שלום

• פותח הנושא lihi1
  • פורסם בתאריך

amitk80

New member
היי ליהי

היי ליהי, מה נשמע? טוב אני אנסה לענות לך מהזווית של אדם שהוא כבד ראייה. אני מקווה שאני אוכל קצת לעזור לך. אני לא חושב שיש משהו רע ללמוד את שפת הסימנים. אני גם חשבתי מתישהו ללמוד את זה כדי שאוכל לתקשר עם חירשים למקרה שאצטרך. אני חושב שאת צריכה לשקול טוב האם ללמוד את זה. את צריכה לחשוב טוב מה היתרונות ומה החסרונות? אני לא יודע אם זה יכול לשפר מעמד חברתי כמו שאת חושבת? תגידי לאן את ממהרת? כל החיים לפניך ואת בטוח תכירי אנשים. אם תלכי בגישה שלא תכירי אנשים, אנשים עשויים לעלות על הגישה הזאת ולא להתחבר. מה שאדם משדר זה מה שהסביבה קולטת. תזכרי את זה. אם תלכי בגישה שמי שלא מקבל אותך שילך את יודעת אז ככה ייטב לך. את תכירי אנשים באוניברסיטה, בעבודה ובמהלך כל החיים. אני יכול להבין מאיפה מגיע הכאב אבל את צריכה לחשוב חיובי ולקחת את הכל בקלות. קצת אדישות ומסתוריות על האישיות שלך לא תזיק. אנשים אוהבים אנשים שמסקרנים אותם ויוצרים אצלהם עניין. מעבר לכך, מניסיון חיים אל תהיי טובה מדי לאנשים כי הם יעלו על זה. תעזרי למי שעוזר לך ובכלל אבל למי שאת לא מכירה תעשי את זה במידה. תזכרי, יהיה בסדר והכל יסתדר. אני יודע שאני אולי לא משכנע עכשיו אבל בסוף הכל תמיד מסתדר. שיהיה בהצלחה, עמית

M r s S m i t h

New member
ברוכה באה ליהי../images/Emo13.gif

את כבר בענייני חברה פה..
הפורום זה מקום מצוין להכיר חברים חדשים דרך מפגשי פורומים וכדומה.. בקשר לשפת סימנים, תמיד כייף ללמוד שפה זו, אך במקרה שלך, את חושבת על זה כאמצעי לרכישת חברים חדשים. אז ככה, כדאי ללמוד את זה רק אחרי שתרכשי חברים לקו"ש...והם כבר ילמדו אותך כמו שצריך. יש שתי קבוצות עיקריות, אחת כבדי שמיעה כולל כאלו שמגדירים עצמם כך והשנייה-החירשים. חירשים בד"כ גדלים עם חברים שלהם מהילדות ובקושי קולטים אנשים חדשים כמו שומעים לתוך חברה שלהם. ואילו כבדי שמיעה מתערבבים עם שומעים ומתנהגים כמוהם. אז מכאן, הכי מתאים מבחינת מנטליות שלך, זה כבדי שמיעה, הרי מדובר באנשים שדומים לך מבחינה מנטלית. והם לא ממש משתמשים בשפת סימנים, למעט מקרים שלא מבינים מילה מסוימת..

lihi1

New member
שוב תודה

אכן מה שכולכם אמרתם נשמע אכן מאוד הגיוני אז תודה שוב בנושא אחר רציתי לדעת אם אני רוצה ללמוד באונברסיטה אפילו במכללה אז יש תוכנית מיוחדת או משהו? בגלל שאני לא למדתי כל השנים אנגלית ולכן בכלל לא עשיתי בגרות והיום אני לא יכולה לעשות בגרות בזה כי האנגלית שלי מאוד מאוד נמוכה ואין קורס באנגלית לרמה שלי וגם זה יקח שנים. והיום כמעט כל המקצועות צריך בגרות מלאה, פסיכומטרי או אנגלית ולכן אני תקועה אולי יש לכם רעיונות? ולכן חשבתי אולי ייתכן שאונברסיטה לא תדרוש ממני אנגלית? כי המקצוע היחיד שלמדתי היה הנהלת חשבונות שבו לא דרשו אנגלית והיום אני לא מוצאת עבודה בזה וגם המקצוע לא מרתק אותי, פשוט עשיתי פשרה אשמח לשמוע ממכם תודה

אנגלית

כולנו יודעים מנסיון עד כמה קשה ללמוד אנגלית, אישית סבלתי בעבר בנקודה זו וזה עצר את התקדמותי בחיים, לכן אם את עוד צעירה, ואני מניח שאת אכן צעירה
אז אני ממליץ גם לך וגם לאחרים, לכל מי שעוד לא עשה זאת צעירים ומבוגרים כאחד, לרכוש תוכנת בבילון הידועה. אצלי תוכנה זו היא בגירסה 4 בעוד שכיום יש כבר גירסה 6 שבאה עם תרגום טקסטים שלמים, היא מאוד עוזרת לשנן מילים שלא יודעים או שוכחים מה פירושם, שימוש תכוף בה משפר משמעותית את הרמה באנגלית. לפחות בהבנת משפטים, מילים, כלומר בקריאת טקסטים. מחיר התוכנה הוא סביר ביותר ביחס לתמורה שתקבלי ממנו. אני אומר זאת כי גם לא כדאי להתעלם משפה זו, שהיא השפה הבינלאומית בעולם כיום, אם רוצים להתקדם בחיים חייבים ללמוד שפה זו, אין ברירה וכל עוד צעירים כדאי ללמוד מוקדם ככל האפשר. אנו חיים בעולם גלובלי והאינטרנט הוא כפר גלובלי אך גם מקום מצוין ללמוד בו. נדמה לי שישנם קורסים לאנגלית, תבררי בבקול או באח"א. יש הרבה אנשים שמצהירים בראיונות בקורות החיים שלהם כבעלי ידע באנגלית טובה בעוד שבמציאות הם הרבה פחות טובים, והידע שלהם באנגלית הוא בסיסי בלבד, אבל זה כבר עוזר להם ועם הזמן הם משתפרים, אז מה שאת צריכה בהתחלה, זה שיהיה לך ידע מסוים כלשהו. כשבמדובר בעבודה מתקדמת אנגלית היא לעתים קרובות הדבר הכי חשוב. האם יש מישהו מהגולשים שמשתמש בתוכנה זו?

Kanish

New member
רעיון

בהחלט שווה לבדוק קורסים באוניברסיטה הפתוחה. לא רק שזה גמיש ואפשר גם לעבוד בזמן שלומדים בצורה ידידותית למשתמש, אלא שאפשר בהחלט גם להקדיש זמן מלא להשלמת תארים שלמים. במקביל, את יכולה לקחת שיעורים פרטיים באנגלית עם מורה שמבין איך להסביר לך, בתור לק"ש, איך לבטא נכון מילים וכל זה. ההשקעה באנגלית חשובה כי זו באמת תרומה משמעותית ליכולת לעבוד בעבודות שונות ולהתקדם בחיים.

המרחפת

New member
אם את אכן מדברת על אקדמיה

ולא משנה האם מדובר באוניברסיטה או מכללה, אנגלית היא תנאי קשיח ואין מוצא ממנו. יכול להיות שהאוניברסיטה הפתוחה אכן תקבל בלי אנגלית, אך כדי לקבל ממנה תואר גם שם תאלצי להגיע לרמת אנגלית מסויימת בסוף הדרך. כך ששתי אפשרויות לפניך: 1. ללמוד אנגלית בכל דרך שהיא, וזה אפשרי, גם למי שקשה לו לקלוט שפות, זה רק לוקח יותר זמן. החל ממורה פרטי ועד קורסים או סמסטרים במכונים לבגרוית (יש גם קורסים באנגלית למבוגרים ברמת מתחילים, הכל קיים צריך רק לחפש). אמנם המסלול לאקדמיה יקח יותר זמן, אך גם האקדמיה עצמה דורשת זמן! 2. לחפש שוב מקצוע שאולי דורש הכשרה אך לא תואר אקדמי (כפי שאת מתארת את תעודת הנהלת החשבונות שאת מחזיקה) ואנגלית לא נמצאת בדרישות שלו. לפני שאת מסתערת על אחת מהן כדאי שתשקיעי עוד קצת מחשבה בעתידך- איפה את רואה את עצמך? באיזה מקצוע בדיוק? מה את רוצה להשיג מעצמך בעתיד? כשתדעי מה המטרה, הדרך אליה תהיה יותר ברורה, ותדעי מהם הצעדים שאת צריכה לבצע, והיכן אין צורך ללכת עם הראש בקיר. אם תחליטי שאת רוצה להיות תופרת, אין טעם בפסיכומטרי, נכון? בהצלחה לך.

וול סטריט

אני מכירה מישהו בן 26 שהידע שלו באנגלית ממש ממש קטן, ועכשיו הוא לוקח קורס בוול סטריט ומלמדים אותו ממש מההתחלה. נכון זה עולה כסף, אבל זה משתלם ולא רק בשביל הידע האישי זה גם נותן יותר ביטחון לדעת אנגלית.

amitk80

New member
עוד דרך טובה ללמוד אנגלית

היי ליהי, מה נשמע? עוד דרך טובה שאת יכולה ללמוד אנגלית זה להתחיל לראות סדרות בטלוויזיה בלי תרגום וזה יבוא בסופו של דבר. אני לפני הנסיעה לארה"ב לא ידעתי בכלל אנגלית והיום אני מדבר בצורה שוטפת עם אנשים מו"ל כי זה משהו שכבר נטמע אחרי שאתה במדינה שדוברת אנגלית במשך 3 שנים. עמית

למעלה