שלוש שניות, זה כל הזמן הדרוש...

Liatatwork

New member
כן - ולא

אני מאמינה שזה אקטואלי בקונטקסט של "ספיד-דייטינג" ובעיקר לכיוון השלילה. ז"א אתה יכול להרגיש בכמה שניות מי לא מתאימה לך. בקונטקסט חברתי זה שונה כמו שקרה לי (ואני מכירה עוד הרבה דוגמאות דומות): הכרתי את הבחור שהיום אני נשואה לו כ"אחד מהחבר'ה" ולא שמתי לב אליו באופן מיוחד. לאחר 3 חודשים פתאום נוצר ה"קליק" בינינו ומאז אנחנו יחד, כבר כמעט שנתיים. והערת אגב - אז מי אמר שסטוצים זה רע? התחלנו בסטוץ והיום אנחנו מצפים לתינוק (עוד חודש
)

בהנחה שזה נכון...

אז זה בעצם מוכיח את מה שרובנו ידע עוד קודם- שהיופי הוא הפרמטר היותר חשוב (זה לא חייב להיות יופי של דוגמנית על, אלא יופי שמספיק ליצור משיכה אצל בן\בת הזוג), תמיד טענתי שהיופי יכול למשוך תשומת לב (ואולי לקבל איזשהו יתרון קטן בהתחלה) אבל ההמשך כבר תלוי הרבה יותר באופי\ברמת העניין שבן הזוג יוצר בבת זוגו וכ'ו.. אגב, ב-3 שניות אני מסוגל לדעת למי אין סיכוי איתי, כדי לדעת למי יש סיכוי איתי אני צריך הרבה יותר מ- 3 שעות..

newbie2

New member
דווקא רוב המחקרים מראים

שאנשים נמשכים לאנשים "ממוצעים" יותר מאלה שנראים ממש טוב (או להבדיל, ממש רע). אולי בגלל זה אף אחת לא רוצה אותי...

סלסרו

New member
../images/Emo124.gif לתשומת לב הגברים בפורום

וגם לנשים לא יזיק להבין את זה.. שימו לב למה שהאלוף אמר: "..אני מסוגל לדעת למי אין סיכוי איתי, כדי לדעת למי יש סיכוי איתי.." גברים רבים מנסים לדעת האם יש להם סיכוי איתה. הם יוצאים מהנחה שהיא זו העושה את הסלקציה והם אלה שצריכים to qualify. הם ה-applicants, הם הרעבים, והיא זו שבוררת מבין כולם. היא ה-selector והם ה-selectees. כלומר מרכז הכח בידיה והם נתונים לחסדיה. יאק. האלוף לעומת זאת הופך את הקערה על פיה ומבין שהוא ה-selector והיא ה-selectee. הוא זה שבורר, והיא צריכה להוכיח שהיא ראויה לו. בניגוד לאמירה, "How to impress a man: Show up naked with beer", אלוף אומר שבכדי שיהיה לה סיכוי איתו, היא צריכה להוכיח את עצמה. זה משנה לגמרי את האינטרקציה, ולדעתי כדאי שכל גבר יאמץ את הגישה הזאת. נשות הפורום תקנו אותי אם אני טועה - נראה לי שכשהגבר מגיע בגישה כזו - לא בצורה בוטה/גועלית אלא שאתן מכירות בכך שהגבר מבין מה שהוא עושה, מבין בנשים, מבין את עצמו ומכיר בכוחו, והוא סלקטיבי ופיקי לגבי מי שהוא מסכים להכניס לעולמו, שגבר כזה הוא גם מושך יותר. הוא גבר, לא חנון. לא כן?

Mrs G

New member
זה שגבר מבין את עצמו ומכיר בכוחו

והוא סלקטיבי לגבי מי הוא מוכן להכניס לעולמו - לא עושה אותו מבין בנשים. זה אולי עושה אותו מושך יותר בשביל אותן נשים שלא מוכנות להצטרף למועדון שמקבל אותן, אבל בהחלט לא עושה אותו יותר "גבר" או פחות בוטה/גועלי. וחוץ מזה - מה ז"א תוכיח את עצמה ? מפגישה של שני אנשים שמנסים לבנות קשר משותף זה נהיה רשימת קניות והתניות של היכולות של הצד השני ? זה לא עובד ככה. אתם מדברים כאילו יש ספי קבלה ותכונות שבמידה ויעדרו - אין שום סיכוי לקשר וזה פשוט לא עובד במבחן המציאות ומתכון לשיברונות לב ולקשיותו. בבסיס כל קשר שהוא יש פשרות שחייבות להיעשות ולא תמיד טוב שהראש יעבוד נטול אסוציאציות רגשיות ויכולות לתת לדברים פשוט לזרום.

סלסרו

New member
אמרתי שזה מה שהופך אותו למבין

בנשים? "תוכיח את עצמה" V פשרות הדברים לא סותרים. אפשר להעלות או להוריד סטנדרטים, להתפשר או לא, בהתאם למה שהבנאדם רוצה וצריך. וצריך שיהיו סטנדרטים, וטוב שהגבר מודע למה שהוא רוצה וצריך. למשל, אישית, קשה לי מאד עם בחורות תלותיות. היא יכולה להיות אחלה, גוף מדהים ומה לא, אבל אם היא תלותית, אני לא אסתדר עם זה. אין סיכוי שאוכל לחיות איתה לאורך זמן. זה אחד ה"סטנדרטים" שלי אם אפשר להתבטא כך. מה רע בזה?

Mrs G

New member
השאלה היא

האם הנקודה הזו של "הבחורה תלותית" מהווה מעין בריחה מקשר, דהיינו - האם הבחורה באמת תלותית או שזה התירוץ. לי אין ממש נסיון בפגישות - אבל נראה לי שכדי להוריד מסיכות ולהגיע לחשיפה צריך קצת יותר מכמה פגישות, לך תדע מה באמת נמצא בתוך הליבה... מצד שני - אני מציעה פה לעשות דברים שאני לא ממש מאמינה בהם, כמו ללכת נגד אינטואיציות ולכפות על עצמך מערכת יחסים בינונית בתקווה שיתגלה משהו אחר. האמת היא שמה שקומם אותי היתה העובדה שאלוף ואתה דיברתם בלשון זכר וה"עליונות" כביכול היתה של הנשים כשבפועל, לפי מה שאני מבינה - זה לא בדיוק ככה.

סלסרו

New member
בפועל, ללא ספק זה כן כך

יש אמת (חלקית, אם רוצים להיות פדנטים) באמירה האומרת:
When a woman says she can't find someone, she means she can't find someone she wants. When a guy says he can't find someone, he means he can't find someone, period.​
"אני מציעה פה לעשות דברים שאני לא ממש מאמינה בהם, כמו ללכת נגד אינטואיציות ולכפות על עצמך מערכת יחסים בינונית בתקווה שיתגלה משהו אחר." אז גם את לא מאמינה בזה.. אז מה הבעיה במה שכתבתי? "האם הבחורה באמת תלותית או שזה התירוץ" את מדברת על מערכות יחסים כאלו שזה אידיאל, כאילו שזו חובה על כל אחד להיות במערכת יחסים, ואם מישהו לא במערכת יחסים, או לא במערכת יחסים קבועה, זה נובע מ"תירוץ", דבר שצריך להצדיקו. אני לא משוכנע שחברי הפורום כאן יסכימו איתך...

Dublinoa

New member
סלסרו -

הגדר "תלותית"... כי מזווית אחרת זה יכול להיות מישהי שמאוד אוהבת, מ אוד מאוהבת ורוצה את חברתך רוב הזמן וכו'.... אני חושבת שהרבה פעמים אנחנו שופטים או מבינים התנהגות האחר/ת מתוך המצב של עצמינו מה גם שאין אובייקטיביות לעולם. זה נעשה תלותי עם קונוטוצאיות שליליות כשהעיניין שלך בבחורה לא יושב בטופ. תלותית שאתה מת עליה ורוצה להיות איתה כל הזמן - יכול אולי להיות מצויין
לא?

סלסרו

New member
כמה מילים על תלות

לעניות דעתי, האידיאל במערכות יחסים זה co-independence לא independence לא dependence לא co-dependence אלא co-independence כלומר ששני הצדדים יכולים לחיות חיים מלאים ושלימים ללא הזולת הם אינם תלויים רגשית, פיסית וכלכלית בשני/ה הם לא שני "חצאים" שרק בבואם יחדיו הופכים ל"שלם", אלא הם שני "שלימים" שבבואם יחדיו יוצרים משהו שבו הסך גדול משניהם בואם יחדיו לא נובע מתוך צורך אלא מתוך רצון לא רק שזהו ה"אידיאל" לדעתי, אלא אף כן הדברים בתחושתי אינני מבקר נשים תלותיות, אני רק אומר שאני מכיר את עצמי ומנסיון העבר יודע שנשים כאלה אינן מדליקות אותי (אולי בגלל שאני מאד לא כזה כך שחסרה התאמה ערכית אמיתית) ולאחרי כמה זמן אני מתחיל להרגיש חנוק מאידך, בפעמים הבודדים שבו הייתי עם בחורות העונות לאמור, היה לנו משהו מדהים אחת מהן בעיקר - בגלל שסולם הערכים הפנימי שלנו התאים בצורה כה מדהימה, מה שעבר בינינו היה מדהים.. החומר שממנו עשויים ספרים וסרטים דא עקא, היא בארץ ואני כאן ומסיבות שונות הריחוק הפיזי בסופו של דבר גרם לסוף הקשר חבל

billc

New member
קודם כל לדעתי זה דו כיווני

דבר שני מאיפה לכל הרוחות, הבחורה אמורה לדעת מה מסתתר לו בתוך הגולגולת אם אתה מדבר על שפת גוף וכל הבלה בלה, אז ברור כשצד אחד מראה התלהבות יתרה זה יכול להרוס לו אישית(ואני רואה בזה חסרון גדול), אני לא מסוגל להפתח ולהחצין יותר מידי רגשות בפגישה הראשונה.

בפעם הראשונה

שראיתי את האקס שלי, הוא פשוט עשה לי בעעעע בבטן. ממש לא אהבתי את כל ההתנהלות שלו, הקול שלו עיצבן אותי והריח פשוט הגעיל אותי. חודשיים אחרי כבר היינו ביחד, לארבע שנים. עד היום אני חושבת שהוא כמעט והיה לפספוס הכי גדול שלי

G a l i 11

New member
סליחה שאני מתערבת ../images/Emo9.gif

או שאפשר גם אחרת: את בדיוק מוכיחה את הטענה. אם היית מקשיבה לבעעע בבטן הוא לא היה והרי עובדה שהוא אקס
.

הוא אקס בגלל האמא שלו

עד היום הוא עושה לי פרפרים בבטן. סתם, שתדעי. איש מדהים שאין לי מילה רעה אחת להגיד עליו (בניגוד לאמא שלו
)

למעלה