שלילת רשיון נהיגה ע"י קצין לא של תעבורה

zeev2007

New member
שלילת רשיון נהיגה ע"י קצין לא של תעבורה

במידה ונסעתי במהירות גבוהה ושוטר שנסע לידי ראה אותי נוסע. נסע במהירות גבוהה כדי להשיג אותי ובסופו של דבר הצליח לעקוף אותי ועצר אותי בצד. האם מותר לו לעצור אותי ולהגיש עלי תלונה על מהירות מופרזת על סמך זה שהוא חושב שנסעתי מעל למהירות המותרת??? (גם אם הוא טוען שנסעתי על 140?)- ולא היה לו כל מכשור כלשהו לבדוק את המהירות שלי (חוץ מהמדד של המהירות שהוא נסע) והוא לקח את הפרטים שלי ולא הביא לי כל תיעוד של השיחה בינינו ואמר לי שלמחרת הוא יחליט אם להגיש לי זימון לקצין תעבורה. ושאני אקבל אותו בדואר. האם כל זה מותר מבחינת החוק??? תודה על העזרה...

be_roo

New member
הוא יכול לנסות.

זה בסמכותו. אבל הסיכוי ששופט יקבל את מד המהירות שברכבו כראיה למהירות נסיעתך הוא קטן.

עזרלה

New member
והקצין והמהירות../images/Emo150.gif../images/Emo196.gif

יש לפעמים שיושב שוטר או קצין משטרה ברכבו הפרטי ורואה עבירת תנועה ש"ממש" מדליקה אותו. כי לא נשכח שעבודתו של השוטר גם בין היתר שמירה על חוקי התעבורה וכשרואים מקרה כזה קשה להבליג מה גם שכיום אנו משופעים בנהגים סוררים שעצם נהיגתם הפרועה גורמות לא אחת לתאונות . עכשו לעצם העצירה. אסור בתחליט האיסור לבצע עבירה על מנת לתפוס את מבצע העבירה גם לא בניידת עם צ'קלקות כחול אדום שעל גג המכונית .בשום פנים ואופן .גם כאשר אתה תיסע ותעבור בצומת באור אדום ושוטר בניידת ממש אחריך אסור לו בתחליט האיסור לעבור באור אדום על מנת לעצור אותך בדי להגיש דו"ח כנגדך .עכשו לעצם המדידה על סמך מד האוץ של השוטר שעצר אותך ורשם על נייר את פרטיך . אם עושים בעיות לעצם המדידה במכשיר ממל"ז אז על אחת כמה וכמה לא קביל מדידה על סמך רכבו שלו. אני כותב לך משום שאני מתנדב זמן ארוך במתנ"א ומכיר קצת את הלך הרוח של המשטרה והנהגים. עזרא אגב גם אני ששומר על החוק במקסימום האפשרי רואה לא אחת עבירות תנועה שמוציא אותי מהכלים על שגיאות וכל מיני היתחכמויות של נהגים יכול פשוט לקחת את מספר הרכב ולהגיש דו"ח פנימי שמוגש לקצין תנועה מרחבי ועל סמך הדו"ח שלי הוא מגיש דו"ח כנגד הנהג כאשר אני נרשם בדו"ח כעד. ומצויין גם בשורה מיועדת לעדים. וכמובן ואם יש צורך להגיע לבית משפט אני מחוייב על כך . שמור על חוקי התנועה

zeev2007

New member
תודה על התגובות. עוד כמה שאלות...

אז אני רוצה להבין... הוא יכול לזמן אותי לקצין תעבורה? והקצין תעבורה יכול לשלול לי את הרשיון? כי אם כן יקח זמן עד שנגיע לבית משפט ועד אז לא יהיה לי רשיון?! ובכל אופן אני מבין שמכיוון שלא היה לו מיכשור מתאים לבדוק את מהירותי אז אין לו שום הוכחה שנסעתי מהר וזה לא קביל?! תקנ/ו אותי אם אני תועה. אני אשמח לעוד הארות תגובות והגיגים... תודה על העזרה!

be_roo

New member
כן, הוא יכול.

קשה לי להאמין שקצין תעבורה לפסול רשיון על עבירת מהירות שמתבססת על מדידת אוץ. אם כן, מאוד יתכן שכדאי לערער על הפסילה. בכל מקרה הפסילה המנהלתית היא ל-30 ולא עד לדיון המשפט. יש לו ראיה שנסעת מהר, מד האוץ ברכבו שלו. רק שהראיה הזו לא נחשבת לאמינה במיוחד היות ומדובר במכשיר שלא עבר כיול תקופתי והוא ידוע בחוסר הדיוק שלו. כל זה לא אומר ששופט יחליט לקבל את הראיה הזו ולהרשיע אותך בהסתמך עליה. אבל אתה מקדים את המאוחר. הסיכוי שהקצין באמת יעשה משהו קטן למדי. גם אם הוא ינסה, לא בטוח שהוא יצליח, וגם אם יצליח לא בטוח שתורשע.

אלבה

New member
אתה טועה וגם מטעה

לשוטר יש גם יש סמכות לבצע עבירת תנועה לצורך אכיפה.

zeev2007

New member
תודה על התגובות...

בסופו של דבר יהיה טוב... ואולי אני אעדכן אותכם מה יקרה בהמשך... ובכל אופן אם למישהו יש משהו להוסיף... בשמחה!

שים לב

שוטר שנוהג בניידת משטרה רשאי לשם ביצוע אכיפה לנסוע באור אדום בתנאי שהפעיל מהבהבים וסירנה.ולעצם השאלה אין מצב שהשוטר ירשום לך דוח פשוט הוא רצה למנוע ממך שינה לכמה ימים אבל עצה שלי סע בזהירות ובהתאם לתנאי הדרך

למעלה