שם עברי יותר חמוד

צימעס

New member
מה להד"ם?

האמריקאים לא מבטאים שום דבר באופן בו ניתן להבחין בין משהו למשהו?
 

גנגי

New member
לא, הם דווקא כן,

אנחנו לא. כלומר, בעברית. אין שום הבדל בין התנועות ה"ארוכות" ל"קצרות". ואת זה אני אומרת אחרי שעבדתי שנים במחקר פונטי בעברית, כך שזו לא רק "תחושת בטן".
 

גנגי

New member
ודאי שהיה,

שאחרת לא היו סוגים שונים של תנועות. אבל בעברית המודרנית אין. וההבדל לא היה ב"אורך" התנועות אלא בדברים אחרים. אני מוכנה להדגים במפגש הבא כל מה שידוע לפונטיקאים כיום על זה. באמת.
 

אטיוד5

Active member
במילון נוסף בסגול ולא בצירה

באבן שושן. ומדוע ברור לי שבצירה - משום שהתנועה ארוכה כמו ב- gene שמבטאים אותו geene. ולחוכא - לא הבנתי את ענין הדגש. דגש ב-נ'? אז לא, אין דגש. לא באבן שושן ולא במילון ההווה.
 
מקבל את ההתנצלות.

 
תמהני עלייך, גֶנגי.

הלא ידעת אם לא שמעת על הדגש הפולן. שהלא שלושה מיני דגשים לנו: דגש כפלן, דגש קשיין ודגש פולן. ומהו אותו דגש פולן? הוא הדגש ההופך את ה-נ' האזייאתית הקשה במילה גֶנים ובדומותיה ל-נ' רכה ונעימה להגייה, ע"י הסטת להב הלשון לאחור, הגעתה אל הבתר-מכתש וליווּיה במעין י' מתנגנת: גנננייים.
 

אטיוד5

Active member
ובענין הכלל ...

מה עם סֵפר ולא סֶפר? הברה ראשונה פתוחה ומוטעמת ובכל זאת מנוקדת בתנועה גדולה. התשובה שלי אותה תשובה - הכל נכון אבל אבל אבל *ההגיה* של ס' במלה ספר ארוכה. ומה התשובה של הדקדקנים?
 

קא זו או

New member
יש יוצאי דופן, כידוע

בטח למדת בתיכון, כמוני, שלפני דגש חזק תבוא תנועה קטנה, פרט לחמישה יוצאי דופן, שאת חלקם אני זוכר: בָּתִים אֵלּה הַיָּמָּה - זהו, יש עוד שתיים.
 

גנגי

New member
מלים?!

במילה "מִלִּים" יש דגש אחרי תנועה קטנה, דגש שהוא מכפל של העיצור ל' (שורש מ.ל.ל.) - מה לא רגיל לגמרי בדגש הזה?!
 

קא זו או

New member
לא, לא, לא

על מנת לא לחזור על כהנא פעם נוספת מכיוון אחר, וכיוון שדיברתי על חמישה יוצאי דופן וסיימתי ב-שתיים שנותרו [יוצאי דופן, הרי זניים] מייד כתבתי "שתיים מלים", שיובהר ששתיים מתיחס למילה: מלים שהן בנקבה. אוף
 
למעלה