה לפני המוון זמן אישר לי את המידע, הם למדו את זה

mitzipitzi1

New member
לדעתי קחי כימיה במקום פיזיקה

זה יותר עוזר בהבנה של הביולוגיה מאשר פיזיקה, כך נראה לי.

morancho1

New member
מה שיעלה לך הכי את הממוצע

אם את חושבת שכל מה שתקחי יעלה לך את הממוצע עדיף כימיה ופיזיקה. אם את בחורה עם חשיבה ריאלית יהיה לך סביר, אם לא כלומר יש לך חשיבה יותר הומנית אז תצטרכי לעבוד קשה יותר במקצועות הללו. את יכולה לקחת מקצוע אחד מהכימיה פיזיקה ומקצוע שני תחום שאת ממש תותחית בו להעלאת הממוצע כדי שיהיה לך פחות קורסים להשלים אח"כ מצד אחד וגם תעלי את הממוצע מצד שני. בהצלחה :)

JackoJack

New member
אני אומר לכי על כימיה ופיזיקה...

כימיה זה מעניין וזה מקצוע מאוד חביב... ופיזיקה...בת"א ובטכניון דורשים 5 יח' פיזיקה או שצריך לעשות מבחנים...בת"א גם רוצים 3 יח' כימיה אז כדאי שתלמדי את זה גם ולא תצטרכי לעשות קורס קיץ או קורס באו"פ אח"כ כמו שאני עשיתי...

morancho1

New member
לגבי הקורס

מה אתה יכול לספר עליו יש סיכוי טוב שאני אאלץ לעשותו (פיזיקה אני חייבת וכימיה אני יעשה בשביל הכייף).

למעלה