שם האתר יהדות לחילוניים מה זה אומר?

• פותח הנושא ddt47
  • פורסם בתאריך
למה לחשוד בכשרים?

תקרא את הודעת יהדות בשבילך ליד כותרת הפורום יש שם הצהרת כוונות גלויה הנכנסים לעיתים אפילו ערבי וערביה, אגב, שואלים עצמם שאלות זהות וקשר למונח יהדות עבורם זה הכל!

ddt47

New member
חלילה לי מלחשוד בכשרים........./images/Emo8.gif

אני לא חושד באדם כלשהו אני שואל לגבי שם הפורום כי זה צורם לפחות לי כאילו אני נכנס לכיתת לימוד ואתם המורים וזה נשמע לא טוב כי אני משאר שאולי גם לכם יש מה ללמוד מאיתנו וגם לנו יש מה להציע לכם וכך אפשר כמובן לנהל דו שיח אחרת משם הפורום זה נשמע כמו חד שיח שואל ועונה כאשר השואל נשאר באותו התפקיד והעונה גם. תחשבי על זה בלי להיתמם

אבל מטרת הפורום הספציפי הזה היא

לתת לחילונים מידע על מנהגים ביהדות, ותו לא. הגם שאני מסכים איתך ששומרי המצוות לא חכמים יותר, מוסריים יותר, או צודקים יותר ממני וממך, עדיין לפורום הזה יש מטרה מוגדרת. אתה טוען שצריך לפתוח פורום שהוא דו-שיח מהותי בין חילוניים ודתיים, וזה בהחלט לגיטימי. אבל לא בטוח שצריך לבטל פורום אחד על מנת לפתוח אחר באותו תחום

דווקא אני הבנתי אחרת, מעניין:

"הפורום הזה מיועד כדי למצוא את המקומות שבהם כל אחד מאיתנו קשור ליהדות איכשהו - למדת על האבולוציה ואתה רוצה לדעת איך זה מסתדר עם הסיפור שכתוב בתנך? לאח שלך נולד בן ואתה רוצה לדעת איך מארגנים ברית? טו בשבט בפתח ואתה מחפש לדעת מה פשר החג הזה? " המטרה היא לאפשר חקירה בכל פן של היהדות..שמתחשק עד היום דווקא היו הרבה פרשנויות למה יכול לעניין... דרך אגב לדעתי כשנכנסתי פעם לפני שנה היה נוסח הודעה אחר....נדמה לי,

ddt47

New member
ומדוע שלא נדבר גם על הדת שלי למשל?

האם אין דברים שמסקרנים אתכם בדת שלנו החילוניים האם לא מענין אתכם למשל כיצד נוכל למצוא מכנה משותף בינינו? האם אתם או אתלא חושבת שאם תראי התענינות גם באורח החיים שלי כך נוכל אולי להתקרב ולמצוא מכנה משותף? ואם תתנשאי מעלי בכך שתתני לי הרגשה שתפיסתך ואמונותייך הם אילו שיובילו בשיחה בינינו אני אאבד ענין בקשר כלשהו בינינו והאם את חושבת שאם את כל ההמצאות המציאו חילוניים ולא דתיים למשל או לפחות 99% מהן ואתם משתמשים בהם לתועלתכם אז מסתבר שאתם לא יודעים הכל ועל הכל ......ויש בעיות אשר אתם מקיעים מקירבכם למשל כמו הומו סכסואלים ולסביות והיות ויש גם כאלו ביניכם אז אולי אינכם יודעים כיצד לטפל בבעיה כי אתם בגלל הדת מתעלמים מקיומה אבל בכל זאת אלו בני אדם יצירי האל שאת מאמינה בו ולכן אולי כדי לטפל אולי בבעיה כזו אז כדאי לשאול היכן שלא מתעלמים ממנה? ואולי אים יש לכם גם מה ללמוד מאיתנו אז כדאי שלא תתנשאו מעלינו? ולכן אני מציע לשנות את שם הפורום שיהיה יאה ושוויוני לכולם?מה דעתך בנידון?

א.אני חילונית

ב. אני מאמינה וכותבת את/ב דרך ה
הדרך שהיא דרכי, הנכתבת כעת, בה לא יהיו רועה ועדר אלא אוסף של אינדיבידואלים המכבדים את זולתם IMAGINE...... לא יהיו חוקים טיפשיים וזו תהיה הדת החילונית החדשה שתשלוט ביקום בעידן החדש עידן האור ויש מהאמת בכל הדתות הגדולות והן נמסרו ממעל, מהשכינה לבני האדם (הכל חלק משיעור כלל גלקטי) אני לא סתם נולדתי יהודיה וגם אתה לא הכל כתוב מראש, ובעיקר שמציון תצא תורה ודבר ה' מירושלים התורה, היא לא התורה שנמסרה מסיני אלא תורה חדשה שתכתב... וגם ראשית לפני שאתה יוצר את החדש יש לכבד את הישן!!!! ובניהם את חוכמת אבותינו. ואין לי בעה עם שום העדפה מינית של אף אחד וזה לא קשור בכלל לחילוניות יש חרדיות שנפגשות בסתר עם בנות זוג וחרדים שמעדיפים משכב זכר זה שלא מפרסמים את זה, בחברות מסויימות, קשור בעיקר, להדחקה של השוני...
פירסמתי פה שני מדרשים בני ימינו שדיברו על קונפליקטים שנוצרו בשל הפערים בין העת בו היהדות נכתבה לראייתנו כיום.... משהו קטן שלא ממש קשור אך ממש כן: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?forum=1695&firstmsg=570&archive=1 מדרש ליום כיפורים http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?forum=1695&firstmsg=525&archive=1 מדרש על הקפיאה ביהדות שמקורה בפחד http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?forum=1695&firstmsg=360&archive=1 לצערי מעט התגובות שקיבלתי בפורום התייחסו לחתימה שלי ולא לתכנים במדרשים אשר נכתבו תוך הקפדה מאוד גדולה על דיוקם.. החתימה היא הבל, כמו הרבה דברים על פני האדמה בין האנשים החיים מסתובבות נשמות מאוד רמות בגוף, מלאכים, ואפילו מלאכי השכינה...ולעיתים אנשים שנראים למישהו כמו 'פשוטים', הם נשמות מאוד דבוהות ולמודות ניסיון ומלאות עושר רוחני. הווה לומד מכל אדם!!!!! (הלל הזקן) אני מקווה שזה עונה לחלק משאלותיך, ואתה יכול לענות לי גם לתא האישי...אם אתה רוצה להשתמש בכישורי התקשור שלי....תמי (וזה מצחיק אותי שחשבת שאני דתיה)

אה

הקישור הראשון מתייחס ללברך על המזון ומתייחס לשאל, של מישהי שרוצה לטול על עצמה מצווה דיון מעניין...ממש לדעתי...

ddt47

New member
אז אתם יושבים כאן על תקן של יועצים ומייעצים?

ואו מחזירים פוטנציאליים בתשובה? כי אז אתם תשבו לכם כאן בחיבוק ידיים ותחכו שלמישהו חילוני תהיה שאלה והוא יכנס ישאל וילך לדרכו........או אולי פתחתם את הפורום לדתיים בלבד? כי אם אין על מה לדבר אלא רק על מה שאתם רוצים אתם אכן תשארו לבד.. אבל בשביל דו שיח צריך שניים ואם כמו שאתה כותב אתם אכן לא יותר מאיתנו אז מה החוכמה לפתוח פורום של דתיים לייעוץ לחילוניים? האם אתה אומר שאינני רצוי כאן?כי אני שואל שאלות שלא לרוחך?או מעלה נושאים שלך אסור להעלות לפני הציבור שלך? האם אתה מפחד להתמודד מול שאלות נוקבות?אם כך גם לייעץ לא תוכל אז אשמח לשמוע את דעתך הכנה......ואני מעונין לראות את פרצופך האמיתי כי אתה לא פסול בעיני בגלל דתך....... ואני?מה אתה אומר האם יש בכלל על מה לשוחח בינינו? שם הפורום אומר בצורה שלא משתמעת לשתי פנים משהו כמו החזרה בתשובה האם זו מטרת הפורום המוצהרת? ואם כן אז טעיתי בפורום ולא קרה כלום אני לא כועס אבל לשוחח זה דו צדדי ושם הפורום הוא לא לשוחח הוא לשאול ולהענות כאשר אני על תקן השואל ואתה על תקן העונה................וזה לא הסיגנון שלי.

אנחנו בכלל באותו צד, קרא את דבריי

תנוח דעתך בסך הכל אמרתי שלדעתי הפורום הזה הוקם למטרה מסוימת, והיא חילוניים שרוצים לקבל מידע על הדת. ואמרתי גם שאני לא בטוח שזה הפורום הנכון לנהל ויכוחים מהסוג של "למה עדיף להיות חסר דת מאשר דתי" גם כשבאים מחזירים בתשובה לפורום חופש אני "נכנס בהם" כמו שצריך

אין פה ממש "אתם"

יש פה
וסתם דתיים
אשכנזים, ספרדים,
ערבים יהודים
ולכל אחד גורם משיכה אחר
ואישי ליהדות..ולשאלות מה אתה מחפש פה אגב???? לתקוף?!? את מי?
אתה רוצה לשאול שאלות זהות מן הסתם אחד מסימני הבגרות של עם הוא יכולתו לשאול עצמו שאלות זהות וקיום..זה מסימני ההתבגרות, אגב בכלל..גם לגבי כל פרט ופרט לכן בגיל ההתבגרות שואלים "מי אני מה אני מה, מה, מה..." משהו כזה (...הגשש)

ddt47

New member
מה זה הביטוי לתקוף בדיוק?.....

לשאול שאלות שלא נראות לך או להעלות קושיות שאין לגביהן תשובה והן אולי רומזות שמשהו לא תקין במקורות? זה לחלוטין לגיטימי כי אני אכן שואל בצורה סקפטית כי זה האופי או הטבע של החילוני לכן הוא נקרא כך כי הוא אינו מאמין ובשביל להשתכנע הוא ישאל את השאלות הכי קשות כי אדם לא משנה דרך חיים או לא בוחר דרך חיים כמו שבוחרים חולצה או מכנסיים בחנות............אני מבין שיש לך נפש רגישה מדי ואת לא עומדת בלחץ של צורת השאלות ואו רמת השאלות של החילוניים בפורום ובכן כנראה שמרכולתך יש בה מספר חורים ואו איננה מוחלטת ולכן את חושבת שכל מי ששואל שאלות עלול לפגוע חלילה בדת. אז אני יכול להרגיע אותך ולהודיע לך שמסתבר שאין לך לא מנדט על הדת ולא על דיברי האלוהים ולא על הטוב ולא על הרע ובמקום לחפש את השואל אז כדאי שתתרכזי יותר בשאלה וכך יהיה לך קל יותר ואם אין לך תשובות אז את לא חייבת לענות סתם כדי להודיע שאת כאן......ולגבי הסיבה שאני בפורום? פשוט עברתי בסביבה ונכנסתי אני מקווה שאת מרשה לי.............

אני ח-י-ל-ו-נ-י-ת!../images/Emo68.gif

תקרא את הודעתי הראשונה מעל הבאתי לך שלושה מראי מקום...יפתיעו אותך קצת, נראה לי ותודה על המחמאה נפש רגישה מידי זה הגדרה די קולעת למי שאני... לא רק בשביל חילונים ודתיים בשביל הרבה דברים שנראים על פני האדמה עליה אנו חיים, לצערי
אני בעד שאלות תקרא את המדרשים שכתבתי! (למעלה בהודעה הקודמת לזו עליה הגבת...)

ddt47

New member
את לטעמי זאב בעור של כבש ותביני את הרמז לבד

לא אהבת את מדרשיי?

לקח לי המון זמן לאסוף את המידע לפני שכתבתי אותם... ואני פשוט אומרת את אשר על ליבי ולא ממש יודעת לשקר,אגב... כבש זאב יתוש..למי איכפת מעדיפה :
ו
"לא רוצה לחלום עם אריות ונמרים- רוצה לחלום על פרחים ופרפרים!!!"

למעלה