שלילת פיצויי פיטורים

מצב
הנושא נעול.

mandana1

New member
שלילת פיצויי פיטורים

שלילת פיצויי פיטורים
המעסיק שלי ראה אותי קוראת מאמר שאיננו קשור לעבודה ולמחרת פיטר אותי (לדבריו הסיבות הן אחרות והוא לא נתן את עניין המאמר כסיבה), בעל פה הוא אמר לי כי יתן לי פיצויים וכן מכתב המלצה. האם הוא יכול לשלול ממני את הפיצויים מאיזה שהיא סיבה הקשורה לקריאת המאמר במסגרת שעות העבודה? כרגע הוא תובע עובדת אחרת שכבר עזבה את המקום על סכום הפיצויים שהיא קיבלה ומאיים עליה במשפט. תודה מראש

שיר ורד

New member
הוא יכול לנסות

שלילת פיצויי פיטורים
המעסיק שלי ראה אותי קוראת מאמר שאיננו קשור לעבודה ולמחרת פיטר אותי (לדבריו הסיבות הן אחרות והוא לא נתן את עניין המאמר כסיבה), בעל פה הוא אמר לי כי יתן לי פיצויים וכן מכתב המלצה. האם הוא יכול לשלול ממני את הפיצויים מאיזה שהיא סיבה הקשורה לקריאת המאמר במסגרת שעות העבודה? כרגע הוא תובע עובדת אחרת שכבר עזבה את המקום על סכום הפיצויים שהיא קיבלה ומאיים עליה במשפט. תודה מראש
הוא יכול לנסות
הסיכוי שעל סמך חריגה חד-פעמית , של בזבוז שעות עבודה, המעביד יוכל לשול פצויי פיטורים מהעובד הוא נמוך מאוד.

yg28

New member
שלילת פיצויי פיטורין

שלילת פיצויי פיטורים
שלילת פיצויי פיטורין
אם המעביד שולל ממך פיצויי פיטורין המגיעים לך מבחינה טכנית על פי החוק (עבודה מעל שנה, פיטורין ולא התפטרות) פתוחה בפנייך הדרך לתבוע בבית הדין לעבודה. נקודת המוצא תהיה שאת זכאית לפיצויי פיטורין, והנטל להוכיח שלמעביד יש זכות לשלול ממך את פיצויי הפיטורין יהיה עליו כטענת הגנה. בתי הדין לעבודה אינם ששים לשלול לעובדים פיצויי פיטורין. בד"כ רואים את הפיטורין כעונש די והותר, ולא שוללים את פיצויי הפיטורין אלא במקרים של הפרת משמעת חמורה ביותר, ולרוב מדובר במקרים של גניבה. לכן זה נראה בלתי סביר כמעט בעליל, שביה"ד ישלול ממך פיצויי פיטורין רק בגלל שקראת מאמר שאינו קשור לעבודה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה