שלוש המטרות של בנט :

Cranio

Well-known member
1." שהחטופים יחזרו הביתה, למשפחות שלהם, כמה שיותר מהר.
2. ⁠שהביטחון יחזור לישראל, שנמחץ את אויבינו, ושכולנו נוכל לישון כאן בשקט.
3. ⁠שלא תהא כאן שנאת אחים ונשקם ביחד את המדינה האהובה שלנו, ויחזור השקט והרוגע הפנימי".

לפני שאתה יוצא בהצהרות תתרכז
ב לסלק את נתניהו וממשלת התועבה מהשלטון .

נפתלי בנט מונה את שלושת המטרות שלו למדינת ישראל

evglev1

Well-known member
מנהל
הוא לא היה ראש ממשלה אף פעם. הוא היה דובר של ממשלת ראשי ממשלה.
וממשלת ראשי ממשלה תרמה לאחדות העם יותר מכל ממשלות השנאה והשיסוי שהיה להן ראש ממשלה וקואליציה הומגנית יחסית אבל שאבו את הכוח שלהם מהפילוג והשיסוי בעם.

Harrington

Well-known member
מנהל
וממשלת ראשי ממשלה תרמה לאחדות העם יותר מכל ממשלות השנאה והשיסוי שהיה להן ראש ממשלה וקואליציה הומגנית יחסית אבל שאבו את הכוח שלהם מהפילוג והשיסוי בעם.
סורי, אבל הרל"ביות שוב קפצה לך. ממשלה שקמה כל כולה על בסיס 'הם לא לגיטימיים', לטעון ש"תרמה לאחדות העם" זאת בדיחה. אין לי מילה אחרת לזה (ולא נצרכתי לקרוא עד סוף המשפט בשביל לגחך בעצב על הדברים).

evglev1

Well-known member
מנהל
סורי, אבל הרל"ביות שוב קפצה לך. ממשלה שקמה כל כולה על בסיס 'הם לא לגיטימיים', לטעון ש"תרמה לאחדות העם" זאת בדיחה. אין לי מילה אחרת לזה (ולא נצרכתי לקרוא עד סוף המשפט בשביל לגחך בעצב על הדברים).
לא הם אלא "הוא", זה שכולם בחרו להזדהות עם ראש הממשלה לשעבר ובהווה ולהחרים ממשלה שמחרימה אותו, זאת החלטה שלהם. כמו שביבי בקדנציה הראשונה התחנן לשיחות שלום עם לבנון, אבל הוא הפסיק את השיחות שרבין ז"ל ופרס ז"ל ניהלו עם סוריה ולבנון סירבה לדבר כל עוד לא חוזרים לאותם שיחות מאותה נקודה עם סוריה, אבל כמו שביבי כן רצה שיחות שלום עם לבנון, כך גם הממשלה הקודמת רצתה אחדות עם כל חלקי העם חוץ מבן גביר וראש ממשלה שעומד למשפט, שאגב אפילו לפיד אמר שאם ביבי יצא זכאי הוא מוכן לשתף פעולה איתו בקואליציה.

Harrington

Well-known member
מנהל
לא הם אלא "הוא"
לא לא חמוד. שום "הוא" ושום בטיח. ההחרמה הייתה של כל המחנה הלאומי על כל מליוני בוחריו. נא לא לייפות את המציאות ונא להשאיר את שכתוב ההיסטוריה למומחים הנרי וספי. אתה לא מספיק מקצועי בתחום.

בכל מקרה גם אם זה היה רק "הוא", כאשר למעלה משני מליוני ישראלים בחרו בו, כאמור, לקרוא לזה "ממשלה לאחדות העם", שמע, אני חוזר בי. אפילו בדיחה אי-אפשר לקרוא לזה.

evglev1

Well-known member
מנהל
לא לא חמוד. שום "הוא" ושום בטיח. ההחרמה הייתה של כל המחנה הלאומי על כל מליוני בוחריו. נא לא לייפות את המציאות ונא להשאיר את שכתוב ההיסטוריה למומחים הנרי וספי. אתה לא מספיק מקצועי בתחום.

בכל מקרה גם אם זה היה רק "הוא", כאשר למעלה משני מליוני ישראלים בחרו בו, כאמור, לקרוא לזה "ממשלה לאחדות העם", שמע, אני חוזר בי. אפילו בדיחה אי-אפשר לקרוא לזה.
זה אתה הוא שמסלף גם לליכודניקים האחרים, גם לחרדים ואפילו לסמוטריץ' הוצעו אינסוף אפשרויות להצטרף לממשלה, אפילו גפני מודה עכשיו כמה ניסו לפתות אותו להצטרף.

Harrington

Well-known member
מנהל
זה אתה הוא שמסלף גם לליכודניקים האחרים, גם לחרדים ואפילו לסמוטריץ' הוצעו אינסוף אפשרויות להצטרף לממשלה, אפילו גפני מודה עכשיו כמה ניסו לפתות אותו להצטרף.
לסמוטריץ' לא הוצע להצטרף לממשלה. לחרדים, אליבא דמר גנץ, מר לפיד ומר ליברמן, לא הוצע להצטרף אך נאמר שהדבר יישקל בהמשך הקדנציה. גפני לא דיבר על ממשלת האנדרוגינוס בהכרח.

אולי כל הגוורדיה השמאלנית משקרת? יתכן. אני לא שולל את האפשרות. אבל תכל'ס כאמור מעלה, כל קיומה של הקואליציה הזאת, כל מהותה הייתה הרל"ביות. זה היה הדבק היחיד שהקים והחזיק אותה. החרמת האחר(ים). לא שום דבר אחר (עד כדי ההחלטה המטומטמת שלהם שלא לדון בנושאים שבמחלוקת, החלטה שכמובן תוך יומיים לא החזיקה מעמד במבחן המציאות).

זאת הייתה הממשלה המחרימה ביותר מאז ימי בן גוריון והחרמתו את בגין. ולה אתה קורא 'ממשלה של אחדות העם'? באמת. על הרל"ב משמאל אני כבר מזמן יודע שאטרף ה'השמץ בכל מחיר' העביר אותם על דעתם. אתה יודע שאני לא מחזיק הרבה מקבוצת הימין הרל"בי מבחינה כמותית. אבל אתה מצליח להוריד גם את איכותה לתהומות חדשים.

evglev1

Well-known member
מנהל
לסמוטריץ' לא הוצע להצטרף לממשלה. לחרדים, אליבא דמר גנץ, מר לפיד ומר ליברמן, לא הוצע להצטרף אך נאמר שהדבר יישקל בהמשך הקדנציה. גפני לא דיבר על ממשלת האנדרוגינוס בהכרח.

אולי כל הגוורדיה השמאלנית משקרת? יתכן. אני לא שולל את האפשרות. אבל תכל'ס כאמור מעלה, כל קיומה של הקואליציה הזאת, כל מהותה הייתה הרל"ביות. זה היה הדבק היחיד שהקים והחזיק אותה. החרמת האחר(ים). לא שום דבר אחר (עד כדי ההחלטה המטומטמת שלהם שלא לדון בנושאים שבמחלוקת, החלטה שכמובן תוך יומיים לא החזיקה מעמד במבחן המציאות).

זאת הייתה הממשלה המחרימה ביותר מאז ימי בן גוריון והחרמתו את בגין. ולה אתה קורא 'ממשלה של אחדות העם'? באמת. על הרל"ב משמאל אני כבר מזמן יודע שאטרף ה'השמץ בכל מחיר' העביר אותם על דעתם. אתה יודע שאני לא מחזיק הרבה מקבוצת הימין הרל"בי מבחינה כמותית. אבל אתה מצליח להוריד גם את איכותה לתהומות חדשים.
החרימו שני אנשים (ביבי ובן גביר), שאר המוחרמים לכאורה בחרו להתלכד סביב אחד המוחרמים. כמו שגם עכשיו הליכוד יודע שבהצעת אי אמון קונסטרוקטיבית של מישהו אחר מהליכוד כראש ממשלה הם יכולים להקים קואליציה של 90-100 מנדטים, אבל הם לא רוצים, ובניגוד לכנסת הקודמת גם אין להם צורך בכך.

Harrington

Well-known member
מנהל
החרימו שני אנשים (ביבי ובן גביר),
זה כבר אחד יותר ממה שטענת למעלה. זה שניים יותר משממשלה "שתרמה לאחדות העם יותר... וגו'." הייתה צריכה להחרים.
שאר המוחרמים לכאורה בחרו להתלכד סביב אחד המוחרמים.
מה זה משנה? זכותו של אזרח "להתלכד" סביב המועמד הראוי בעיניו. זה לא משנה במאומה שהממשלה הזאת שלטענתך "תרמה יותר לאחדות העם" וכו' החרימה את כל אלו שעשו זאת. האם בגלל שאני מאמין בביבי (לא מדבר עלי אישית) אני כתובת לגיטימית להחרמה שכל עניינה "לתרום לאחדות העם"?? אני ברצינות לא יודע אם אתה רציני או סתם משחק איתי בדברים האלה.
כמו שגם עכשיו הליכוד יודע שבהצעת אי אמון קונסטרוקטיבית של מישהו אחר מהליכוד כראש ממשלה הם יכולים להקים קואליציה של 90-100 מנדטים, אבל הם לא רוצים, ובניגוד לכנסת הקודמת גם אין להם צורך בכך.
א. הם צודקים שהם לא רוצים. לא משחקים את משחק ההחרמה. מי שייקבע מי עומד בראשות הליכוד הם חברי הליכוד והם בלבד. כל דרישה אחרת מגוחכת גם ברמה הדמוקרטית וגם בהיבט הציבורי-מוסרי.
ב. גם אם היו מחליפים יו"ר בליכוד, תוך דקותיים בדיוק כל הטענות היפות של מנהיגי האופוזיציה לפיהם הם ירוצו לשתף פעולה עם הליכוד, תתעופפנה מהחלון במהירות יותר גבוהה משמיירט חץ 3 יוצא לעבר טיל בליסטי מתימן. הבעיה היא הרי לא בנימין נתניהו. מעולם לא היה. הוא התירוץ והוא בהחלט אחלה תירוץ. אבל הוא לא הבעיה. ממש לא. החברה' האלה רוצים את השלטון (ובניגוד אליך, בדרך כלל לא מתביישים להודות בכך). זה מחייב את הפלת שלטון המחנה הלאומי. לא את החלפת ראש הממשלה, אלא את הפלת הממשלה הנבחרת הקיימת. באמת נורא פשוט הקטע הזה.
ג. מעבר לאמור בא', ראש הממשלה הנבחר הנוכחי הגיע לכסאו לבקשת למעלה משני מליון מאזרחי ישראל המצביעים. על אף שזה היה לגמרי לטובתו האישית אילו היה פורש, הוא היה נותן בכך סטירה לכל הבוחרים האלו והצבעתם הדמוקרטית. על כל פוסט כזה שלך אני מעריך אותו יותר על כך שלא עשה זאת ולא עושה זאת. אז אמנם על-פי דף המסרים הרל"בי, לפחות זה משמאל, צריך עכשיו לומר שזה אינטרס אישי שלו, לא טובת המדינה מעניינת אותו ושאר סיפורי סבתא מנותקי קשר למציאות. אבל יש גם את עולם האמת הטהורה והמציאות. לא בושה להיות חבר בקבוצה שבוחנת את הדברים דרכו ופשוט, על אף הרל"ביות, להישאר ישר, כן והגון. הדרישה מנתניהו להתפטר בגלל החרמות שונאיו היא דרישה להיכנע לטרור (בוודאי בדרך בה הדרישה מוצגת). לא שום דבר אחר. אני for one מודה לראש הממשלה על עמידתו האיתנה (גם) נגד הטרור הזה מבית ובעד הדמוקרטיה הישראלית.

Harrington

Well-known member
מנהל
1." שהחטופים יחזרו הביתה, למשפחות שלהם, כמה שיותר מהר.
2. ⁠שהביטחון יחזור לישראל, שנמחץ את אויבינו, ושכולנו נוכל לישון כאן בשקט.
3. ⁠שלא תהא כאן שנאת אחים ונשקם ביחד את המדינה האהובה שלנו, ויחזור השקט והרוגע הפנימי".
מגניב. אלו בדיוק מטרות הממשלה הנוכחית גם :). שתי המטרות הראשונות אפילו משותפות עם כל מנהיגי האופוזיציה.
לפני שאתה יוצא בהצהרות תתרכז
ב לסלק את נתניהו וממשלת התועבה מהשלטון .
אה, זה מחייב לנצח בבחירות קודם ובשביל זה צריך לשכנע את הציבור. כדי לעשות את זה, צריך לדבר בצורה שונה מכפי שאתה מציע, מה לעשות. בנט ויועציו הבינו זאת כבר לפני חצי שנה :). אולי יבוא יום וגם אתה תקלוט. אחרת אתה צפוי להיות בצד המפסיד גם בפעם הבאה.

evglev1

Well-known member
מנהל
מגניב. אלו בדיוק מטרות הממשלה הנוכחית גם :). שתי המטרות הראשונות אפילו משותפות עם כל מנהיגי האופוזיציה.

אה, זה מחייב לנצח בבחירות קודם ובשביל זה צריך לשכנע את הציבור. כדי לעשות את זה, צריך לדבר בצורה שונה מכפי שאתה מציע, מה לעשות. בנט ויועציו הבינו זאת כבר לפני חצי שנה :). אולי יבוא יום וגם אתה תקלוט. אחרת אתה צפוי להיות בצד המפסיד גם בפעם הבאה.
אז מדוע השרים בממשלה הנוכחית מטיפים לשנאת אחים?

evglev1

Well-known member
מנהל
לא מכיר כאלה. אלא אם כן אתה מלבלב בין מנהיגי האופוזיציה לשרי ממשלת ישראל הנבחרת.
שמלאנים הם לא חלק מהעם, שלהטיף לשנאת שמלאנים כמו שעושים דוד אמסלם ומאי גולן, זה לא להטיף לשנאת אחים?

למעלה