שלט ווליום למגבר.

u r i el

New member
שלט ווליום למגבר.

ברשותי מגבר שפופרתי מתוצרת ג'ולידה עם שלט המאפשר בקרת עוצמת קול. השלט פועל רק בקו ישר עם המגבר ובמרחק קצר יחסית ממנו. האם לדעתכם ניתן להפעיל שלט אוניברסאלי במקום השלט המקורי שישפר את הביצועים ?

שאלה שאלתית

שלום
אתה יוצא מנקודת הנחה שהבעיה בשלט ולא בעינית במגבר. ומה אם זה במגבר?
שום שלט לא יעזור...
האם כך היה מיומו ה-1 של הצמד של ג'ולידה?
אולי השלט נפל והעינית התרחקה מהחור או העדשה שבמעטפת השלט?
אולי הגיע הזמן להחליף סוללות?
שלט אוניברסאלי...יש ויש. באילו עם קוד לא מאמין ש-ג'ולידה ברשימה.
לגבי שלטים חכמים כמו לוג'יטק, סביר יותר שכן.

u r i el

New member
והרי התשובות.

כך זה היה מהרגע הראשון.
אילו היה המגבר ממוקם בגובה מטר ויותר מעל הרצפה הבעייה לא הייתה ניכרת כל כך מאחר שקל לכוון את השלט בגובה כזה. כיום המגבר ממוקם בשידה נמוך מאד. העיניות גם במגבר וגם בשלט לא עברו שום טראומה וגם עניין הסוללה נבדק ונמצא תקין. ( מדובר בשלט קטנטן, בגודל של קופסת גפרורים, המופעל על סוללה של שעון והוא משמש רק לבקרת ווליום ).

לא מכיר את המוצר שלט לוג'יטק חכם.

אודה לך אם תסביר בכמה מילים איזה מין שלט זה. כמו כן - האם לדעתך הוא חזק יותר ויוכל לתפקד מבלי הצורך להתכוון ממש בקו ישר מול עינית המגבר.

u r i el

New member
עקרונית זה נכון

אם כי לא נוח לחשוב כך מאחר שהמכשיר נקנה חדש באריזתו המקורית.
חוץ מזה אני לא בטוח שמדובר בתקלה ויתכן שזה מה שהוא יודע לעשות. זה פשוט לא נוח לרוץ כל פעם למגבר כדי לכוון עוצמות. אם יש קו ראיה ישר בין השלט למגבר ללא עצמים מסתירים ניתן לשלוט במגבר אם מכוונים את השלט לגובה 20 ס"מ מעל לרצפה.

למוצר אין אבא ואמא?

שלום
ממי רכשת אותו? יד-2...
יש לו יצרן ויבואן בארץ. תפנה אליהם. מה הם אומרים?
אם אתה בכיוון של לוג'יטק, תבדוק באתר שלהם באילו מוצרים הם תומכים בשלט.
מקסימום תפנה אליהם. יש להם שרות יוצא מהכלל.

u r i el

New member
האבא בחו"ל. בעיה.

האב המקומי לא יכל לעזור לי.
אנסה לפנות ללוג'יטק.

תודה.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
אוריאל, יש פתרונות זולים יותר. אל תרוץ.
1. כדי להתגבר על גובה המגבר ועל השלט עם הסוללה העלובה, הייתי מציע 2 פתרונות.
א. יש עינית שמסוגלת להעביר קריאה של שלט גם לתוך ארונית סגורה. אז בעזרת
עינית שכזו, תוכל לכוון את השלט לכל אזור ולאו דווקא לגובה המגבר שבביתך.
השאלה רק, האם במגבר עצמו יש כניסה לעינית. יתכן שלא תוכננה כזו.
ב. כדי לחסוך בממון רב, אתה יכול לרכוש (או לתכנת) שלט של יס.
אז נכון. איני יודע באיזה ספק טלוויזיה אתה משתמש, אבל אם יס הוא הספק, הרי שאין לך
בעיה בכלל. ואם אינך לקוח של יס, תשיג לך שלט (בדואר מחליפים שלטים ו/או
מוכרים שלטים של יס).
השלט של יס יודע (גם) ללמוד מכל שלט שאינו נמצא "בקטלוג הקודים", וכך הוא למד גם
לשלוט במגבר המוזר שלי. עצמת השידור שלו לא רעה בכלל, והוא שולט במגבר גם ממרחק
די גדול.
השלט החדש של יס (הקולי, זה שהם מפרסמים בחודשים האחרונים), יודע גם לשדר
ב-RF, ככה שהוא יכול לשדר גם כשאינך נמצא בטווח ראיה.
אבל זה נכון רק למכשירים ש"מדברים" RF.
ממירי יס אולטרא יודעים לפענח RF.

u r i el

New member
כל הכבוד על המידע !

אין לי כוונה לפרק ולפתוח את המגבר השפופרתי שלי כדי לנסות להחליף את העינית שם, מה עוד שאינני יודע במדוייק על איזו עינית אתה מדבר והאם היא תתאים שם מבחינת התושבת, המתחים וכו'.
אני לא לקוח של יס אבל אנסה לבדוק את הצעתך.
חן חן ותודה רבה.

לי יש מגבר דנון

מהתקופה שלא בנו מגברים עם שלט
קניתי את זה מאיביי והיתקנתי בין המגבר לTV וזה פועל מעולה עם שלט קטן

https://www.ebay.com/itm/Assembeld-...e=STRK:MEBIDX:IT&_trksid=p2060353.m2749.l2648
צריך מעט ידע בהלחמות . ושנאי או ספק 9V . אפשר לשים את הקופסה למעלה גם . הצליל לא ניפגע במעבר במכשיר הזה

u r i el

New member
דנון היא חברה טובה וידועה

ויש לי נגן DVD blue ray שלהם. קצת כבד ומגושם אבל בסדר.
לא הבנתי בדיוק את הפונקציה של המגבר שקנית, הוא מופיע כפרה-אמפליפייר ונראה לי שהוא מונו ... בכל מקרה הצליל של המגבר שלי כל כך טוב ואהוב עלי שאינני מעוניין לחבר בדרך אלמנט אודיו נוסף ... חשבתי על אפשרות להדביק על מכסה העינית שלו מעין חצי גולת זכוכית שקופה שאולי תצליח למרכז את קרני השלט המצ'וקמק שלי ותחסוך לי לקום מהקורסא כדי לשנות ווליום ידנית ... לא יודע עם מי אפשר לדבר על דברים כאלה ...
תודה על האינפורמציה.

טעות בידך

זה לא מגבר ולא פרה אמפלפייר
זה פוטוציומר . שמיסתובב על ידי המנוע זה הכול. גם אני מבין בליל לא מהיום אלה מישנת 1960 אני חי מוסיקה . כל החלקים כמו ג'וק זה להפעיל את השלט שיסובב את הפוטציומר . זה הכול . זה למגבר הנימצא בסלון . ולא בחדרי הפרטי. ששם מערכת יוקרטית
וכמובן שזה סטראו . אני שם לב שאתה לא יודע ליקרו תרשים . שום רכיב לא מיתערבב בצליל מילבד פוטוציומטר ומחליש ומגביר

בתמונה יש

4 חורים ביציאה . כול זוג חורים זה . זהR L . ובכניסה יש גם 4 חורים כנ"ל . הצליל לא ניפגם או מישתנה . כי עובר רק דרך הפוטונציומטר . כמובן צריך ידע בהלחמות . ומעט ידע טכני . כמו שאני עשיתי

u r i el

New member
נו טוב, גם לי מותר לטעות לפעמים ...

לא הבנתי שמדובר בפוטנציומטר נוסף במעגל. אודיופילים כרוניים לא אוהבים תוספות וזה לא רצוי מבחינת שמירה על הצליל לבעלי טעם אנין במיוחד ומטורפים כמוני, אדרבא הם מעדיפים כמה שפחות בקרים במעגל. בקישור ששלחת לא ראיתי תרשים ואילו היה - דווקא כן הייתי מסוגל להבחין במה מדובר. הרעיון שלך מעניין ויצירתי וכמו שמשה הציע בהמשך יתכן שניתן להשתמש בכרטיס הזה כדי לסובב את הפוטנציומטר הקיים.
תודה על כל פנים.

לא צריך תרשים

רואים את המעגל המודפס . בתמונה טכנאי כמוני מיד מבין את המעגל . לא מצורפת סכמה . הצליל עובר רק דרך וסת הצליל. כול יתר החלקים כמו ג'ק הם לסיסס את המנוע .

u r i el

New member
צודק.

ואכן כשמגדילים את התמונה רואים בברור שתי כניסות ושתי יציאות. וכמובן שאין לי וויכוח אתך, עבור טכנאי מקצועי עניינים אלה הם יומיומיים.

אגב עניין אחר - לאחרונה נאלצתי בצער רב להיפרד מממיר הוט שהיו לי בו הקלטות טובות רבות והוא הלך, מה האפשרויות היום להקליט תכניות TV ? אני מבין שהאינפורמציה מוצפנת ולכן לא ניתן להתחבר במקביל ביציאה מהממיר ...

מקריאה

הצפנה 2.2 מאוד יקר לפצח . חלק שעולה כ1000 ש"ח . הצפנה של 1.2 צריך מפצל. אני לא מיתמצא הרבה בזה . לי יש זמן בקושי ליראות את מה שניתן. עשיתי מינוי על "נופךקס"

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
נכון. היה על זה דיון ממש ביומיים האחרונים. האביזר יקר.

u r i el

New member
זה טוב שאתה עסוק, תמשיך כך ...

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
1. דווקא בימים האחרונים היה כאן דיון על הנושא ואומרים שאפשר.
גלגל קצת ותמצא. צריך רק מפצל יקר שיעשה את העבודה.

2. אילו רכשת טלוויזיה סוני אנדרואיד, יש אפשרות לחבר אליה דיסק קשיח עד 2 טרה
וההעברה להקלטה היא מהטלוויזיה. כנראה שזה אפשרי.

3. ככל שהבנתי, דווקא בחלק מהממירים של הוט אפשר להעביר את הדיסק מממיר לממיר.
אז או שלא ביקשת, או שיש לך ממיר שזה לא בר ביצוע.
ככל שידוע לי, ביס זה בכלל לא ניתן וכבר איבדתי לא מעט הקלטות ראויות בשל כך....

4. תכנים רבים ניתנים לצפייה דרך האינטרנט ובאיכות גבוהה. חלק בתשלום אבל לא הכל.

למעלה