שלום:)

קאריאן כאן....

האמת שאני לא ממש יודע מה להגיב ...כי ....אמממ.....אם המוזיקה עצמה לא גורמת לאנשים להבין, אז למה שהמילים שלנו יגרמו? .........לפנות בוקר טוב לכם שם...(בתקווה שאנשים ילמדו להבין יותר את מה שהם שומעים).

הפשטות תבועה בהגדרה של הקלאסיציזם.

לדוגמא, ההבדל בין הקונטרפונקט בתקופת הבארוק לבין זה שבתקופה הקלאסית.

Petrus

New member
קיטש?

לפי מילון א' אבן-שושן קיטש הוא "פסולת, כינוי ליצירה ספרותית או אמנותית זולה המשתדלת לעורר רגשות באמצעים קלוקלים, יצירה שאינה תואמת את דרישות האמנות והטעם הטוב." אם כן, קיטש זו לא ממש המילה לתאר את מה שאת חושבת על מוזיקה מהתקופה הקלאסית. וגם אם נאמר שהמוזיקה באותה תקופה היתה שבלונית ונדושה, איך אפשר לומר את זה על היצירות המופתיות כל כך של מוצרט ושל היידן? איפה היה הקונצ'רטו לפסנתר היום בלי מוצרט? איפה היתה הסימפוניה ורביעיית כלי הקשת בלי היידן?

אכן קיטש זה לא המילה נכונה.

יכול להיות שהייתי בוטה מדי. אני נהנת מן המוסיקה בתקופה הקלאסית (מוצארט וקלמנטי יותר, היידן פחות) , אך זאת תמיד נשמעת לי תבניתית יותר ומאתגרת פחות מאשר תקופות אחרות. אין ספק שההשפעה של אותה תקופה הייתה כבירה, אך לדעתי זאת התבטאה בעיקר במישור החברתי , ולאו דווקא האמנותי. כלומר, התקופה הקלאסית זרעה את התרבות 'הגבוהה' עמוק בלב הבורגנות ואף פשוטי העם, איפה שהבארוק דיבר אל אוכלוסייה מאוד מצומצמת. את אותו ההבדל ניתן ליחס בין היתר אל הנושאים הפשוטים יחסית של התקופה הקלאסית. גם בתחום האומנותי אין חולק על כך שהתקופה הקלאסית הייתה רבת השפעה, בעיקר בפיתוח וביסוס מבנים מוסיקליים.

Petrus

New member
גם במילונים ואנציקלופדיות אחרים

תמצא שההגדרה די דומה. אתה מוזמן, עם זאת, להביא הגדרה שתואמת יותר את דעתך.

ההגדרה שהבאת...

היא לא - לא נכונה, היא פשוט חלקית. קודם כל, קיטש לא מתייחס רק ליצירת אמנות אלא לעיתים בחיי היום יום אנו שומעים מישהו אומר "קיטש" על אדם שהביא לחברתו ורד ובונבוניירה. בקיטש יש משהו המוני, כמו כן גם ציני. דרמה מוגזמת.... דברים כאלה, אני לא ממש יודע להסביר, אבל זה לא נכנס בהגדרה של אבן שושן...

Petrus

New member
המשמעות שאתה מדבר עליה

זו משמעות שהופיעה בשנים האחרונות, כפועל יוצא של המשמעות הבסיסית של המושג, שבמקור מתאר אמנות.

נסיון נואש להציל משהו מכבודו של

מפצח האגוזים
שמאלץ או לא, אני מאוד אוהב אותו , מאז שמעתי אותו לראשונה (ענין של שנים רבות..). ואלס הפרחים - תחשוב כמה קשה "לייצר" מלודיה כזאת, ולכמה אנשים אם בכלל יש יכולת וכישרון לעשות זאת. לא ידעתי שצ' סלד מהבלט שלו, יש לך סימוכין
קראתי פעם שלא החשיב את 1812, אבל למה יצא הכעס דוקא על המפצח...

ItsikH

Member
גם אני אוהב אותו עד היום בתור ילד, את הסרט "פנטזיה" הלכתי לראות בגלל ואלס הפרחים... כמובן שלמדתי מאז הרבה אבל אני לא מוותר על אהבות ישנות לטובת חדשות. זה היה רק מפי השמועה, משהו ששמעתי פעם, אז הלכתי ובררתי בויקי - שם כתוב שלא סלד דווקא, רק לא היה מרוצה ממנו כל כך מסתבר.

יש שם בויקי תמונות מענינות של

התפאורה המקורית בבכורה. מוזר שצ' התבטא בזכות הבלט היפהפיה הנרדמת והסתייג ממפצח האגוזים. מה היה שם שונה באופן כ"כ מהותי, לא מובן לי.

למעלה