שמות..

שמות..

בקשר לשמות, הנה הפירוט לבחירת שמות ילדיי: שחר: מתחילת ההריון הייתה לי תחושה שיש לנו בת וישר ידעתי שיקראו לה שחר. תומר: הייתה אמורה להיוולד בספירת העומר והחליטה להתעכב. נבחרו שמות אחרים כמו זוהר וניצן, אך בגלל הפחד שיתחילו לקרוא לה זוהרה או ניצנה השמות הללו ירדו מהפרק. תומר נולדה בסוף השבוע ה-42 (אחרי שהייתי שבוע שלם בבית חולים). בזמן שאבא המתין בחוץ הוא דיבר עם אחד האבות שחיכו וזה סיפר לו שאשתו אמורה ללדת בת והיא רוצה לקרוא לה תומר (בסוף נולד להם בן). בעלי סיפר לי את זה ואמר לי את השם ומיד החלטתי שזהו. מצאתי שם. ובאמת מיד אחרי שקראתי לה בשם, היא נולדה אחרי שעה!!! ולתינוק שיוולד ב"ה בינואר: אני לא סיפרתי לאף אחד (חוץ מלבעלי כמובן) במשפחה אבל החלטנו על השם ניתאי. זה שם של איזה מישהו בתורה אבל זה שם מיוחד לדעתי. מה דעתכם על השם הזה?

anat30g

New member
מקסים

אני אוהבת שמות מהתנ"ך - התנ"ך שלנו מלא שמות מקסימים ואנחנו פונים אל העולם בחיפוש אחרי שמות, קוראים לילדים בשמות חסרי משמעות - רק בגלל שהצליל נשמע נחמד. אגב, אני רציתי לקרוא לאחד מילדי עירא - שם של כהן גדול הנזכר בתנ"ך - ובעלי הטיל וטו... אני עדין חושבת שזה שם מקסים.

מיה30

New member
יפה ../images/Emo45.gif

שם מיוחד ולא נפוץ אני חושבת שזה הקו שצריך להנחות כשמחפשים שם לצוציק שיוולד גם אנו קראנו לגדול בשם מהתנ"כ {שלא נפוץ} והשני אני לא בטוחה שמוזכר שם {אבל הוא מיוחד אין ספק} מיה30

../images/Emo51.gif...

גם אני חושבת שהשם הזה מקסים, ושהתנ"ך עמוס בשמות יפים. אין לי מושג אגב מה בדיוק המשמעות שלו, אני חושבת שזה איזה נביא או כהן. מישהו יודע אולי?

גם שלנו שם תנ"כי../images/Emo13.gif

יעל. ודווקא לא חשבנו עליו בגלל שהוא מהתנ"ך אלא משום שרצינו שם שיהיה רק של בת ולא דו משמעי. ז"א שם שלא יהיה גם שןל בנים וחשבנו שיעל זה שם יפה. דרך אגב, היום דיברתי עם חברה ותיקה וסיפרתי לה על השם שבחרנו ליעל . והיא אמרה לי שהיא מכירה שני בנים שקוראים להם יעל . אתם יכולים להאמין? טוב, אז כנראה שמתפתחת מגמה חדשה ואפילו שם שהוא מובהק לבנות עובר מהפך.

zimes

New member
גם בעיני יעל הוא שם יפה

אבל יחד עם עוד המון שמות יפים, הוא נפל בגלל קרובת משפחה קרובה מדי, שכבר תפסה אותו

אמיר.

New member
בלבול שמות.

אני לא מבין את ה´טרנד´ הזה. מדוע ישושה בזיהוי הצאצא כבעל מין מסוים ? האם זו בושה להיות זכר/נקבה ? לשם יש משמעות וגם תפקיד. הבלבול הזה (שלא חדר, ב"ה, למקומנו) לא נראה לי תורם לשום דבר. (אולי זה נובע מאיזה תסכול פנימי של ההורים שרצו ילד מהמין השני ??)

ירון ג.

New member
שמות של בנים שמות של בנות

בתיכון למורה לספרות שלנו קראו דרור, הוא סיפר לנו שהוא שינה את שמו ובעצם עד אחרי הצבא קראו לו "ורד". כמובן שהבענו פליאה רבה (חלק גיחכו....תיכון....) ואז הוא הסביר שסבא שלו היה משורר וורד זה בעצם שם בזכר (ורד אדום, ורד יפה, ורד דוקר וכו´..) ולמרות שמאוד אהב את השם החליט לשנותו כי היה לו קשה עם זה.... אני בטוח הייתי משאיר את השם ורד.

השם השני של הודיה הוא יעל ../images/Emo3.gif

האמת שלא חשבתי לתת לה את השם הזה.. בגלל שהוא יחסית לא "חדיש" וכמו כולן קציתי משהו חדיש.. (ולנו במשפחה דווקא הן בכלל יעל
) בסוף החלטנו עליו כשם שני להודיה בגלל מה שקרה להודיה (שנולדה ממש בנס
) בעיקר גם בגלל שזה שם של בעל חיים.. אז בעל חיים שזה שם של דמות בתנ"ך זה בכלל

לאה_מ

New member
נדמה לי, שזה דוקא לא מהתנ"ך, אלא

מהמשנה. אני חושבת שהיה אדם בשם ניתאי הארבלי, ואם אני לא מבלבלת אותו עם מישהו אחר, אז הוא היה אחד מבניו של מתתיהו הכהן, כך שזה מתאים גם לחנוכה (אז תזדרזי...
). בכל מקרה הצליל נהדר בעיני.

zimes

New member
לגיסי קוראים כך

ויש הר כזה, והוא היה חכם אני-לא-זוכרת-מתי. (ז"א - גיסי חכם גם עכשיו, וההר כנראה לא היה ממש חכם אף פעם. הבנת.)

ירון ג.

New member
שם תנכי ../images/Emo8.gif

נזכרתי בספרו של דני סנדרסון "נחירה פומבית" (מומלץ מאוד לחובבי ההומור הסנדרסוני). שם מסופר על זוג (לא אלאה אתכם בפרטים) שקראו לילדם "מולי". הם הסבירו שתמיד רצו שם תנכי, ובחרו את השם מהפסוק: "מי הוא זה העומד מולי וחרבו שלופה".

אמיר.

New member
ניתאי הארבלי

אחד מהזוגות (ראשי החכמים בתקופה ההלנסטית) חי בערך בשנת 150- למנינם. מדבריו: "הרחק משכן רע ואל תתחבר לרשע ואל תתיאש מן הפורענות" (אבות א´ ז) אין לי מושג על משמעות השם - אברר.

אמיר.

New member
יהושע בן פרחיה

שהגמרא מספרת עליו שהיה רבו של ישו הנוצרי (לפני שסרח). זה כמובן לא תואם את המסורת הנוצרית.

למעלה