שם העסק

borja

New member
שם העסק

האם שם מקורי של העסק מוגן בחוק זכויות היוצרים? שמעתי ת'מושג "רישום שם העסק".. מה הכוונה מבחינה משפטית ואיפה ניתן לעשות את זה? תודה!

רישום והגנה על שם עסק

1. ככלל שם עסק אינו מוגן בזכויות יוצרים מן הטען שהוא אינו עובר את מבחן היצירתיות שנקבע בפסיקה. 2. רישום שם עסק מתנהל לפי פקודת רישום שמות עסק 1935, ואולם אין הגנה על שם עסק – כל שם יתקבל, הרשם אינו בודק אם שם עסק כבר קיים לפני רישומו ואין מניעה לרשום עסקים שונים תחת אותו השם, לכן לדעתי הרישום חסר ערך. 3. ניתן לנסות להגן על שם של עסק באמצעות רישום סימני מסחר ושירות.

אכן

הדרך הנכונה להגן על שם המבדל את העסק מעסקים אחרים הוא באמצעות רישום סימן מסחר במדינות הרלוונטיות. בברכה,

כתבתי לך כדי מאיזה תגובה נוסח

(כדי להימנע מאיזה הודעה נוסח הודעתך נמחקה כי עוברת על חוקי הפורום) איפה נכון למקם את הכיתוב "כל הזכויות שמורות?" נניח מדובר בקופסא , סביר להניח שמאחור בתחתית העמוד? (באנגלית אם אני מאיית נכון זה ) all rights reserved עם c מוקף בעיגול השאלה איפה אני יהיה נהוג לכתובת את "סימן מסחרי רשום" (שזה R מוקפת בעיגול) שכן זה אותו מקום על אריזת מוצר לא? שאלה אחרונה בהחלט נתתי כבר הוראה לעו"ד הסינים להקפיא ולהמתין לסמל מסחרי מעודכן. תודות מר זיסו תודה למי שמתייחס

כיתוב

"כל הזכויות שמורות" אפשר לכתוב בכל מקום שרוצים, אין לזה משמעות אמיתית שכן הכיתוב רלוונטי לזכויות יוצרים ואין חובה לציין כיתוב זה. (C) אומר אותו הדבר כמו "כל הזכויות שמורות". (R) אסור לך לצין אלא אם יש לך סימן מסחר רשום ואני מניח שאין לך. בכל מקרה הסימון (R) צריך להיות צמוד לסימן הרשום ובאופן שיהיה ברור שמתייחס רק לסימן הרשום במדויק. בברכה,

למעלה