שלום!

שלום!

אני חדשה בתפוז
וגם בפורום הזה
הוא נראה לי מאוד נחמד ומעניין. (למרות שלא הבנתי בדיוק מה הנושא שלו) רציתי להוציא קיטור על משהו שקרה לי קודם. שמי ליהי, אני בת 19. בחודש האחרון דיברתי עם בחור במנסג"ר. השיחות הכי דיי מעניינות. (סתם בקטע של לדבר, לא היה לנו כוונות אחרות) ולפני כמה ימים החלפנו תמונות סוף סוף. ראיתי את התמונה שלו. הוא חמוד. לא הטעם שלי. אבל חמוד. ואז שלחתי לו את שלי. התמונה הגיעה אליו, ואחרי 5 שניות הוא התנתק. ומאז הוא לא דיבר איתי אפילו פעם אחת. וממש נפגעתי מכל הסיפור הזה. אני יודעת שאני מלאה ולא נראית כל כך טוב. אבל עדיין לא ציפיתי לכזה יחס. לא יודעת אפילו למה אבל בכיתי בימים האחרונים בגללו ואני אפילו לא מכירה אותו. זה ממש מעצבן אותי וגרם לי להררגיש רע מאוד. מה לדעתכם אני צריכה לעשות?

L y c a n

New member
אני לא כזה ותיק פה

אבל לא נראה לי שיש עוד הרבה אנשים פה עכשיו, אז ברוכה הבאה!!!
מה את צריכה לעשות? לשכוח מכל הסיפור, הוא אפס, כמו שזה נראה, ולא ממש שווה לא את הדמעות שלך לא את העצבים שלך, לא את הזמן שלך ולא את המחשבות שלך

T a u r u s

New member
היי!

את בטח צריכה לזכור שהכוונות של חלק מהבחורים שתפגשי באינטרנט לא בהכרח זהות לכוונות שלך! אל תרגישי רע עם שום דבר!

שלום

ברוכה הבאה :) לדעתי, אל תייחסי לזה יותר מדי חשיבות, כן.. זה פוגע.. בעיקר מעצם העובדה שמתנתקים בלי לומר מילה.. אולי הוא מכיר אותך? יכול להיות.. העולם הזה קטן מדי לטעמי.. בכל אופן.. קחי נשימה ארוכה.. ותעברי הלאה. בהצלחה :)

Cobe Anan

New member
בתור התחלה..

את יכולה להתחיל להתעלם ממטומטמים. דבר שני, את יכולה להתחיל להרגיש יפה. אני לא בדיוק אלי האנה, אבל קצת חתירה וקצת רכיבה על אופניים בהחלט תורמים לתחושת השלמות שלי עם הגוף שלי. תזכרי שיש גם הרבה אנשים (שליש מאוכלוסיית העולם, נניח?) שמעדיפים בנות כמוך על פני ג`וני (נו, השלד מקורס חובשים...) בלי למצמץ אפילו. אבל את יודעת מה? זה לא משנה. אם את מטפחת את עצמך ומשקיעה, אז זה כבר הופך את הבבואה שלך במראה למשהו שצריך למצוא חן בעינייך. ובכל מקרה, שום יופי שבעולם לא יכול לפצות על טימטום כמו של בנאדם שלא רואה מעבר לתמונה שלך.

aqz

New member
../images/Emo205.gifדיאטה....?../images/Emo62.gif

סתם........אני צוחק....הוא אדיוט....אבל לא חסרים כאלה

נועם m

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo13.gif

אין לי מה להוסיף- כתבו פה כבר את הכל. הוא אדיוט. תשכחי ממנו. יהיו יותר טובים. שאף טמבל כזה לא יגרום לך להרגיש רע עם עצמך. לא מגיע לו שתקנחי את האף בגללו- שלא נדבר על דמעות...

יהללל

New member
../images/Emo97.gifאני לא חושבת שאת צריכה לשכוח.

הגעת לנקודה שממנה את יכולה רק להשתנות. אם זה מציק לך, ואת בוכה בגלל מישהו שאת לא מכירה, את יכולה פשוט לשנות את עצמך... קחי את עצמך בידיים, עשי ספורט, תאכלי נכון.. זה יכול רק לדרבן אותך.. בהצלחה

נועם m

New member
??

אם מישהי כבר מגיעה למצב שבו היא מחליטה "פשוט לשנות את עצמה", היא לא צריכה לעשות את זה בגלל אף אחד אחר. זה צריך להיות אך ורק למען עצמה. אין שום סיבה שאיזה אהבל מהאינטרנט "ידרבן" אותה לעשות דיאטה. and just for the record- כל בחורה מלאה צריכה בהכרח גם לעשות דיאטה? כבר אי אפשר לשמור קצת על ייחודיות? העובדה שזה הפריע לאותו אדיוט עוד לא אומרת שזה יפריע גם לאנשים אחרים. וגם אם כן- so what? הכי חשוב שהיא תהיה שלמה עם עצמה, ואת זה אפשר לעשות יופי גם בלי להראות כמו בר רפאלי ושות'.

Cobe Anan

New member
נראה לי שאני מבין אותה..

נראה לי שיהללל התכוונה לומר שאם ליהי בוכה בגלל זר גמור, זה לא מפני שהוא פגע בה כמו שזה בגלל שהיא מרגישה קצת שהוא צודק; דיאטה יכולה לעזור, כי עצם ההשקעה תביא כבר להרגשה יותר טובה; ולא, להיות מלאה זה לא תמיד גזרה משמיים, במיוחד אצל מי שלא מרוצה מעניין המשקל. אני גם לא אוהב את ה``פטור`` שמחולק לא אחת לאנשים מלאים- ``שמן זה יפה``. אמנם כן, כמו שאמרתי, אנשים רבים נמשכים לסוג הזה של מבנה גוף, אבל קיימת שאלה גדולה- האם המלאה באמת מרגישה יפה, או ש``שמן זה יפה`` זאת בריחה מאחריות כלפי עצמה; ויותר מכך- שמן מדי זה פשוט לא בריא, ואנשים מלאים הם קבוצת סיכון להשמנת יתר, בטח ובטח כאשר החברה מעודדת אותם לקבל את עצמם כמו שהם, במקום לוודא שהמשקל שלהם נמצא תחת שליטה. כאשר אדם שולט על משקלו באופן בריא, אז הוא אכן יכול לקבל את עצמו כמו שהוא,גם במשקל 100 קילו. אבל עד אז,חשוב לעודד מלאים לקחת אחריות, זה כבר יעזור להם להרגיש טוב- עוד לפני השלת הקילו הראשון.

זכוכיות

New member
אתה יודע קובי, אני באמת מחבבת אותך

אבל אני לא מסכימה איתך. נכון, שומן זה לא בריא, על יפה אין בכלל ויכוח (כי כל אחד אוהב משהו אחר), אני חושבת שבריאות נפשית היא הרבה הרבה הרבה יותר חשובה מבריאות גופנית, אני לא חושבת שבריאות גופנית היא כזה ערך עליון, בכלל לא, ואנשים בוגרים יודעים כמה קלוריות יש בבלינצ'ס ומה זה יעשה לתחת שלהם, מי שבוחר במודע להישאר שמן- עניינו. כמו שמי שבוחר לעשן- עניינו, ומי שבוחר להיות כדורגלן מקצועי ולדפוק לעצמו כל חלק בגוף- עניינו. אני חושבת שראוי שכל אחד, בין אם הוא רזה, מלא, שמן או שמן מאוד מאוד מאוד- קודם כל יאהב את עצמו, ויקבל את עצמו כמו שהוא. אחר כך, מתוך המקום הזה, שיבחר אם הוא רוצה לעשות דיאטה או לא מתוך המקום הזה, השלם והבטוח, כשאתה עושה דברים מתוך לחץ "בוהוהו אף אחד לא אוהב אותי", "אם אני שמן סימן שאני כישלון" אתה לא מצליח. נקודה. וגם אם כן, הנפש שלך כבר כל כך חולה שביננו, עדיף להיות שמן. כשאתה מכיר אדם אתה לא יודע מאיפה ההשמנה שלו מגיעה, אתה לא יודע מה הן הנסיבות, אתה לא יודע מה הוא עבר, אז לפני חצי שנה בערך ישבתי בפארק עם חברה שהכרתי כאן בפורומים ששוקלת מעל ל120 ק"ג, עבר שם רוכב אופניים שבחר לעצור רק כדי לדקלם כמה שלהיות שמן זה לא בסדר ומה היא צריכה לעשות כדי להיפטר מזה, וכמה שהיא תהיה מאושרת כשהיא תהיה רזה, שכל החיים שלה ישתנו- רק שהוא לא ידע שהוא דיבר עם בחורה שעד לפני 3 שנים סבלה מאנורקסיה ועמדה לפני מוות בטוח (אבל -ממש- בטוח, 28 ק"ג והרבה בעיות), שהנזקים מאז עדין משתוללים לה בגוף ושהיא לעולם לא תוכל ללדת לא משנה כמה היא תרזה או תשמין, ושסובלת מאז שהיא גילתה על העובדה הזאת מאכילת ייתר כפייתית, היא לא עצלנית ולא גרגרנית ולא חסרת אחריות, יש לה בעיות, אמיתיות, כי בחורה שיושבת מול המקרר כל הלילה, בוכה, ואוכלת בכוונה דברים שהם לא טעימים לה (לחם יבש, כשבקלות היא יכלה לזלול גלידה)- היא אדם חולה. ואתה לא תאמין כמה כאלה יש. תסכים איתי שלהגיד לבחורה שסבלה מאנורקסיה שלהיות רזה זה הכי חשוב עכשיו- זה חוסר טקט. תסכים איתי שהיא זקוקה לטיפול, אבל הרבה לפני הטיפול הבריאותי- היא זקוקה לטיפול נפשי שיעזור לה לאהוב ולקבל את עצמה, ורק משם היא תוכל לפרוח וגם לרזות בצורה מבוקרת אם היא תרצה בזה. אני יכולה לספר לך גם על מקרה אחר, על בחורה שבמודע השמינה בעקבות התעללות מינית בילדות שלה, מתוך כוונה להיות לא מושכת, או על אלף ואחת מקרים אחרים, אני מאוד מאמינה שהשמנה קיצונית חייבת לבוא מהמקומות הכי כואבים בנפש שלך, ולכן השמנה היא גם נושא מאוד מאוד אישי, וכמו שאתה לא תזרוק הערה ולא "תעודד" ותעלה נושאים רגישים ואישיים אחרים מול אנשים שאתה פוגש, אתה לא אמור להעלות את הנושא הזה או להעז בכלל להעביר ביקורת. בשורה התחתונה,אתה סמכות ואין לך את האפשרות לחלק או לא לחלק "פטורים", זה בכלל לא עניינך. אנשים שמנים יודעים שהם שמנים. אנשים שמנים שאוהבים את עצמם הם אנשים שמנים יותר מאושרים. אנשים שמנים הם אולי (אולי!) פחות בריאים ממך, אבל זה לא עיסקך, אף אחד לא ביקש ממך לצאת איתם, אף אחד לא ביקש ממך גם להיות חבר שלהם, אבל לשפוט מישהו שלא היית במקום שלו- זו גסות רוח, זו החוצפה הישראלית הטיפוסית. מה לעשות.

Cobe Anan

New member
ממש, אבל ממש לא התכוונתי לזה ככה..

כמו שאמרתי-אדם שהוא שמן ולא מתוך חוסר שליטה עצמית,אלא מתוך הרגשה טובה שזה מעניק לו-שיבושם לו,אני בעד. גם אני לא בדיוק עושה את עצמי בריא עם חלק מהדברים שבחרתי לעשות,אבל מה אכפת לי-טוב לי ככה. מה שהתכוונתי לומר זה שאדם שאינו שלם עם הגוף שלו-ולא עקב חולי נפשי-צריך עידוד לעשות עם הגוף שלו מה שהוא באמת רוצה,שוב,לא כאשר זה נובע מחולי,כמו אנורקסיה או אכילה כפייתית. גם לא כשזה פשוט בלתי אפשרי במגבלות הגופניות שלו. אני חושב שאדם שמן שנמצא בשליטה על המשקל שלו,גם אם הוא 120 קילו,יכול להיות שלם ומאושר עם עצמו. כל מה שטענתי היה שלומר לאדם שמן,אבל בריא לחלוטין,ששוקל להיפטר מ20 קילו עודפים בצורה בריאה לחלוטין,ששמן זה יפה- איפשהו זה קצת לתקוע לו מקלות בגלגלים. הרגשת השלמות שלנו לא צריכה לנבוע מאיך שאנחנו נראים, חלילה. היא צריכה לנבוע מתחושת שליטה על חיינו. כל אותן חברות שלך, שהן חולות מאד- אני מקווה שהן מקבלות עזרה. נפשית. אני לא רואה שום זכות

Cobe Anan

New member
המשך...

לעצמי להגיע לאדם מלא באמצע הרחוב, מבלי לדעת מי ומה הוא, ולהכריז בראש חוצות שהוא סובל מבעיה, ואני יכול לעזור. זה כבר סתם מתנשא ומעליב. היתה לי, אגב, חברה לזמן קצר שהיתה אנורקסית בעברה, ובזמן שהיינו יחד, היו עליה 5-10 ק``ג מיותרים. לא רק שזה לא הפריע לי, הייתי מעודד אותה לאכול קצת יותר כשנראה לי שהיא מידרדרת בחזרה. סתם שתדעי. אני לא אוהב את הביטויים `קרבנות של מלחמת קודש`, `סיכון מחושב`, `Collateral Damage`, `סטייה סטטיסטית` ודומיהם כאשר מדובר בבני אדם חיים ונושמים, אבל מציאות של השמנת יתר מסוכנת אצל 50 אחוז מהאוכלוסיה מצדיקה את האידיאליזם הכללי של גוף חטוב (ושרירי!) על פני גוף מלא, בדיוק כמו האידיאל של הימנעות מעישון או האידיאל של השכלה גבוהה. הפיתרון לאנורקסיה, בולמיה וכפייתיות לגבי מראה חיצוני צריך להיות יותר ספציפי ואישי, כי הן בעיות נוראיות, גם גופנית וגם נפשית; והדבר היחיד שמטה את כף המאזניים בעניין הדחיפות הוא הסטטיסטיקה.

Cobe Anan

New member
המשך.. (סליחה על האורך)

אני רוצה שניה לחלוב מטאפורה מהשורות שמעל: החיים שלי,למשל,מעט מסובכים ללא תואר אקדמי.אני לא יכול לראות שנה אחת קדימה.אני יודע שאלה לא אשליות מתוקות,אני מספיק אינטיליגנט ומוכשר בשביל זה.אם מישהו יגיד לי שאני לא באמת צריך תואר,כי זה אידיאליזם חברתי חולה,אולי הוא ישפר את ההרגשה שלי כרגע,אבל הוא לא באמת יעזור לי בטווח הארוך,אלא רק יעודד אותי להרגיש בנוח בביצה שלי,במצב שאינו באמת נכון בשבילי. לעומת זאת,אם אדם אחר יפנה אלי ויאמר לי שאני טיפש,רק כי אין לי תואר,ועוד יוסיף כי הוא הוא עזרי-מושיעי,זו תהיה כבר סתם התנשאות פוגעת. אני מאמין שתואר צריך להיות אידיאל, ושהאנשים הקרובים אלי בפרט, והחברה בכלל צריכים למצוא את האיזון, לעודד אותי להשקיע בעצמי למען העתיד ולמען הרגשת השליטה בחיי; עם זאת, הם גם צריכים לעודד אותי להעריך את עצמי אם אני נכשל ונכשל, להזכיר לי שעשיתי את המיטב, ואולי אני פשוט צריך לחפש מסלול אחר. ההקבלה ברורה, נכון?

Cobe Anan

New member
ולסיכום

אני ממש מצטער אם פגעתי במישהו. כתבתי פה למטה כמה שאני מגנה את אותו אדם שהעז לשפוט את נשיקה כחולה עפ``י המראה החיצוני. אני לא חושב שיש מקום לפגוע באף אדם, בטח שלא באדם שגם ככה מרגיש חוסר שלמות עם עצמו. אם מישהו הבין ממה שכתבתי שלדעתי צריך לרכז את כל השמנים במחנות עבודה- אז ממש לא זאת היתה הכוונה. אני פשוט חושב שאדם מאושר הוא אדם בשליטה על חייו, אדם מאושר הוא אדם בריא, ואדם מאושר הוא אדם שלם *עם עצמו*- ולא אדם שמקבל את עצמו כי הוא קיבל תו-תקן מהחברה. שמן הוא יפה, אם הוא רוצה להיות שמן ויפה,ולא אם גרמו לזנוח את האידיאל שלו- `רזה ויפה`. ככה הוא לא באמת שלם עם עצמו- זה אנחנו שאומרים לו שאנחנו שלמים איתו. האם זה נכון? האם אנחנו מטפחים חברה בריאה נפשית, או חולה גופנית? האם אנחנו נחפזים לשפוט אידיאל חיוני, או שאנחנו נלחמים בחרמה ברעה חולה? אלה כבר שאלות לדיון אחר. אני תפסתי את הצד שלי, ואני מתנצל אם פגעתי במישהו, אבל אני מתכוון רק לטוב.

ChilD SouL

New member
קובי...

יש הרבה דברים לא בריאים בעולם שלנו, בוא נמות וזהו. מספיק להיות כזה פריק של בריאות. שכל אחד יחיה איך שבא לו וזהו. אגב, החברה מעודדת את זה שאנשים יקבלו את עצמם איך שהם, לא את זה שהם מלאים - אנחנו נמצאים בחברה שבה רזה זה יפה, אל תשכח. ויש אנשים שהם מלאים, אבל יחסית לגובה נוצר מצב שהמשקל הזה בסדר ככה שלא כל מלא הוא אוטומטית נמצא בקבוצת סיכון להשמנת יתר.

יהללל

New member
../images/Emo97.gifלא הבנת אותי.

וממש נפגעתי מכל הסיפור הזה. אני יודעת שאני מלאה ולא נראית כל כך טוב. .... לא יודעת אפילו למה אבל בכיתי בימים האחרונים בגללו ואני אפילו לא מכירה אותו. זה ממש מעצבן אותי וגרם לי להררגיש רע מאוד. היא בוכה, נעלבת, מתאכזבת, חושבת שהיא נראת לא טוב, חושבת שהיא מלאה. מה צריך יותר מזה? ואתה יודע מה, גם אני "מלאה" ביחס לבר רפאלי, אבל אני לא מגדירה את עצמי כמלאה כי אני חושבת שזה יפה יותר ומיוחד יותר. אם היא מגדירה עצמה כמלאה ונראת לא טוב- היא כנראה רוצה שינוי.

Paranoid Eyes

New member
או

שהחברה והעולם גורמים לה לחשוב שהיא לא בסדר.. מה שנראה לי יותר הגיוני.

יהללל

New member
../images/Emo97.gifומה זה בעצם משנה?

התוצאה היא אותה תוצאה. היא מרגישה רע. היא צריכה לשנות משהו. את מה שהיא חושבת שיפה היא לא יכולה לשנות. זה הטעם שלה. את החברה היא גם לא יכולה לשנות.. את עצמה היא כן. היא צריכה להרגיש יפה.

Paranoid Eyes

New member
כמה דברים..

א. זה נחוץ הפלפל הזה בכל הודעה?
ודבר שני.. מה הכוונה בלשנות את עצמה? פיזית או נפשית? צדקת כשאמרת שהיא צריכה להרגיש יפה:) היא צריכה להאמין ולדעת שהיא יפה.. וזה הכל בראש. רק בראש.. לא בשומנים שיש או אין בגוף. אגב, אחד האחים שלי נראה טוב אבל הוא מאוד רזה..והוא חסר בטחון בגלל זה נורא, עד כדי כך שאתמול פלטתי לו שהוא מאוד רזה.. ואמא שלי התעצבנה עליי. זה הכל בראש.

למעלה