שלום

תראו את הסרט

על הדיג'י המצליח שאיבד את השמיעה שלו בגלל העיסוק שלו התחרש לגמרי ועם הזמן הוא גילה שהוא יכול להרגיש את המוזיקה וחזר להיות דיג'י מצליח... סרט מטומטם אני חייבת להגיד הבנאדם כל הזמן על סמים וזה אבל ממש מגניב איך הוא הצליח לפענח צלילים מחוש הראיה והמישוש לבד... סיפורו של די ג'יי - IT’S ALL GONE PETE TONG

אסף בר1

New member
Hilltop Hoods ,The Strokes

רק שלא תתבלבלו חירשים ולקוי שמיעה זה לא אותו הדבר! ואם תחקרו לעומק תגלו ששני הקבוצות הללו אפילו רבים בניהם כל מיני מלחמות איזוטוריות ושוליות... לדוגמא מתי קוראים לחירש חירש?! ומתי קוראים ללקוי שמיעה לקוי שמיעה... ויש בכלל שאומרים שזה אותו הדבר אני אוהב עכשיו את מה ששמתי לך בכותרת אתה יודע מה שבא עכשיו הולך אח"כ יענו האופנה אצלי עכשיו... החירשים שומעים את המוסיקה דרך הגוף שלהם בעצמות... אותו עיקרון של "השתל" מכשיר שמקבל צלילים ומעביר אותו ישירות לעצם ומשם מתרגמים לצלילים יענו ויברטור קטן
סתאאאם עדיף לחקור את זה מבחינה מדעית יותר מאשר לשאול מה הם אוהבים... זה כמו לשאול מה אתה אוהב לאכול... תפנו לקלינאית תקשורת לבקש מידע וקליטת צלילים אצל חירשים (איך הם שומעים) אם תגידו לקוי שמיעה זה מושג אחר... קיצר יש צורך לדעת מושגים... על קבוצות שמיעה ושיוך אותם אנשים לקבוצה שרציתם מהתחלה להבין... כי יש כאן מגוון ואתם צריכים לדעת למי אתם מתכוונים...

על זה היו המון ויכוחים פה ובכלל..

רק אגיד לך שאני חרשת כמעט לגמרי בשתי האוזניים ואני שומעת מוזיקה דרך מכשירי השמיעה. מוזיקה חזקה מאוד של מועדונים וכו' אני יכולה להרגיש גם דרך הגוף (ויברציות) אבל מוזיקה הרבה פחות חזקה, מוזיקה שקטה וכו' אני שומעת עם מכשירי שמיעה. אז זה קצת סותר את מה שאמרת קודם. ובכלל תפנימו כולם לקויי שמיעה זה שם כללי ואינו אומר שום דבר על רמת הליקוי אלא רק שלאותו אדם יש ליקוי בשמיעה. חרשות, התחרשות, כבדי שמיעה וכו' זה כבר ספציפי יותר.

ליהיא2007

New member
אבל אבל.. יש לי טיעון מנצח

"לקוי שמיעה" זה מונח שהשומעים המציאו וזה טיעון מנצח כשלעצמו (ושוברים את הכלים ולא משחקים)! סתם סתם סתם.. למען הסר הספק זה נאמר בציניות
.ועכשיו ברצינות!
באמת ובתמים ישנם רדופים
(לא בפורום הזה) שמאמינים שמתרקמת איזשהי קונספירציה של השומעים נגד לקויי השמיעה בבחירת המונח "לקויי שמיעה".

הבחור סתם מתעניין

לא ברמה של לגשת לקלינאית תקשורת... מה היא תעזור לו??? ולא ממש הבנתי למי הגבת...

M r s S m i t h

New member
*תיקון קטן...

לקויי שמיעה זה שם כולל לכל חירשים וכבדי שמיעה. ההבחנה היא בין חירשים לכבדי שמיעה...

moran f

New member
"השתל"?

על איזה שתל אתה מדבר? כי שתל קוכליארי ממש לא עובד ככה, למשל (והוא השתל הכי נפוץ ששמעתי שמתייחסים אליו כאל "השתל").

M r s S m i t h

New member
אני אישית נורא אוהבת מוזיקה....

אני בעצם חירשת(למרות שכולם -כולל אני- מעדיפים לקרוא לי לקויית שמיעה בגלל ששומעת עם מכשירי שמיעה ומדברת רגיל), אבל יש לי זיכרון שמיעתי טוב כי לרוב תמיד האזנתי מהיסודי למוזיקה דרך דיסקים, קלטות וידאו של קליפים וכדומה..(בשילוב קריאת שירים שהורדתי מאינטרנט או מעטיפות דיסק. ) אז תכלס, מה שאני ממליצה זה שתעשו קצב מיוחד שניתן לזהות בקלות באיזה שיר מדובר. למשל שיר שהיה לי קל לזהות במועדונים לרוב זה באלאמוס של אנריקה איגלסיאס בגלל הקצביות וייחוד שלו. או שיר של שר- i belive in life after love. זה אומנם שיר דאנס אבל היה לי קל לשמוע בגלל הטונליות וגם מילים הקלות לשמיעה ונעימות גם כן (זו הסיבה שלא אהבתי להקשיב לשירים בעברית כי שפה עברית לא ממש נעימה לאוזניים שלי..-אני אומרת את זה מבחינה אישית, אז לא לקטול אותי..). כשאני בבית ושומעת מוזיקה מדיסקים אז קל לשמוע ולזהות איזה סוג שיר או שיר מסויים...רק בעיקר בגלל המנגינה+קצב ששומעת ברקע או צלילי גיטרות כמו בשיר "Under tHe Bridge" שהוא ממש קל לשמיעה. אך במועדון נורא קשה לקלוט באיזה שיר מדובר ונדיר שאני מזהה...אז בלית ברירה אני זורמת לפי באסים וויברציות שיש. משו נוסף, מה שהכי קל לי לזהות זה שירי היפ הופ ופופ בעיקר. ואילו רוק- כל שירים של רוק וסוגיהם נשמעים אותו דבר לי. כי הקצב כזה קבוע. אך יש יוצאי דופן ששרו שירי רוק שנורא אהבתי (כמו ניקלאבאק, אבריל לווין, INCUBUS, ועוד כמה...). וזה נדיר וחבל שכך. הייתי מעדיפה לשמוע יותר מוזיקת רוק ומשו יותר איכותי מאשר שירי פופ נפוצים...אך קשה לי לשמוע ולעקוב אחר קצב או לזהות אותו. אני אומרת את זה לפי טעמי ושמיעה אישית שלי...כי זה משתנה מאדם לאדם..אינני יודעת מהי מידת לקוי שמיעה אצל אחרים, יש מצב שהם לא שומעים צלילים נמוכים או גבוהים.

HayimSarfati

New member
ערב טוב חברים...

מורן, תודה על הרעיון, היום ביליתי את רוב היום עם זוג אטמי אונזיים, סביר להניח מהסוג הזול, הצהוב המגעיל הזה של הצבא, שאני לא יודע אם הוא היה צהוב כשהכנסתי אותו אבל בהחלט רב גוני כשהוצאתי. בסופו של דבר, האטמים סיננו לי חלק מהתרדים בשמיעה (בדקתי אפילו איזה וזה בכלל לא מה שכתוב על הקופסא) אבל עדיין יכולתי לשמוע. בנוסף, ואולי לא ממש רלוונטיי, זה שגם שמעתי את עצמי מדבר מבפנים, ואני לא כל כך יודע אם זה האפקט הרצוי, אבל זה עזר לי להבין אולי טיפה יותר, תודה. מוטי (ונופו גם), נחמד מצידך שטרחת להביע את דעתך, גם אם מוסיקה לא ממש מעניינת אותך ואני מודה לך, מה שקצת הרגיש לי לא במקום, כי אחרי הכל לי זה נראה שתכלס אתה צריך "להתפשר" על מוסיקה של אנשים "שומעים" לא ? (נראה לי שמדונה, שגורפת כמה מליונים יכולה ללאמץ ילדים עד מחר לדבר על קבלה ותרומות למדינת עולם שלישי, אבל היא לא ממש חושבת עליך במוסיקה שלה)- לא יהיה יותר מגניב אם תהיה לך מוסיקה משלך? שלא תצטרך,נגיד, לנסות ללמוד את המילים, או לנסות ולזהות אם זה רוק או טראנס, אז למי אכפת בכלל מה זה? אם זה מרגיש טוב וזה ירים לך את התחת מהכיסא, סליחה על הביטוח, אז זה "משיג מטרה" ויותר מזה, למה שמוזיקה לא תהיה ויזואלית ? ולגבי חרש שמנגן... די בבטהובן אחד בהיסטוריה של האנושות כדי להוכיח שהכל אפשרי. אסף, אני לא הולך להיכנס לכל המלחמות ה"איזוטוריות" כמו שקראת לזה, סביר להניח שככל שתסביר לי כך אבין פחות, למה המינוח משנה כל כך, כי בשבילי זה לא משנה אם אתה לקוי או כבד שמיעה או חרש, בשבילי מספיק שיהיה לך את העניין המינימלי במוסיקה. לגבי הקלינאית, האם היא חרשת גם? או שיש לה רק תואר? כי בנתיים אני מקבל תשובות בפורום הזה יותר ממה שחלמתי (פה אמור היה להיות פרצוף מחייך אבל לא היה לי כוח לחפש איזה הכי מתאים) חולמת בהקיץ, איזה מוסיקה גורמת לך הכי הרבה ויברציות? גב' סמית, את העלית נקודה חשובה שלא חשבתי עליה, בנושא שירים שאת מכירה, ואני צריך לחשוב על זה קצת, אבל בנתיים יש לי שאלות אחרות. אמרת שאת מצליחה לזהות שירים כמו באלאמוס והיפ הופ, וזה בגלל שיש לו הקצב הייחודי, ואני מניח שהקצב הזה חזק יותר ככל שהעוצמה של המוסיקה חזקה יותר, אבל זה מספיק בשביל לגרום לך להנאה? או שזה "בלית ברירה" כי זה מה יש? ומה אם מוסיקה הייתה מורכבת רק ממקצבים, שיר חדש נגיד, שאת לא מכירה ואת לא צריכה לזהות? דא"ג, אני לא בטוח לגבי זה אבל לגבי השיר של שר, אם אני זוכר נכון, אז על קול של השירה שלה יש אפקט שמפרק את השירה באופן טונאלי ואולי זה מה שמבליט, אבל אני לא סגור כל זה אני יבדוק. האמת, שחשבתי שהז'אנר הראשון שתגידו לי שהכי עובד זה טראנס, בגלל הקצב הבולט שבו, אבל יכול להיות שטעיתי. מה דעתכם על הסגנונות האלה? של קצב שחוזר על עצמו? טוב או לא? ועוד שאלה, לאלה מכם המנגנים מוסיקה בבית, באיזה מערכות אתם מתשמשתים? (לא משנה הדגם משנה אם זה רמקולים של מחשב או מערכת גדולה עם סאב שמזיז את הבית). סליחה אם גזרתי פה יתר על המידה, ותודה רבה.

צלף

New member
אטמים יותר יעילים אפשר להשיג ../images/Emo79.gif

בכל סוכנות למכשירי שמיעה- פשוט עושים אוזניה רגילה כמו למכשיר שמיעה - רק בלי החור למעבר קול - אבל זה עולה 300 - 400 ש"ח. עכשיו לגבי הטעם המוסיקלי שלי אישית (ואני מדבר עלי בלבד) - אני לא שומע מילים ששרים בתוך השירים - אני מעריך (אף פעם לא שמעתי כמו שומע) שהשמיעה שלי עם מכשירי שמיעה היא קהה לעומת השמיעה של השומעים: כלומר אני פחות אבחין בהבדלים בין הטונים בפסנתר למשל, אז אני אוהב מוסיקה קלאסית וחסידית שאין בה שימוש כל כך במילים והיא מצליח להשרות עלי אוירה, ולפעמים לשנות לי את מצב רוח... דוקא מוסיקה קצבית, לא אהובה עלי כל כך - כי זה יותר נשמע לי כמו דפיקות ובומים, אבל אני מעריך שזה טעם אישי שלי ולא כלל להכליל כל כבדי שמיעה וחרשים באשר הם... המקום של המוסיקה בחיי אינו מרכזי, אני לא חייב לשמוע כל היום משהו כמו שהבחנתי אצל שומעים, למשל אני אוהב לעשות הליכות ממושכות בטבע , מאז הבחנתי אצל חלק מהשומעים שהם לא היו יכולים להיות במקומות שקטים, הם היו חייבים משהו באוזן, לי לא היה צורך בזה, הרבה פעמים או שאני אוהב לשמוע את הרוח נושבת לי במכשיר שמיעה, או שסוגר אותם בכלל, או יותר קיצוני שם אותם בכיס מתי שאני הולך לבד...

moran f

New member
בקשר לאטמים

לדעתי המחיר שנתת מוגזם - למיטב זכרוני בפעם האחרונה ששאלתי, שמחיר היה דו ספרתי. לפני שנבהלים מהמחיר הזה כדאי להתקשר לסוכנויות ולשאול.

nickey

New member
לדעתי יש הבדל

בין אטמי אזניים שמכסים את כל האוזן לבין האוזניות עצמן. לי למשל אוזנייה אחת עולה 200 שקל אצל אדוט לאון.

moran f

New member
בהחלט

לא דיברתי על אזניה למכשיר שמיעה, דיברתי על אטמי אזנים.

עשיתי לפני שבועיים אוזניה

חדשה וזה באמת עולה 200 שקל, טעות שלי אני לא זוכרת אם זה תמיד היה ככה, או שזה היה יותר יקר...

צלף

New member
כונתי היתה לאטמים כמו אוזניות

למכשיר שמיעה - מסיליקון רק בלי החור להעברת קולות, אז מניסיוני הם גם אוטמים מצוין קולות מבחוץ. אני זוכר שפעם היתה ידיעה בעיתונות שסטודנטים במחלקה לקלינאות תקשורת באוניברסיטת ת"א הרכיבו לאוזניהם אטמים כאלו על מנת לקבל תחושה בלתי אמצעית של חיים עם מגבלת שמיעה רצינית, סביר להניח שממשיכים כך ללמד קלינאי תיקשורת עד היום הזה...

nickey

New member
היי, כאחת שגדלה

עם אבא חובב מוסיקה מושבע, ג'אז, בלוז, ה-50-60-70, קלאסית... למדתי לאט לאט אבל מאוד לאט להבחין בין הצלילים, ולפעמים אני מצליחה לזהות את הסגנון שהוא שומע באותו הרגע, והוא מתמוגג מאושר. אני גם מזהה כשאני שומעת כינורות או פסנתר או תופים ולפעמים גם מצליחה לזהות מתי זה אלקטרוני. זה הכל תלוי באימון שמיעתי, אחרי ששומעים משהו שוב ושוב ושוב כאשר יודעים בדיוק מה זה, זה עוזר המון לזיהוי מושלם. כמובן שרק ככה הצלחתי להוסיף סאונד לסרטים קצרים שלי שעשיתי במסגרת קורסי וידאו ואנימציה. אני גם מכירה מישהו, הוא חירש, שהיה מאזין המון למוזיקה מזרחית ורוק עברי ובעצם כל השירים בעברית והיה קורא בו זמנית גם את הליריקה, וכך הוא למד לזהות מילים והשתכלל עד כדי כך שהוא מסוגל לשמוע שירים ולדעת ישר מה זה מבלי להסתכל בליריקה או לבדוק את שם האמן. הוא גם מדבר בטלפון בצורה מושלמת. אני באופן אישי יוצאת המון למועדונים, וכן מעדיפה טראנס והאוס ניו יורקי, הביטים שלהם מאוד מקפיצים אותי, שלא כמו השחורה, הביטים שלה מרגיזים.. "כבדים" לי מדי.

M r s S m i t h

New member
היו לי כל מיני אפשרויות...

בעידן העתיק(כשהייתי ביסודי) היה לנו בבית פטיפון! וגם דיסקות גדולות בשחור של כל מיני אומנים כמו אבבא ואלביס. והקשבתי כשהייתי חוזרת מבי"ס. אבל זה התקלקל והייתי שומעת חריקות לא נעימות... תכלס לעידן הרלוונטי יותר...אני מקשיבה בד"כ בבית בדיוידי בסלון לדיסקים(מאז שדיוידי החליף את מערכת סטריאו, התחלתי לשמוע יותר טוב את המוזיקה, כאילו מבצעים אותה בLIVE בסלון..). ולפעמים ברגעי נוסטלגיה, אני שולפת קלטות וידאו של כל מיני הופעות חיות כמו של אול סיינסטס. וגם דרך קליפים בTUBE באינטרנט. למחשב מחוברים שני רמקולים קטנים. וכן,אני מודה שלפעמים אני שמה על ווליום נורא חזק רק כדי להנות מהשיר ומיד במקום אימא דורשת שאוריד את הווליום... והייתי מתה שיהיה לי אייפוד!! אחכה לרגע שבו יהיו זולים ומיד ארכוש אותם. -בקשר לקצב שחוזר על עצמו, אני דווקא משתעממת מזה. אני מעדיפה שינויים לאורך השיר...בגלל זה לא ממש פייבוריטית של שירי דאנס או טראנס. -קלינאית תקשורת היא בעלת תואר, וכמובן ששומעת, כי אנו סומכים עליה כמורה לשיפור ההגייה ודיבור אצל לקויי שמיעה... -בקשר לבטהובן. העלית לי זיכרון מצחיק. התווכחתי פעם כשהייתי קטנה בת 11 ככה עם מורה שלי ואמרתי לה שלקויי שמיעה לא יכולים לעשות מוזיקה כי לא שומעים. אז מה שהיא אמרה זה שעליי לקחת מאנציקלופדיה כרך ומשם לקרוא על בטהובן. וכך למדתי קצת עליו. ..אך תכלס צריך לציין שמדובר במתחרש שכבר ידע בתחילת חייו איך לזהות צלילים ולנגן אותם. ואח"כ הוא התבסס על זיכרון שמיעתי ליצירת סימפוניות המוכרות לכולנו... -אהמ, אכן. זו שאלה מעניינת. ייתכן וליקוי שמיעה שלי מגביל אותי לשירים מסויימים ולכן לא ממש יכולה להרחיב טעמי לשירים איכותיים יותר. משו שהייתי רוצה. תמיד הייתי אומרת לעצמי שאם הייתי שומעת בטח היה לי טעם אנין יותר במוזיקה כמו מוזיקת פרוגרסיב(עכשווי), רוק וכדומה... ועוד משו קטן..מדונה בעצמה אמרה שמה שחשוב לה זה לגרום למאזינים לקום מהכיסאות בכל פעם שיתנגן שיר שלה. אז אולי כנובע מכך עשתה שירים כלליים והמוניים יותר ולא התמקדה למי זה ידבר...

מה הקשר ביני לבין מוטי? כנס בבקשה-

אני אמרתי לך לראות סרט ובכלל לא התייחסת לזה!!! תראה את הסרט הזה באמת הוא ממש נכון זה אגב סיפור אמיתי... לא סתם כתבתי לך עליו אתה תלמד ממנו המון!!! וסוזי _MRS SMITE אמרה שבמועדונים היא לא מצליחה לזהות שירים וגם לי זה קורה כל הזמן... הייתה מסיבת פרידה לחברה שלי שעזבה את הארץ, ורצינו לעשות לה בשפת סימנים את השיר "לכי ילדה אבודה" הגרסה של שי גבסו. שמו לנו אותו במועדון, ואני היחידה שמכירה את השיר היו איתי עוד 3 בנות שהן חרשות והקשר בינן לבין מוזיקה מקרי בהחלט!, קיצור השיר מתחיל ואני מחכה לשמוע את הקול של שי גבסו כי אני הייתי אמורה להתחיל ראשונה כי הבנות לא שומעות... והקול שלו התערבב בבאסים ופיספסתי את זה ובסוף הכול נדפק... ואני עונה לך על השאלה חיים יש לי בחדר מערכת סטריאו רגילה לגמרי, ואני פשוט מגבירה אותה בפול וליום וזה נדיר שאני מפעילה אותה כי כל עוד ההורים שלי בבית אני יכולה לחלום על זה... ויש לי אמפי עם אוזניות של KOSS שנכנסות לתוך האוזן ואיתן אני שומעת מעולה... בלי הדברים האלה אני לא שומעת כל כך טוב את המוזיקה בדיוק עכשיו אח שלי הזמין סאב וופר מהאינטרנט מעניין איך אני ישמע איתו... הוא ממש אוהב את הדברים האלה יש לו חדר עם רמקולים מטורפים כשהוא מדליק את המוזיקה אפילו חלש כל השכונה שומעת! ואגב, אתה צודק על הטראנסים זה הכי חזק לחירשים... הבעיה שאנחנו לא ממש מבדילים בין טראנסים לדאנסים והאוסים וכל השיט... צריך לשבת על זה חזק בשביל להבין מה ההבדל

למעלה