שמאל? שאלה.

goanin

New member
שמאל? שאלה.

אני שואל אותה ברצינות ובכנות. אני מגדיר את עצמי כשמאלני. מהי האווירה של הפורום הזה? כלומר, איזה שמאל הפורום מייצג בכלליות? שמאל של חד"ש או מרצ? ציוני או לא? שמאל מייצג אחווה, שוויון, צדק חירות וזכויות של כל בני האדם. חלק מאמינים ברעיון ה"לאום" וחלק לא. ידוע לכולנו שיש חוסר צדק בעולם, ולטעמי השמאל אמור לזעוק את הזעקה אפילו אם הוא צריך לבקר את המדינה שלנו. מדוע אם כך אני (כשמאלני) שומע קול זעקה רק נגד ישראל, ולא שומע קול זעקה נגד או בגנות איראן, חמאס ודומיהם? האם אנשי השמאל רואים בחמאס שמאלנים? החמאס פשיסטים ימניים קיצוניים. אני לא אוהב אותם בכלל. אני שונא אותם!!! מה אתכם? מה אתם מרגישים?

שלום לך

גם בעיניי לא מוצא חן מה שהולך בפורום הזה. אני מאוד ציונית. בקשר לשמאל-בהחלט יש גם שמאל ציוני. כמו שימין יש גם ימין ציוני ולצערינו יש גם ימין לא ציוני. רבים ממקימי המדינה בזמנו היו שייכים לשמאל של המפה הפוליטית. (מפא"י וכיוצ"ב) והם היו מאוד ציוניים. הם נלחמו רבות כדי שתהיה לנו מדינה ועוד. אני למשל שמאלנית שמאוד ציונית. אני יותר שייכת למרכז המפה הפוליטית. (מר"ץ לדעתי היא קיצונית.אך אני לא רוצה לעסוק בפוליטיקה) איכפת לי מהמדינה. חג העצמאות הוא החג הכי אהוב עליי והכי חשוב בשבילי. אני שמאלנית מכיוון שלדעתי יש לצאת ממרבית השטחים הכבושים. יש לדאוג לשלום באזור. אך אסור לנו בשום פנים ואופן לחלק את ירושלים. אני בעד זה שירושלים תשאר מאוחדת לעד. כמו כן ערכי השמאל מאוד נראים לי. בחירתי בזאת נעשתה עקב קורותיי בדת. הייתי פעם דתית ואנשים קיצוניים מהציונות הדתית(שמזוהה מאוד עם נושא השטחים) ניסו כל הזמן לקבוע לי דברים ו"לחנך" אותי בניגוד לדרכי.דבר זה גרם לי להרהר שוב בנושא השטחים ובדברים נוספים. אני לצערינו יש את החמאס. וזאת אכן בעיה קשה. ובאשר לפוליטיקה-אני מאוד שונאת לעסוק בפוליטיקה. קרא את הודעותיי הקודמות ותבין יותר.

ובקשר לערכים

הומניזים,דמוקרטיה,שיוויון ועוד. הם ערכים כללים. זה לא שייך רק לשמאל. כשאני הייתי דתית הייתי ימנית עד תקופה מסויימת. ודי תמכתי בערכים אלו למרות היותי ימנית בזמנו.

ne ro

New member
אני לא מסכים. בעיניי, דתיים

מכל סוג , ומכל דת, הם גזעניים ופאשיסטיים. כשאת היית דתית, לא שטפו לך את המוח לשנוא נוצרים ולא יהודים? כידוע לך, בעיני הדתיים, היהודים הם עם נבחר ונהעלה מעל שאר העמים , ושאר האנשים, "הגויים" הם עבדים שלהם.

אני חייבת לומר לך משהו

גם כשהייתי דתית כיבדתי כל אדם באשר הוא. אצלי זה עקרון מאוד חשוב. אז זה בכלל לא קשור! וכן,היה לי קשה עם כל העליונות הזאת. בהיותי דתית אני לא חשבתי שאני עליונה מהחילוניים או מכל מישהו אחר בגלל אמונתי.

ne ro

New member
זה נכון לגבייך,

אבל זה לא נכון באופן כללי לדתיים .

goanin

New member
אני איתך. מסכים עם כל מה שאמרת. כמעט.

אני יודע שיש שמאל ציוני. אני שמאלני וציוני ויש לי דגל ישראל תלוי מהמרפסת ואני בוכה ביום העצמאות מרוב התרגשות. אני חושב שיש לצאת ממרבית השטחים, ואף לחלק את ירושלים (היא כבר מחולקת), אבל מבחינתי זה רק חלק קטן מאד מהוויתי השמאלנית. אני שמאלני כי אני מאמין בשוויון, חופש דת, הפרדת דת מהמדינה ומניעת רודנות ופגיעה בחופש הפרט, סוציאליזם נוסח אירופה, וכו'.... משם השאלה המקורית שלי לפורום: הרי שמאל זה דבר כל כך רחב. החמאס לא מסכים עם העקרונות שלנו בכלל, אירן רוצה להשמיד עם ומדינה ושם רוצחים הומואים ומרביצים לנשים ללא רעלה. למה קול השמאל בישראל נתפס כמגונן עליהם כל הזמן??? צריך להתקיף את אירן! האיסלאם מסכן את העולם! למי זה לא ברור, שמאלנים?

../images/Emo45.gifאני ממש מסכימה איתך בנושא החאמס

לדעתי החמאס זו אכן בעיה קשה לנו ולאזור כולו. ובאשר לחלוקת ירושלים-אני מתנגדת. לדעתי על ירושלים להשאר מאוחדת תמיד,רק לתת לפלסטינאים שם אוטונומיה וזהו. בקשר לשיוויון וכיוצ"ב. גם כשהייתי ימנית האמנתי בשיוויון,חירות וכו'. אז זה לא שייך רק לשמאל. אבל אני מאוד שמחה שאלו הערכים המנתבים את השמאל.

ne ro

New member
אני לא מגונן על אף אחד,

אני בהחלט מתנגד לשימוש באמצעים צבאיים להשיג מטרות פוליטיות. אם ארה"ב, בעלת בריתה של ישראל, הייתה תוקפת את אירן ומבצעת פשעי מלחמה כמו בעיראק, אני הייתי הראשון שהייתי מפגין נגדה.

על השמאל הציוני במדינה להשמיע את קולו../images/Emo70.gif

אני שמאלנית ואני מאוד ציונית. חג העצמאות בשבילי הוא החג החשוב והאהוב ביותר. רוב השמאל במדינה הוא ציוני. רק שיש גם שמאלנים שהם לא ציוניים . על השמאל הציוני להתאחד ולהשמיע את קולו.

כמה תיקונים וביאורים לפיה ובכלל

לפי מה שהבנתי בהודעותיך את מבלבלת בין מספר מושגי יסוד בסיסיים שיוצרים קרע בין חייך הקודמים והיותך שמאלנית כיום. הרשי לי נא להקל אם במעט. יש הבדל גדול מאוד בין המושג "ציונות" לבין להיות "אוהב ישראל" או "ישראלי לאומני". כמובן שישי הבדל עצום בין ציוני לבין ישראלי גאה. להיות ציוני אין זה אומר "אוהב ישראל" בהכרח, ציונות היא אידאולוגיה, על פיה קמה תנועה לאומית מודרנית שקראה לשחרור לאומי של העם היהודי ואף להקמתה של מדינה יהודית בארץ ישראל . השלב בו הציונות הייתה רלוונטית הוא מקום המדינה ומספר שנים לאחר מכן. כיום להיות ציוני משמעו רצון ליישב שטחים כבושים וסילוק הערבים החיים במדינה. ציונות הינה תפיסה אידאולוגית שאין לה מקום בחברה מתוקנת, היא איננה ברת יישום ובגדול איננה רלוונטית יותר. בפורום כל גולש מגדיר את עצמו איך שהוא מרגיש, אך בבסיס העניין להיות שמאל בישראל, כמובן שמשמעותו לאהוב את ישראל ורצון גדול מאוד לא להיכנע לטרור או לאלימות. אני לא מגדיר את עצמי ציוני , אבל אני אוהב ישראל ואת יושביו.

ne ro

New member
אני לא אוהב את ישראל

ומתנגד לציונות. מצד שני- גם אני הייתי אומר על אילן פפה שהאיש נוטף שנאה לישראל, ברמות שלא הכרתי.

אני ציונית

ואין לכך שום קשר לשטחים! להיפך,דווקא בגלל ציונותי אני בעד יציאה ממרבית השטחים הכבושים. לא כולל הגולן ירושלים שצריכים להשאר בידינו.ובמיוחד ירושלים-שעליה להשאר מאוחדת תמיד. וכל זאת כדי שנהיה רוב יהודי במדינה. לעומת זאת אם נמשיך לשבת בשטחים הכבושים במשך הזמן לא נהיה מדינתו של העם היהודי אלא זו הולכת להיות מדינה אחת לשני עמים.לכן כדי שזאת תמשיך להיות מדינתו של העם היהודי עלינו לצאת ממרבית השטחים הכבושים.

אם כל הכבוד (ויש כבוד)

על פניו את מחזיקה דעות הנוטות למרכז, ירושלים מאוחדת לנצח נצחים זו אמירה ימנית, על החזרת הגולן יש וויכוחים אבל שוב הנטייה ימינה, וציונות זה לא אהבת ישראל, אם את באמת "ציונית" בשנת 2007 את באמת לא שמאלנית. קשה להודות, קשה להגיד אבל הציונות מתה, היא נוגדת את החוק הישראלי והמשפט הבינלאומי ובית המשפט הכריז אם כי בעקיפין שהציונות איננה ליגיטימית עוד. http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1000438

ne ro

New member
מפלגת "העבודה" היא ציונית

אבל אני משתייך לשמאל הלא ציוני ובעיניי היא בכלל לא מפלגת שמאל.

ציונות

אמרתי אני ציונית.אני שמאלנית וציונית! ישראל היא מדינתו הניצחית של העם היהודי. מי שלא מסכים עם כך,מה הוא עושה פה בכלל! המצב הכלכלי לא משהו,בחו"ל ניתן להרוויח יותר וללא כל המלחמות שיש לנו כאן. אז אם מישהו שלא מוצא חן בעיניו שזאת מדינתו של העם היהודי יכול לעלות על מטוס למדינה אחרת בעולם. העולם הוא באמת גדול!

למעלה