שלום...

זה הכל נכון

רק שלא נגמר שם...כי על ניו יורק ניתן לפסוח,ולהתגלגל ישירות לצפון דקוטה {דוגמא אחת מיני רבות}...בלי הומלסים או מוניות להם חלונות כפולים.הבחירה להעלם קימת שם בניכר,ולא מחויבת בגועל של הכרך {שהינו בין לאומי ולא דווקא אמרקאני} מה שבישראל פשוט לא ניתן...ואיפה לא תל יתפוס אותך צפצוף החדשות.

newbie7

New member
גם בישראל אפשר להתנתק

כמובן שזה הרבה יותר קשה ומצריך מאמץ מודע, אבל בהחלט אפשרי (מנסיון אישי).

מעלה אחת שישר קופצת לי לראש

זה נראה לי מאוד משהו שהוא מעלה בעיני ולא בהכרח בעיני אחרים, אבל העובדה שיש למדינה הסטוריה של סוציאליזם, כך שיש עדיין גישה קצת ביקורתית לגבי אוליגרכיה כלכלית, ושיש בסיס מסויים לזכויות עובדים, זה אחד הדברים שקשה לי איתם בארה"ב. היכולת לקבל קונפליקט כמשהו שהוא לא שחור או לבן היא עוד משהו שבישראל נוכח הרבה יותר מאשר בארה"ב. שוקו יוטבתה והסביח ברחוב פרישמן, מוניות שירות, יום שישי אחרי הצהריים, והמשפחה שלי. ככה בלי לחשוב יותר מדי, כדי לא להגיע לשלב הבולשיט- אלו בעיני יתרונות של ארץ. אני לא יודעת אם אחזור לשם בקרוב (או בכלל למגורים קבועים) אבל אני שמחה שאני מסוגלת לראות גם צדדים טובים (וזה לא פשוט, אני מניחה שאתם יודעים...)

הבית האדום עוד קיים

אוי, נס ציונה, עיר האורות. מתה עליה. הדברים שאני התגעגעתי אליהם לפני הביקור הראשון שלי בארץ (הנוכחי...) קצת שונים מהדברים שהזכירו כאן. באופן אירוני, ויכול להיות שממש תצחקו, אבל (לפחות בניו יורק) כל העניין של שירות לקוחות פשוט נוראי בעיניי. המקומות היחידים שבהם זכיתי לשירות טוב (גם בטלפון,אגב) הם אך ורק במסעדות או חנויות יוקרתיות.אני פשוט לא מסוגלת לעמוד מול ה"אטיטיוד" של כל המוכרות/ נציגים/ות...כדוגמת ה DMV. טוב, אנ'לא אוהבת לבכות. התגעגעתי לקובה, ובעיקר- לבחורים ישראלים, לרכב, לצאת למועדון/פאב עם רכב ולחזור עם רכב, לחורף הישראלי ואפילו לקיץ בתל אביב. אלוהים, בחיים, בחיים, לא עמדתי ושטפתי כלים ונזלתי כולי. לחות מטורפת בניו יורק (כמובן כמו בעוד מליון מקומות אחרים...אבל מצטערת, כבר עדיף החום של תל אביב...) וכמובן למזגנים בכל מקום. חוסר המיזוג במעליות, בתחנות הסאבווי וכד'...סיוט.

Vdrums

New member
כמה מעלות טובות למקום ההוא:

-להיכנס לבית של סבתא ביום שישי בבוקר ולשבוע רק מהריח -ים -לצאת לבילוי בשעה 10,11 ואפילו 12 ולא להתבעס שסוגרים את הפאב באחת -מדורה/מנגל בים והכי חשוב כמו שאמרו לפני, יום שישי בצהריים/ערב חג. אין משהו שישווה לאווירה הזאת, הכל מורידים הילוך ונכנסים לאיזה MODE של שלווה.

למעלה