שם עסק המכיל שם של חברה קיימת

zvikafogel

New member
שם עסק המכיל שם של חברה קיימת

שלום, אני מעוניין לפתוח עגלה של קפה ומתוקים שתקרא nutellaviv, האם יש בעיה משפטית בכל שאני משתמש בשם nutella? תודה רבה ויום נעים

שם חברה

שלום צביקה, איני יכול להתייחס למקרה ספציפי שכן לא ניתן לתת חוות דעת משפטית על גבי פורום באינטרנט ואיני מכיר את כל הפרטים הרלוונטיים. בצורה כללית ניתן לומר ששימוש בשם חברה שהוא סימן מסחרי רשום או סימן מסחר מוכר היטב מהווה הפרה של אותו סימן מסחר וככזה יכול להוביל לתביעה. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

afikiminfo

New member
אלא אם כן תשתמש בשם גנרי

לדעתי שמות (ויתקן אותי מנהל הפורום) כמו "המשביר" (ללא תוספת המילה "לצרכן"), "עלית", "ארומה" או "עסיס" אינם נכס של אף אדם. השמות הללו היו קיימים טרם הקמת החברות ויישארו כנראה גם אחרי סגירתן. יום טוב ובהצלחה אלי ששון

zvikafogel

New member
מה דעתך לגבי השם NUTELLAVIV?

השם מכיל את שם החברה NUTELLA תודה ויום נעים

afikiminfo

New member
יש לי סתם ניחוש - אבל תשאל בעלי מקצוע מומחים

צביקה שלום בדקת מה משמעות השם NUTELLA? עוד דבר (שיטת החוכמולוג שאינני יודע אם תעמוד במבחני המציאות), אם תוריד את אחת מאותיות ה"L" תוכל לקרוא: NUTELAVIV ולטעון שקראת לעסק משהו בסגנון NEW TEL-AVIV. שוב, זו סתם זריקה מהשרוול. שאל עו"ד שזו התמחותו. בהצלחה אלי ששון

קלירנס למותג חדש

צביקה שלום, הליך קלירנס למותג חדש הוא לא משהו שעושים "מהשרוול" ובטח לא בפורום באינטרנט. יש לבצע בדיקה מקיפה של סימני מסחר רשומים וסימנים הממתינים לבחינה ואף לשקול לבצע סקר שוק- רק אז מפיקים חוות דעת משפטית מסודרת בנוגע לשם/שמות המוצעים. צריך לזכור שתביעות על הפרת סימני מסחר, דילול מוניטין וכדומה עולות הרבה מאוד כסף, אפילו אם הצד השני מפסיד בסופו של דבר. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

מוניטין רב מנצח הכל

שלום אלי, אם נצבר בשם גנרי מספיק מוניטין - קל מאוד להגן עליו למרות היותו גנרי. על כן, שימוש בשמות של חברות קיימות הוא סיכון משמעותי מאוד (אני בכוונה לא מתייחס לחברות הספציפיות שציינת שכן איני יכול לחוות דעה משפטית ספציפית על גבי הפורום ומבלי להכיר את מלוא הפרטים). אני תמיד ממליץ ותמיד אמליץ לבחור שם מומצא, שאינו גנרי, שאינו בשימוש על ידי אף גורם אחר. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

glsystems

New member
ניכוס דגל ארצות הברית לשניצלים אמריקאים

שלום למנהל לפני כ-8 שנים התנהל משפט בין "פוד קלאב" (שאיננה קיימת כיום) לבין מפעל לשניצלים של חבר שלי. פוד קלאב תבעו את המפעל על שימוש באריזה דומה. בשתי האריזות היה מצוייר דגל ארצות הברית עם תרנגול. בית המשפט קבע כי דגל ארה"ב אינו נכס של אף אדם או חברה. וחייב את פוד קלאב בהוצאות המשפט. קשה לי לראות כיצד חברה בשם "אחד" תהיה מסוגלת לשמור על בלעדיות השם. ובמקרה כזה, האם היושב במרומים זכאי לקבל תמלוגים??
שבת שלום אלי

אריזה היא לרוב לא סימן מסחר אלא

שלום glsystems, אריזה היא לרוב לא סימן מסחר אלא trade dress והעניינים שם שונים. בכל מקרה לעניין דגלים יש סייג מפורש בחוק - כך שהדוגמא שהבאת אינה ממש רלוונטית לענייננו (ובכל מקרה אין לי שום פרט או מידע על המקרה אותו ציינת). בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

glsystems

New member
וואלה לרמה הזאת לא הגעתי

אין לי מושג ירוק מה היה בפרטים. כל שאני יודע הוא שלא היה להם קייס על הדגל.

afikiminfo

New member
השכלתי תודה

שלום האם תוכל לתת דוגמה של הגנה קלה על שם גנרי? תודה אלי ששון

דוגמאות מארה"ב

GET MOTIVATED, SHOOTING SPORTS RETAILER, JOHNSON CENTER FOR ENTREPRENEURSHIP & INNOVATION, GLOW, WEB PHYSICS, LINDT, ARMANI בכל מקרה מאוד חשוב להבהיר ולהזכיר שמדובר על מילה גנרית שמתארת את המוצרים. אין שום גנריות (מבחינת דיני סימני המסחר) במילה "לחם" כשהיא סימן מסחר ביחס למקלדות מחשב או "קומקום" ביחס לסרגלים. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

afikiminfo

New member
למעט המילה GLOW כל השאר אינם גנריים

בוקר טוב אני מסכים שצירופי מילים מקטינים את הגנריות של המילה (ראה מקרה "דוד הכי טוב" זכה מול אחת מחברות הביטוח). אבל כיצד תוכל חברת GLOW למנוע ממני כיצרן מדבקות זוהרות לקרוא לעסק שלי בשם GLOW או GLOW STICKERS? אשמח לשמוע את חוות דעתך אלי ששון

סליחה, לא שמתי לב לתגובה

על אף שזו דוגמא שהבאתי, איני מתיייחס לעניינים ספציפיים. ניקח דוגמא דימיונית- אם חברת RED מוכרת מדבקות אדומות וצברה במהלך השנים מספיק מוניטין כדי שהמילה RED תזהה, בעיני הצרכנים הרלוונטיים, את המוצרים שלה ולא של אחרים, אז היא תקבל הגנה כמו סימן אשר מלכתחילה היה כשיר לרישום. אגב, מתוך 4 הדוגמאות שהבאת במקור - 2 הם סימנים רשומים, 1 סימן רשום לא בדיוק כמו שהצגת אך באופן כזה שלעניות דעתי לא תהיה שום בעיה לאכוף ואת הרביעי לא בדקתי. כך שאי אפשר לומר שהם אינם נכס של מישהו, ביחס לסחורות מסוימות הם בהחלט נכס של מישהו. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

למעלה