שלום...

כרום

New member
שלום...

ברשותכם אתחיל במשפט הבא: די כבר!!!!!!!!!!!! מאסתי במדינה הזו!!!! כל שלוחה במדינה הזו לוקחת בעלות על המדינה כולה.... (שלוחה =משטרה,דואר,בריאות,רווחה וכו') עד שהמדינה הזו לא תתעורר ותשפר את עצמה אני לא יהיה בה!!! אני לא אפרט פה עכשיו איזה רשימה של כל הטענות כי הידיים ישרפו לי מרב הקלדות... אבל בקיצור אני רוצה לעוף מפה... לעזוב את הארץ...\ מה שאני מבקש ממכם זה עזרה בהכוונה... אני לבד בעולם הזה אין לי אף אחד חוץ מההורים... והם לא בדיוק הטיפוסים שיעזבו את המדינה.... אז ברצוני לשאול אותכם מה לאיזה מדינה אתם ממליצים לי לעזוב? ומה אני אמור לעשות שאני מגיע לשם? תודה מראש.

בוא ננסה להיות רציניים...

אתה יודע שאף אחד לא מחכה לך בשום מקום, בתור אחד שגר בחו"ל, אני יכול לספר לך שלישראל- יחד עם כל המגרעות יש גם מעלות. אני ממליץ לך קודם כל לקחת דברים בפרופורציות, אולי תתכנן לעצמך טיול (אירופה,ארה"ב,אוסטרליה וכ'ו), תראה עולם, אולי תמצא מקום אחר שהחיים שם מתאימים לך ואולי תגיע למסקנה אחרי הטיול שאין כמו בארץ, אבל לפחות תדע איפה היית רוצה לחיות- ואז תוכל לחשוב על הדרך שבה תוכל לבצע זאת. אתה מוזמן לשלוח גלויות משבדיה.

strangerit

New member
אפשר איזו תזכורת למעלות

שיש כאן, בישראל? וסליחה, אבל שווארמה טרייה מהאסכלה זה לא מספיק טוב.

תתפלאי,

שווארמה שמש זו בהחלט מעלה (וזה עוד מבלי להזכיר את הבית האדום בנס ציונה, במידה והוא עדיין קיים). ובקשר למעלות שיש בישראל, זו שאלה טובה אני אשתדל להביא דוגמאות מחר.

strangerit

New member
אני זוכרת את הדברים שהתגעגעתי אליהם

כשהייתי בחוץ: עיתון ביום שישי נובלס קרמבו (משפחה וחברים, ברור) מאז שחזרתי (3 שנים כבר) אני לא קוראת עיתונים הפסקתי לעשן ואכלתי אולי קרמבו אחד אבל מכיוון שאני שוב שוקלת עזיבה, אני מאוד אשמח לשמוע על הדברים הטובים שאתם זוכרים או רואים מרחוק.

כרום

New member
טוב תשמעו...

דבר ראשון שמעתי שבארה"ב המצב די דומה לארץ... דבר שני באמת אשמח שתפקחו את עיני ותספרו לי על "מעלות" בישראל... דבר שלישי ואחרון באמת כבר מפחיד להיות בארץ ולהסתובב ברחובות, ואני לא מדבר על הבטחון הלאומי שהוא גם בקנטים, אלא על החבורות של הצעירים ששומעים מוסיקה בקולי קולות והורסים כל מה שהם נתקלים בו וכו'. פעם אחת הייתי ליד חבורה של כאלו שיכורים והם רצו להרביץ לי. מזל שהיה לי גז מדמיע.

billc

New member
תשאר בארץ תעשה תואר ואז תחפש את

המקום שלך בעולם, אף אחד בעולם לא יקבל אותך בזרועות פתוחות אם אין לך מה להציע תמיד אפשר לעשות תואר בחול, אבל לפחות בארה"ב זה נראה לי יותר יקר

NYC 5th

New member
ארה"ב דומה לארץ????

אההה לא!!! אני פה יותר מחצי שנה: NY אני מתכנן הגירה לאחר סיום לימודי התואר. ובאמת אני לא מוצא עתיד בשבילי בארץ. כשאני התגייסתי לצבא אמרתי לעצמי אני כ"כ אוהב את הארץ ואפילו שירתתי בתור קצין בסיירת הצנחנים כי רציתי לתת מעצמי כמה שיותר למדינה שלי. הם הבטיחו לי כל כך הרבה דברים שאותם לא אפרט אחרי הצבא ומה קיבלתי?.....@#$ בעין. כיום אני מאוד מאושר בארה"ב ובקשר לילדים שעושים בעיות פה הם יקבלו את מה שמגיע להם תסמוך על NYPD או FBI. וגם זה תלוי מאוד איפה יש ויש איזורים. קודם כל אמרת שאין לך אף אחד אז אין לך בסיס להגירה. תלך ללמוד או תתחתן אם אזרחית (תלוי לאן אתה רוצה לעבור) ואז נדבר

Vdrums

New member
../images/Emo6.gif ארה"ב לא דומה לארץ

אמנם בכל מקום יש חרא השאלה איפה אתה מוכן לספוג אותו.

סלסרו

New member
התחבטות קלאסית

כשאני מגיע לארץ, אני נהנה עד הגג. אוכל טוב, שמש, אנרגיה טובה, מעין תחושה שלמרות הכל זה הבית. עדינות. שקיעות עדינות, נוף עדין, ארכיטקטורה עדינה, שוקולד עדין. קשה להסביר במילים. תחושה שהמדינה מתעסקת בשאלות קיומיות, בעוד בארה"ב זה פלסטי. אני מתעלם מהעייפות, מהעצבים, מהשוביניזם והגזענות שאני רואה. אני סתם נהנה לשבת באיזו מסעדה ולקרא ספר טוב. אני נהנה מהמצלרית שטורחת להסביר לי שקיש זה שם פלצני לפשטידה, ומנהג המונית שמטיף לי על זה שאני לא נשוי. אני שוכח מניו יורק, לא מבין מה אני עושה בניו יורק. חיים טובים.. בשבועיים הראשונים אני לא רואה את החרא. כל דבר מרתיח, נתפס אצלי כחמוד, כמשהו אנתרופולוגי מרתק. כמו שהייתי בהודו או במקומות אחרים. לאחר הכל, אני לא צריך לחיות כך. אז כששמונה נוסעים נכנסים למונית שירות מנתב"ג, והנהג מתעצבן שאין לו עשרה נוסעים ומשאיר את כולם להתייבש שעה שלימה ולבסוף נהג אחר לוקח את כולם, אני חושב, עה, חמוד. ככה זה במדינל'ה. אבל לאחרי שבועיים, אני מתחיל להרגיש קלוסטרופובי. שהמדינה קטנה עלי. אני מתחיל לטפס על קירות. מתחיל לגרד לי. לא נח לי. לא נעים. לא רוצה להשאר. רוצה לחזור לאנונימיות שלי בניו יורק. לסיסטם המוכר לי. אני מתחיל להרגיש מאד זר ומנוכר לכל מה שסביבי. החמסה שמופיעה על הטלכרט כבר לא משעשעת אותי. כתובות ענק של נ נח נחמ נחמן מאומן או ביאת המשיח מעייפות. כמה שכאן אני טולרנטי לדתיים, בארץ אני לא יכול שלא לבוז להם. התוכניות המטופשות בעברית, גורמות לי להרגיש רע - לא שכאן הטלוויזיה טובה יותר. אבל כאן זה באנגלית. אני גם לא יכול שלא לבוז לחילונים הבורים שמשאת חייהם להדמות לאמריקה או אירופה, מבלי שהם מתחילים להבין במה המדובר. ואני לא אוהב את תחושת הבוז הזו. אני אוהב להסתכל לאנשים בגובה העיניים, לא להרגיש עליון. לא אוהב את התחושה שאני יכול להוציא ברגע, מבלי להניד עפעף מה שישראלי ממוצע מרוויח בחודש. האמת שאני כן אוהב את זה, את החירות הזו, אבל לא אוהב את התחושה שאני מקבל כשאני מציב את עצמי בנעלייהם. אבל גם לא אוהב את התחושה של להיות עצמי כשאני נפגש איתם, בפרט עם אנשים מאד אידיאליסטים המזכירים לי שבעברי הרחוק גם אני הייתי אידיאליסט. כשאני נוחת בניו יורק, פתאום כל הכיעור והגועל של העיר מכה בי. נהג המונית קשוח ואגרסיבי. אני עוד מזוודה במונית שלו, המוגנת בפלסטיק משוריין פן משהו ידפוק לו כדור בראש. שדה התעופה מכוער. גדול. חזק. נטול טעם והשראה. מי תכנן את הגועל הזה? מה עבר לאדריכלים בראש? פתאום האלימות של העיר מכה בי. בדרך לשכונה היאפית שלי אנחנו עוברים באיזורים מכוערים, עלובים. לא מובן אין בני אנוש גרים שם. מה זה כאן? העולם השלישי? פתאום אני קולט עד כמה לא אכפת לאף אחד ממני. אני יכול למות על המקום, ואף אחד לא ימצמץ. בזמן שנסענו לשכונה היפה שלי, מישהו נרצח בעיר. מה הולך כאן?? אבל רגע! זה מה שאני אוהב כאן. את האנונימיות. זה שאני יכול להיות מי שאני מבלי לתת דין וחשבון לאף אחד, מבלי להסביר או להצטדק. פשוט כי כך אני רוצה וכך אני יכול. אני אוהב את הלבדיות וזה שלא שמים עלי - ואני לא שם עליהם. אז מה אני מתלונן? תוך יום אני שוכח מישראל, נהנה לחזור הביתה, וכל מה שכתבתי עד עכשיו נראה לי כחלום רחוק. אני מושך כתפיים וממשיך לחיות את חיי.

strangerit

New member
3 קווקטיילים של שמפניה מאחורי

ואני מזדהה קשות עם מה שכתבת, ואני כאן. עדיין כאן. כתבת שאתה יכול למות ולאף אחד לא יהיה איכפת וזה לא לגמרי נכון, כי יהיו אנשים שזה כן יהיה להם איכפת. אבל לא לזה התכוונת. אני יודעת. אז הנה אני חושבת על זה. בקורס שעשיתי לפני כמה שנים בפסיכולוגיה חברתית סיפרו על אחת קיטי ג'ונסון (או משהו כזה) שנרצחה באכזריות באמצא הרחוב ואף אחד לא הזעיק עזרה. שם נתנו את התיאוריה שעומדת מאחורי הסיבה. ואני כאן, רוצה להגיד שאני מעדיפה למות, גם מוות אכזרי ברחוב ושלא ידחפו את האף שלהם אנשים זרים. האנונימיות שעליה אתה מדבר קונה אותי. פרטיות היא ערך עליון בעיני, וכאן אין את זה, שזה כמעט מבחיל. קטן וצפוף. כולם בתחת שלך - כמה אתה מרוויח, כמה אתה משלם, מי עשה למי, מי נתנה למי, לא משנה כמה אתה מנסה להתרחק מזה - לא קורא עיתונים, לא שומע חדשות, ועדיין אתה יודע שאסי כהן עשה חיקוי מדהים לאורי גלר, שיודה לוי חולה על התחת של נינט, שפנינה רוזנבלום מחלקת פליירים בקניון רמת אביב.... את מי מעניין הבולשיט הזה בדיוק? תנו לי את הבועה שלי עם החבר'ה שלי שאיתם יצאתי לשתות היום, ואני מאושרת. בטו' באב שלח לי לעבודה בחור שאז יצאתי איתו זר פרחים ענק (שעליו הוא שילם ביוקר באמצעות כרטיס האשראי והסירוב שלי לראות אותו שוב). אנשים שעוברים מולי במסדרון ולא אומרים לי שלום למעלה משנה צצו אצלי במשרד עם "קולולולו" וחרטא כזה, רק כדי לדעת מי שלח, למה שלח - יאללה - שילכו לחפש - רציתי להקיא מעוצמת הפאדיחה ועוצמת הבחילה שעטפה אותי. ובחיי, זאת רק מיני-דוגמה למה שבאמת יושב אצלי בנשמה על הארץ הזאת. הארץ הזאת שהיא הבית שלי, המשפחה שלי, וחלום הבלהות שלי הוא שאני אתקע כאן לנצח. שאצטרך לגדל את ילדי כאן (נו, אם וכאשר). כן, זה קל להגיד לי שאם רע לי כל כך למה אני עדיין כאן, ועוד לא ארזתי את פקלעותי והתעופפתי (סן פרנסיסקו או סידני, למתעניינים במיוחד). אבל זה לא קל. המשפחה שלי כאן והחברים, ולדבר איתם על זה שאני רוצה לעזוב מרטיב לי את העיניים. הלוואי ויכולתי לקחת אותם איתי. הלוואי ויכולתי להסביר להם שבימינו העולם כל כך קטן, שגם קצה העולם נמצא בכף ידינו אם רק היינו רוצים. הלוואי ולא היה נשנק גרוני בכל פעם שהיו שואלים אותי "מה נשמע". זה הדבר היחיד שמחזיק אותי כאן. הלוואי ויכולתי להסביר להם שבביתי אני מרגישה כמו נטע זר. איך אומרים כזה דבר?

Mירב

New member
../images/Emo104.gif

כמו צמח בר סי היימן מחר אני אהיה כה רחוקה אל תחפשו אותי מי שידע למחול ימחל לי על אהבתי הזמן ישקיט הכל אני הולכת לדרכי זה שאהב אותי ישוב לשדותיכם מן המדבר והוא יבין אני חייתי ביניכם כמו צמח בר אני רוצה לפקוח את עיני לצמוח לאיטי הרביתי לחלום החלומות טרפו אותי רציתי לנחם אבל מרדה בי תשוקתי היה מקסם ילדות הייתה גם סערה בזרועותיי אני יודעת שהדליקה אש זרה את לילותיי היו היו ערבי געגועים היו ימים טרופים היה כאב חבוי ורגעים מכושפים אני אזכור מבט מגע ידיים בכתפי אני אהיה לצל חולף בשדותיכם לסוד נסתר היו שלום אני חייתי ביניכם כמו צמח בר

strangerit

New member
כמה נכון, ככה עצוב

ועדיין לא הייתי רוצה להיות "צל חולף בשדותיכם".

למעלה