שמות..

ציפי ג

New member
אחי הצעיר למדני

שאותו הישו, אינו אותו הישו. אין זהות תאריכים, או משהו כזה.

אמיר.

New member
זהירות מהתנ"ך...

בתנ"ך יש עושר שמות יפים. אבל גם שמות של רשעים (מזל שאף אחד עוד לא בחר לקרוא לבנו המן ולבתו - איזבל). וחוץ מזה - מעודף מקוריות לפעמים הילד/ה סובל/ת

ירון ג.

New member
אמיר, אם אתה כבר בודק

וזה מופנה בכלל לכל המבין/ה בתנכינ"ו: יש לי קרובי משפחה בחו"ל ששם בנם הוא Seth שאם איני טועה זהו שת, מי הוא היה ומדוע שם זה נפוץ אצל יהודי התפוצות אבל לא שומעים אותו כלל כאן. פעם איזה רב סיפר לי שילדים אשר נולדים מתים חייבים לתת להם שם לפני הקבורה ואז בדר"כ נותנים את השם שת. זה לא היה ברור לי אז ועדיין. תודה

ציפי ג

New member
שת, מילה מאוד יפה לישבן

(חשוף שת) לא הייתי קוראת לילד שלי כך. שת הוא גם בנו השלישי של האדם הראשון.

ירון ג.

New member
ציפי, מי הוא היה, מה הוא עשה?

האם הוא היה איש רע (כמו המן, פרעה שאז ברור מדוע לא נותנים את שמו לילדים) או שזה רק בגלל במשמעות הישבנית שלו, ואז איך מסבירים את השם פיני?

ציפי ג

New member
כעקרון מעטים השמות שקודם לימי

אברהם אבינו בהם אנחנו משתמשים. יש חנוך ונח צילה ויובל וחוה, אבל אדם והבל וקין ולמך וכו´ אינם כ"כ שמות הנהוגים אצל יהודים למה? למנהגים פתרונים.

אמיר.

New member
תשובה לירון.

על דרך ההומור אתהה אולי הוא קרוי על שם הפרעון סתי... הפרוטסטנטים נהגו חרות יתר בשימוש בשמות תנכיים: אבנעזר, איזבל, איכבוד ועוד. אולי יש השפעה הדדית. אני יודע שאכן נותנים שם לילד שנולד מת וגם מלים אותו. לפי מיטב ידיעתי נותנים לו שמות כמו אדם, שת, אנוש וכדו´.

../images/Emo26.gif מסתבר שזה לא שם תנכ"י!

עשיתי לך חיפוש בתנ"ך הממוחשב. השם הזה לא מופיע בשום ספר לא בכתיב מלא ולא בכתיב חסר.

למעלה