נדב שלום.
אני נועה, בוגרת בתנועה, בת 16 (כמעט)
. ראשית, אני רוצה להודות לך על הביקורת. אני חושבת שזה טוב שפעלת בכדי לבדוק מה עומד מאחורי מה שהילדים שלך אמרו לך. אני רואה שהמון אנשים כבר טרחו להגיב לך, להסביר וכן לתת מענה לבעיות שהצגת, אני מקווה שעזרנו לך. אני חושבת שהצלחנו להראות לך את הצד
שלנו. למרות שאני חושבת שהבוגרים פה כבר ענו לך על כל מה שאפשר לענות, אני רוצה להגיב גם בעצמי.
בנוסף, רציתי לציין שרק לפי כמות התגובות אתה יכול רק לראות כמה כולם פה מרגישים אחרת ומנסים לשנות את דעתך, את השקפתך, כך שתוכל להתסכל על התנועה באור שונה, דרך העניים שלנו. אשמח אם בסופו של דבר, תוכל לומר לנו האם דעתך השתנתה, מה אתה מרגיש עכשיו.. ואם הצלחת להבין את מה שניסינו להעביר שלך, ואולי אף לעלות בעיות נוספות שעלו בהמשך. לפני שאתחיל להגיב, אני רוצה להתנצל מראש על כך שאני מגיבה רק ´על רגל אחת´, זאת משום שאינני בביתי כרגע וזמני מוקצב. אתחיל.
שגיאות כתיב: כמו שאמרו לפני, הקשר בין שגיאות הכתיב לתנועה אינו ברור לי. בתנועה יש המון ילדים עם שגיאות כתיב, וגם המון ילדים עם שפה גבוה ועשירה, כמו בכל מקום אחר. במכבי, המדריכים לא מלמדים את החניכים כיצד לכתוב, ואינם לומדים בעצמם. מכבי צעיר היא תנועת נוער, משמע, שהחינוך הוא חינוך
בלתי פורמלי. בבית הספר היסודי מלמדים לכתוב ולקרוא, מפני שהחינוך שם הוא בלתי פורמלי. הילדים בתנועות הנוער, נחשבים יותר 'איכותיים', לא מפני שאין להם שגיאות כתיב, אלא מפני שהם מחנכים ומתחנכים, מפני שהם לומדים ערכים, ולומדים להיות בני אדם. אנחנו לא מלמדים לכתוב.. למרות שאני בטוחה, שאם בוגר יבחין בחניך שכותב עם שגיאות כתיב, הוא יתקן אותו. זה שאנשים בתנועות נוער, לא אומר שאין להם שגיאות כתיב.
קללות: שוב, קללות קיימות בקרב
כל בני הנוער, ילדים קטנים ואף מבוגרים. המשפט שאומר שהנוער של היום, הוא לא הנוער של פעם, הוא נכון. ילדים בכיתה ג' (בין אם הם חניכים או לא) מודעים ונחשפים לדברים שאני עד כיתה ה' אולי לא ידעתי שהם קיימים בכלל. החשיפה קיום היא מאוד גדולה, בגלל האינטרנט וטלוויזיה, הילדים נחשפים לסמים, אלכוהול, רציחות, סקס וכן, גם לקללות. האינטרנט הוא מקור בלתי מוגבל למידע. תנועת נוער, באה לחנך את בני הנוער החברים בה, לא לעשות כאלה דברים, אבל השינוי לא בא בשנייה. השינוי הוא ארוך, זהו תהליך. הבוגר עצמו גם הוא, כמדריך ומחנך, עובר פעולות בעצמו וגם מתחנך. לא שאני מצדיקה חלילה את הקללות והנעשה, אבל זה שאנשים חברים בתנועת נוער, לא אומר שהם צריכים להיות מושלמים. התגובות שם היו מזעזעות אך את אותם האנשים שכתבו את התגובות, אתה לא מכיר, ואני לא מכירה. אולי הם בכלל לא בוגרים בתנועה? אולי הם סתם אנשים שרצו להגיב? ונניח והם אכן בוגרים של התנועה- הם בהחלט הגזימו. הם התבטאו באופן בוטה ומגעיל, אבל אני בטוחה שהם לא התכוונו לשום מילה שנכתבה שם. האינטרנט הוא מקום בו בני אדם נשארים בד"כ אנונימים, הם אינם רוצים להזדהות והם מנצלים את זה בשביל להתפרק ולומר שטויות. בכל מקרה, אני מתנצלת בשמם.
דמי בוגר: קודם כל, אשמח לדעת למה בתך לא מרוצה מהתנועה? האם בגלל דמי הבוגר? אני בטוחה שאם תפנה לרכז הסניף שלך, או תסתכל כאן, ישנן המון תגובות, גם של בוגרים, שדווקא מאוד מבינים את משמעות דמי הבוגר. אצלנו אישית, בסניף ראשון מערב, כל הבוגרים שלימו כבר את דמי הבוגר.. ולמה? כי אנחנו כן מבינים את הצורך בהם. בשישי הבא אנחנו עושים סמינר, שממומן הישר מדמי הבוגר. למה אנחנו כן ואחרים לא? כי אצלנו כולם שילמו כבר.
לידעתך הכללית, בכל תנועות הנוער ישנם דמי בוגר, או בשמם האחר דמי חבר או דמי הרשמה. במכבי, רק השנה הוחלט לגבות דמי בוגר, וזאת רק (
רק!) בשבילינו, הבוגרים. אני נאלצת לחלוק על דעתך, כי 'תשובתיו המתחמקות לטעמך של המומחה' הן ממש לא מתחמקות. הוא ענה לך בדיוק למה משמשים דמי הבוגר. אומנם לתת לך רשימה מוכנה מראש- הוא לא יכול, מפני שכל רכז מחליט בעצמו מה לעשות עם דמי הבוגר הסניפיים שלו, אבל אני בטוחה שבסוף השנה, אתה תוכל לגשת לרכז הסניף בו בתך ובנך חברים ולבקש פירוט הוצאות. אתה תופתע לדעת שכל הכסף בוזבז, ובמידה ולא- הכסף יבוזבז בהמשך וימשיך לצ'פר אותם בשנה הבאה. דמי הבוגר הם לא סתמיים. יש 100 סיבות מדוע הם לא נחוצים, אבל יש 101 סיבות מדוע הם כן, ואם התנועה החליטה לגבות דמי בוגר, בכדי להעשיר את הבוגרים, אני בטוחה שהיא אכן תעמוד במטרתה.
פעולות: מדוע בנך אינו מרוצה מהתנהלות הסניף? אומר לך בגאווה, כי הפעולות מתנהלות באירגון מופתי. לפעמים יש הפרעות, אך הפעולות בנויות ועשויות בצורה נהדרת ומתומאות בדיוק לקבוצה. כל מדריך קובע את המטרות, המשחקים והמתודות- בהתאם לקבוצתו שלו. לפעמים החניכים משגעים קצת את המדריכים, ואלו, שצריכים להשתלט על קבוצה של 15 ילד, מתקשים, אבל הניסיון והזמן עושים את שלהם- ברגע שהקבוצה מתרגלת למדריך, והמדריך מכיר את הקבוצה, אני בטוחה שהכול מסתדר. אני חושבת, שאם בנך לא נהנה בפעולות, אתה צריך לפנות למדריך שלו (או שהוא יפנה בעצמו) ולדבר איתו. אולי המדריך שלו הוא חדש ועדיין קצת מתבייש? אולי הפעולה לא התאימה לקבוצה? אולי המדריך עובר תקופה קשה הוא בעצמו? אולי המדריך בטוח שהחניכים נהנהים בפעולות? כמו שעכשיו פנית אלינו, ואמרת לנו הכול, אתה צריך לפנות את המדריך של בנך, או אל רכז השכבה, או רכז הסניף.. ואם זה לא יעבוד, אתה יכול להגיע גבוה יותר. אם באמת יש בעיה בסניף בו ילדיך חברים, יש צורך לתקן אותה. אתה לא חושב?
אם זה באמת מפריע לך, תעשה עם זה משהו.. תשנה.
אני יכולה להבטיח לך, שאנשים ישמחו לקבל את חוות הדעתך שלך והביקרות, בדיוק כמו שאני שמחתי לקבל אותה ולהגיב לך עלייה. אני בטוחה שאין כאן שום חוסר ידע או עלצנות. יש כאן טעות או אי הבנה שצריך לתקן ולסדר.. אשמח לקבל דוגמאות נוספות..
(וכן על איזה סניף מדובר). מקווה שכל האנשים שהגיבו לך, וגם אני, הצלחנו לשנות (אפילו קצת) את ההשקפה שלך כלפי התנועה והסניף בפרט. יום טוב.