האצ"ל הם היה מוכן להרוג אזרחים
והטמין מטענים בשווקים ועדות אחת של המורה לספרות שלי, של השלחת רימון לתוך אוטבוס עם אזרחים ותלמידים ערבים בגליל. אני גם מעוניין להבין יותר, כיתב את רואה אדם ציוני או לא? ברמת הנכונות שלו להקריב את חייו? האם לוחמי הפלמ"ח לא הקריבו את חייהם? האם הם לא ויתרו על שאיפות אחרות שלהם בחיים? האם כשהם נקראו לפעולה הם היססו לרגע? לגבי הציונות של בן גוריון, הוא היה ציוני יותר מכל אדם אחר כיום העתיק את מגוריו לנגב, סתפק אם מנהיג אחר היה עושה זאת היום, עובד ברפת וחי בצריף צנוע? לבן גוריון הייתה ראייה מעבר לקצה האף, הוא הכיר בחשיבות הנגב, יותר מאשר השטחים הכבושים שלנו. הנגב הוא ויהיה הרזרבה הישובית של מדינת ישראל, וכיום הוא נמצא בסכנה בגלל התפשטות הבדווים, שלא מתרכזים בריכוזי אוכלוסיה, אלא פותחים מאהל כל כמה קילומטרים - תופעה שיש להלחם בה הייתי מעריך את מתיישבי גוש עזה, אם היו מקימים ישובים חדשים בנגב (עבניות השרי בנגב יוצאות מעולה, עם טעם מצוין. באמת!!) גם אני רואה בהתישבות בנגב ובגליל שליחות, ומתכנן לגור שם אחרי הלימודים. לגבי אלטלנה שוב. האצל בתקופה ההיה ניסה לעקוף את הממשלה ולהקים צבא משלו ולכן דוד בן גוריון לא היה מוכן לעבור לסדר היום וברגע שיש סכנה שבה מחתרת אחרת תנסה להתקומם כנגד הצבא הרשמי של מדינת ישראל, אז יש לעשות מה שציך לעשות. גם היום אם יבוא ארגון חדש, ויביא עימו נשק ותחמושת ויסרב למסור את עצמו לצה"ל, אני בטוח שהתגובה תהיה זהה לוחמי האצ"ל, נהגו בחוסר אחריות כאשר העמיסו ספינת נשק יחד עם עולים וניצולי שואה שלא ידעו במה מדובר. לוחמי האצ"ל היו צריכים להראות את נאמנותם למדינה, ולחוק שבה - למרות חילוקי הדעות, ולציית לחוק ולהוראות הממשלה. ".. גם נשק רב שהאצ"ל ייבא לעצמו. דוד בן גוריון, ראש הממשלה ושר הבטחון, ראה בהבאת הנשק הזה סכנה לסמכות של הממשלה ושל צה"ל. אחרי מספר ימים של משא ומתן לא הצליחו להביא לפתרון, בן-גוריון הורה להפגיז את אלטלנה..." אני לא יודע איך אני הייתי נוהג כך אם הייתי במקומו של בן גוריון, אך אני יודע שהאצ"ל ניסה לחתור תחת ממשלת ישראל וצה"ל, ואם בן גוריון לא היה נוהג כפי שנהג, יתכן והיינו נראים כמו הרשות הפלשתינאית כיום, כנופיות כנופיות ושלטון טרור של ארגונים שונים. את השימוש בכוח אני טוען שיש לנצל בזמן הנכון, שהוא תמיד בזמן ההתקוממות המיידית, לקטוע את הסיפור אחת ולתמיד. ברגע שמתחילים להגרר לתוך מעגל של דמים, צריך לדעת איך לצאת ממנו, וכנראה שמאבק צבאי הוא לא הפתרון במצב כזה. בכל מקרה נושא נוסף שרציתי להעלות כיצד אתם מגיבים על ההשתלחות חסרת הרסן שוגבלת בהסתה נגד ראש הממשלה שרון? אני אישית די רותח, ההתבטאויות האלו באלו מאותם אנשים שיצאו כנגד רבין, ונראה כי הם לא הגיעו לחשבון נפש . "... ערן שטרנברג, דובר מועצת חוף עזה , אמר: ''תושבי גוש קטיף נושמים לרווחה אחרי הצהרת שרון. כיוון שבתקופה האחרונה הוכח שלא נשאר שריד, אפילו גרגר, מהצהרותיו של ראש הממשלה. מדובר בשקרן כרוני שדורס ומבצע בדמוקרטיה תאונת פגע וברח, ויהפוך בקרוב ללא רלוונטי ממש כמו אמירותיו''..." ".... שרון בגד בארץ ישראל. הוא מתכוון להכניס צבא מצרי לרצועה ודריסת רגל לירדנים בגדה. זה יותר חמור מעקירת יישובים'', הגיב ח''כ אריה אלדד (האיחוד הלאומי)..." ''...ראש הממשלה התחרפן ונפל על הראש. המפד''ל תעשה הכל כדי לסכל את תוכניתו..." , אמר ח''כ שאול יהלום. שאול יהלום הוא מאלו שנאי הכי זוכר כפעילים בהסתה ובתבטאויות קיצוניות כנגד רבין. אני מקווה שגם בימין יגנו את ההתבטאויות האלו. ואני בעצמי יוצא בגינוי