שלום

HayimSarfati

New member
שלום

שמי חיים, סטודנט ובזמני החופשי גם יוצר מוסיקה עם עוד שותף. לאחרונה ישבנו אני ושותפי, יניב שמו סתם שתדעו, וניהלנו דיון כהרגלנו, המאוס והלעוס, על סאונד. בשנים האחרונות, מפאת חוסר עניין בתעשיית המוסיקה ה"ישראלית", נדדנו אל מחוזות שליבם נוטה קצת פחות לאקט היצירתי של המוסיקה וקצת יותר לסינטזה, גלי קול וסאונד כאומנות ולא רק כ"שיר" או טראק. נתגבש בנו הצורך להבין איך "מרגישים" סאונד, ולא רק איך שומעים אותו, מה שמהר מאוד הוביל את הדיון למוסיקה לחרשים. ונושא זה העלה בנו יותר שאלות מתשובות בהיותנו בורים בהלך עולמם של לקווי השמיעה והחרשים. אז הכי טוב לשאול. איך מרגישה מוסיקה? ואיך ניתן לשפר אותה? (למען הסר הספק, ענייננו בנושא נובע משיקולים אלטרואיסטים לחלוטין) תודה. -_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_ ת'כלס. כל השאר שטויות.

moran f

New member
אתה יכול לבדוק את זה בעצמך

זוג אטמי אזנים טובים וסבלנות כנראה יעשו עבודה מצויינת. עם כל העדויות שבעולם, חוויה אישית יכולה לתרום המון.

M o t t i

New member
אינני יודע מילים בשיר

אולי גם את צלילים ואולי גם את מנגינות אבל מה שאני באמת יודע זה הקצב, אני מרגיש את הקצב. לא איכפת לי אם זה רוק כבד או טרנס כי אינני מבדיל ביניהם, אני חושב מבחינת קצב שלהם, ניתן להבדיל ביניהם אבל נדרש לכך מאמץ וזיכרון תחושתי (דרך חוש מימוש) אבל מה שכן משנה לי, כשזה באמת "פועם", וככל שזה מהיר, זה יותר מהנה לחוש בזה. בכל מקרה, אני חושב שבאמת עדיף לכם להפנות את מאמץ שלכם לקהל המתאים והרלוונטי יותר, הרי מוזיקה איננה בראש עדיפויות שלנו. אגב, אחי מעריץ לא קטן של מדונה, ופעם הוא הציג לי קליפ וידאו על הופעה של מדונה, משהו כזה עם סוסים, ובאמת התאהבתי בקליפ הזה, מבחינה ויזואלית ומבחינה של קצב.

M o t t i

New member
אין כאן שום רשמיות

פחות או יותר, אני מניח שרובנו אוהבים יותר רשמים חזותיים מאשר רשמים שמיעתיים, כל אחד עם העדפה משלו ותחביבים משלו אבל לדעתי רובנו לא יציבו את מוזיקה בראש סדר עדיפויות.

moran f

New member
אבל למה להניח?

דבר בשם עצמך ותן לאחרים לדבר בשם עצמם במקום להניח שכולם (או הרוב) כמוך.

M o t t i

New member
טאבו! אסור להניח!

"אמור לי מי חבריך, אומר לך מי אתה,, דרך חברים, למדתי שהם לא מציבים את מוזיקה בראש סדר העדיפויות, אבל לא אומר שאינם אוהבים את מוזיקה, חלקם הולכים לדיסקו כדי לחוש את המוזיקה וחלקם מאזינים לעתים למערכת סטריאו ביתית אבל יש הרבה דברים שבאמת מרתקים אותם יותר מאשר מוזיקה. אם תמצאי לי מישהו שהוא חירש ומנגן בכלי נגינה, תקבלי ממני סנט אחד
(ואני לא מדבר על הבחור באוסטרליה שקיבל תואר במוזיקה)

כמוני כמוך

כול החברים החרשים שלי לא מבינים דבר וחצי במוזיקה הם נהנים בעיקר ממוזיקה אלקטרונית וכול מיני טראקים במועדונים יש לי כמה ידידים שהם אפילו נהיו יחצנים והתחילו להבין בסוגי מוזיקה שונים והם נהנים מהבאסים וכאלה... מהקצב של המוזיקה. הרוב נהנים לשמוע רק במועדונים כי שם המוזיקה מאוד חזקה ומרגישים אותה דרך רצפות העץ ועמידה ליד הרמקולים הענקיים. חלק מהחברים שלי גם נהנים לשמוע מוזיקה בנסיעה באוטו (שם אני בקושי מצליחה לשמוע מוזיקה חחח) אבל הם לא מתעמקים בזה יותר מדי ולא מבדילים בין סוגי שונים של מוזיקה אז מוטי, אתה צודק במאה אחוז, הרוב בכלל לא שמים את המוזיקה בסדר העדיפויות שלהם. הם נהנים ממנה כבדרך אגב... כשיוצא להם לשמוע ולא יטרחו לשמוע מוזיקה בבית לבד...

M r s S m i t h

New member
נכון..

כשהסתובבתי עם חברה חירשת חדשה, אז התחלתי לדבר איתה על מוסיקה ולהקות כמו טייק דאת' וכדומה. היא הגיבה ב"אני לא מכירה". ואני פשוט נכנסתי לשוק. "מה את לא מכירה טייק דאת'??זו להקת בנים שהייתה נורא מפורסמת מבריטניה". אז כך קלטתי שחירשים לא ממש מתעניינים מהו הלהיט שניצב בראש המצעדים או בלקנות דיסק של אומן אהוב. אני וחברה שלי ,שהיא גם לקויית שמיעה, היינו תמיד צופות בטקסי פרסי מוזיקה מטעם MTV, ומתעדכנות אילו שירים חדשים יש... ואני מבינה שזה לא ככה בקהילות אחרות של חירשים...חוץ מכבדי שמיעה שהם כן מתעדכנים.. ייתכן שאצלי זה אחרת בגלל אימא שלי שהייתה מקשיבה למוזיקה מאז שהייתי קטנה. כמו פרינס, TLC,אלביס,בוב מרלי ומשם המשכתי להקשיב באופן קבוע. (היה לאימא שלי חבילה ענקית מאד של קלטות טייפ ולמדתי בע"פ את כל שמות של כל מיני אומנים-באנגלית. ושמתי לב ששומעים הם לא בדיוק זוכרים שמות של מבצעי שירים כולל שמות שירים במועדונים ואילו אני כן. מעניין למה...)

moran f

New member
את סותרת את עצמך

הם לא מבינים כלום במוזיקה מצד אחד, אבל מצד שני נהנים מסוגי מוזיקה שונים וחלקם אפילו התחילו להבין. אז הם מבינים, אבל בלי להבין דבר וחצי?

moran f

New member
אז?

לא ביקשת חרש מלידה (אני בטוחה שגם כאלו יש, אישית אני לא מכירה - מה שאומר בדיוק כלום).

M o t t i

New member
נכון, לא ביקשתי חירש מלידה

אבל אני טוען שהוא פיתח את כישרון שלו למוזיקה בזמן שהוא היה שומע, לו היה נולד חירש, לא היינו מכירים אדם בשם הזה. בכל מקרה, זכור לי כתבה מהעיתון על בחור חירש שעשה תואר במוזיקה, הוא מאוסטרליה אבל עדיין לא ברור לי עד כמה הוא חירש.

moran f

New member
וזו עדין תשובה לשאלה שלך

ובכל מקרה, גם אם מפתחים את הכשרון כשומעים, זה עדין שונה. אם אתה רוצה דוגמאות נוספות - במורד השרשור יש הרבה.

אייני

New member
אממ

וול, המזכירה שלי בבי"ס סיפרה לי על אחת חירשת שמנגנת בפסנתר...

ליהיא2007

New member
זה לא כזה שוס

אני מנגנת באורגן כל חיי. בצורה וירטואוזית למשל את
זורבה היווני
אתה מכיר את השיר? לחן קשה ברמות! האקורדים מהירים מאוד ואז איטיים מאוד.. בקיצור.. זה לא שיר קל לנגן. בשני הידיים. ואני לא מדברת על השירים הקלילים והרומנטים
סאב יור לאב מיי דארליין סאב יור
לאב ..... .. או השיר BRAZIL וכל הקיצ'ים. א לא על שיר מאוד מושקע ומרובד בשכבות ... ועם קצב שמשתנה.. שמאתגר כל אחד שרוצה ללמוד את זה. נו סו? נו ביג דיל. עניין של אמון
והשקעה .+ אימון שמיעתי

M o t t i

New member
כחירש מוחלט

פעם ניסיתי לנגן לפי זיכרון (לא שמיעתי) באורגנית או בשמו אחר, סינתיסייזר, ניסיתי לנגן שיר פשוט, זה הצליח קצת, הייתי צריך לעקוב אחרי קצב של עיגולים שבתצוגה, לחירשים זה באמת לא פשוט ללמוד כי צריך תמיד להסתכל על התצוגה כדי לעקוב אחרי הקצב או פשוט להרגיש את הקצב אבל בסופו של דבר, לא נהנתי כל כך מזה, לכן זה לא היה שווה השקעה עבורי.

כל אחד עם זוג ידיים

ועשר אצבעות יכול לנגן חרש עיוור אילם או מפגר כל מה שצריך זה המון שעות של אימון וללמוד את המיקום של הקלידים ולהשתמש בדבר הזה שעוזר לתזמן המטוטלת הזאת שזזה מצד לצד בקצב קבוע ואפשר לשנות לה את הקצב... אין לי מושג איך קוראים לזה, פשוט היה לנו פעם פסנתר עתיק שקיבלנו מסבא שלי והוא הביא גם את המטוטלת בכל אופן, מה שאני מנסה להגיד זה שכל אחד יכול לנגן עם קצת (הרבה) אימון, צריך פשוט ללמוד את הקצב של השיר. ברגע שקולטים את זה אי אפשר לזייף

למעלה