שליחת דואר רשום לארה"ב וזמני הגעה

anula

New member
שליחת דואר רשום לארה"ב וזמני הגעה

היי
הייתי צריכה להחזיר חבילה למוכר באי ביי. שלחתי לארה"ב בדואר רשום ( לא eco post (. לא ידעתי שאין אפשרות לעקוב אחרי הפריט דרך אתר של usps. החבילה יצאה מישראל ב17.11 ( לפי עידכון של דואר ישראל הפריט הוטס ליעד ב17.11 ).
החבילה אמורה להגיע לארה"ב טקסס. כמובן שהיום ב11.12 החבילה עדיין לא שם. פניתי למוכר קיבלתי תשובה שלילית. הייתכן שלוקח זמן ארוך יותר לחבילה בדואר רשום להגיע לארה"ב? ואיך אני אמורה לדעת איפה היא אם אין מעקב ברגע שהיא עוזבת את הארץ? תודה

טלי5555

New member
זו התקופה הכי עמוסה בשנה והחבילות מתעכבות ברוב המקרים

דואר רשום איטי יותר מרגיל, בגלל הסריקות שעובר בדרך.

panayotiss

New member
זוועה, המון לקוחות אמריקאים יוצרים קשר

מנסה לקנות זמן....
&nbsp

francolana

New member
usps בקריסה

מעולם לא חוויתי כאלה בעיות במשלוחים לארה"ב. נמאס לי כבר לחזור על אותה מנטרה 5-10 פעמים ביום...
&nbsp

trilliane

Well-known member
מנהל
זוועה.
לפני עשרה ימים שלחתי באקו פוסט, ונאדה

לאקו יש (אמור להיות, והיה בעבר) עדכון מקוון (שמתעדכן באתר USPS ובדואר ישראל) אבל העדכון האחרון (בשניהם) הוא של דואר ישראל שהפריט נשלח לארה"ב ב-1/12. בד"כ תוך 48 שעות גג יש עדכון שהגיע לארה"ב, הפעם כ-ל-ו-ם. אני די מתחרפנת כי זו חבילה עם מוצרים לא זולים שאני אמורה לקבל עליהם החזר מהחנות...
&nbsp
ואגב, שתי חבילות שנשלחו אליי מארה"ב באמצע אוקטובר (הרבה לפני החגים שם ובסוף החגים כאן) הגיעו אליי אחרי יותר מחודש. לאחת נדרשו כשישה שבועות, לשנייה כמעט שמונה שבועות
. הדואר האמריקני בקריסה.

anula

New member
קודם כל תודה רבה על המידע

אז אם היא הוטסה מהארץ ב17.11 ואם ניקח בחשבון את נושא החגים בחו"ל ואת העובדה שנשלחה ברשום רגיל, אז זה עדיין הגיוני שכבר למעלה מ3 שבועות והיא עדיין לא הגיעה ליעד. הייתה לי מחשבה "הזויה" שאם שולחים מישראל לארה"ב התהליך לקוח פחות זמן מאשר במצב הפוך... ובכל מקרה יש דרך איכשהו לאתר אותה אם לא תגיע בשלב מאוחר יותר דרך usps ? הרי אם הם לא נותנים את שרותי המעקב ללקוחות הם עדיין סורקים את החבילה בדרך אני מניחה.
במצב רגיל ( ללא חגים ועומסים ) מה זמן סביר שאמור לקחת לחבילה בדואר רשום להגיע מישראל לארה"ב?
תודה רבה ויום מקסים

trilliane

Well-known member
מנהל
זה לא יעזור, האתר שואב את המידע מדואר ישראל / ארה"ב

ואם אין מידע אין מידע... אין לו גישה למידע "סודי".

trilliane

Well-known member
מנהל
זה לא הגיוני, אבל זה כנראה המצב... ובדואר רשום אין ממש מעקב

(בארה"ב) לכל היותר עדכון מסירה בדיעבד. עדיף לשלוח באקו-פוסט (בפרט אם החבילה לא קלה, ואז זה אפילו לא יקר יותר).
&nbsp
במצב הרגיל (אם אין בעיות) זה יכול להיות שבוע-שבועיים, תלוי בסוג המשלוח ובמדינה בארה"ב (מהחוף המערבי נדרש יותר זמן). מניסיוני התהליך אורך זמן דומה לשני הכיוונים, כי בשני הכיוונים אלה אותן רשויות דואר... אם יש עיכוב/עומס באחת זה ישפיע כך או כך.

anula

New member
שלחתי לטקסס...

אני מניחה שלשם לוקח זמן רב יותר?
חשבתי שאולי לאתר usps יש מידע פנים שהוא אינו מוכן לחלוק.
הרי בעבר כן היה אפשר לבדוק קבלת חבילה ( נכון שמעקב פרטני יותר לא היה אפשרי אף פעם )
בעתיד זה יהיה רק אקו פוסט מן הסתם :)
אגב, אז מה הקטע של דואר רשום אם אין אפשרות למעקב בסיסי? או שרק מתייחס לחלק של ביטוח החבילה וקבלת פיצויים במקרה אובדן?
תודה

trilliane

Well-known member
מנהל
זה לא ממש משנה; מדינה מערבית יותר יכול להוסיף יומיים-שלושה

הבעיה כרגע היא (כללית) בדואר ארה"ב (USPS) לא במדינה המסוימת ששלחת אליה.
בדואר רשום אין יותר מעקב מקוון לכן הוא לא יופיע באתר... זה כל העניין. אם הם לא חולקים הם לא חולקים, זה לא נגיש לנו. אכן, עד לפני כשנה הם אפשרו מעקב לדואר רשום רגיל ואז שינו את הכללים. על דואר רשום עדיין יש רישום, בד"כ בסופו של דבר מקבלים עדכון שנמסר.

anula

New member
תודה על תשובתך המפורטת :)

הבנתי שusps לא חולקים מידע באופן רגיל דרך האתר, חשבתי אולי לפנות לשירות הלקוחות שלהם ולברר באופן פרטני.
לפי מה שאני מבינה ברגע שהחבילה תמסר לנמען אני כן אמורה לראות עידכון באתר של usps בכל זאת? את השירות usps כן מספקים?
תודה שוב

trilliane

Well-known member
מנהל
כבר לא חולקים מידע רגיל לדואר רשום רגיל; לאקו-פוסט יש מידע

(בעיקרון) אבל כרגע אין (לפחות לחבילה ששלחתי) כי... ל-USPS הפתרונים.

&nbsp
כן, למיטב הבנתי אמור להופיע עדכון כשהסטטוס ישתנה לנמסר. אין לי ניסיון אישי כי מאז ששונה הנוהל הקפדתי לשלוח אך ורק באקו-פוסט (וחבל שבסניפי הדואר לא מסבירים את ההבדל
).

anula

New member
אני אסתפק ב"נמסר" :)

כי תכלס זה מה שמעניין אותי בסופו של דבר...

השאלה רק אם גם את הסטאטוס הזה לא ביטלו חברינו בusps כחלק מביטול שירותי מעקב לרשום רגיל

anula

New member
אכלתי אותה... ( בערך )

עכשיו המוכרת יכולה לקבל את הסחורה ולטעון שלא קיבלה

טלי5555

New member
לא בטוח..

מוכר רציני לא ינסה לסדר לקוחות.
רוב הסיכויים שהחבילה פשוט מתעכבת בגלל העומס.
בכל מקרה, מאחר ומדובר בדואר רשום, אם לא תתבצע מסירה, הפריט יוחזר אלייך.

trilliane

Well-known member
מנהל
לא בטוח...

בפברואר(!) שלחתי (באקו פוסט) חבילה לארה"ב. היא לא נמסרה, ואף שבסניף הדואר המקומי (שם) נאמר לי שהיא הוחזרה לשולח (אני), היא לא חזרה אליי עד עצם היום הזה.

למעלה