שלילת רשיון על תנאי

שלילת רשיון על תנאי

נתפסתי עוברת במעבר רכבת באור אדום, לפי דברי השוטר, וכפרתי באשמה מול קצין משטרה למחרת. קצין המשטרה שלל לי את הרשיון ל-30 יום . שכרתי עו"ד והוא הגיע לעיסקת טיעון עם התובע המשטרתי. פסק הדין היה החזר הרשיון למחרת, 2000 שקל קנס ושלילה לשלושה חודשים על תנאי למשך שנתיים. יש לי זכות ערעור על פסק הדין בחודש וחצי הקרובים ואני מתלבטת מה לעשות. עו"ד שלי טען שהשלילה על תנאי תיכנס לפועל רק אם אבצע עבירות תנועה חמורות שהם לא ברירת קנס אלא הזמנה לבית משפט, כמו נהיגה בשיכרות, חציה באור אדום, אי עצירה בעצור וכו' (עבירות של 8-10 נקודות). האם זה נכון ? האם בעבירות קלות של קנס השלילה על תנאי לא תופעל? תודה מראש על התשובה ויום טוב

תשובה

בשביל לענות על מה תקבלי שלילה צריך לראות על מה התנאי. מלבד זאת - אם הגעת לעסקת טיעון עם התביעות, נורא קשה יהיה, אפשר להגיד נדיר אפילו, לשנות את זה בערעור.

איך אפשר לברר את זה? בפסק דין רשום רק

"פסילת רשיון נהיגה לשלושה חודשים למשך שנתיים" ללא ציון האם זה רק לאותה עבירה או לכל עבירה אחרת.

traficourt1

New member
לא חשוב על מה התנאי אפילו על חנייה וראה הלא

36. (א) בית המשפט רשאי, באין הוראה אחרת בפקודה זו, לפסול נאשם פסילה על תנאי מקבל או מהחזיק רשיון נהיגה, ורשאי בית המשפט לקבוע שמקצתה של תקופת הפסילה תהיה על תנאי. (ב) על אף האמור בסעיף קטן (א), אם נקבעה בחיקוק לגבי עבירה שעליה הורשע הנאשם פסילה לתקופת מינימום מקבל או מהחזיק רשיון נהיגה (להלן בסעיף זה - תקופת מינימום), ייפסל בפועל ולא יורה בית המשפט כי הפסילה לתקופת המינימום, כולה או מקצתה, תהיה על תנאי, אולם אם הורשה בית המשפט בחיקוק להורות על פסילה לתקופה קצרה מתקופת המינימום רשאי הוא להורות כי התקופה שקבע או מקצתה תהיה על תנאי. (ג) מי שנפסל על תנאי ייפסל בפועל אם תוך תקופה שנקבעה בגזר דינו, ושלא תפחת משנה ולא תעלה על שלוש שנים, עבר אותה עבירה שעליה הורשע או אחת העבירות המפורטות בתוספת הראשונה או בתוספת השניה או עבירה אחרת שקבע בית המשפט בגזר הדין, והורשע בשל העבירה הנוספת תוך התקופה האמורה או לאחריה; התקופה האמורה תתחיל מיום גזר הדין, ואם נושא הנאשם אותו זמן עונש מאסר - מיום שחרורו מן המאסר, והכל כשבית המשפט לא הורה אחרת. (ד) אוזכרה בקביעת העבירות לפי סעיף קטן (ג) הוראת חיקוק והיא בוטלה לאחר מכן והוראה אחרת באה במקומה, יראו את גזר הדין כמאזכר את ההוראה האחרת. (ה) מי שנפסל על תנאי והורשע בשל עבירה נוספת כאמור, יצווה בית המשפט על הפעלת הפסילה על תנאי, ורשאי בית המשפט להורות בצו שהפעלת הפסילה על תנאי תהיה בכפוף לתוצאות הערעור על ההרשעה בשל העבירה הנוספת; הצו יינתן מאת בית משפט שהרשיע את הנאשם בשל העבירה הנוספת והוא יכול להינתן מאת כל בית משפט מוסמך לדון באותה עבירה. (ו) בית משפט שהרשיע נאשם בעבירה נוספת, במקום לצוות על הפעלת הפסילה על תנאי, רשאי, מטעמים שיירשמו, לצוות על הארכת תקופת הפסילה על תנאי או חידושה לתקופה נוספת שלא תעלה על שנתיים, אם שוכנע שבנסיבות הענין לא יהיה צודק להפעיל את הפסילה על תנאי. (ז) בית המשפט לא יאריך את תקופת התנאי כאמור בסעיף קטן (ו), אלא לגבי ההרשעה הראשונה של הנאשם בשל עבירה נוספת. (ח) האריך בית המשפט את תקופת התנאי לתקופה נוספת לפני תום תקופת התנאי הראשונה, תחל תקופת התנאי הנוספת בתום תקופת התנאי הראשונה; חידש בית המשפט את תקופת התנאי לאחר שתמה תקופת התנאי הראשונה, תחל תקופת התנאי המחודשת מיום מתן פסק הדין, והכל כשבית המשפט לא הורה אחרת.

be_roo

New member
כדי להפעיל תנאי צריך שופט, אם תעברי עבירה

של ברירת קנס ולא תבקשי להשפט, לא יהיה שום שופט שיפעיל את התנאי. (לא מובן לי כל כך למה על עו"ד שאת משלמת לו את לא סומכת, אבל על אנשים זרים שאין לך מושג מה הרקע שלהם את כן...)

../images/Emo140.gif תודה על התשובה BE ROO. אני יסביר לך למה

אני לא סומכת על העורך דין הזה - הוא התקשר אלי מבית המשפט לאחר שהגיע לעיסקת טיעון, ולפני שהשופטת קבעה את זה כפסק דין. הוא אמר לי שבעיסקת טיעון הוא הגיע להסדר של החזרת הרשיון למחרת, הקנס שקיבלתי וללא שלילה בפועל. שאלתי אותו במפורש האם אין שלילה על תנאי - והוא אמר לי במפורש שאין שום שלילה, לא בפועל ולא על תנאי. כאשר הגעתי למחרת לקחת את פסק הדין מבית המשפט התבררה לי האמת. התקשרתי אליו, הוא טען שלא שאלתי אותו לגבי השלילה על תנאי, מה שכמובן לא נכון, ואמר שאם אני רוצה אפשר לבטל את עיסקת הטיעון תוך 45 יום ולגשת למשפט במקום. בקיצור, נראה שהוא עשה הכל כדי לגמור את הענין בכמה שיותר מהר וכמה שפחות עבודה (עיסקת טיעון מהיר מול משפט שעלול להתארך. עכשיו תבין למה אני לא סומכת עליו ואין לי שום בסיס להאמין לו.

be_roo

New member
תראי, הסיכוי לצאת ממשפט כזה בלי שלילה על תנאי

מהנסיון הלא מקצועי שלי, הוא אפסי. הנושא הזה "חם" מאוד היום ויש דרישה להחמרה, כך שלערער כנראה לא כדאי לך. לגבי עורך הדין, אין לי מושג מה ארע, אבל זכרי שאי הבנות תמיד יכולות לקרות ויתכן שמדובר רק בזה.

אלבה

New member
הפעלת פסילה על תנאי

למיטב הבנתי, גם מי שמקבל דו"ח ברירת משפט ולא הולך למשפט הפסילה מופעלת לו. הכיצד? זה מופיע במחשב של המשטרה, וברגע שהוא משלם (או לא משלם והמועד עובר) רואים אותו כאילו הוא הודה בעבירה ואז המשטרה מפעילה את התנאי. הרי לא מתקבל על הדעת משהו אחר.

למעלה