שם חוקי לחברה חדשה

שוני29

New member
שם חוקי לחברה חדשה

שלום לכולם, הקמתי עסק לפני שנתיים על תקן עוסק מורשה, קראתי לעסק ELOPSYS . בבוא היום אצטרך להירשם כחברה בע"מ ואז אהיה מחויב לרשום את השם אצל רשם החברות. הבעיה היא שישנה חברה בארץ בשם דומה - ELOP . כיצד אני יכול לדעת למפרע את הסיכוי שרשם החברות יאשר את שם החברה עוד לפני שאני מגיש בקשה לרישום חברה בע"מ? תודה. שוני

רשם החברות הוא הבעיה הכי קטנה שלך

איננו עוסקים בפורום במקרים ספציפיים ולכן לא אתייחס לשם הספציפי של עסקך. במת העקרון העניין די פשוט- אם אתה משתמש בשם של חברה קיימת, בין אם כעוסק מורשה או בכל דרך אחרת, הבעיה העיקרית שלך היא לא רשם החברות אלא הסיכון שאותה חברה תגיש נגדך תביעה בגין הפרת סימן מסחר, דילול מוניטין, עשיית עושר ולא במשפט וכו'. במקרה שיש כוונה לעבור להיות חברה בע"מ אפשר לבצע הליך מיתוגי ושינוי שם ולהציג עניין זה כגדילה ושיפור העסק. יחסית פשוט וזול לביצוע, בוודאי הרבה יותר זול מאשר להתגונן מתביעה בסימני מסחר. בברכה,

שוני29

New member
רישום שם

תודה לעו"ד מאפלפלד, אודה לך אם תקדיש לי עוד רגע מזמנך לחידוד הסוגייה הזו. הבעיה שלי מקיפה מספר מישורים: 1. מזה שנתיים הפצתי את השם הזה בכל דרך אפשרית ועכשיו אני עלול לאבד את מעט המוניטין שצברתי אך בקושי כעצמאי. 2. קשה מאד למצוא שם הולם אשר מרמז על השירות אותו אתה מספק וגם קל להגייה וכו', ויש לכך חשיבות שווקית, ואשר עדין איננו תפוס. 3. עוד יותר קשה למצוא עבורו שם דומיין פנוי באינטרנט. השאלה העיקרית היא האם השוני בשם שלי, מבדיל אותו במדה מספקת משם אותה חברה כך שזה גם יהיה חוקי וגם לא יעצבן אותם? אם אתה חושב שעדין זה דומה מדי ומסוכן, אז מה דעתך על ההחלטה שלי לוותר על מתן שרותים בתחום האלקטרואופטיקה ולהסתפק רק באלקטרוניקה ובכך לא תהיה יותר שום תחרות אתם ( אם כי אאבד את היתרון שצינתי קודם)? שוני

בעיה

לא אוכל לתת חוות דעת או לייעץ בנוגע למקרה הספציפי על גבי פורום. אתה זקוק לייעוץ מסודר שכן מצבך כנראה פחות טוב ממה שאתה חושב. בברכה,

למעלה