שלום

vasnad

New member
שלום

שמי נדב ואני אב למדריכה ולחניך בתנועה.לאחר כמה שיחות עם בתי ועם בני, חיפוש בגוגל וכן גלישה לארכיון הפורום אני רוצה להעלות כמה נקודות שעלו במהלך הזמן האחרון- א.שגיאות כתיב-אני קורא הודעות,תגובות וקטעים שכתבו מדריכים ובוגרים במכבי ומגלה שגיאות כתיב איומות וגם בורות רבה במהלך דיונים בפורומים. ב.קללות-במהלך החיפוש בגוגל מצאתי קטע שכתבה נערה על התנועה ואליו הגיבו עשרות בוגרים,רוב התגובות תגובות המתאפיינות בגידופים,בשגיאות ובהתלהמות. ג.משיחות עם בתי המדריכה כאמור,הבנתי שהיא לא מרוצה מהתנועה לאחר שמנהיגיה החליטו לגבות תשלום "דמי בוגר",כמו שראיתי גם כאן בפורום מצד מדריכים רבים ואף קראתי את תשובותיו המתחמקות לטעמי של המומחה. ד.משיחות עם בני החניך עלה כי הוא ובני שכבתו וכן חניכים אחרים לא מרוצים מהתנהלות הסניף והפעולות שמתנהלות לטעמי בחוסר ארגון מוחלט,אולי כתוצאה מחוסר ידע ואולי כתוצאה מעצלנות. כאב וכחניך בתנועת נוער בצעירותי אשמח לקרוא את תגובותיכם המדריכים והחניכים וכן אביא דוגמאות אם אאלץ (בתגובה זו לא הבאתי דוגמאות מחשש לפגיעה בכבוד מדריכים וחניכים) תודה

אנסה לענות...

אז ככה ... א. שגיאות כתיב זה בכלל לא דבר רע אם אפשר לתאר את זה ככה.. אם יש לנו שגיאות כתיב זה לא אומר ממש הרבה... כנ"ל על בורות בדיונים בפורומים...אני חושבת שזה המקום שלנו גם לצאת מהשגרה.. ואיפה שהוא להתפרק אם אפשר לקרוא לזה ככה... ב.בקשר לקללות...אשמח אם תתן פה קישור או דוגמא לקטע בשביל שאוכל לדעת במה מדובר ג. על הדמי בוגר יש מספיק חומר בדיונים בפורום שמרחיבים על היתרונות ובכלל על הסיבות לשלם.. ד.בקשר לפעולות...אולי תבוא לסניף עצמו ושם תגיד להם או אפילו עקב פעילותך לשעבר בתנועת נוער תוכל להציע להם דברים.. אני חושבת שזהו... תתקנו אותי אם אני טועה

vasnad

New member
שלום

תחילה אני מתנצל מראש על הבלאגן בהופעת התגובה, הנובע מבעיות בשליחה. ראשית תודה רבה על התגובה וההתייחסות ועכשיו לתגובתך: א.שגיאות כתיב הן לא דבר נורא אך יש גבול.כאשר בני נוער בוגרים,בני ארבע עשרה ואפילו שש עשרה כותבים מילים בסיסיות בשגיאות שלא מקובלות יחסית לגילם ,העובדה מצערת, על אחת כמה וכמה כשמדובר במי שאמור לחנך את ילדיי. אני מודה שלא מעט פעמים טוענים הילדים שלי שאני מאוד "מיושן" אבל גם אם טענה זו נכונה אני לא מוצא אותה כתירוץ לדיונים מלאי "חחחחע" ושאר "סלנגים" , בעיקר שוב כשמדובר באנשים שאני סומך עליהם שיחנכו את ילדיי.אני שמח שאתם מוצאים מקום ל"השתחרר" בו אבל עדיין אני מוצא דיונים (ולאו דווקא בפורום הזה) שמלאים בחוסר ידע ואפילו נתקלתי בדיונים העוסקים ב"איזה סניף נמצאות המדריכות הכי שוות".אם לומר את האמת ,אני לא שמח לשלוח את הילדים שלי לחנך ולהתחנך בתנועה כזו. ב. שוב,מפחד לפגיעה בכבוד בוגר או חניך אתן ציטוטים מאותן תגובות באותו קטע מצוין ולא אקשר לאותו דף: "כדאי לך להרגע ומהר!!! למה כל הבוגרים מחכים רק שתעזי לצאת שניה מהבית בלי החברות הכלבלבות שלך שהולכות אחריך לכל מקום... אתם השכבה הכי צבועה והכי מגעילה בכל הסניף!! אם זה מה שאתם חושבים- אולי כדאי שלא תהיה שכבת ז’ בסניף? שנה הבאה אתם רוצים לצאת לקורס מדריכים!?!? אווווו כמה שאתם יכולים לשכוח מזהההה אתם פשוט שכבה צבועהההה!!!!!!! (ואת פשוט כלבה מסריחה וצבועה)" "לא טוב לך? סבבה אבל אל תספרי את זה לכל העולם כי דוגרי זה לא מעניין!!!!!!!!!!! תשמרי את המחשבות שלך לעצמך!! " "מזה החרטה הזה של ילדה בכיתה ז’ שמשחקת אותה סופרת חכמה שמנסה לבטא את הזיוני שכל שהיא ממציאה !?" וכהנה וכהנה אני רק רוצה להבהיר שזה מעט מאותן 292 תגובות,רובן מלאות נאצה מחרידה וכן שגיאות כתיב שבהחלט לא מציגות את בוגרי התנועה באור חיובי. בהחלט היו שם תגובות רציניות מצד בוגרים אחרים אך תגובות מועטות. ג. נכון אמנם אבל עדיין נשאלו שאלות רציניות ונכונות שעליהן עוד לא ענה המומחה "יוסי דויטש" שאני מבין שהוא רכז בתנועה. ד. אני בהחלט לא מזלזל בסניף או בדרך פעולתו ומבין את גודל ההשקעה והמאמץ שמשקיעים הבוגרים, ועדיין ישנן בעיות החוזרות על עצמן כדוגמת אי-העברת קשר בצורה מסודרת,הסעות שמאחרות וכולי. שבוע טוב

Rioter

New member
בנוגע לסעיף ד' שלך.

"אי העברת קשר בצורה מסודרת" - אצלנו, בשכבת החמישיות, אני אחראית על העברת קשר. כל רכז בוחר "נציג" משכבת גיל ואליה הוא מעביר את ההודעה, בידיעה שאותו נציג יעביר אותה הלאה בדרך שייבחר. אני ושכבתי הפצנו בינינו "דף קשר" עם פירוט מסודר, והנה, הקשר עובד נפלא. הבעיות הן אצל הבוגרים ו"ההאשמה", כביכול, עליהם בלבד. זה עניין של אחריות והקפדה. הסעות שמאחרות? העניין חוזר על עצמו או חד-פעמי? זה תלוי, הרי אתה יודע שיש 'פקקים' בדרך וכד'.. למרות שכאשר אני הולכת למכבי, אני לא יכולה לתת זמן מוגדר שאני אחזור הביתה. תמיד צץ עוד איזה משהו, וחשוב לי לעבור בין כל הבוגרים להפרד מהם, ואם מבקשים ממני להשאר לעזור במשהו - אני אשאר. הזמנים לא מדוייקים במכבי וזה חיסרון, אבל גם בחיסרון הזה אפשר לראות את הצדדים החיוביים שבו.
לגבי מספר טענות ספציפיות, עלייך להפנותן לרכז הסניף בו ילדייך פעילים, כי הוא הכתובת הנכונה. בהצלחה
אשמח להמשיך לדון איתך. :)

A m b a G a l

New member
אני גם אנסה :)

שלום נדב, אני ענבל ואני מדריכה בתנועה. ולשאלותיך- א. לא נתקלתי בהרבה שגיאות כתיב, בטח שלא איומות. אבל ייתכנו. אני לא חושבת שזה דבר רע, זה אולי לא מקובל, אבל זה בטח לא מעיד על השכלה נמוכה,בורות וכי"ב. להפך, אני חושבת שלשפוט מישהו לפי אופן כתיבתו (בטח במקום כמו פורום, כמו שאמרו מעליי, שהוא לא רשמי) זה לא נכון. ב.בקשר לקללות. ידוע לי במה מדובר, וממש עצוב לי להגיד לך שזה לא דבר חד פעמי או ייחודי לאותו סניף. אבל בכל זאת, התנועה היא לא מה שהייתה פעם, גם לא בני הנוער. אני לא חושבת שאפשר לפעול נגד זה, זה פשוט כולל את רוב התנועה (ולא רק בתנועת מכבי). ג.כאן אתה בהחלט צודק,אני עדיין לא קיבלתי את התשובות לשאלות שלי, ואני לא בטוחה שאקבל. ד.בקשר להתנהלות הסניף, אין לי כל כך מה להגיד בנושא חוץ מזה שכדאי שתבדוק את שני הצדדים. העובדה שבנך לא מרוצה לא אומרת שאופן התנהלות הסניף שגוייה. אני לא בטוחה שאתה צריך לבוא ישר בטענות לרכז/לסניף- מכיוון שישנה אפשרות שהם עושים את המירב ולשכבת בנך זה עדיין לא מספיק. אני לא מבטלת שום אפשרות פשוט ממליצה לבדוק את זה מכל הבחינות. "כתוצאה מחוסר ידע ואולי כתוצאה מעצלנות" משפט ממש לא במקום, בטח לא לפני שבדקת את כל הנתונים. וכן, אני אשמח לדוגמאות לשאלה ד'. אפשר לשאול מאיזה סניף בתך ובנך? יום נהדר! ענבל.

vasnad

New member
שלום ענבל

שוב תחילה אני רוצה להתנצל מראש על בעיות שייתכנו בסדר הופעת המילים בתגובה הנובעות מביעה בשליחת ההודעה. ועכשיו לתגובתך: א.אני מבקש לעשות הבדל.לא כתבתי ששגיאות הכתיב מעידות על בורות, אלא טענתי שאני מוצא שגיאות כתיב רבות וכן בורות וחוסר ידע.אני בהחלט מאמין ששני אלה לא מעידים דבר על האופי ועל יכולת ההדרכה ואני מאמין בכל לבי שקיימים מדריכים מצוינים בעלי שגיאות כתיב או ידע לא נרחב או פחות נרחב. ב. אני לא חושב שלדחות את האשמה או להאשים את בני הנוער בתירוץ "זה לא אנחנו , זה כולם" לא מתאים,אני כן חושב שבתור תנועת נוער עליכם לשנות את העובדה הזו,אם אתם לא תעשו את זה- מי כן? כמו'כ מצער אותי לשמוע שאותו אירוע לא היה חד פעמי .האם מי שאחראי לא מטפל בעניין? .ג נכון,על השאלות שלך ושל עוד מדריכה אם אני לא טועה דיברתי.גם אני כמוך מחכה לתשובות המומחה. ד. דבר ראשון אני מבקש להתנצל אם פגעתי במישהו מכם כשכתבתי "כתוצאה מעצלנות" ובהחלט לא התכוונתי לפגוע או להעליב מישהו . אני מבין את ההשקעה העצומה של המדריכים והאחראים בסניפים ובתנועה ומוקיר כל בוגר בתנועה על התנדבותו . אני מעדיף שלא לפרסם מאיזה סניף הם כדי לא לעשות להם "פדיחות" במקרה ומכירים אותם כאן (וכמובן מקווה שהם לא יכעסו במקרה ויגלו את אביהם כותב בפורום התנועה .. .) יום נהדר גם לך ענבל ותודה על התייחסותך

Rioter

New member
היי נדב. ../images/Emo9.gif

אנסה לענות לך, בתור מדריכה זו השנה הראשונה במכבי צעיר. א. שגיאות כתיב - האמת, שגיאות כתיב זה דבר נפוץ בקרב בני נוער היום וזה אכן מצער. לי אישית אין שגיאות כתיב (עד כמה שידוע לי
), וגם אם יש, זה לא סוף העולם מצד שני. זה דבר שדורש תרגול, וברוב הפעמים פשוט אין את הידיעה ש"יש לך שגיאות כתיב". למרות זאת, אני לא רואה קשר ישיר בין התנהלות הסניף לבין שגיאות כתיב.
אשמח אם תסביר לי במידה וקיים קשר. ב. קללות - אני יודעת על מה אתה מדבר וזה מזעזע. לי אישית אין קשר עם בוגרי אותו הסניף ו.. כן. זה פשוט עצוב, דוחה ומגעיל. אני מתביישת בהם, בתור אנשים ובתור בוגרי התנועה. לעומת זאת, יש לי קשר עם מי שכתבה את הקטע והיא מקסימה.
(וגם קוראת כאן בפורום..) ג. דמי בוגר - המון דיונים עלו בנושא בין בוגרי התנועה לבין המבוגרים שבה. הסניף שלי - סניף ראשון-מערב - הוא הראשון שבוגריו כולם שילמו את דמי-הבוגר. יוסי דויטש, שהוא מרכז הסניף שלנו וגם מגיב בפורום, נתן מעצמו את כל שיכל כדי להסביר לנו את החשיבות למרות חילוקי הדעות הרבים. מצד אחד, יוסי הוא חלק פעיל מגוף התנועה וכשהוא נכנס לפורום לכתוב את תגובתו לנושאים אלו ואחרים, מיד יטיחו בו את ההאשמות כי רואים בו אחראי ו'מתמחה', אבל הוא לא "אשם". יוסי, שהוא אדם מ ד ה י ם בפני עצמו, לא המקום הנכון (לדעתי) להאשמות-השווא האלו כלפיו. אני מעריכה אותו מאוד כי אני מכירה אותו, ויודעת שהוא יעשה ה-כ-ל בשביל טובת הבוגרים. ד. התנהלות הסניף - אין לי מושג איך מתנהלים סניפים אחרים, אבל אני יכולה להגיד לך נחרצות - הסניף ש ל י פועל נהדר ומעבר לכך. הכל מאורגן, מתקתק, ואין עצלנות *בכלל*. זה אפילו פוגע לומר דבר כזה, ואף מבלי לציין באיזה סניף מדובר, שכן - כך לא אוכל לעזור. מקווה שהבהרתי את עצמי. שיר, חמשושית מסניף ראשון מערב, מדריכת כיתות ד', שאוהבת מאוד את התנועה, הסניף שלה וחבריו.

vasnad

New member
שלום שיר

תחילה שוב אני רוצה להתנצל מראש על בעיות שייתכן ויופעו בסדר הופעת המילים הנובעות מבעיות בהקלדה. ועכשיו לתגובתך: א. שוב כמו שכתבתי לגבי שגיאות הכתיב : אני מאמין שבוגרים בגילכם צריכים להיות מודעים לשגיאות, בטח ובטח כאשר אני " מפקיד " בידיהם את ילדיי.אני חושב שבתור אנשים שמתיימרים לחנך את ילדיי אתם כן צריכים להיות מודעים ולהקדיש זמן לתרגול גם דברים שבעיניכם לא קשורים לתנועה אך בעיניי ואני מניח שגם בעיניי הורים אחרים הם חשובים מאוד כגון שגיאות כתיב או ידע כללי . בזמני הדריכו אותנו בתנועה (הנוער העובד והלומד) מדריכים בוגרים בעלי ידע נרחב בארץ ישראל בעיקר, הרי זוהי מהות התנועה. אז נכון שאתם באים לחנך את החניכים לערכי התנועה ומטרותיה כתנועה ספורטיוית ואין לזה שום קשר לשגיאות או לרחבות - אופקים אבל בתור הורה,כשאני שולח את הילדים שלי להתחנך אני מצפה שהם יחונכו ע'י אנשים בעלי ידע נרחב בנושאים כמו ציונות או ידיעת הארץ.אני כמובן לא מצפה לבעלי דוקטורט מהאוניברסיטה.אני מקווה שהכוונה הובנה. ב.גם אני מתבייש בהם ואני חושב שכמוני וכמוך גם מדריכים רבים אחרים ואני מקווה שכולם. ג. אני מסכים עם הטענה שאין צורך להטיח בו את ההאשמות וגם אני לא מטיח ואם הובן מדבריי שאני כן אני מתנצל מיד! אבל אני בהחלט רואה בו "הדמות הסמכותית בשטח" וכתובת לטענות.ואני שמח לקרוא שאת בתור מדריכה הפועלת תחת מסגרתו רואה בו רכז טוב ואת שמחה " לעבוד תחתיו". ד. שוב אני חוזר ואומר - אני מתנצל שוב ושוב אם פגעתי במישהו ולוקח את דבריי חזרה. אני שמח לקרוא שאת אוהבת את הסניף שלך ושמחה להתנדב בו. תודה שיר על התייחסותך ושבוע טוב .

Rioter

New member
אממ..

יש דבר כזה שדי 'הציק' לי במה שכתבת, והוא 'שפת אינטרנט' שכזו.
כמו סמיילים שמורכבים מסימנים במקלדת, או ביטויים סלנגיים למיניהם. כן, ג אני נוטה להשתמש בהם - וזאת ע"פ הצורך. כשאני כותבת פעולה, מכתב, עבודה או תשובה לשיעורי בית, אני לא אעלה על דעתי להשתמש באותם 'סלנגים', כי זה לא המקום. כאן, באינטרנט, אני מרגישה נכון להשתמש בהם כדי לבטא רגשות\מחשבות\פרצופים וכו'. זה ממש לא מעיד על יכולת הביטוי או הכתיבה שלי - או של בוגרים אחרים. א. בנושא שגיאות הכתיב: אתה צודק.
זה דבר מצער ש.. פשוט אין לו מקום כאן. אבל הוא קיים, לטוב ולרע. כשאני נתקלת בשגיאות-כתיב, אני נוטה לתקן את השוגה ברוח נעימה, ושוב, לא נתקלתי בזה כ"כ הרבה באופן אישי. ב. לגבי הקללות הבוטות שנכתבו כלפי אותה אחת.. זו פשוט בושה, ואין לי מה להוסיף. בושה. ג. כמו שכבר ציינתי בתגובתי אלייך לפני מספר דקות, הכתובת הנכונה היא רכז הסניף בו ילדייך פעילים. במידה ותפנה אליו (ואני מקווה שאכן כך) - אשמח לשמוע את תגובתו לדברייך, שכן זה מעניין אותי.
ד. שמחה שאתה שמח.
שיהיה שבוע נהדר. ובבקשה. שיר :)

vasnad

New member
שלום שיר

תחילה שוב אני רוצה להתנצל מראש על בעיות שייתכן ויופעו בסדר הופעת המילים הנובעות מבעיות בהקלדה. ועכשיו לתגובתך: א. שוב כמו שכתבתי לגבי שגיאות הכתיב : אני מאמין שבוגרים בגילכם צריכים להיות מודעים לשגיאות, בטח ובטח כאשר אני " מפקיד " בידיהם את ילדיי.אני חושב שבתור אנשים שמתיימרים לחנך את ילדיי אתם כן צריכים להיות מודעים ולהקדיש זמן לתרגול גם דברים שבעיניכם לא קשורים לתנועה אך בעיניי ואני מניח שגם בעיניי הורים אחרים הם חשובים מאוד כגון שגיאות כתיב או ידע כללי . בזמני הדריכו אותנו בתנועה (הנוער העובד והלומד) מדריכים בוגרים בעלי ידע נרחב בארץ ישראל בעיקר, הרי זוהי מהות התנועה. אז נכון שאתם באים לחנך את החניכים לערכי התנועה ומטרותיה כתנועה ספורטיוית ואין לזה שום קשר לשגיאות או לרחבות - אופקים אבל בתור הורה,כשאני שולח את הילדים שלי להתחנך אני מצפה שהם יחונכו ע'י אנשים בעלי ידע נרחב בנושאים כמו ציונות או ידיעת הארץ.אני כמובן לא מצפה לבעלי דוקטורט מהאוניברסיטה.אני מקווה שהכוונה הובנה. ב.גם אני מתבייש בהם ואני חושב שכמוני וכמוך גם מדריכים רבים אחרים ואני מקווה שכולם. ג. אני מסכים עם הטענה שאין צורך להטיח בו את ההאשמות וגם אני לא מטיח ואם הובן מדבריי שאני כן אני מתנצל מיד! אבל אני בהחלט רואה בו "הדמות הסמכותית בשטח" וכתובת לטענות.ואני שמח לקרוא שאת בתור מדריכה הפועלת תחת מסגרתו רואה בו רכז טוב ואת שמחה " לעבוד תחתיו". ד. שוב אני חוזר ואומר - אני מתנצל שוב ושוב אם פגעתי במישהו ולוקח את דבריי חזרה. אני שמח לקרוא שאת אוהבת את הסניף שלך ושמחה להתנדב בו. תודה שיר על התייחסותך ושבוע טוב .

שלום נדב

קודם כל אני שמח שהנך מביע את דעתך בתור הורה , אין לי ספק שכל מעורבות {חיובית כמובן}של הורה לילד בתנועת נוער מגדילה את הסיכויים ליצור נוער תרבותי,איכותי וערכי יותר ויותר. הייתי מגיב לך על דבריך אך בוגרים כמו שיר / נועה וכו' הקדימו את דעותיי וסיפקו את התשובות. הנני בטוח שאותם בוגרים עם שגיאות כתיב / גידופים ודברים נוספים הם קומץ מתוך קבוצה ענקית שנקראת "מכבי צעיר" ולכן אין מה לבקר או לשפוט את כל התנועה ע"פ מספר מקרים בודדים. חוץ מזה אנוכי מחזק את אותם בוגרים שיש להם שגיאות כתיב{אולי מטעמי דיסלקציה } ולא מתביישים לחשוף את דעותיהם {למרות השגיאות } בעלי החשיבות. גם אני מציע לך ליצור קשר ישיר עם רכז/ת הסניף בכדי שתקבל הסבר מדוע קיימים הדמי בוגר?מתי אמורים להשתמש בהם? וכו' בכל דבר נוסף שתצטרך אתה מוזמן להתקשר למשרדים של מכבי צעיר ולבקש לדבר איתי. יום טוב.

היי נדב.

ככה. באמת היא שלגבי רוב הדברים הגיבו לך תשובות שאני מסכימה איתן, כך שלא ארחיב ואכתוב שוב את אותם דברים. לגבי אותו קטע שכתבה אותה נערה... ממש לא יפגע בי אם תפרסם את זה. זה היה מזמן. כדי לא להטריח אותך אני בעצמי מוסיפה כאן קישור ומודיעה מראש שאני כבר מוכנה לכל סוג של כעס שהוא מצד המדריכים וכן מדגישה שאם תקראו טוב את התגובות שלי לתגובות הבוגרים אני באמת מעריכה מאוד מאוד את המאמץ ואת ההשקעה ואת הזמן. ומה שנכתב בבלוג מתייחס באופן מוחלט למה שאני עברתי בסניף שלי, והאמת? זו בכלל לא רק אני. אולי אני היחידה שטרחתי לכוב את זה, אבל תדהמו כמה חניכים חושבים כמוני. שלא לדבר על זה שהמדריכים יודעים את זה, וזה מעניין אותם בערך כמו שער היורו. ופניה למדריכים ולבוגרים: זה בסדר. תכעסו, תצעקו, תקללו, תחשבו שאני לא הוגנת, שאני "הוזה", שאני מפגרת. מה שנכתב בפוסט הזה הוא בדיוק מה שכתבתי באותו "נאום" (טאגליינס), אם כי בצורה יותר "בלוגית", יותר אישית, וכן, יותר צינית. מזלזלת? קראו לזה זלזול. בסופו של דבר, מי שהוכיח עד כמה נכון הפוסט הזה הוא הסניף שלי בעצמו. כרמי יוסף אימפריה. בבקשה.

היי אסיף!

רק אחרי שהגבתי ושלחתי את התגובה לנדב ראיתי וקראתי את הפוסט שכתבת, ואת רוב אם לא כל התגובות. אני חייבת לציין שעכשיו אני מבינה יותר למה נדב התכוון בעניין הקללות. חשבתי להגיב בבלוג שלך, אך החלק הראשון של התגובה שלי מופנת יותר לבוגרים, ואני חושבת שכאן הסיכוי שהם יראו ויקראו גבוהה יותר. אז אם יש פה בוגרים מכרמי יוסף הייתי שמחה שהם יקראו את זה ויקחו את זה לצומת ליבם, בהבנה וכביקורת בונה. התגובה שלכם [הבוגרים של כרמי יוסף], הייתה ממש מכפישה ומתחת לכל ביקורת. אני יכולה וחייבת לציין שכשקראתי את הפוסט היו דברי שהעלו בי תמהיה, גיחוך, וגם רצון להבין יותר מאיפה זה, למה. אני לא מכירה באופן אישי בוגרים מכרמי יוסף, אך שמעתי עליהם הרבה טובות, על הבוגרים והסניף עצמו. הדבר השתנה כשקראתי את התגובות בפוסט. אני חייבת לציין שהכעיס אותי מאוד התגובות שלכם [של בוגרי כרמי יוסף]. אני קראתי את התגובות ופשוט הייתי בהלם! הכעס שעבר בי היה מאוד גדול! אם אני לא טועה היו כאלו שאמרו שתסתכלו אולי באמת למה היא אומרת את מה שהיא אומרת? אני חושבת שלא הייתם צריכים להגיב ככה [נכון זה לא כל הבוגרים, כי לא כולם הגיבו - סייג לחוכמה שתיקה ,לפעמים, - והיו כאלו שהגיבו בצורה מאוד נאותה ונכונה לדעתי, וזה גם לא נכון להכליל - לכן כבר מעכשיו אני מצטערת על הכללה]. לדעתי, כאשר חניך/ה מגיב/ה ככה יש לכך סיבה. אם חניך/ה לא נהנה/נהנתה בפעולה אחת, אז קורה, ישנן גם פעולות שלא כ"כ מענינות ומהנות, מודע. אך אם זה במשך זמן רב כ"כ, לא כדי לשאול אולי, למה? מה צריך לשפר? לשנות? הרי הפעולות הן בשביל החניכים, שהם יהנו, אז אם לא נהנים אפשר אולי להעביר ולבנות את הפעולות בצורה שונה כדי שהם יהנו יותר, וככה אולי יבינו ויזכרו טוב יותר את מה שאנחנו רוצים להעביר להם בפעולה. וקללות כמו שהיו, אותי אישית מעליבות, בתור בוגרת בתנועה, שיש כאלו שמגיבים בצורה כזו רדודה! אך בכל זאת הייתי רוצה לתת ח"ח לאלו שכן הבינו שיש דרך אחרת להגיב. ובקשר אליך אסיף, באמת עצוב לי שעזבת [אני חושבת שכשאמרת את זה בפורום גם אמרתי לך שחבל לי]. נכון, אני לא מכירה אותך באופן אישי, אך אני חושבת [ע"פ התגובות שלך], שהיה מאוד טוב ועוזר למכבי אם היית נישארת ומנסה לשנות. כי תנועת נוער, להשקפתי, באה לחנך ולשנות, ואני חושבת שיש לך הרבה מה לתרום בנידון. ועכשיו, תתקני אותי אם אני טועה. האם פנית למדריכות שלך בטענה שהפעולות לא כפיות? אולי אפשר לשנות אותן? את דרך העברה? אני יודעת שאני הייתי מאוד שמחה לקבל ביקורת על הפעולות, דרך העברה. זה ניקרא ביקורת בונה. אני אגיד לך משהו, במערך ח' ובקורס מדריכים יש פעולה שלמה על העברת ביקורת בונה והקבלה שלה. לתת למישהו ביקורת זה יכול רק לעזור ולקדם. לא רק במכבי, בחיים בכלל. לכן אני חושבת שהיה מקום וצורך לעשות את זה לפני הביקורת על המדריכות, ושוב תתקני אותי אם אני טועה ועשית את זה. דבר נוסף, בקשר לכלבה, אמרת ששמעת צרחות, ושרצו להוצי אותה. יש כאלו שפוחדים מכלבים, בוגרים וחניכים, ולכן רצו להוציא אותה. אין לזה קשר לדיבר "המכבי הצעיר חובב את החי והצומח, מגן עליהם ושומרת על איכות הסביבה". לא יודעת מה קרה שהיא התחילה ליבב, ומה הם עשו, יכול להיות שהם פשוט הוציאו אותה טיפה בכוח, אני באמת לא יודעת. עוד דבר, בקשר לטכני, או לכל בוגר אחר שמשחק כדורסל בזמן פעילות, בסניף תמיד יש מה לעשות, אך יש ימים שפחות ולכן בוגרים מרשים לעצמם לשחק. בקשר לעישון, אני ממש מסכימה איתך ב-100% שזה לא נאה, יפה לעשן ליד חניכים. מצד אחד זה יהיה צבוע אם הם יעשנו רק בחדר בוגרים וכשהם מחוצה לו הם ילדים, טובים, אך הם צריכים לשמש דוגמא, ולכן אני מסכימה איתך בקשר לעישון! אצלנו בסניף [ראשל"צ מערב] אסור לעשן, מה שגם אף אחד מהבוגרים בכללי לא מעשן. ואנשים רבים גם יכולים להעיד פה עד כמה ההתנגדות שלי לעישון גדולה, ועד כמה אני נרתעת מאנשים שמעשנים. <=> הדבר הזה מופנה לכל הבוגרים והסניפים
אני חושבת שזהו, ומקווה שהבנת אותי, את דעתי ועמדתי. אני רוצה לציין שכל הדברים פה נאמרו כביקורת בונה וכנקודה למחשבה. ומקווה שבעקבות השירשות הזה, אולי עוד דברים ישתנו פה ולטובה, ומכבי תמשיך ללכת קדימה ולא אחורה, לשפר ולהישתפר. *אני מצטערת על האורך ואם יש פה שגיאות כתיב, כמו שציינתי בתגובתי הקודמת לנדב, יש לי דיסלקציה, ולכן הדבר ייתכן אצלי. לילך, שביעיסתית, ראשל"צ מערב

היי לילך ../images/Emo13.gif

אז קודם כל תרשי לי להגיב כאן גם על התגובה שלך לנדב. שיר כתבה שאת מעוררת הערצה ואני לגמרי מסכימה איתה. עכשיו לגבי מה שהפנית אליי - הנה אני מתקן אותך: כן פניתי למדריכות, והגעתי גם עד הרכזת, שטרחה להתעניין במצב השכבה הירוד רק לקראת סוף השנה. עם המדריכות דיברתי כמה פעמים. מי שהיה צריך לדעת שהמצב רע ידע, אבל לא עשה עם זה כלום. ואולי כן, אבל בכל אופן זה לא עזר. באחת הפעמים הוזמנתי גם לבית של המדריכה ולא יצא מזה כלום. זה כבר היה לקראת הסוף, ואני לא חושבת שהיה אפשר כבר לתקן משהו. אני יודעת שגם בטקס סוף השנה בסניף הופיעו מטעם השכבה שלנו שלוש חניכות. אני חושבת שכשחודשים מגיעים ארבעה חניכים מתוך חמש עשרה לפעולה זה צריך להדליק נורה אדומה כבר בשלב מוקדם. שבוע נהדר לילך

תודה רבה!

באמת חבל לי שלמרות שפנית למדריכות ואף לרכזת זה לא עזר
עצוב לי מאוד, וחבל! ועוד יותר, שרק בסוף השנה הנורה נידלקה... אבל אני שמחה שתיקנת אותי, ושכן פנית למדריכות וניסית לשנות את המצב. קבלי ח"ח ממני! שבוע מדהים שיהיה לך! =]] =]]

שלום נדב!

קודם כל, בראש ובראשונה אני רוצה להגיד לך תודה על זה שאתה מגיב ואומר לנו מה אתה חושב. כי כמו שאומרים "מה שרואים מכאן לא רואים משם", וגם אם אנחנו יודעים משהו [ואני משארת שאת הרוב אנחנו יודעים], צריך מישהו שיבוא ויעלה, יזכיר את זה. א) אני חייבת להגיד שעניין השגיאות כתיב זה הדבר שהכי הפריע והציק לי. לא, לא בגלל שאני חושבת שאסור שיהיו שגיאות כתיב, אלה מפני שלי יש שגיאות כתיב. ולא, אני לא מתביישת להודות בזה. ישנה איזה שהיא "מחלה" [אם אפשר לקרוא לזה ככה] בשם דיסלקציה. זה דבר נולד, שגם אם תתרגל רבות את הכתיבה, יהיו לך שגיאות, והדבר לא נובע מחוסר ידע או מבורות. כי זה שיש לי שגיאות כתיב לא משפיע כלל על הידע וההשכלה שלי. כלל וכלל
ובחזרה לעניין הבורות, הייתי רוצה, בבקשה, שתסביר לי יותר. במה זה מתבטא, כיצד? כי האנשים, נרצה כמה שנרצה, לא כולם יודעים הכל. ובשביל זה אנחנו כאן, כמו שאמרת, הילד שלך בא למכבי בשביל להתחנך, אך גם הילדה שלך, וכך גם אנחנו. זה שרובנו פה בוגרים ומדריכים לא אומר שזהו, הפסקנו להתחנך! להיפך, אנחנו באים למכבי גם לחנך, אך גם להתחנך. וזה שלא כולם יודעים הכל, לא ממש אומר הרבה, כי בגלל זה אנחנו פה וביחד. כל אחד תורם קצת מהידע ומהכישרונות שלו, וככה משהו קטן של מישהו, הופך להיות משהו גדול של כולנו, ומבמילים אחרות => כוחה של קבוצה. ב) קללות, אני יודעת שזה קיים, ומאוד עצוב לי על כך. אך אני יכולה להגיד, שגם לי יוצאות מהפה קללות מדי פעם. אם זה בכוונה ואם זה לא. ואני חושבת, שגם אתה מדי פעם מקלל, תתקן אותי אם אני טועה. כמובן שהקללות שציינת כאן, הן ממש לא נאותות, ובטח כאשר מגיבים לבנאדם, ובכתוב. אני מסכימה איתך ב- 100% שזה לא יפה, ואנחנו פה בשביל לשנות, אז איך אנחנו פועלים בדרך הזאת? ובכל זאת מקללים? אז אני אגיד לך שכשאני רואה ושומעת מישהו שאני מכירה מקלל אני ברוב הפעמים מעירה לו. ולפעמים גם מסבירה לו, שזה לא יפה וככה לא מתנהגים. אך מצד שני יכול להיות זה התנהגות של רגע, אני באמת לא יודעת, וכמו שציינתי קודם, גם לי יש מעידות כאלו שמדי פעם יוצאות לי קללות, ואני חושבת שגם לך. ג)לגבי ה"דמי בוגר", אני חושבת שהובהרו כל הצדדים. יוסי דויטש אשר הגיב, בא והסביר לנו למה צריך אותם, למה זה חשוב. אני אישית מאוד מסכימה עם זה, כי כמו שציינו פה או בשרשורים אחרים, כאשר רוצים לערוך משהו לגיבוש לדוגמא, אסיפת הכסף תקח זמן רב מפני שיש כאלה שרוצים לעזוב כי אין גיבוש אז למה שהם ישלמו? או למשל צריך סדנה מסויימת כקב מקרה שקרה בסניף. אני יכולה להגיד שאנחנו מה"דמי בוגר" נכון לעכשיו קיבלנו סווצירים, ובסוף החודש ישנו סמינר שממומן מה"דמי בוגר". אני יודעת שאם עכשיו היו מבקשים ממני עוד כסף לסמינר הזה, לא הייתי משלמת, כי לא ממזמן היה טיול חנוכה. אלו כמה מהרבה הדוגמאות, למה צריך את ה"דמי בוגר". ד)בקשר לבנך, ולחוסר ההנאה ושביעות הרצון שלו מהפעילות. אני חושבת כמו ציינו פה, שיש ליפנות למדריך/ה שלו והגיד לה, יכול להיות שהיא חושבת שהוא נהנה. אני יכולה להגיד לך שהשנה הייתה לי חניכה שהגיע מתחילת השנה לרוב אם לא לכל הפעולות. היא השתתפה בכל הפעולות, והיה ניראה אף כי היא נהנת, אם לא נהנת מאוד. אך לפני כחודש בערך התברר כי היא כלל לא נהנת. לכן אני חושבת שיש מקום לדבר עם המדריך/ה שלך בנך, ואולי אם אפילו עם הרכז/ת הדרכה או רכז/ת סניף. מקווה שעזרתי והבנת את כוונותי. לילך, שביעיסטית, מסניף ראשל"צ מערב |כתב|.

למעלה