שלום

שלום

יש דרך לחילוני לשמור על התורה ואף לחזור בתשובה אך הדרך הכי טובה זו הדרך הרגילה כמובן חילוני עוסק בתורה ומצוות אם בכלל כמעט ולא

msch

New member
אז לא הבנתי מה הבעיה?

תהיה חילוני לומד מתפלל חוקר . תהיה דתי סקרן חושב . תעשה את זה דרך היהדות ,ספריה הוגיה,רבניה, ותדע את יהדותך . שבת שלום

אז ככה

אני מאמין שהאדם לחופש נולד ולא לחוקים ולא לשום דבר אחר בעולם אבל תמיד יש בסיס מינמלי גם אם אפשר בלעדיו כמו הצורך הטבעי של האדם לאכול לשתות לעבוד אהבה חברים אי לכך אני אומר שכל אחד במדינה שלנו ובכלל בעולם ידאג לבנות בסיס לחיים להתחיל לנקות ולאזן את החיים שלו עד כמה שניתן לחזק את הדרך שלו (דרך חיים) להראות לו מה הי הדרך הנכונה ללמד אותו כמה טיפים לחיים ולשלוח אותו לדרכו למרות שניתן לעקוף את התורה תורה זה חופש

אני מסכים

תראה, כל דבר שתקרא או שיאמרו לך הוא הצעה לדרך חיים, קרא לזה טיפ אם בא לך. בסוף אתה תחילט מה מתאים לך לעשות ומה תאמץ אליך. היהדות מציע לך דרך (יש שיאמרו כמה דרכים) בסיסית הבנויה על ערכים עם דרכים שונות ליישם אתם פרקטית בחיים שלך. בסוף אתה תבחר. אגב, לשים על עצמך חוקים ומגבלות (מתוך בחירה חופשית, כמובן) זאת החלטה שמעלה אותך. רק אדם בוגר ששולט בעצמו יכול להחליט לא לגנוב, לדוגמא, כי הכי קל לקחת לאחרים כשאת יכול. כנ"ל על כל עקרון שתבחר לחיים שלך (ואני בטוח שבחרת כי אנחנו חיים בחברה שזה טבעי בה), אתה שם לעצמך גבולות כי אתה רוצה להיות יותר טוב (וזה שיקוף של העוצמה הפנימית שלך כי אדם חלש לא יעמוד בזה). השאלה למה אתה בוחר להתחייב.

arriy80

New member
הרעיון יפה

"לשים על עצמך חוקים ומגבלות (מתוך בחירה חופשית, כמובן) זאת החלטה שמעלה אותך" - משפט יפה. היהדות בעצם נותנת את האפשרות להשמע לחוקים שמישהו הרבה יותר גדול ממני קבע. וכשאני בוחר להשמע לו - להתחבר אליו, אני מתעלה. ויותר מזה, "קדש עצמך במותר לך". מותר לאכול, מותר לבלות, מותר להנות. אבל גם אם זה במסגר המותר - שיהיה בצורה מכובדת לא רק על אחרים, אלא גם על עצמך. תהנה - אבל תרגיש מכובד. תהנה - אבל תרגיש שלא הגוף מושך אותך, אלא אתה הוא זה ששולט עליו.

arriy80

New member
מה זה "חילוני עוסק בתורה ובמצוות"?

אם הוא עוסק בתורה ומקיים מצוות, אז הוא לא חילוני. אשריו! אם הוא לוקח את מה שמוצא חן בעיניו, אז הוא לא שומר מצוות כמו שצריך, הוא שומר מה שהוא רוצה. לדוגמא אפשר לקחת את הדרך הרפורמית. לוקחים מה שרוצים, מבטלים מה שרוצים. זה לא נקרא לשמור מצוות.

אז ככה

אחד עוסק בתורה אחד עושה גמילות חסדים יש הרבה סוגים של חילונים ובכלל ניתן לחזור בתשובה מבלי לחזור בתשובה אבל הדרך הרגילה הכי טובה לגבי מהי הדרך הנכונה קשה להצביע רק שתדע שאפשר הכול ויש הכול בעיקר הכול מתחיל מהאופי של האדם מעשיו והיחס שלו כלפי החיים בכלל תזכו למצוות ולעשות

איפה הבחירה החופשית?

לפי הדת אומרים למעשה "אם תעשה כך וכך תענש".. זה לא בדיוק בחירה חופשית

אז ככה

אלוהים נמצא בכל מקום אל תדאג אין ספק כי המעשים שלך והדרכים שלך כלפיך כלפי המשפחה הסביבה הם אלו שקובעים את גורלך לעשות הכול למרות הכול התורה לא דאגה רק לאדם אלא למען הדורות הבאים ובכלל יש כאלו שמתבודדים יש כאלו שמיישמים בשטח יש כאלו שלא עושים כלום כל אחד עושה משהו ולכולם יש זכות קיום אם בכלל כולם בלא יוצא מהכלל כולנו בני אדם

אז

הבחירה החופשית היא לא רק לדעת מה טוב ומה רע אלא מה לעשות איך לעשות מתי לעשות אם בכלל לעשות אתה יכול להמשיך לעשות כך וכך ולהענש דרכיו מורכבות ונסתרות ולא נתנות להבנה על ידי אדם בדרך כלל אך אל דאגה כל עוד זמן שהנר דולק אפשר לתקן ואם אתה שואל אותי על העולם הבא אני אענה לך יש הפתעות בחיים יכולים לקרות לך דברים בעולם הזה כמו שבעולם הבא אומרים הכול לטובה אבל יש דברים שאפשר למנוע אותם ולא לחכות לשכנה טובה ובכלל הזמן גם בא בחשבון במקרה

יש בחירה

כמו ברוב הדברים את יודעת מה ההשלכות של הבחירה שלך ואת מחליטה מה לעשות. את מחליטה לא להגיע למבחן ואת יודעת שתקבלי 0. אפשרות והשלכה, סיבה ותוצאה. אבל את לא חייבת להתייחס ליהדות כרשימת חוקים, אלא כהצעות לדרך חיים, כתרגום של ערכים מסויימים.

מה פתאום

אינני יודעת מה ההשלכות. למה אתה ממציא/משקר?? אם לא אלך ע"פ החוקים של הדת פשוט אהנה יותר זה הכל.. לגבי השלכות מבחינת דת...הסיכוי שקיים עולם הבא הוא בערך כמו הסיכוי שישנות איתי מפלצות סגולות בעלות 7 ראשים.

קודם כל

אל תגידי שאני משקר, כי זה מאוד לא מנומס. הכוונה שלי הייתה שאת לפחות חושבת שאת יודעת מה ההשלכות (תראי מה כתבת בעצמך: "אם לא אלך ע"פ החוקים של הדת פשוט אהנה יותר זה הכל.."). כמו שהגבת לבחור בשרשור אחר, אני בוחר לעשות דברים ברוח היהדות לא בגלל שאני מפחד לחטוף על הראש אחרי שאמות, אלא כי אני חושב שנכון עבורי לעשות את הדברים האלא (מבחינה ערכית).

arriy80

New member
אז למה השכר והעונש?

אם התורה היא "הצעה לדרך חיים", אז למה השכר ועונש? מדוע שאקבל עונש אם עברתי על "הצעה"? הרי לא התחייבתי לכלום! והרי התורה מלאה עם תאור העונש על עבירות, והשכר על מצוות. אז כנראה שיש משהו מעבר ל"הצעות" אלו. יש פה משהו מחייב. משהו שהעם שלנו התחייב בתחילת דרכו, וזהו תפקידו בעולם.

arriy80

New member
תתיחס לשאלה בבקשה.

אם זו רק "הצעה" לדרך חיים ואנו לא התחייבנו כלום, מדוע התורה מלאה בתאורי שכר ועונש?

arriy80

New member
אינטרפטציה למה???

על חילול שבת התורה כותבת עונש סקילה. על קללת ה' התורה כותבת עונש מוות. בשני המקרים - ככתוב - בצעו את העונשים האלו! בתור מה? מי הסמיך אותם? "ספר ההצעות"???

למעלה