שמאל? שאלה.

טוב פיה אני אנסה פעם נוספת..

ציונותו פיה טובה אחת ו 20:18 | 05/08/07 ישראל היא מדינתו הניצחית של העם היהודי - יופי! מה זה קשור לציונות!?!? מי שלא מסכים עם כך,מה הוא עושה פה בכלל! - מספיק עם דמגוגיה זולה! המצב הכלכלי לא משהו,בחו"ל ניתן להרוויח יותר וללא כל המלחמות שיש לנו כאן. אז אם מישהו שלא מוצא חן בעיניו שזאת מדינתו של העם היהודי יכול לעלות על מטוס למדינה אחרת בעולם. העולם הוא באמת גדול! - לא קשור, לא קשור ושוב פעם לא קשור! אני מבין שאת אוהבת את ישראל אבל אנא בררי במילון הקרוב מה זה ציונות במקום לדחוף אותה לכל משפט שני. ציונות לא שווה אהבת ישראל! ציונות זה ליישב את הארץ ביהודים בלבד ללא זכות שווה על הקרקע... זה לא חוקי לפי מדינת ישראל שאת אוהבת... זאת לא פרשנות אלו עובדות... אנא ממך....

ne ro

New member
אני לא ציוני-

ואני לא אוהב את ישראל ואת תושבייה. אם היא ציונית - אז קרוב לוודאי שתאהב את ישראל.

אז ככה

אני שמאלנית וציונית. שמאלנית-כי לדעתי יש לצאת ממרבית השטחים הכבושים. חוץ מאשר הגולן וירושלים-על ירושלים להשאר מאוחדת לעד. אסור לנו בשום פנים ואופן לתת חלקים מירושלים. אך מיתר השטחים הכבושים עלינו לצאת. ציונית-אני תומכת במדינת ישראל כמדינתו הניצחית של העם היהודי. מי שלא מוצא חן בעיניו יכול לחפש לו מקום אחר. העולם הוא גדול.

לפחות ניסיתי... אנא תקראי את ההודעות לפני

שאת ממחזרת הודעות שלך. הבנתי, את חושבת שציונות זה לאהוב את ישראל, טוב אז את טועה כי זה לא, זה כמו לומר שהשמים צהובים, אז הם לא. את מוזמנת להמשיך לחשוב ככה.

ne ro

New member
שלום לך,

אני משתייך לשמאל לא ציוני. אני מאמין שיש קשר בין הציונות לאנטישמיות, והציונות מעוררת אנטישמיות. אני מאשיעם את הציונות בשיתוף פעולה עם הנאצים.

69הרצל69

New member
יש מקום לכולם

המכנה המשותף של רוב החברים פה הוא התנגדות לגזענות, לכלכלה הדורסנית, ובעד חידוש המגעים עם הערבים. אני עצמי מגדיר את עצמי שמאל-ציוני עם זיכה לברית שלום ההיסטורית ואחד העם. מצביע היום למרצ, ונמנע על תומכי זהבה גלאון. מתנגד לכיבוש, חוק קק"ל הגזעני, והורדת מס החברות על חשבון הרווחה, החינוך והבריאות.

ne ro

New member
אישית, אני מוצא שזה כל כך קשה לי

לאהוב את ישראל והיהודים. כל כך.

ne ro

New member
למה אתה לא בא בטענות לארה"בף בעלת בריתה של

ישראל? אם אתה שמאלני, אתה צריך לשנוא את ארה"ב.

מה זה השטויות האלו!

אני שמאלנית וציונית. ואוהבת את ארה"ב. זה טוב שיש לנו בעלי ברית כאלו. חשבתי שהשמאל תומך באוניברסאליזים. אני בעד אוניברסליזים. הייתי כך גם בהיותי ימנית. אני בעד הפתיחות לעולם. ומאוד שנאתי את הסגירות לעולם כשהייתי דתית. אתה נראה לי שמאוד דומה לאותם קיצוניים דתיים (והכרתי גם כאלו) דווקא מהזרם הציוני דתי-או ליתר דיוק קיצוניים מסויימים שבזרם זה,שהתנגדו לכל האמריקניזציה ואהבת ארה"ב. ארה"ב היא הידידה של ישראל. ובתור אחת שמדינת ישראל חשובה לה והדוגלת בפתיחות לעולם,אני בהחלט בעד ארה"ב.

Original DNA

New member
אי אפשר להיות שמאלני ולאהוב את ארה"ב

זה פרדוקס. ארה"ב מייצגת את כל הערכים שנוגדים את ערכי השמאל. בארה"ב בשנות ה50 הוציאו שמאלנים להורג רק בגלל היותם שמאלנים. ארה"ב מושתת על אותם עקרונות של הנאציזם.

אז אני

כן אוהבת את ארה"ב. וזה בהחלט לא סותר. אני שמאלנית מכיוון שאני בעד היציאה ממרבית השטחים הכבושים. אך על ירושלים והגולן להשאר בידינו. בייחוד ירושלים המאוחדתעליה להשאר בידינו לעד. כמו כן אני בעד הערכים שמייצג השמאל.נכון שגם בהיותי ימינית הייתי עם ערכים אלו,כך שזה לא קשור בדיוק לשמאל. אלא הם ערכים של כולם בלי קשר לצד זה או אחר.יכול אדם להיות ימני עם ערכים אלו. אוניברסליזים,דמוקרטיה,הפרדת הדת מהמדינה ועוד. אין גוון אחד בכל דעה. יש גוונים אחדים. ואני כן אוהבת את ארה"ב. וגם כמובן אוהבת מאוד את ישראל. וציונית.

אני כן../images/Emo9.gif

בוודאי שאני שמאלנית. אני בעד לצאת ממרבית השטחים הכבושים. חוץ מהגולן ומירושלים.לדעתי יש לשמור על כך שירושלים תשאר מאוחדת לעד. בקשר להגדרות וכיוצ"ב. אני ממש מומחית בנושא של הגדרות זהות שאיננה שלי. כשהייתי דתית במוסד על תיכוני מסויים היו אנשים שהיו מגדירים אותי תמיד בהגדרות שאינן שלי,אלא שהם רצו שאהיה. וגם עתה עדיין הם מנסים לעשות לי זאת,דרך מכתבים ששולחים לי ועוד. בלימודיי הקודמים התמחתי בבניית זהות ועקב ניסיונותיהם של אותם קיצוניים לקבוע לי זהות התמחתי בזה גם הרבה מעבר. וגם התמחתי בטיפול בהגדרות זהות שאיננה שלי מצד אנשים מסויימים. כך שזה וניסיוני-אני ממש מומחית בזה. אז אני כן שמאלנית.ולא אתה תקבע לי מה להיות ומי להיות.

Original DNA

New member
את פשוט לא עונה על ההגדרות של השמאל

זה שאת בעד לצאת מהשטחים הכבושים לא אומר כלום. מיטב הליברלים מסכימים איתך, ואף אחד לא חושב שהם שמאלנים. שמת לב מה אמרת? אני מצטט: "כמו כן אני בעד הערכים שמייצג השמאל.נכון שגם בהיותי ימינית הייתי עם ערכים אלו,כך שזה לא קשור בדיוק לשמאל. אלא הם ערכים של כולם בלי קשר לצד זה או אחר.יכול אדם להיות ימני עם ערכים אלו. אוניברסליזים,דמוקרטיה,הפרדת הדת מהמדינה ועוד." בהתחלה את אומרת שאת בעד ערכי השמאל, ואח"כ את אומרת שאלה "ערכים של כולם" וגם ימני יכול להחזיק בערכים האלה. הגיון צרוף. אוניברסליזם- זה ממש לא ערך של השמאל. אם כבר אז השמאל בעד אחוות עמים, אבל האוניברסליזם מוחק התרבויות הוא כלי של האימפריאליזם הגלובליסטי. דמוקרטיה- גם הימין תומך ב"דמוקרטיה" שיש היום. הפרדת הדת מהמדינה- זה לא ערך בלעדי לשמאל. יש המון אנשי ימין שתומכים בזה, וגם הליברלים תומכים בזה. עצם זה שאת תומכת בארה"ב, שם אין מחנה שמאל רלוונטי כלל, מראה שאת לא מחוברת לערכים של השמאל.

זה אומר הרבה

השטחים אומרים הרבה. עלינו לצאת ממרבית השטחים הכבושים. חוץ מהגולן וירושלים.בייחוד על ירושלים להשאר בידינו תמיד. בכל אופן,הימין כפי שהוא כיום דוגל בהשארת כל השטחים. ולזה אני ממש מתנגדת! ובקשר לערכים-הדגשתי,אלו ערכים שלא שייכים לצד זה או אחר. אלא פשוט כלליים.גם כשהייתי ימנית תמכתי בהם,אז זה ממש לא קשור. מאוד חשוב האוניברסליזים-הפתיחות לעולם ולא ההסתגרות מפניו.אחד הדברים שממש שנאתי אצל קיצוניים דתיים מסויימים (בעברי הייתי דתית ולמדתי במוסדות על תיכוניים דתיים מסויימים שהיו שם כמה וכמה אנשים קיצוניים) וארגונים מסויימים שבדת זוהי הסגירות מפני העולם.הם למשל היו בעד רק אמנות יהודית ולא כללית.ממש לא סבלתי את כל הסיגרות האיומה הזאת! וכן הדמוקרטיה בתור ערך ולא רק צורת משטר.במוסד על תיכוני מסויים שלמדתי בו אמרה אחת המורות בקשר לדמוקרטיה משהו בסגנון שמיישמים אותה רק פעם ב-4 שנים.כלומר התייחסות לדמוקרטיה בתור צורת משטר ולא בתור עולם ערכי. ועוד על קדימות יהדות לדמוקרטיה. הדמוקרטיה בשבילי היא גם צורת משטר וגם עולם ערכי.ערכים של חירות הפרט וזכותו להיות מי שהוא ומה שהוא. ערכים של שיוויון,הומניזים ועוד. אז אלו הם ערכים כלליים שלא שייכים לצד זה או אחר. גם בתור ימנית תמכתי בהם מאוד. אבל מה לעשות,על הימין משתלטים אותם דתיים קיצוניים. שבעד הסגירות מפני העולם-הם קוראים לזאת פרטיקולריזים(לקוח מאיזה ספר שקראתי פעם בנושא,וזה פשוט גרם לי לחלחלה עצומה-סגירות איומה!)אני קוראת לזאת פשוט סגירות. אנטי דמוקרטיים,ומנסים לנתב את הדמוקרטיה רק לצורת משטר ולא ערכים. ומצפצפים על ערכי הדמוקרטיה הבסיסיים. ועוד מה,הם בעד להתייחס לאדם קודם כל לפי השתייכותו ואח"כ לפי היותו אדם.לדבר זה אני מתנגדת ביותר!יש לי ידידים ממדינות שונות בעולם.אז מה,אני צריכה להיות חברה רק של יהודים ומה אם יש לי ידידה נוצרית מארץ מסויימת.לא להיות איתה חברה?! וחוץ מזה,הם מעוניינים שנגדיר את עצמינו קודם כל כיהודים אח"כ כאדם.אני אדם בגלל שאני אדם,ואח"כ אני יהודיה.ולא להיפך.אני לא אדם בגלל שאני יהודיה.אלא אני אדם בגלל שאני אדם ואח"כ אני יהודיה.ואני לא שונה מכל אדם אחר גם אם איננו יהודי.(ואני לא מדברת כאן על הנושא של הערבים.אלא זה באופן כללי.למשל ידידים מהעולם הגדול.צרפת,אנגליה,ארה"ב וכיוצ"ב שאינם יהודיים) יש להם צפצוף רב על חוקי המדינה ועקרונות הדמוקרטיה הבסיסיים. יש לי ניסיון רב בזה ע"י שליחת מכתבים וניסיון "לחנך" אותי בניגוד לאמונותיי ודרכי מצד קיצוניים מסויימים וארגון מאוד מרכזי בדת. אנשים אלו וארגונים אלו נמצאים באליטה של החברה שלהם. והם פשוט מנסים להשתלט על הימין ולנתב אותו לפי שיטתם. ואמרתי אלו הם ערכים כלליים לא שייכים רק לצד זה או אחר.גם בהיותי ימנית תמכתי בהם. רק שפשוט אם לשם הולך הימין בגלל קיצוניים דתיים מסויימים שבאליטה וארגוניהם המרכזיים.אני בימין כזה לא מוכנה להיות.

ובקשר

לאוניברסאליזים זה ממש לא קשור לשמאל או ימין. גם בהיותי ימנית (והייתי פעם אף מאוד ימנית)מאוד תמכתי באוניברסאליזים. אני בעד הפתיחות לעולם.מאוד הרגיז אותי בדת כל הסגירות מפני העולם והסתגרות רק ביהדות. למשל תמיד התעניינתי באמנות כללית,פעם למדתי אמנות יהודית בבר אילן ומאוד היה קשה לי שלא מלמדים מספיק כללית ועזבתי את החוג ,לא רציתי להסתגר רק ביהדות.היום נראה שזה קצת השתנה שם.אבל ממש לא מספיק.

למעלה