שלום ..

arafell

New member
ובנוסף

היו לי הרבה פעמים שהתשלום שבקשתי הוא שקל, האם אני עושק???? האם אני מרמה, בגלל שאני לוקח רק שקל? באם שעתיים ייעוץ שווים שקל??? אל תשפוט עד שתדע ואם כל הכבוד עזרתי לרבים, ובמקרים מסויימים אפילו בלשלוח אותם לרופא, הרבה לפני שהייתה בעיה כלשהי חיצונית, דבר שגם הציל את חייהם. ערפל

Swicca

New member
שמע...

אני הבאתי את דעתי, אם אתה לא אוהב אותה חבל. >.> סך הכל נקודת מבט שונה שרציתי שתראה. לי יש את הסיבות שלי ולך את שלך. תנסה שלא לקחת כל מה שכותבים לך כהתקפה, זה פורום אחרי הכל.

arafell

New member
תגובה

כאשר כותבים לי: ואני מקווה שאתה תיהיה כנה איתי... >.> אני די בטוח שאתה פשוט מחכה לקבל את הכסף ולומר שלום. ........עם כל הכבוד הם יכולים להסתדר בלי הקריאה שלך.. זה קצת נראה כמו התקפה, לא???? ערפל

Swicca

New member
זו הייתה דעתי

אלא אם כן אתה מסכים עם הכתוב אין צורך להעלב.

nepthys

New member
אז זה בדיוק הקטע..

דבר ראשון, אני בטוחה שאתה אישית בנאדם ישר והגון שבאמת רוצה לעזור לאחרים. הבעיה היא, שאתה מאוד בודד. יש עוד מליון כמוך שעושקים מאנשים סכומי כסף נכבדים ועושים למיסטיקה שם רע. בעיני רוב הציבור מיסטיקה היא כלי של שרלטנים להוציא כסף מאנשים תמימים ונואשים. ולכן כל אחד שלוקח כסף על ייעוץ רוחני הוא בעיני אדם שעושה לנו שם רע - אפילו אם כוונתו היא לעזור... דבר שני, אני חייבת לציין שהתרברבות הזו, שהצלת אנשים ושכל כך הרבה אנשים אוהבים אותך, רק מראה שאתה עוזר לאחרים לא באמת כדי לעזור, אלא אולי כדי להרגיש קצת תהילה.. רוב המיסטיקנים לדעתי לא רק מחפשים לעשוק את כספם של אנשים תמימים, אלא גם מחפשים מישהו להתנשא מעליו, מישהו להרגיש שהם שולטים בו, וסיבה להרגיש שהם ראויים להלל ושבחים. הרצון לעזור לא בא מתוך רצון כנה ותמים להשתמש בכוחות שלך לדברים טובים, אלא בדרך כלל מתוך רצון אגואיסטי בשליטה באחרים, בלדעת משהו שאחרים לא יודעים, רצון שאנשים יפנו אלייך כמוצא אחרון ויתלו בך תקוות, וכו'... ואלו לדעתי דברים מאוד גרועים, שמובילים הרבה אנשים לשימוש במאגיה בצורה אגואיסטית לגמרי ולא להתפתחות אישית אמיתית.. ושוב, לא עזרת בכלום לאדם בכך שטיפלת לו בבעיה אישית ספציפית. החוכמה היא ללמד אדם כיצד לפתור את בעיותיו בעצמו.

arafell

New member
תגובה

כתבת:......אלא גם מחפשים מישהו להתנשא מעליו, מישהו להרגיש שהם שולטים בו, וסיבה להרגיש שהם ראויים להלל ושבחים. הרצון לעזור לא בא מתוך רצון כנה ותמים להשתמש בכוחות שלך לדברים טובים, אלא בדרך כלל מתוך רצון אגואיסטי בשליטה באחרים, בלדעת משהו שאחרים לא יודעים,.... האמת שתמיד העדפתי ללמד מיסטיקה מאשר לייעץ כתבת:לא עזרת בכלום לאדם בכך שטיפלת לו בבעיה אישית ספציפית. החוכמה היא ללמד אדם כיצד לפתור את בעיותיו בעצמו. אז 1 בדרך כלל הייעוץ שלי מכיל דרכי פתרון לבעיות עתידיות 2. ועוד פעם לדוגמאת הרופא-החוכמה היא לא לעשות לאדם ניתוח אלא ללמד אותו לנתח את עצמו (נשמע קצת מטומטם לא??) 3. הרי אם זה היה כל כך קל לא היה כתוב בפורום: במאגיה אפשר לעשות הכל. ישנן דרכים שונות ומגוונות לעשות זאת, אולם אף אחת מהן איננה קצרה, מהירה, פשוטה, או מיידית. כולן לוקחות שנים של השקעה, לימוד, ניסיון, וידע. אנא קחו זאת לתשומת לבכם 4. לא כל אחד יש לו את הרצון והחשק ללמוד את התחום על מנת לעזור לעצמו במשך חייו, הוא מעדיף לעבוד בעבודות מכניסות יותר וכשיש בעיה תמיד אפשרי ללכת למאדם מיקצועי, ואפילו לשאול אותו " מה אתה לוקח כסף על הייעוץ???" כתבת: ולכן כל אחד שלוקח כסף על ייעוץ רוחני הוא בעיני אדם שעושה לנו שם רע נו אולי את: שמאלנית-יפת נפש-פראיירית (כמו שכל הציבור חושב איך צריך להיות מסטיקאי) אני לא , את יודעת גם כתבתי כמה ספרים, למה שאני לא אחלק אותם בחינם????, הרי הם "רוחניים" גם פסיכיאטר נותן ייעוץ רוחני, לא??? מעניין מה עיסוקך והאם את לוקחת עליו כסף??? בואי ונשמע מה בדיוק המצב שלך ערפל

nepthys

New member
אני פשוט לא מבינה את החשיבה שלך

עם כל הכבוד שלי למאגיה, יש הבדל בין למידת מאגיה לבין ללמוד רפואה.. ברור שללמוד מאגיה לוקח שנים אבל זה לימוד עם תוצאות יחסית מהירות. מעבר לכך, זה לא לימוד מסוכן. עוד לא הכרתי אף אחד שהרג בטעות מישהו בגלל שהוא עשה את הכישוף קצת לא נכון (בניגוד לרופא מנתח, שטעויות קטנה שלו עשויה להרוג בנאדם). זה מוזר לי שאתה חושב שצריך ללמוד כל חייך מאגיה, במקום לעבוד, כדי להתמחות בה. אני חושבת שהרבה אנשים בפורום הזה לא יסכימו איתך. לכולנו יש לימודים ועבודה וזה לא פוגם ביכולתנו. נכון שלפעמים אין תמיד זמן, אבל זה לא מה שיעצור אותנו. המאגיה היא חלק מהחיים ולכן כשכל חייך הם מאגיה, אין למאגיה שלך שימוש (על משקל "אם אין לחם אין תורה"). יש הבדל בין כתיבת ספרים לבין לטפל באנשים. לכתוב ספרים זה מצויין ומכובד בעיני, מכיוון שדרך ספר אתה מלמד אנשים כיצד לשפר את עצמם. זה מאוד שונה מלעשות כשפים תמורת כסף. זה לא מלמד אנשים שום דבר. זה פשוט פתטי שאתה מנסה לעשות השוואות. האם אתה חושב שעיסוק במשהו שאינו מאגי הוא מבזה? אתה חושב שזה נחות לעבוד יחד עם כל שאר "פשוטי העם"? זו כנראה בעיה שלך, כי יהיו לך הרבה צרות בהמשך חייך אם אתה מרגיש כל כך עליון מאיתנו, האנשים הפשוטים שצריכים גם לעבוד... כל כך ברור ממה שאמרת, שאתה עוסק במאגיה בשביל ה"כבוד" שאתה חושב שיש מאחורי זה.. אולי כדי שתוכל לעלות לאינטרנט ולהיות גיבור ולספר איך שינית את חייהם של כל כך הרבה אנשים.. בסופו של דבר האגואיזם הזה הוא מה שמעקב את הצמיחה שלך. חבל לי עלייך.

אורי רז

New member
תגובה

"זה מוזר לי שאתה חושב שצריך ללמוד כל חייך מאגיה, במקום לעבוד, כדי להתמחות בה." לא זכור לי שרן אמר שצריך ללמוד בלי לעבוד, אבל אניח את זה רגע לצד. אני חושב שבתחומי המיסטיקה, כמו בתחומים רבים אחרים, חובה לשלב לימוד ועבודה. מכונאי רכב שהיה ספץ לפני שלושים שנה אבל לא למד כלום מאז יהיה, כנראה, בעל ערך רב לחברים במועדון החמש, אבל בספק אם יהיה יעיל בטיפול ברכב יפני חדש. רופא שעסק עשר שנים בפרקטיקה אבל לא למד והתעדכן בשיטות טיפול מודרניות יתן טיפול פחות טוב משהיה נותן לו השקיע כמות זמן סבירה בלעדכן את הידע שלו. "יש הבדל בין כתיבת ספרים לבין לטפל באנשים. לכתוב ספרים זה מצויין ומכובד בעיני, מכיוון שדרך ספר אתה מלמד אנשים כיצד לשפר את עצמם. זה מאוד שונה מלעשות כשפים תמורת כסף. זה לא מלמד אנשים שום דבר." אני חושב שזאת נקודת מבט שטחית ובעייתית משתי סיבות - א. יש אנשים שלא צריכים ללמוד כלום, אלא לפתור בעיה נקודתית. זה דבר אחד ללמד אדם נהיגה, ודבר שני לסייע לו (רופא לפגיעות בגוף, מוסכניק לפגיעות ברכב) בעקבות תאונת דרכים. בפסיכולוגיה יש מקום גם לטיפול ארוך טווח שמקנה למטופל כלים חדשים, וגם לטיפול קצר (אפילו של פגישה אחת) כדי לפתור משהו נקודי. ב. הוראה היא סוג של ייעוץ רוחני - ולדברייך מי שלוקח על זה כסף עושה לכם שם רע, ולעשות את זה בחינם עדיין נכנס לגדר 'חיפוש מישהו להתנשא מעליו, מישהו להרגיש שהם שולטים בו'. "זה מאוד שונה מלעשות כשפים תמורת כסף. זה לא מלמד אנשים שום דבר." אחת הדרכים היעילות ללמד היא להראות איך עושים דברים בתכלס. במחשבים, לדוגמא, יש הבדל ענק בין paper tigers (מי שלמד חומר בתיאוריה והקיא אותו בהצלחה בבחינות) ובין בעל נסיון.

Swicca

New member
*אנחה* או קיי..

אף אחד לא מכתיב לאף אחד אחר איך לחיות, אבל לקבל חוות דעת של אדם אחר אפשר בהחלט. בגלל חוסר מידע וחורים בתשובות אנשים מסיקים מסקנות. אם לומר את האמת אני לא חושב שזה לא בסדר לקחת כסף מאנשים בתנאים מסויימים אבל זו פשוט צורת החשיבה האישית שלי. לדעתך אתה עושה להם טובה, או קיי, תמשיך לעשות את מה שאתה עושה ותקבל על כך כסף.. בכיף. זה לא שאותם אנשים קרובים אליך, אתה לא עוקב אחריהם בשביל לראות אם מה שעשית בעצם עזר או יחזור על עצמו בעתיד. לדעתי זה כן קשה, מאגיה.. מאוד. זה אולי הדבר הכי קשה ומאתגר מבחינת חשיבה (ולעיתים מעשה) שאי פעם עשיתי או שמעתי עליו בחיי. למרות זאת, זו בדיוק הסיבה שבגללה אלא אם כן אותו אדם חשוב לך אין סיבה שתעשה דבר בשביל להתערב בחייו. כסף או לא. אני לא רשמתי את מה שרשמתי קודם בשביל להתנשא מעל או לכפות עליו לראות דברים מנקודת המבט שלי.. זו הייתה יותר אזהרה. הנשמה שלך, היא אינה אין סופית... לפחות לא כמו שאולי גרמו לך לחשוב. במידה ואתה מבזבז כמות נכבדת של אנרגיה ומקבל כסף בחזרה אתה לא מתקדם לשום מקום, אתה בעצם תוקע את עצמך. לכן כשאתה עושה בשביל אנשים שאתה אוהב ושאוהבים אותך זה כן שווה את המאמץ כי הם מחזירים לך כפליים. לרוב כשהמטרה היא בשביל עצמך בלבד האנרגיה חוזרת ואפילו חזקה ממקודם. במקרה של כסף זה כבר סוג אחר של אנרגיה.. אבל לא כזו שתיקח אותך רחוק מבחינה מאגית. סתם משהו שתוכל לחשוב עליו. בכל אופן.. אני מבין כשיש בעיות כספיות או שפשוט אין זמן לעשות משהו אחר, בין הלימודים לחיים אישיים וכו'.. וצריך להשיג קצת כסף מהצד. מעבר לזה, זה נראה לי כבזבוז זמן טוטאלי.. וכן, מזימה בין היתר.. לנצל אנשים חסרי יכולת בשביל בעיות שהם צריכים לפתור בעצמם. נקודת מחשבה, לא עלבון.. אבל תחשוב על כך לפני שאתה יורק שוב "לא!!! זה לא נכון!!!!!! אני מנסה להציל חיים של אנשים!!!!!!!", זהו דיון ולא קרב. >>

Swicca

New member
בין היתר..

אם אתה כל כך גרוע בכל דבר אחר חוץ ממאגיה, אז אולי באמת כדי שתיקח כסף על זה.. זה אולי המקרה הכי עצוב שראיתי בחיי.

אורי רז

New member
כן, אתה צריך להאנח.

"אף אחד לא מכתיב לאף אחד אחר איך לחיות, אבל לקבל חוות דעת של אדם אחר אפשר בהחלט." הקשבתי לחוות דעתך, וברשותך אני לא מסכים איתה. זכותך לחשוב שמי שלוקח כסף מוציא לכם שם רע. אני חושב שחלק מהאנשים שלוקחים כסף פשוט מצפים לתמורה ההוגנת להשקעה שלהם. "לדעתך אתה עושה להם טובה, או קיי, תמשיך לעשות את מה שאתה עושה ותקבל על כך כסף.. בכיף. זה לא שאותם אנשים קרובים אליך, אתה לא עוקב אחריהם בשביל לראות אם מה שעשית בעצם עזר או יחזור על עצמו בעתיד." ניסוח מבריק שחושף היטב את שורש הבקורת שלי עליך. מאין לך מי עוקב אחריהם לראות אם מה שעשה עוזר או לא ? מאין לך החוצפה להניח באופן סמוי שאני מחזיק בדיעה, בעוד אתה יודע את האמת ? "זה אולי הדבר הכי קשה ומאתגר מבחינת חשיבה (ולעיתים מעשה) שאי פעם עשיתי או שמעתי עליו בחיי. למרות זאת, זו בדיוק הסיבה שבגללה אלא אם כן אותו אדם חשוב לך אין סיבה שתעשה דבר בשביל להתערב בחייו. כסף או לא." מה הקשר ? גם לימודי רפואה, פסיכולוגיה, ופסיכיאטריה זה קשה, אבל משום מה מצפים שבוגרי הלימודים הללו כן יתערבו בחייהם של אנשים אחרים, תמורת כסף, ולעיתים ללא רשות או נוכח התנגדות. "הנשמה שלך, היא אינה אין סופית... לפחות לא כמו שאולי גרמו לך לחשוב." אתה גם יודע מה אני חושב על הנשמה שלי ? מכיוון שאתה כל כך מוכשר ולא לוקח כסף מעיסוק בתחום, תסכים ללמד אותי בחינם איך לקרוא מחשבות מרחוק בחינם ? "במידה ואתה מבזבז כמות נכבדת של אנרגיה ומקבל כסף בחזרה אתה לא מתקדם לשום מקום, אתה בעצם תוקע את עצמך." זאת הדיעה האישית שלך. אני אעזוב את הניסוח המדוייק של המילים (בזבוז, או אולי השקעה ?), אבל מנסיון - מה שניתן בחינם בדרך כלל מתקבל כשווה חינם, חסר ערך, והופך לבזבוז לשני הצדדים. בתור מינימום הצד השני צריך להביע הערכה כנה למה שהוא קיבל, לדוגמא באמירת תודה. "במקרה של כסף זה כבר סוג אחר של אנרגיה.. אבל לא כזו שתיקח אותך רחוק מבחינה מאגית. סתם משהו שתוכל לחשוב עליו." תודה שאתה נותן לי משהו לחשוב עליו. כתודה, אני אתן לך משהו אחר לחשוב עליו שנקרא 'הפירמידה של מאסלו' - המימוש העצמי, וכל שאר העיסוקים ברוחניות ופיתוח מודעות, תלוי בשתי המדרגות הראשונות של צרכים פיזיולוגיים וצרכי בטחון. שני אלה תלויים בחברה המודרנית בכסף - אין לחם, אין תורה. "בכל אופן.. אני מבין כשיש בעיות כספיות או שפשוט אין זמן לעשות משהו אחר, בין הלימודים לחיים אישיים וכו'.. וצריך להשיג קצת כסף מהצד. מעבר לזה, זה נראה לי כבזבוז זמן טוטאלי.. וכן, מזימה בין היתר.. לנצל אנשים חסרי יכולת בשביל בעיות שהם צריכים לפתור בעצמם." אבל, חס וחלילה, לא 'כשצריך להתפרנס ממשהו אחר, אין זמן ללמד אנשים אחרים איך לפתור בעיות בכוחות עצמם'. אתה נשמע כמו ילד שמנת בן 15 שלא היה צריך להרוויח שקל בחיים שלו. "אבל תחשוב על כך לפני שאתה יורק שוב" שאני חולק על דעתך לא אומר שאני יורק עליך. "לא!!! זה לא נכון!!!!!! אני מנסה להציל חיים של אנשים!!!!!!!" לא טענתי שאני מנסה להציל חיים של אנשים, ואני גם לא כותב בסגנון פקאצי עתיר סימני קריאה. "זהו דיון ולא קרב." אמר האיש שכתב 'אם אתה כל כך גרוע בכל דבר אחר חוץ ממאגיה, אז אולי באמת כדי שתיקח כסף על זה.. זה אולי המקרה הכי עצוב שראיתי בחיי.' מה שעצוב הוא שאתה נדרש לצביעות ולעלבונות, במיוחד כאלה שמעידים שלא קראת מה שכתבתי קודם לכן. [אגב, עיסוק בתחום היה לכל היותר הכנסה צדדית קטנה עבורי. אני עובד בתחום אחר ומרוויח משכורת למעלה מהממוצע בארץ - עשית את זה פעם בעצמך ?]

nepthys

New member
זה פשוט לא ייאמן...

אני חושבת שבפורום כזה, אפשר גם לפעמים להסכים על לא להסכים. העובדה שאתה תוקף כאן אנשים אישית רק בגלל שהם לא מסכימים איתך רק מראה עד כמה אתה מוריד עכשיו את הרמה של הפורום... אתה מאשים אותו שהוא ילד שמנת ואז מנסה להוכיח את עצמך ואת גודל המשכורת שלך? זה באמת מה שמעניין אותך? בקיצור - אני מפסיקה להגיב בשרשור הזה כי זה כבר באמת עובר כל גבולות של דיון נורמלי. ואם הייתי Swicca לא הייתי טורחת לענות...

אורי רז

New member
אפשר לא להסכים, אבל יש דרך לעשות את

מכיוון ש swicca לא יכול לעשות את זה בלי להוריד את רמת הדיון בפורום, זה מה יש.

arafell

New member
תגובה

1. אני חושב שכישוף כן גרם ויגרום גם למוות, גם כתוצאה מטעויות 2. אם זה כל כך קל, כנראה את לא מכירה את תחום המאגיה הטיקסית, תראי כמה עבודה יש על קמע אחד 3. גם הילינג, רייקע, וכו......הם מאגיה לדעתי 4. בשום מקום לא כתבתי שאני עליון על אחרים, נהפוף הוא , אני טוען לאי עליונותי, אני אדם פשוט, מותא לי לשנא, ולקחת כסף על דבר שלקח לי שנים ללמוד ולהתמחות בו, לא מתאים למישהו שילך וימצא פראייר אחר, אני לא יפה נפש, אני אדם פשוט וחומרני, אני לא רוחני בהחלט, ומתרחק מהמילה הזו. 5. נחות מלעבוד כמו כל שאר פשוטי העם??? בשנים האחרונות אחת מעבודותי הייתה ניקוי כבישים, כשרעבים כובדים, עד היום כלכלית תחום המאגיה לא השתלם לי, רק הוצאתי עליו המון כסף , עשיתי?? לא 6. ורק בשביל שחוות דעת שלך תהיה באמת אישית, נסי וקני את הספרים שכתבתי (בלי שחצנות והרגשת עליונות), טארוט מדריך לחיים וספר הצללים של הטארוט, ותני לי חוות דעת על מה שאת חושבת על מיקצועיותי (ברצינות) ערפל

אורי רז

New member
אנשים כמוך הם אחת הסיבות

שאני לא קורא יותר לאנשים בקלפים, וממעט ללמד או לעבוד בקבוצה. כמו ששגיא מנדלבאום אמר ('לא פותח לך בטארוט') - "בשלב כלשהוא הבנתי שאנשים לא באים לפותח כי הם מחפשים תשובות".

Odile

New member
שלום לך אורי רז,../images/Emo189.gif

אני יודעת שיש לך ידע עצום בתחומי המיסטיקה השונים. האם אתה יכול להמליץ לי על מאג שעוסק/ת בכישופים/בהסרת כישופים בבקשה?
אני מדיפה להבהיר שאני לא מחפשת חובבן שעוסק בתחום "בהתנדבות", אלא איש מקצוע מהימן עם נסיון משמעותי.
בהחלט שאפשר גם לענות לי במסר אישי. מודה לך מראש על התשובה

למעלה