החרימו שני אנשים (ביבי ובן גביר),
זה כבר אחד יותר ממה שטענת למעלה. זה שניים יותר משממשלה "שתרמה לאחדות העם יותר... וגו'." הייתה צריכה להחרים.
שאר המוחרמים לכאורה בחרו להתלכד סביב אחד המוחרמים.
מה זה משנה? זכותו של אזרח "להתלכד" סביב המועמד הראוי בעיניו. זה לא משנה במאומה שהממשלה הזאת שלטענתך "תרמה יותר לאחדות העם" וכו' החרימה את כל אלו שעשו זאת. האם בגלל שאני מאמין בביבי (לא מדבר עלי אישית) אני כתובת לגיטימית להחרמה שכל עניינה "לתרום לאחדות העם"?? אני ברצינות לא יודע אם אתה רציני או סתם משחק איתי בדברים האלה.
כמו שגם עכשיו הליכוד יודע שבהצעת אי אמון קונסטרוקטיבית של מישהו אחר מהליכוד כראש ממשלה הם יכולים להקים קואליציה של 90-100 מנדטים, אבל הם לא רוצים, ובניגוד לכנסת הקודמת גם אין להם צורך בכך.
א. הם צודקים שהם לא רוצים. לא משחקים את משחק ההחרמה. מי שייקבע מי עומד בראשות הליכוד הם חברי הליכוד והם בלבד. כל דרישה אחרת מגוחכת גם ברמה הדמוקרטית וגם בהיבט הציבורי-מוסרי.
ב. גם אם היו מחליפים יו"ר בליכוד, תוך דקותיים בדיוק כל הטענות היפות של מנהיגי האופוזיציה לפיהם הם ירוצו לשתף פעולה עם הליכוד, תתעופפנה מהחלון במהירות יותר גבוהה משמיירט חץ 3 יוצא לעבר טיל בליסטי מתימן. הבעיה היא הרי לא בנימין נתניהו. מעולם לא היה. הוא התירוץ והוא בהחלט אחלה תירוץ. אבל הוא לא הבעיה. ממש לא. החברה' האלה רוצים את השלטון (ובניגוד אליך, בדרך כלל לא מתביישים להודות בכך). זה מחייב את הפלת שלטון המחנה הלאומי. לא את החלפת ראש הממשלה, אלא את הפלת הממשלה הנבחרת הקיימת. באמת נורא פשוט הקטע הזה.
ג. מעבר לאמור בא', ראש הממשלה הנבחר הנוכחי הגיע לכסאו לבקשת למעלה משני מליון מאזרחי ישראל המצביעים. על אף שזה היה לגמרי לטובתו האישית אילו היה פורש, הוא היה נותן בכך סטירה לכל הבוחרים האלו והצבעתם הדמוקרטית. על כל פוסט כזה שלך אני מעריך אותו יותר על כך שלא עשה זאת ולא עושה זאת. אז אמנם על-פי דף המסרים הרל"בי, לפחות זה משמאל, צריך עכשיו לומר שזה אינטרס אישי שלו, לא טובת המדינה מעניינת אותו ושאר סיפורי סבתא מנותקי קשר למציאות. אבל יש גם את עולם האמת הטהורה והמציאות. לא בושה להיות חבר בקבוצה שבוחנת את הדברים דרכו ופשוט, על אף הרל"ביות, להישאר ישר, כן והגון. הדרישה מנתניהו להתפטר בגלל החרמות שונאיו היא דרישה להיכנע לטרור (בוודאי בדרך בה הדרישה מוצגת). לא שום דבר אחר. אני for one מודה לראש הממשלה על עמידתו האיתנה (גם) נגד הטרור הזה מבית ובעד הדמוקרטיה הישראלית.