שלושה צדדים למטבע: סיפורו של ילד

tuttifrutti

New member
מאוד מקווה שהיום הדברים מתנהלים אחרת

אך חוששת שלאץ וזאת מהתנסות מתוך המערכת.
&nbsp
אמא שמכורה לסמים לא צריכה לטפל בילדים.גם אם היא רוצה.
אם נולדים לה עוד ילדים, מה שבדרך כלל קורה בגלל שמי שמסוממת לא יכולה לדאוג לאמצעי מניעה, אז ילדיה צריכים לצאת מיד מהבית.
אם הילד הראשון לאם מסוממת יוצא לבית אומנה עם אופק אימוץ, כך האחים הביולוגים שלו יכולים להצטרף לאותה המשפחה.
כפי שהיום מציעים למשפחות שאימצו בחו"ל לקחת את האחים הביולודים שנולדים בהמשך.
&nbsp
אם האמא מצליחה להתנקות ולהוכיח שהיא נקיה למשך תקופה ארוכה היא יכולה לקבל את לדיה בחזרה היות והילדים באומנה ולא מאימוץ.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

Noga Lavie

New member
זו תכנית בעייתית

כעקרון היא נשמעת נפלא, אבל אומנה עם אופק אימוץ אמורה להסתיים באימוץ.
-האם תקופת האומנה תתארך עם כל ילד נוסף, מה שאינו הוגן כלפי ההורים המצפים לאמץ?
או
-שכל ילד יאומץ בסוף התקופה המוגדרת שלו, ואז הילד הבא בתור עדין יוכל לחזור לאם הנקיה מסמים, אם היא תעשה זאת לפני תום התקופה המוגדרת, והילדים יופרדו זה מזה בסופו של דבר?
או
-שהתקופה המוגדרת תהיה על פי הילד הראשון שהגיע לאונה, ואז לאם אין בעצם זמן להתנקות בכלל?

אין פתרונות קלים ואידאליים למצבים כאלו. תמיד מישהו יפגע. צריך למצוא את הפתרון שיפגע בצורה המינימלית ביותר, אך אין זה אומר שהפגיעה המינימלית למצב מסויים לא תהיה פגיעה קשה מן הבחינה האובייקטיבית

לא מעט פעמים בהם אומנה עם אופק אימוץ הופכת

לאומנה רגילה או אפילו נגמרת והילד חוזר למשפחתו הבילוגית.
אין לי מידע סטיטסטי בעניין אך ככל שאני שומעת ממשפחות אומנה שקבלו ילדים צעירים, כמעט תמיד מדברים על אופק אימוץ. להוציא מקרה אחד בו אכן התרחש אימוץ (אחרי מאבק משפטי ארוך ומתיש) כל שאר המקרים שאני מכירה לא הגיעו לאימוץ (וכפי שזה נראה כרגע, גם לא יגיעו).
אומנה היא אומנה עד שמוגדר אחרת (אימוץ/הפסקת האומנה). לפחות למיטב הכרותי מלא מעט משפחות אומנה.

Noga Lavie

New member
כלכך הרבה פגיעות, כל כך הרבה כאבים

במצב אידיאלי - לא, אין זה הגיוני שהם יגדלו מבלי לדעת שיש להם אח גדול אוהב. אך, כפי שברור גם לך, המצב היה רחוק מאידיאלי.

איני יכולה לומר לך להמשיך הלאה ולבנות את חייך כך שהפגיעה תעלם והחור יתמלא. אני חוששת כי הכאב ישאר, ואיתו גם החור השחור. השאלה היא מה אתה יכול לעשות.
- מבחינה חוקית, כבר כתבו לך על אפשרות כתיבת מכתבים. זו אפשרות טובה, לא רק עבור יידוע אחיך ואחותך על רגשותיך, אלא גם כי תאפשר לך לנסח עבור עצמך את תחושותיך. הבאת הרגשות הנסתרים אל פני הגלוי, יכולה לפעמים לעזור למצוא דרך להתמודד איתם.
- על אופציות לא-חוקיות איני יכולה להמליץ. מעבר לעובדה שהן בלתי חוקיות, אני, כמי שמביטה מן הצד, רואה לא רק אותך.
* אני חושבת על בחור צעיר, שחווה חוויות קשות בילדותו, עד שהגיע אל משפחה מיטיבה. איני יכולה להאשים אותו אם אינו מרגיש שהוא מסוגל להתמודדד כרגע עם עברו. איני יכולה להאשים אותו אם הוא זקוק לעוד זמן לפני שיפנה לפתיחת תיק האימוץ, לסגירת מעגל. הרי סגירת המעגל הזה היא פתיחת מעגל חדש, ואם הוא אינו מרגיש בשל לכך, איני חושבת שזה מן הראוי שמישהו אחר יפתח את המעגל הזה עבורו, מבלי לתת לו את הזכות להחליט בעצמו.
* אני חושבת גם על נערה בת 14 (שקיומה הוסתר ממך על ידי משפחתך יותר מאשר על ידי הרשויות). היא עצמה נכנסת לסערות גיל ההתבגרות, על כל חוסר היציבות הריגשי שכרוך בכך. אין היא זקוקה בחייה לאח גדול הנתון בסערת רגשות גדולה בעצמו. כן, זה נורא עבורך, אך אתה בן 22, ולמרות שזה גיל צעיר, עדין אתה המבוגר מבין שניכם, ועליך להיות השקול והאחראי.

אם אתה מוכן לתת את חייך עבורם, אולי כדאי שלא תוותר על חייך שלך, תבנה אותם טוב ככל האפשר, כדי שכשהם יצרו איתך קשר, הם ימצאו אח גדול שיכול להיות משענת איתנה לסערת התרגשות באיחוד. זה לא יהיה קל, וזה לא יעלים את הכאב, אבל לחיות עם תקווה זו דרך הרבה יותר בריאה מאשר לתת לשחור לכסות בכל.

נעמונת55

New member
הלוואי...

לרגע קט חשבתי שמדובר באח של ילדון שנמצא אצלינו באומנה...
ומיד הבנתי שלא.
אני אם לילד אומנה שאחיו יצא לאימוץ, לאחר שעשו בנוכחותי פרידה.
לבר המצווה הוא ביקש לראות את אחיו ): (דמעות...)
הלוואי ונוכל להגשים לו את החלום. ואין ביכולתינו .
אני יודעת שההתנהלות היא מדאגה למעורבים, אך הנזק שגורמים
לאחים הוא עצום.
הלוואי...

למעלה