שלום

• פותח הנושא lihi1
  • פורסם בתאריך

lihi1

New member
שלום

שלום רציתי להציג את עצמי אני לא ממש חדשה אבל אני גם לא ממש פעילה בפורום אני כבדת שמיעה בת 25 ויש לי שלושה אחים גדולים ואחות תאומה לא זהה ואף אחד מהמשפחה לא סובל מליקוי שמיעה מעולם לא למדתי לדבר בשפת סימנים כי אני יודעת לדבר ברור מאוד כמו כולם. בזמנו נסעתי בקיץ לשמע בתל אביב והיה כיף אבל אני גרה רחוק ניסיתי בשמע טבריה אבל בזמנו כולם דיברו בשפת סימנים או לא דיברו ברור ולא הבנתי אותם. וכיום אני מרגישה ששופטים אותי או את ההורים שלי שלא מבינים למה לא למדתי שפת סימנים, ההורים שלי לא התביישו ואף אחד לא אמר להם שאני צריכה ללמוד כי ראו שאני יכולה לדבר היטב. אני מרגישה מאוד תקועה שאני לא מתאימה לשום אוכלוסיה ובאמת אני רוצה ללמוד שפת סימנים וגם אחותי רוצה ללמוד אבל אני לא יודעת איפה ללמוד. כיום אין לי ממש חברים לא בהכרח בגלל שאני לקוית שמיעה בגלל שיש לי בעית תקשורת לפעמים אני מדברת יותר מדי ולפעמים אני לא מדברת כי אני מתביישת או לא יודעת מה להגיד או אני מדברת בקול רם בקיצר אני לבד וגם זה קורה לי עם המשפחה שלי ואני יודעת שהם אוהבים אותי ואכפת להם אבל אין לי שפה משותפת איתם. ובאמת לא באתי לעורר רחמים רק רציתי לדעת אם יש עוד אנשים במצבי ורציתי לדעת אם למישהו מכם יש תאום שלא סובל מליקוי שמיעה כי אחותי מאוד שונה ממני סליחה שפטפטתי יותר מדי רציתי לפרוק מהלב מקווה שלא שיעממתי אותכם

LITAL200666

New member
יש רושם כזה..

שנותנים לך תחושה מהבית או מבחוץ שאת שונה,מוזרה..אני טועה? את אמרת שאת מדברת ברור ובקולי רם אז למה את צריכה ללמוד שפת סימנים??מה לא מבינים אותך בבית או בחוץ? משום מה אני מרגישה שיש לך בעיית תקשורת עם עצמך,או חוסר ביטחון מסויים ...ואחרים חושבים שדווקא את לא מצליחה לתקשר בגלל בעיית לקות שמיעה שלך..אני לא חושבת שיש לך בעיה בגלל זה ..תבררי עם עצמך לדעתי את צריכה לחפש אנשים ,להכיר אנשים במצבך שיגרמו לך להרגיש טוב עם לקות שמיעה שלך.. תרגישי בנוח לפרוק ,ולשפוך בפורום:)

אמיר335

New member
למה את צריכה ללמוד את שפת הסימנים?

גם אני מעולם לא למדתי אותה. ואני מסתדר בלעדיה. מסכים עם התחושה של "לא מתאימה לשום אוכלוסיה" או התחושה שאולי אני מדבר בקול רם מידי. גם אני עד שהגעתי לפורום הזה לא ממש היתה לי נגיעה לעולמם של ליקויי השמיעה. לגבי לימוד שפת הסימנים. אם אפשר לייעץ אז את צריכה לחשוב עם עצמך למה את רוצה ללמוד שפה זו? את רוצה לעבוד עם חירשים להכיר? לדעתי כדאי לך ללמוד משהו אחר תואר או מקצוע כדי שתוכלי להשתלב בשוק העבודה. ועדיף שזה יהיה משהו שאת באמת אוהבת
. בראיונות עבודה מעולם לא שאלו אותי אם אני יודע את שפת הסימנים. יתכן ובמהלך הלימודים תוכלי להרחיב את מעגל החברתי שלך. אז איזי איזי ובהצלחה.

M o t t i

New member
היי אתה!

מעולם לא שיחקת כדורגל עם חרשים? חוששני שכן
והרבה
ואצלנו לא פעם זכית לכינוי "גופי". "לא ממש הייתה לי נגיעה לעולמם של ליקויי השמיעה...", כאילו דה.

אמיר335

New member
אתה מבלבל אותי עם משהו אחר

עד גיל 10 לא עלו אצלי על בעיית השמיעה כך שלמדתי בביהס רגיל ומשם המשכתי לתיכון רגיל. ובאמת אף פעם לא הייתי במסגרות של החירשים ולקויי השמיעה לא בלימודים/עבודה וצבא. אלא רק כאן בפורום לראשונה. לא היתה בתשובתי הקודמת שום זלזול חלילה בחירשים וטבליקויי השמיעה וחבל שהבנת אותי ככה.

אמיר335

New member
ממש לא

את "אסף בר" אני מכיר רק מהפורום. ומעולם לא ראיתי אותו או פגשתי באופן אישי.

כמוני כמוך...

לא ידעתי שפת סימנים עד כיתה י', הייתי במצב שלך אין לי אחות תאומה אבל יש לי אחים תאומים קטנים ממני חחח מרגישים הכי חרא באירועים משפחתיים ומפגשים כאלה אבל אין מה לעשות למדתי להשלים עם המצב שלי ולקבל אותו בכיתה י' עברתי לביצפר חדש ושם למדת שפת סימנים

אגב, הצורך שלך ללמוד שפת סימנים

לא ממש ברור לי, כי אני התחלתי ללמוד רק כשהייתי בחברת חרשים... ולפי מה שאת אומרת, את לא ממש מעורה בקהילה הזאת...

אסף בר1

New member
היי!!

מוטי אתה במעקב אחריי?! ומה בדיוק אני עושה בזיכרון שלך?! אולי תצעק את השם שלי, כי הדוד שלי באוסטרליה לא שמע! ואפרופו יש ביני לאמיר איזה 10-15 שנה הפרש... ואני כולה סתם ילד נודניק בן 24 טוב נו... אני סתאם גאוותן עד שאחד ישנה את דעתי...שגם שפת סימנים אין לי מושג, מספיק לי את חנוך רוזן אבל מה זה השם המפגר הזה גופי?!
מעניין מי המסכן שקיבל את השם הזה?

M o t t i

New member
יותם, מאז ותמיד צחקנו על חבורת...

"כבדי שמיעה" שלכם ואחד מהם היה אמיר...לא זוכר אותו? אז הוא קיבל את הכינוי "גופי" בגלל דימיון שלו לדמות מצוירת של וולט-דיסני

אמיר335

New member
יווו הרגתם אותי מצחוק ../images/Emo13.gif../images/Emo13.gif../images/Emo13.gif../images/Emo13.gif

"ומה בדיוק אני עושה בזיכרון שלך?! אולי תצעק את השם שלי, כי הדוד שלי באוסטרליה לא שמע!" ואני דווקא מאד אוהב את גופי מוולט דיסני בניגוד לאמיר ההוא. ואגב אסף בר/יותם אני לא כזה קשיש בינתיים אני 34 עוד חודשיים אני 35 ואז אני עוזב לנצח את טווח הגילאים הנכסף 18-34 של הנעורים ועובר אט אט למחלקה הגריאטרית

צלף

New member
למה את צריכה לילמוד שפת סימנים ../images/Emo35.gif

שפת סימנים לומדים רק כדי להיות בקשר עם חרשים או להשתלב בחברה השומעת, כמו שהבנתי את כבדת שמיעה שחייה בחברת השומעים, אז שפת סימנים לא תפתור את הבעיות שלך עם המשפחה והחברה השומעת. שפת סימנים לא תסיע לך בהשתלבות בחברה השומעת, מה שיקל עליך את ההתמודדות עם בעיית התיקשורת עם הסביבה (כי פיתרון אין בעצם) זה- מכשיר שמיעה יותר טוב, שימוש ב- FM ובאבזרי עזר לשמיעה, מניעת רעשים סביבתיים אם אפשר, גישה אסרטיבית יותר כלפי השומעים... אני מציע לך לפנות לארגון בקול שם הכתובת לסיוע למקרים שלך (רק שהם בת"א או בחיפה ואת בטבריה) http://www.bekol.org/

lihi1

New member
תודה

תודה על התגובות רציתי להבהיר שאני לובשת מגשירי שמיעה כל החיים שלי לפחות מגיל שנה וחשבתי שאם אלמד שפת סימנים אוכל להחריב את מעגל חברתי ולהכיר כבדי שמיעה או חירשים בעזרת שפת סימנים כי בחברת השומעים אין חיי חברה בבית הספר והתיכון היו לי חברות אבל ניתק הקשר אז בעבודה ובחיי היום יום שלי אני לא פוגשת אנשים בגילי ולכן אין לי חיי חברה בכלל כיום

LITAL200666

New member
אז..:)

אולי תכירי מפה כמה חבר'ה:),יש אפשרות של חוגים שתרצי אולי להתנסות או חדר כושר:) תביני את יכולה ליצור קשר עם אנשים שומעים רגילים זה הכל עניין של רצון,תקשורת,ולדעת איך לפתח שיחה . את יכולה ללמוד שפת סימנים אבל האמת שאני לא מבינה בשביל מה?הרי את כבדת שמיעה ואת לא מסתובבת בקרבת חירשים..מזה יעזור לך? אם את לומדת שפת סימנים זה לא אומר שזהו רשמית את נכנסת לעולם של חירשים וכבדי שמיעה(ואגב מעט כבדי שמיעה משתמשים בשפת סימנים). אחרי הכל שיקולים שלך

את בת 25

יש מסיבות של שמע ומועדונים של חרשים בגילך תבררי על זה, אני לא יודעת על זה כלום כי את החברים שלי הכרתי בביצפר, אבל זאת דרך להכיר חרשים כמוך...

אמיר335

New member
גם אני חושב שזה לא הרעיון הכי טוב

ללמוד שפת הסימנים. בין השאר את אומרת שאת נמרגישה ששופטים אותך על זה שלא למדת את שפת הסימנים.יש הרבה כבדי שמיעה שלא יודעים את שפת הסימנים וחיים עם זה בסדר גמור. כמו שכתבתי קודם לדעתי כדאי לך ללמוד משהו אחר שאת באמת אוהבת ואם תוכלי לעסוק בו מה טוב. לגבי שאר התחושות שלך כפי שתיארת אותם בהודעתך הקודמת אז....(אני לוקח נשימה עמוקה) איזי איזי זה לא הכי קל אבל צריך הרבה אורך רוח העיקר לא להישבר
זו בכל אופן דעתי וזכותך לחשוב אחרת

אסף בר1

New member
תגובות...

מוטי אם צחקתם עלינו אז שיבושם לך... שמח שהצלחנו להצחיק אותך, איכשהו בדרכם המוזרות... וליהי תתפלאי את לא חורגת. גם במרכז, תתפלאי בכל ארץ. חירשים וכבדי שמיעה "רבים בניהם" יש להם מחשבות שונות ואידאלוגיות שונות.. ובמיוחד שאת גרה באזור טבריה, נראה שמאוד מצומצם שם.. לכן את מרגישה ב"עולם קטן". כבדי שמיעה בכללי לא ממש קהילה מתוקשרת. כי יש כל מיני דרגות שמיעה וזה מגוון גדול לעומת חירשים שהם כמעט לא שומעים או בכלל לא, שהם מאורגנים יותר. יש להם אינטרסים משותפים, יוזמים פעיליות ומבינים את אחד השני וכו'... גם אני לא ראיתי מסגרות כאלה עד התיכון והתיכון פעם ראשונה ראיתי "אותם" לא ממש היטיב עימי.. הרגשתי שאני "יורד רמה" וסליחה למי שהעלבתי... נראה לי שהמצב הזיפת יותר זה קשור למקום שבו את נמצאת... כי במרכז יש את רוב התמיכה ועזרה כי נפגשים במקרה בצבא, לימודים, אפילו רכבת. ובטח שיש עוד אנשים במצבך..ובגילך רק באזור אחר אז לא נראה שזה פיתרון להתאים את עצמך לסביבה שלא שמתאימה לך... את צריכה להשתלב בסביבה שנוחה לך... ואם אפשר להגיד...זה לעבור למרכז. אני אישית מכיר שתי אחיות שעברו מנהריה בעקבות המלחמה... ושכרו דירה בת"א עד שיעבור הבלאגן מסתבר שהם עובדות ונהנות מכל רגע ואחת מהן עובדת איתי...והיא שומעת לגמרי אפילו אצל אנשים בריאים יש הבדל ומבינות שבמרכז זה עולם אחר... אבל בתור התחלה יש לך אינטרנט אחד מהפלאים
תתחילי לברר איפה כבדי שמיעה מדברים וכו'... אז שפת סימנים מיותר לגמרי וכולם יודעים שאני לא אהוד על חירשים
ואגיד לך שאין מה לחפש בעולם שלהם...אבל הכל פתוח

למעלה