שלושה צדדים למטבע: סיפורו של ילד

Stas92

New member
שלושה צדדים למטבע: סיפורו של ילד

לרוב נהוג שכל נושא האימוץ מסתכם בעיקר בשני צצדים : המאמץ והמאומץ . הצד הביולוגי בדרך כלל לא נחשב לרלוונטי מבחינת רשויות הרווחה וכל אותם הגורמים שלוקחים חלק בסחר הילדים הזה(תסלחו לי על התגובות הקיצוניות) . ילדים נולדים למשפחות הרוסות להורים שלא יכולים להעניק להם את הצרכים הבסיסים ביותר להם זקוק ילד . מה שמקומם אותי זאת העובדה שלעיתים קרובות המשפחות הביולוגיות מוצגות בעיניי המאומץ כסוג של רוע טהור שלא רצה עימו שום קשר . רשויות הרווחה פועלים מתוך אינטרסים אישים ולא מתחשבים בכלל המעורבים .
זוג אחים לא צריכים לשאת באשמה בגלל הטעויות של הוריהם , ולפעמים קורה מצב ששני אחים מופרדים בילדות ולא יכולים ליצור קשר האחד עם השני מפני שהחוק במדינה נועד לקרוע משפחות ולגרום לאנשים לצלקות נפשיות שילוו אותם במשך שארית חייהם .
למה ילד שאחיו נילקח לאימוץ אסור לו ליצור קשר עם אחיו הביולוגי , בשר מבשרו , למה להפריד ולא לאחד?!
למה להעניש קולקטיבית ילדים חפים מפשע שלא עשו מאומה? ילדים שפשוט נפלו קורבן לחינוך לקוי מצד הוריהם , איפה הלב שלכם?!
לשם כך אני רוצה לספר לכם את הסיפור האישי שלי , סיפור של ילד תמים שכמו רבים אחרים נולד לבית הלא נכון...
הסיפור מתחיל לפני 23 שנה באוקראינה , אמא שלי אז ילדה בת 17 נכנסת להריון מבחור מבוגר ממנה ב 3 שנים ויולדת אותי (ס') . הזוג מתחתן ועובר לגור ביחד במולדובה בביתו של אבי שהיה חייל בצבא האדום , אך מהר מאוד מתגרשים (אמא שלי טוענת שמשפחתו של אבי דחו אותה על רקע אנטישמי , לך תדע למי להאמין...) עובר זמן מה פוגשת אמי גבר נוסף מתחתנת איתו ויולדת לו בן (אחי הקטן) . ילדה בת 21 גרושה עם שני לדים , אחלה סטטוס לא ככה?
אותו גבר לו נישאה אמי (שעכשיו מוגדר כאבי החורג) הוא טיפוס מעורער רגשית ונפשית , אדם בעל מזג חם ביותר שמתבטא בהתפרצויות זעם אלימות , אדם שהתיתם בגיל צעיר וגדל במוסדות לעבריינים צעירים . לאחר שנתיים מחליטה אמי לעלות ארצה עקב היותה יהודיה ולהצטרף לסבתי שגרה בישראל . אבי החורג מערים קשיים על אמי ולא מאפשר לה לקחת את אחי איתה אך לבסוף אחרי מאבק ממושך ולא יודע איך , הם הגיעו לפשרה והחליטו לעלות יחדיו .
ההתאקלמות בארץ לא הייתה פשוטה : אמא שלי בחורה צעירה בת 22 עם שני ילדים במדינה זרה , ללא כל תמיכה אמיתית מצד המדינה , בלי לדעת את השפה (גם אחרי 17 שנה העברית שלה מדשדשת) אמורה לנסות ולהסתדר בכוחות עצמה זה עוד מבלי שהזכרתי את הפסיכופט שהיא גררה איתה בלית ברירה מאוקראינה . תוך זמן קצר השדים שנמצאים בתוכו של אבי החורג מתחילים אט אט לצאת החוצה : הבנאדם מבזבז מאות שקלים כל יום על שתיית אלכוהול מכלהבא ליד , חוזר הביתה ומחליט להוציא את כל הזעם שהצטבר אצלו במשך השנים דווקא עליי !
לא היה יום שלא הייתי קורבן לאלימות מחרידה , ילד בן 6 שמפוצצים אותו במכות בצורה שלא ניתן לתאר אפילו , כאילו הייתי שק איגרוף .
אמא שלי ניסתה להגן עליי בגופה הייתה חוטפת מכות רצח !
באחד המקרים , סבתא שלי (שתבדל לחיים ארוכים) , שידעה על כל מה שנעשה אצלנו בבית פחדה פחד מוות , החליטה שנמאס לה והזמינה משטרה . השוטרים שהגיעו לביתנו מצאו אותי , ילד חבול ותשוש שרוע על הריצפה עם סימני חבלה בכל צבעי הקשת בכל חלקי גופי , הם עצרו את אבי החורג ועיכבו את אמי לחקירה שלאחריה שוחררה. . אני נשלחתי למקלט לילדים בסיכון בזמן שהשטן עלי אדמות ריצה "רק 28 חודשי מאסר" על מעשים שלא היו מביישים את הגדולים שבנאצים !
בזמן שאני הייתי במקלט אמי , בחורה צעירה וחבולה בכל גופה ומצולקת נפשית בארץ זרה נותרה לבדה עם אחי הקטן .
באחד הימים לא יודע מה עבר לה בראש אבל היא "קפצה" לסופר בזמן שאחי התינוק בן השנתיים נשאר נעול לבד בדירה !
רצה הגורל ובאותו היום החליטה עובדת סוציאלית מטעם מחלקת הרווחה בעירייה שטיפלה באמי לבוא לבקר עקב תלונות מהשכנים .היא צילצלה בפעמון אך אף אחד לא ענה ונשמעו קולות של רעש מתוך הדירה . הגיעו כוחות כיבוי אש יחד עם משטרה ופרצו את הדלת . לתדהמתם הם גילו תינוק במצב היגייני ירוד יושב על ריצפה רטובה כשסביבו מלא סכינים . בשניות הועבר אחי הקטן לרשויות הרווחה והוכנס למקלט לילדים גם כן .
הזמן חלף ואני הועברתי לפנימייה בצפון ואחי הקטן נשאר במקלט עד להודעה חדשה . בשנה הראשונה שלי בפנימייה אמא שלי נהגה לבקר אותי לעיתים רחוקות. לפי מה שידוע לי המצב הנפשי שלה באותה תקופה היה קטסטרופלי ! לפי מה שהצלחתי ללקט פה ושם (לא דיברנו על זה) היא הגיעה לרחוב וחייה עם איזה גבר (שהכירה עוד כשהייתה עם אבי החורג) . אמא שלי ביקרה את אחי לעיתים קרובות בגלל הקרבה של המקלט לביתה אך גם ביקורים אלו התמעטו , מה שיצר בלבול רב והרבה בעיות רגשיות אצל אחי הקטן . במהלך שהותי בפנימייה נוצר קשר עם המעון בו שהה אחי ואף אפשרו לנו להיפגש מספר פעמים אחד עם השני . אלה הרגעים היחידים שזכורים לי מאחי , מאז לא ראיתי אותו יותר !
בסוף שנת 2001 קבע ביתה המשפט לענייני משפחה בחיפה
שאחי הקטן ישלח לאימוץ סגור בזמן שאני האח הבוגר יותר(בסה"כ ילד בן 9 כן?) ישאר בפנימייה עד להודעה חדשה . אני זוכר את זה כאילו זה קרה אתמול : זה היה הרגע הכי קשה שהיה לי בחיים , פרידה שהותירה אצלי חור ענק בלב...
ומה עם אמא שלי? היא נשברה סופית !
מאז שאחי נלקח מאיתנו אמא הפסיקה לבוא לבקר . אחר כך היא סיפר לי שהיא הייתה במצב אישי קשה(אושפזה בבית חולים מסיבה שלא ידועה לי) , יעברו 3 שנים עד הביקור הבא שלה...
באותו זמן הייתי מהילדים הבודדים בפנימייה שלא היה לו בית לחזור אליו בשבתות ובחופשים . בתחילה התארחתי בביתו של אחד המדריכים, ילד כבן 19 שגר בקיבוץ(אדם נפלא עם נפש טהורה) . לאחר מכן נמצא לי סידור קבוע "במשפחה מארחת" אמידה שהסכימו לפתוח בפני את ביתם . לא החזקתי שם מעמד אך למרות זאת נוצר קשר יחודיי ביני לבין אב המשפחה (אדם בסוף שנות ה-40 לחייו) ששימש עבורי כסוג של דמות אב שמעולם לא הייתה לי . הקשר איתו המשיך גם לאחר שהפסקתי לגור אצלם , אין ספק שהחיבור הזה פתח לי איזושהי נקודת אור בתוך עולם חשוך ומטורף ונתן לי סיבה לאופטימיות .
מיד לאחר מכן עברתי להתגורר במשפחה דתית\מסורתית מהגליל העליון שם גרתי במשך 5 שנים עד גיל 13 . משפחה מזרחית אסלית מרובת ילדים שהעניקה לי תחושה אמיתית של "משפחה" שמעולם לא הייתה לי ! החיים שלי התחלקו בין הפנימייה לבין המשפחה המארחת עד שלבסוף עברתי להתגורר אצלם בתור "משפחה אומנת" בעקבות אירוע חריג עם אחד מילדי היישוב בו הייתה הפנימייה שגרם להם להעיף אותי עם כל הצער שבדבר.(המקום היחיד שהרגיש לי כמו בית)
בין כל התהפוכות האלה נכנס לתמונה גורם לא צפוי בדמות אמא שלי שהופיעה פתאום לאחר 3 שנים וגרמה לסערת רגשות בתוכי .
אמא המשיכה לבקר אותי גם כשעברתי "לאומנה" . בצעד קיצוני הגעתי להחלטה שאני בורח משם למרות שהיה לי טוב וששם היה לי סיכוי לעתיד ורוד הרבה יותר מאשר במחיצת אמי . לך תסביר את זה לילד בן 13 שפועל לפי הרגש ולא לפי שכל . עברתי תלאות בדרך שכללו הליכה של עשרות קילומטרים ברגל וטרמפים עד שהגעתי לביתו של האב שכל כך אהבתי (מהמשפחה המארחת הראשונה) אחרי מספר ימים אצלו חזרתי לפנימיה לשבועיים עד שהחליטו ברווחה לשלוח אותי למקלט באזור המרכז בעיר בה מתוגררת אמי , כחלק מתהליך שבסופו של דבר אמור להחזיר אותי לחזקתה . וכך קרה : שנה לאחר מכן חזרתי הביתה אל אמא אחרי מסע ארוך מלא בחוויות וזכרונות טובים (הפנימייה , המשפחות וכו' ) . ההתחלה הייתה נוראית , אני מודה שאמללתי את אמא שלי מכיוון שכעסתי עליה שלא שמרה איתי על קשר אך בסופו של דבר התפייסנו והיום ב"ה אנחנו מנהלים חיים נורמאלים ככל הניתן. כיום אני בן 22 , אחרי שירות צבאי חלקי מנסה ליצור קשר עם אחי שמלאו לו 18 לפני 5 חודשים . אני נתקל בהמון בירוקרטיה והרבה מחסומים ואם לא די בכך , שלשום ממש במקרה גיליתי סוד משפחתי שישנה את חיי לנצח : יש לי אחות ! מה?! כן כן ! יש לי אחות !! דפדוף מקרי במסמכים ישנים ובהם איזכור קטן באורך של שורה אחת. "נולדה ב - 2000\9\12 "ונמסרה מיד לאחר מכן... כיום היא אמורה להיות בת 14 . מסתבר שכל העולם שמר על זה בסוד ממני ולא התכונו בכלל לספר לי . עכשיו אני רוצה לשאול אתכם שאלה : באמת שלא מגיע לי לראות את שני האחים הקטנים שלי ? איפה האנושיות של מדינת ישראל? אני מבקש דבר נורא בסיסי ולגיטימי : להתאחד עם המשפחה שלי אחת ולתמיד ! לקחתם לי אותם ואני רוצה אותם בחזרה !!!
זה הגיוני שהם יגדלו מבלי לדעת שיש להם אח שאוהב אותם ומוכן לתת החיים שלו בשבילם?

KallaGLP

New member
הסיפור שלך קשה ועצוב ואני ממש מבינה את הרגשתך.

מצד שני, אני רוצה לכתוב כאן את דעתי הכנה: אם לרגע להסתכל על המצב מבחינה אובייקטיבית, לדעתי אתה מפנה אצבע מאשימה באופן בלעדי כלפי מדינת ישראל כאשר בפועל מי שאחראי, גם אם לא תמיד במתכוון, למצב שנוצר היא לאו דווקא או לא בעיקר מדינת ישראל. נתחיל מכך שכשהוציאו אותך ואת אחיך מהבית, קודם כל הצילו את חייכם. מכות הרצח שקיבלת מאביך החורג מבלי שלאמך תהיה דרך כלשהי להגן עליך והעובדה שאמך השאירה את בנה הפעוט בבית ללא השגחה (ואף אחד לא יודע באיזה הזדמנויות נוספות עשתה או הייתה עושה זאת פרט לפעם שבה נתפסה ואילולא נתפסה) אלה מצבים שיש בהם סכנת חיים מיידית, ולא ברור אם בכלל היית כאן בשביל לספר אילולא נקטו אז בצעד הזה. להוציא ילדים מהבית זה לא קל. למצוא משפחה מאמצת לילד קטן בריא זה דבר אפשרי, אך לילד בן 6 עם היסטוריה כמו שלך הרבה יותר קשה. שלא לדבר על למצוא משפחה שמוכנה לאמץ את שני האחים גם יחד. מה גם שאמא שלך מצד אחד לא הייתה מסוגלת לטפל בך ומצד שני גם לא ויתרה עליך, ככל הנראה (ועובדה שלא נמסרת לאימוץ ושעכשיו אתם יחד). לעומת זאת לילד בגיל של אחים (ואחותך) הרבה יותר קל להסתגל למשפחה מאמצת, ולכן דאגו למסור אותם לאימוץ. מה שלא יהיה, המדינה לא יכולה להחליף את ההורים ולמלא את תפקידם כאילו היא ההורים עצמם. היא פועלת ועושה לעיתים כמיטב יכולתה למצוא פתרונות למצבים מאוד קשים ובעייתיים וזה לא תמיד פשוט או אפשרי. נכון, כמו בכל מערכת רשמית וביורוקרטית המנוהלת על ידי בני אדם שאינם מושלמם מטבעם, יש בעיות, פספוסים וטעויות ורשלנות, אך בסך הכל אני חושבת שגם במקרה שלכם פעלו על פי מה שהיה אפשרי והגיוני בנסיבות הקיימות. נכון, אולי המערכת הייתה יכולה לעשות יותר ותמיד יש מקום לשיפור, אך האחראי הראשוני למצב שלך זו לא המדינה, אלא מי שפגע והתעלל בך ולא היה מסוגל לגדל אותך בצורה אחראית כפי שהורים אמורים לעשות. אנשים מביאים ילדים שאינם מסוגלים לגדל כיאות, אינם ממלאים את התפקיד ההורי שלהם ואחר כך מאשימים את כל העולם פרט לעצמם אם התוצאות הרות אסון. גם את השאלה מדוע לא סיפרו לך שיש לך אחות יש להפנות לאמא שלך, שכן לא נמסרת לאימוץ ולכן רשמית היא האחראית על כך. לילד שנמסר רשמית לאימוץ יש אפשרות בגיל 18 לפתוח תיק אימוץ ולקבל את כל הפרטים על משפחתו הביולוגית. אתה לא נמסרת לאימוץ, היית רוב הזמן בקשר כזה או אחר עם אמך הביולוגית ואתה אף חי איתה בשנים האחרונות. עם כל הכבוד, זה היה ועדיין הנו התפקיד *שלה* לספר לך שיש לך אחות נוספת. לא יודעת מדוע בחרה לא לעשות זאת, אולי חשבה שבכך היא מגוננת עליך, אבל את השאלה הזו עליך להפנות אליה, לא למדינה. עניין נוסף: אני לא רואה איך בדיוק מכל הסיפור שלך נובע שאימוץ הוא "סחר בילדים". אימוץ בארץ בכלל אינו תהליך שבו הילד עובר לידי המאמצים תמורת תשלום, כך שזו הגדרה לא מתאימה. יתר על כן, אימוץ הוא פתרון, לא תמיד אידאלי, למצב של חוסר ברירה שלא המאמצים ולא המאומצים אחראים לו, ולכנות אימוץ, שלעיתים מציל חיים ונותן לילדים הזדמנות לחיים נורמליים ובטוחים במשפחה אוהבת, בשם כל כך שלילי ומזלזל לא משרת לדעתי את האינטרסים של אף אחד מהצדדים, שלא לדבר על כך שלרוב חוטא למציאות ופוגע בכל הצדדים. הסיפור שלך, כאמור, קשה ועצוב ואני מבינה את הכאב והכעס והתסכול, אך אני לא מסכימה עם המסקנות שאליהן הגעת ולדעתי הן לא משקפות את המציאות כפי שתיארת אותה.
מאחלת לך שמכאן ואיך החיים שלך יהיו יותר טובים ושתצליח לחדש את היחסים עם כל האחים שלך ולשמור על הקשר הטוב עם אמך.

משתפרת

New member
ליבי איתך

כשהפרידו את האח והאחות מאמך וממך הפרידו אותך מהם. אותו מהלך של גורל החיים פעל עליך כמו עליהם. כשם שלהם לא היתה בחירה והחלטה של משרד הרווחה ובית המשפט קבעה את מהלך חייהם, כך אותה החלטה השפיעה על חייך- זה שנותר מאחור. את שותפות הגורל הזו אני מכירה מהתבטאויות של בני כשהתיחס לאחים הביולוגיים שלו.
אני מאד מבינה את הצורך שלך לפגוש באחים שלך, לחבר את חייך לחייהם. מבינה את התסכול האדיר כשחוק האימוץ מונע ממך את זה. לא אתחיל להטיף לך שיתכן וטובת האחים שונה מטובתך (מה שבוודאי אתה שומע מאנשי הממסד) ולכן רק להם הזכות ליזום קשר עם מי שלא יכולו היה להיות משפחתם, הרי לא אתה זה שמסר אותם לאימוץ. יכולה לקוות עבורך שאחיך הצעיר זוכר משהו מילדותו המוקדמת ויפתח במהרה את התיק כדי לפגוש אותך.
ההצעה שלי: כתוב מכתבים לאח ולאחות. אתה הרי מתבטא היטב. תשתדל לסנן את הכעס והתסכול, אך תבטא את הכמיהה לקשר, האהבה והמסירות שלך. את המכתבים הללו בקש להפקיד בתיקי האימוץ של שניהם, אנשי השירות למען הילד אמורים לבצע זאת עבורך. כדאי שתכתוב מדי פעם עוד מכתב. כשהם יפתחו את התיק מכתבים כאלה יכולים בהחלט לזרז החלטה שלהם לחפש קשר איתך. כמו כן דאג לעדכן בשירות למען הילד פרטים ליצירת קשר איתך. בתקווה שלא ירחק היום בו יזדקקו להם.
מאומצים רבים נמשכים אל האחים הביולוגיים שלהם עוד יותר מאשר אל האמא הביולוגית, כך שבאמת נותר לקוות לכך שלא תצטרך לחכות הרבה.

שולחת לך חיבוק גדול
עברת דברים נוראיים

כנראה שיש לך כוחות גדולים אם שרדת נפשית את כל התלאות שעברת.
לא יודעת מה להגיד לגבי איחוד עם אחיך, זה באמת שובר את הלב, רק מאחלת לך הצלחה בחיים, שתמצא אהבת אמת ותבנה לך בית חם יציב ואוהב, כמו שמעולם לא היה לך בילדותך.

סיפורך נגע ללבי כפי שבוודאי נגע ללבו של כל קורא כאן. כפי

שכבר כתבו לך, ניתן להתרשם שאתה חזק ושורד ואני משוכנעת כי תצליח לבנות לך חיים שייטיבו איתך ויהפכו אותך סוף סוף למאושר.
באשר לקשר עם אחיך ואחותך - הזכות לקבוע אם תראה אותם או לא, שמורה להם. איננו יודעים מהם המטענים שיש אצלם, אבל כפי שכתבו כבר, אחים שנמסרו לאימוץ, כמו גם אחים שחלקם נמסרו לאימוץ וחלקם לא, מעוניינים בדרך כלל מאוד למצוא זה את זה. בגיל 18 ניתן לפתוח את תיק האימוץ וכפי שיעצו לך, כדאי לבקש להשאיר עבורם מכתבים - כנראה שיהיו יקרים ללבם לפחות, אם לא יותר, ממכתבי ההורים ויוכלו לסלול את הדרך לאיחוד ביניכם.
מחזיקה לך אצבעות ושמחה שהרגשת בטוח לפנות ולשתף כאן בסיפורך. כותבים כאן בעיקר הורים מאמצים וסיפורך מאפשר לנו הצצה לנפשות ולעולמם של ילדינו. תודה לך.

אם אני לא טועה,

אתה יכול לבקש להשאיר מידע אודותיך בתיקי האימוץ של אחיך ואחותך. כאשר הם ירגישו שהם "בשלים" לדעת יותר על המשפחה הביולוגית שלהם, הם יוכלו למצוא אותך.
הכאב שלך מאוד מובן, אך אתה מסתכל על המצב רק מנקודת המבט שלך ומתוך הכאב, הגעגוע והרצון שלך להכיר אותם. למרבה הצער, לא בטוח שלהם יש רצון כזה, אולי החיים שלהם מספיק מלאים גם בלי המשפחה הביולוגית ואולי מבחינתם המשפחה הביולוגית זה תיק מעיק שלא בא להם להתעסק איתו כרגע.
בנוסף אני חייבת להיות כנה איתך ולהגיד שיש לך ציפיות גבוהות מהם שחלקן גובלות בפנטזיה. בניגוד אליך ואל התלאות שעברת, להם כנראה היו חיים יותר יציבים, אולי גם יש להם אחים שאיתם הם גדלו ואליהם הם מרגישים קירבה. למרות שאתה רוצה לאהוב אותם, אתה מבחינתם אדם זר וכדי להפוך להיות "אח" אמיתי יש צורך בהמון השקעה וגם אז זה כנראה אף פעם לא יהיה כמו אח שאיתו גדלת, יותר כמו "מכר".
ממה שאתה כותב, אני חושבת שאתה מחפש משהו שאבד לך ולא מוכן לקבל את זה שאי אפשר להשיב את מה שאבד. אבד לך פעם אחר פעם חלום על משפחה נורמאלית. אתה עדיין צעיר, אם תשכיל לכלכל היטב את מעשיך תוכל ליצור לעצמך את המשפחה שאתה כל כך רוצה וצריך. בהצלחה.

RonspotNL

New member
את טועה ומטעה

מכיוון שאחים ואחיות ביולוגיים תמיד יהיו חלק ממך ועל כל מערכת יחסים את צריכה לעבוד אח ביולוגי זה לא מכר כן צריך להכיר לעכל לדעת להפנים לזרום להתפתח אבל זה חלק מהתהליך בפתיחת תיק אימוץ ואנשים לא מבינים את זה אם זה שנית זה לא עניין של חיים יציבים או לא גם אם יש להם קירבה לאחים מאומצים עדיין יש להם אח ביולוגי אח שמחפש ורוצה בקשר איתם

ושלישית ליצור משפחה זה נחמד אבל זה לא משנה את החוסר הקיים

RonspotNL

New member
תיקונון

מכיוון שאחים ואחיות ביולוגיים תמיד יהיו חלק ממך ועל כל מערכת יחסים את צריכה לעבוד אח ביולוגי זה לא מכר כן צריך להכיר לעכל לדעת להפנים לזרום להתפתח אבל זה חלק מהתהליך בפתיחת תיק אימוץ ואנשים לא מבינים את זה שנית זה לא עניין של חיים יציבים או לא גם אם יש להם קירבה לאחים מאומצים עדיין יש להם אח ביולוגי אח שמחפש ורוצה בקשר איתם

ושלישית ליצור משפחה זה נחמד אבל זה לא משנה את החוסר הקיים

סביון1

New member
אח יקר, הסיפור שלך באמת נוגע ללב.

עם זאת אני מסכימה עם רוב מה שכתבו לך - לגבי הפנית האחריות לגורמים הנכונים, לגבי הרעיון לכתוב מכתבים לאחיך ולקוות שהם יפתחו את התיק ויקראו אותם, והכי חשוב - עם כל הקושי שבדבר, עליך להסתכל קדימה, לבנות לעצמך חיים חדשים ומשפחה משלך, כי גם אם תמצא את אחיך ואחותך ותצליחו ליצור מערכת יחסים טובה, רוב הסיכויים שהגלגל לא יחזור אחורה ולו תהפכו למשפחה מלוכדת אחרי כל השנים האלה.
&nbsp
כל טוב!

Stas92

New member
תודה רבה לכולם על ההזדהות והתמיכה !

אחרי שקצת קראתי את התגובות שלכם אני נאלץ לא להסכים עם רובכם . חלקכם חושבים שאני צריך להמשיך הלאה ולהשאיר את העבר מאחורי ,לחיות את החיים שלי בתקווה שאולי יום אחד ההורים המאמצים ישכילו לגלות להם שהם מאומצים (למרות שהמקרה שלי אחי הוא שונה ואני אפרט בהמשך) מתישהו בסביבות גיל ה - 40 שלהם ואז אולי מתוך סקרנות כלשהי הם ירצו להפיגש איתי רק בשביל להגיד שלום לעשות סגירת מעגל ולהמשיך בחייהם . אם יש סיכוי כלשהו לחדש איתם קשר זה עכשיו ! לא בעוד 30 שנה !! אף אחד לא אומר שזה יהיה קל ואין לי עירבון כלשהו לכך שהם באמת ירצו להיות איתי בקשר אבל לבוא ולהגיד לי "אל תנסה בכלל " " תשכח מהם הם שייכים להיסטוריה" זאת תגובה לא אנושית וחסרת פרופורציה של אנשים שלא עמדו בסיטואציה כמו שלי לכן הם יכולים להגיב בצורה כזאת . אני בטוח שאם הייתם בנעליים שלי הייתם חושבים בדיוק כמוני . אני מסכים שאם אחותי יהיה לי הרבה יותר קשה כי מעולם לא נפגשנו ולא הייתי חלק מהחיים שלה אבל עם אחי זה שונה . עד גיל 5 התראנו ביחד , יש לנו תמונות משותפות מאותה תקופה לכן אני לא חושב שילד יכול לשכוח דבר שכזה . שלא תבינו אותי לא נכון , אני חושב שזוג הורים שמאמצים לחיקם ילד במצוקה עושים עבודת קודש ומגיע להם כל המחמאות שבעולם . אבל חשוב שיזכרו שבסיפור כזה יש הרבה מעורבים וצריך להתחשב בכולם . אנשים צריכים להפעיל שיקול דעת ולגלות הרבה רגש והבנה דבר שלא קורה בד"כ. מניסיון , לרוב משפחות מאמצות מנסות לנתק כל קשר מהמשפחה הביולוגית וכן הרבה מאוד פעמים הם אפילו לא מגלים לילד שהוא מאומץ . לפעמים יש לזה הצדק , במקרים שהמשפחה לא רצתה בילד והתנכלה אליו אז מן הראוי שלא לאפשר לו ליצור קשר עם אנשים שכאלה . אבל כמו שאמרתי חייב להיות שיקול דעת ! אם אחד מבני המשפחה (שהוא לא ההורים) פונה אליהם אישית בפנייה ראשונית זה לא מוסרי לבוא ולגרש אותו בבושת פנים מבלי לבחון את המקרה . לפעמים מרוב שאתה מנסה לגונן על מישהו אתה פוגע בו מבלי לדעת את זה. כמו שלכל אחד ואחת יש את הזכות לבחור אם הם רוצה להיות בקשר עם אדם כזה או אחר גם לי יש את הזכות ליצור את הקשר הראשוני איתם ! כמו שאמרתי מקודם החוק לא מתחשב בכולם לא בעיקר באינטרסים של המאומץ ומשפחות המאמצת . מהתייעצות קצרה שלי עם גורמים ברווחה ואנשים שבקיאים בנושא , הרוב המליצו לי שלא "לעבור על החוק" ולהשאיר את זה בידי הגורל . לפי דעתי החוק הזה חשוב והכרחי והוא משרת בצורה נאמנה את טובת את הילדים המאומצים אבל הוא דורש תיקון יסודי בגלל שהוא פוגע באלפי אנשים כמוני שאין להם שום חלק באשמה . כמו שכולנו יודעים החוק לא ישתנה לפחות במאה הקורבה... לכן אני מוכן לקחת את הסיכון כשאני מודע להשלכות שלו ולהיות " פורע חוק " שמחפש את אחיו . רק תנסו לתאר לכם מצב שבעוד 5-10 שנים אני הולך ברחוב נתקל בטעות בבחורה , אומר לך "סליחה", מסתכל לה בעיניים וממשיך הלאה מבלי לדעת שזאת הייתה אחותי , אאוץ'...לא יודע מה איתכם אבל לי זה צורם מאוד .

ההכללה שלך שהורים מאמצים נוטים למנוע מילדם קשר עם המולידים,

היא רחוקה מן המציאות ואינה משקפת את רוח האימוץ בן זמננו ובטח שלא את ההמלצות של המומחים. לדעתי מעטים הם ההורים שעושים זאת ומעטים עוד יותר אילו שכלל לא מספרים לילד את עובדת היותו מאומץ.
החוק מאפשר למאומץ בן 18 לפתוח את תיק האימוץ שלו. אחיך יודע בוודאות שהוא מאומץ, הוא בוודאי גם יודע שיש לו זכות לפתוח את תיק האימוץ שלו ובכל זאת הוא בחר בנתיים שלא לעשות זאת. סביר להניח שהוא עושה זאת מרצונו החופשי.

סביון1

New member
קצת תשובות

"בתקווה שאולי יום אחד ההורים המאמצים ישכילו לגלות להם שהם מאומצים .. מתישהו בסביבות גיל ה - 40 שלהם" - אחיך אומץ בגיל חמש, לא נראה לי שמישהו ביצע בו מחיקת זיכרון, אז כנראה שברור לו שהוא מאומץ. אחותך אומצה בשנת אלפיים, שנה שבה כבר היה לגמרי מקובל לספר לילדים שהם מאומצים. אלה גם ההנחיות של השרות למען הילד להורים מאמצים, למקרה שמישהו חושב אחרת. כמובן שהבחירה היא בידי המאמצים אם ומה לספר, אבל רובם כבר מבינים, לדעתי, שעדיף לא להסתיר. ואם בכל זאת הסתירו, אם לא סיפרו עד גיל ארבעים, כנראה שכבר לא יספרו. אני לא יודעת סטטיסטיקות, אבל יודעת שמאומצים רבים פותחים את תיק האימוץ בגיל 18 או מעט לאחר מכן. חלקם נפגשים עם הביולוגים, חלקם מעדיפים לחכות עם זה עוד כמה שנים או לא לעשות זאת בכלל. הקמת משפחה והולדת ילדים גם מהווים טריגר לפתיחת תיק אימוץ לפעמים.

אתה מחפש צדק. אפשר להבין אותך, אבל מה לעשות, נולדת לסביבה של אי צדק ואני חושבת שמכל המעורבים בסיפור שלך אתה הקרבן הראשי. ההחלטה אם לעבור על החוק או לא היא החלטה שלך, אבל בתור אמא לילדים מאומצים אני יכולה לומר לך שאם אתה חושב על טובת האחים שלך, אני חושבת שכדאי שתחכה, לפחות בכל הנוגע לאחותך, שהיא גם צעירה יותר, וגם לא מכירה אותך בכלל.

tuttifrutti

New member
אוי כמה עצוב וכואב לקרוא את הסיפור שלך!!!

ותודה שרציתה לשתף אותנו.

אין לי הרבה מה לומר כך על גבי פורום שכזה.
ובכל זאת אומר מעט.
אני לא אוכל להבין במלאו את מה שאתה מרגיש. עברתה דברים קשים מאוד.
אמך הזניחה אותך, לא הגינה עליך מספיק כשעברתה התעללת מצד אביך החורג, לא שמרה על קשר רציף איתך, לא טיפלה בך ולא חוויתה למעשה אהבה מצידה.אהבת אם לא נראית כפי שתראתה.

גם הרשויות כשלו. אני מסכימה איתך פה.
אולי אי אפשר להאשים מישהו ספציפי במה שאתה עברתה.
אבל ההתנהלות של הרשויות הייתה אמורה להיות כך שתאפשר לך רצף בקשרים עם המטפלים בך ולא להשאיר אותך לבד.
הכי טוב כמובן אם הייתה יוצא מהבית בגיל צעיר, לא חווה את כל ההתעללות שחוויתה. כאן הרשויות כשלו לדעתי.
בנוסף לכל אין לך אחים בפועל. האחים שלך הם כרגע על הנייר בלבד
בלי קשר רציף עם אחים אין קשר של אחים.

אומר לך עוד דבר: אחים שעברו סיפור חיים אחר ולא עברו קשיים שאתה עברתה או הגיעו לאחר מכן לחיים הרבה יותר טובים, בדרך כלל לא ירצו קשר עם האחים שהגורל לא שפר עליהם.
בטח לא בגיל צעיר כשהחיים שלהם עוד בבנייה.
אולי כשמתבגרים או מזדקנים וכבר חיו את חייהם וכבר לא מחפשים עוד קידום בזוגיות, קידום כלכלי, כבר יש משפחה וילדים גדולים ועצמאיים וכבר "יש הכל". אולי אז למישהו בודד פה ושם יהיה מקום בלב לקרוב משפחה שהגורל לא שפר עליו..
וגם זה בספק.

בדרך כלל יש סיכוי גדול יותר למצוא קשר קרוב עם מישהו שאין לו קשר דם, כי הוא לא מחוייב מתוך קשרי הדם והוא תמיד יכול לקום וללכת ולנתק לגמרה את הקשר.אבסורד? אולי.

אלו לא חדשות טובות עבורך.
אני חושבת גם שלא תקבל את הדיע שלי, כי אתה מחפש את האושר שלך אצל האחים שלך ואני באה ואומרת משהו שסותר לחלוטין את הכמיהה שלך.

לצערי חוויתי על בשרי שמשפחה ביולוגית לא רוצה קשר עם מי שמשקף להם בעצם נוכחותו, את המציאות הלא כל כך נעימה או את העבר שלא כל כך זוהר של ההיסטוריה המשפחתית.
או את רגשי האשמה שעלולוים להופיע אצל מי שניצל מהמצב והצליח יותר בחיים.

אני כבר לא מאמינה בניסים.
סליחה מראש שאני נשמעת פסימית.
אני חושבת שבגיל 50 אני יותר מציאותית ומבינה את החיים קצת טוב יותר מאשר כשהייתי צעירה יותר וחיפשתי להתקבל אצל המשפחה על כל ענפיה.
אפילו חשבתי לתומי שעם הפיכתי לאם אתקבל או שביתי תתקבל על ידי המשפחה.
זה לא עובד כך.
לצעי הרב.

אני חושבת שמה שהכי יעזור לך בחיים זה לא אם תסתכל קדימה ותנסה לבנות את החיים שלך. גם לא אם תחפש את האושר באחים שלך, שאולי יפתחו את תיק האימוץ ואולי לא, אולי ירצו קשר איתך ואולי לא.
אני חושבת שהחור שבליבך תמיד ישאר כחור שכואב כאב אין סופי.

מה שהכי יכול לעזור לדעתי, זה לפנות ולקבל טיפול אצל פסיכולוג טוב. עדיף מישהו שעבד עם אנישם שהתעללו בהם קשות. לא כל הפסיכולגים יודעים איך לעבוד עם מי שעבר התעללות קשה. לא כל הפסיכולוגים יאמינו לסיפורך. לצערי.

מקווה שיהיה יום ותרגיש שאתה יכול לעזוב מעט את העבר שלך. שהכאב יפחת.
מתפללת שלא יהיו עוד ילדים שחווים ילדות כה שחורה.

KallaGLP

New member
ממש ממש לא נהוג היום להסתיר מילדים מאומצים

את עובדת היותם מאומצים. ככה נהוג כיום, ואני לא יודעת על סמך מה אתה חושב הפוך. מה גם שאין סיכוי שילד שאומץ בגיל 5 לא יודע שהוא מאומץ והוא בטוח זוכר שיש לו אח, אז אם הוא מרגיש צורך לחדש את הקשר, אין כל מניעה שיעשה זאת. באשר לאחותך - מרבית הסיכויים שהיא יודעת שהיא מאומצת, אך כמובן שאף אחד לא יודע אם ומתי היא תפתח את תיק האימוץ ואם כן - האם תבחר לנסות ליצור עמך קשר. הכאב והכעס שלך מובנים, אבל צריך לזכור שגם אם אתה מאמין שרצונך ורצונות האחים שלך זהים, אתה לא יכול לדעת זאת בוודאות. כל מה שאני יכולה לעשות הוא לאחל לך שאכן תיפגשו כמה שיותר מהר מתוך רצון ובחירה של כל הצדדים.

RonspotNL

New member
רק אל תשכחי דבר מאוד פשוט

אם הרשויות לא היו מפרידים את הילדים המצב הזה היה אולי נמנע

KallaGLP

New member
אולי, ומצד שני זה נשמע ממש קל על הנייר.

לא אני ולא אתה לא עובדי רווחה ולא התמודדנו עם מצב שבו ילד מקבל מכות רצח וצריך להוציא אותו דחוף מהבית ולמצוא לו פתרון. ואחר כך בנפרד להוציא מהבית בדחיפות את אחיו הקטן ולמצוא גם לו פתרון. לא התמודדנו עם מצב שבו יש שני אחים עם הפרש גיל כזה גדול ביניהם שצריך למצוא לשניהם פתרון, כשברקע יש אמא ביולוגית שלא ברור לאיזה סיכומים הגיעו איתה. המצב כל כך קשה ומורכב שאני בכלל לא מקנאה במי שצריך לקבל החלטות במקרים כאלה מה ואיך צריך לעשות. אולי המדינה יכלה לעשות דברים אחרת, אך עד שלא היינו במצב הזה אלה רק השערות. המציאות לעיתים קרובות מורכבת יותר ממה שנדמה לנו.

יש הרבה מעורבים בסיפור

כל אחד מהם חושב שמה שטוב בשבילו טוב גם לאחרים. למרבה הצער זה לא תמיד נכון ומה שטוב לאחד לא תמיד טוב גם לאחר, הרבה פעמים טובת האחד מתנגשת עם טובת האחר. למשל: טובת אימך היא להיות עם ילדיה, אך הוכח שזאת לא טובתם (הם הוזנחו והיו בסכנה), במקרה זה טובתם להיות בסביבה בטוחה גוברת על זו של אימם. טובתו של ילד בן 5 היא אימוץ (יכולת טובה להסתגל למשפחה חדשה) וטובתו של בן 9 היא אחרת (אומנה, בית ילדים, אימוץ פתוח... כל מיני אפשרויות).
תפקידן של הרשויות היא לבחון בצורה אובייקטיבית ככל האפשר את טובתו של כל אחד מן המעורבים תוך העדפה של טובת הקטינים ויצירת כמה שפחות נזק לאחרים. הרשויות "קובעות" מה טוב על סמך מחקר ותצפית של שנים על מצבים דומים, זה אולי לא מושלם, אבל בטוח יותר טוב מכלום. הניסיון שלהם מראה שחשיפה של מאומץ למשפחתו הביולוגית, שלא בזמן שהוא בוחר לעשות זאת - בדרך כלל מזיקה לו.

למעלה