שלישי 9:00 18.4.06 ../images/Emo2.gif../images/Emo6.gif../images/Emo12.gif
טוב השיעור הזה היה יותר מהזוי מה נסגר כאן
יא אולוהים איזה דאחקה הרצתי על עצמי היום
. התחלתי בעבודה פנימית של הרפיית הגוף, כמעט נרדמתי
, המשכתי עוד כמה דק' כשאני מעסה את הצוואר והשכמות. עוד קצת מתיחות על הריצפה בן מבקש ממני לחלק דפי קבוצה
. אומר לי להגיד לו אם ארצה איזושהי עבודת זוגות
. לא היה לי חשק לכלום הרגשתי מן כבדות בגוף ועייפות כזו, הרגשתי שהרוב סוג של מועקה רגשית כזו. המשכתי בסיבובי אגן איטיים זמן מה, אחרי זה סיבובי ברכיים, וסיבובי צוואר. כמה רגעים התחלנו השיעור
. ברכה. פה או שלא הבנתי או שהיתה איזו אי בהירות מסויימת כי אני זוכר רסיסים מהתרגיל הזה
. לשים לב לשלושה מרכיבים, לקח לי שעה להבין איזה ואני גם לא בטוח שאני לא טועה
. הטלפון המיומן שמשמש אותנו, פעילויות מסויימות, ונדמה לי הקשרים החברתיים או הרגשיים שיש לנו עם אנשים משמבאלה. בן אמר שאין סיכוי שלא הבנו כלום מוחלט
, האמת גם לא היה לי ממש כח לשאול. הייתי מעוך לגמרי. הליכה נמרצת, בדרך נעצרנו בן שואל למי זה היה קשה, כשרק אחד הצביע הוא אמר שהוא יניח שלכולנו היה קשה והוא נתן לנו טכניקה שתעזור לנו, לא זוכר מהי, אני רק זוכר להרגיש את האנרגיה של כל מרכיב או משהו כזה
. ממשיכים ללכת פחות מהר, בדרך שוב נעצרים, להרגיש את הקשרים הרגשים או החברתיים שיש לנו עם האנשים, כשאנחנו באים לנקודת מפגש ופוגשים אותם, עובדים על איזה תרגיל שהמדריך נתן לנו בלה בלה בלה, יא ווארדי איזה סלט נהיה לי
. את ההמשך אני לא זוכר הייתי רדום וחסר ריכוז כמעט לגמרי
. מי שרוצה לשתות, פיפי זה הזמן, בינתיים עבודה חופשית. נמרחתי על הדשא התפללתי שלא יהיה כלום פיזי והתבדיתי
. עשינו את שני תרגילי המתיחות מהטרום חימום ואחרי זה בן העביר לנו חימום
. השיעור שלי התחיל כ"כ גרוע שלא ידעתי איפה לטמון את הראש שלי ומה רוצים מחיי ומה פשעתי
, קצת דרמטיות נו
. בן העביר לנו סטים של בעיטות ועבודת קרקע, הגוף שלי פשוט סירב לזוז, בן גם אמר שזה חימום נחנחי
. בפרק הראשון רק לומדים את איכות התנועה ואיך לשפר אותה ומסתפקים במעט כפיפות בטן
, בפרק השני זה כבר הופך להיות כמעט 100 או משהו כזה. ובפרק השלישי מעלה מאה חחחחחחחחחחחח התפקעתי מצחוק כמעט. עשינו 20 כפיפות כל סט
, בעיטות כפולות, צד צלעות, שלב אחד מהירות, מספריים. וכפיפות מרפקים והתמתחות
. גם אחרי זה הוא אמר שכנראה הוא לא טיפל מספיק באיכות התנועה שלנו לפי מה שהוא ראה בחימום שלדבריו גם לו זעזוע
. שומו שמיים העולם נחרב
. גמישות בהנחיית עירית לרגע הרגשתי שנפלתי לשיעור הכי גרוע עלי אדמות
וכאילו מישהו מענה אותי בכוונה דווקא היום כשאני במצב בקקט
. בשלב כלשהו כנראה הצלחתי להתאפס אין לי מושג איך והשיעור שלי התחיל להיראות טוב יותר נעים יותר ואיכשהו התעוררתי
. היו הרבה תרגילי תנועה, ריצה
, דילוגים מכרית לכרית כשכל רגע אני מניף רגל אחרת הצידה, גם קדימה זה היה, יוסי ממשיך להעביר גמישות, ואחריו רלי ואני שאחרי שניות ספורות לפני שהספקתי משהו החליפו אותי
קיפוח לעזאזל
. רלי הריץ אותנו כמה סיבובים
, בהתחלה כמעט שקלתי לקלל ואז התחלתי להתעורר תודות לנוכחות ברגע הזה אקהרט הציל את ישבני שוב
. בשלב מסוים חרמנא ליצלען אפילו נהניתי לרוץ
. מתישהו בן אמר לעבור לגמישות עצמאית נדמה לי והתחיל להסביר כל מיני דברים. משהו על שיש אנשים שמפחדים משרירים תפוסים ומתייחסים לגוף שלהם בפחד, והדגים הדגמה שפקעה אותי מצחוק
, שרירים תפוסים זה לא דבר רק או מזיק, ואפשר אפילו להנות מכך. ויש אנשים שנמנעים מכך ואפילו סובלים מזה. כמובן למילים יש משמעות הרי לא נדפוק ת'ראש בקיר זה לא יקדם אותנו. בכלל מרוב יאוש צחקתי מכל מילה שנאמרה, פשוט כמעט הייתי על סף התפקעות טוטאלית וכבר הרגשתי לרגע לא נעים. הסביר עוד כל מיני דברים שהיו אמורים לעזור לנו לשנות גישה ולהתמיר את עצמנו. בשלב כלשהו הוא אמר ליוסי להמשיך באותה מטרה רק בקרבות, עברנו לקרב סימונים עדין עם דגשים, לסמן לפרטנר כמה שיותר סימונים לפנים, ושמירת פנים, אחרי זה זה עבר לרלי והמשכנו בקרבות. בן אמר לעירית להמשיך במטרה נדמה לי אבל בפורמות, עשינו פורמות בשורה, 1-2-3-4 כל פעם מישהו אחד ספר, ובחר פורמה בהתחלה, אחרי זה תרגלנו את כולן ברצף. ועברנו לתרגל חמש החיות ששם ממש נהניתי
הרגשתי כ"כ זורם ועוצמתי היה לי כיף מכל שניה
. חזרנו שוב לקרבות לזמן קצר ואחרי זה בן אמר לנו לשים כפפות ולשבת בשורה. קרבות היה מגניב לגמרי עשיתי עם רלי בן אמר לו כל מיני דברים לגבי העבודה שלו, וגם לי חלק מהזמן, ואחרי זה עברנו לעבודה פנימית. עבודה פנימית - להרגיש את הקרקע, לעשות את ההפרדה ביננו לקרקע, להרגיש את ההפרדה הזו, מילא מחשבות אפשר להבין, רגשות גם אבל את ההפרדה שלנו מהקרקע
, לעבור להרגיש שהקרקע ואנחנו הם אחד, להרגיש שאנחנו פיסה אורגנית ביקום או משהו כזה
, לחזור לעשות את ההפרדה, אחרי זה נדמה לעבור להרגיש את הסביבה החיצונית לפקוח עינים וברכה. תרגלתי אחרי זה עמידת ידיים ווהוהוהו הצלחתי לעמוד לשניה שתיים וגם ללכת צעד שתיים כי הרגשתי שאני עומד ליפול חחחחחח
, גלגלונים עוד יותר מופלא ומשופר. ואחרי זה השוס של השוס הקרם של הקרם רק חסר היה שייק פירות ואיזה בטיח
. פריצת דרך נוספת בגמישות וסילוק שקרים
. תודות למיכל בן ושירי ע'
. ישבתי בפיסוק נח זמן די רב עשיתי שימוש בדמיון, והתמתחתי בכיף. בן צחק ואמר שאנשים אומרים אאהה אני לא מגיע לברך אולי אצליח לעשות ככה פעם והוא הדבר את הראש לברך.
, אחרי זה הוא אמר לי לקפל את הרגל ולהרפות את שרירי הירך ואז להתחיל ליישר אותה ולהרפות,
זמן קצר אחרי זה הייתי מילמטרים ספורים מהברך בפיסוק
. באמת מצחיק שהשקרים במוח מגבילים אותנו אני מגלה את זה כ"כ הרבה בזמן האחרון. המשכתי ככה גם בצד השני, אחרי זה שירי נשענה עלי והגעתי עם המרפקים לריצפה בפיסוק
, ואחרי ברגליים צמודות הגעתי עם הראש כמעט לברכיים
. לא יאמן בעצם כן יאמן קסום פשוט
. אותו הדבר עם שפגט בנים הייתי עוד יותר קרוב לריצפה
זה כבר על גבול הטירוף עד כמה שהגוף שלנו חזק וגמיש מדהים. אחרי זה עשיתי עוד קצת גמישות, ועבודה פנימית בשכיבה על הרפיה, אהבה לגוף, אמון, ועיסוי כל מיני איברים.
מדהים איך שיעור שהתחיל כמו איזה סבתא זקנה נגמר כמו נמר עם פריצות דרך אדירות
פשוט גדול. אין גבול לשמחה
.
טוב השיעור הזה היה יותר מהזוי מה נסגר כאן