שמחה לבשר שאנחנו בארץ, ומתאקלמים

גלי 10

New member
שמחה לבשר שאנחנו בארץ, ומתאקלמים

נחתנו לפני שבועיים. התרגשות גדולה, חיוכים ראשונים, התחלת הסתגלות - והופ! אבעבועות. שלושה ימים אחרי בואנו פרצו האבעבועות וכיסו את כולו עד שלא יכולתי לראות אותו מבעד לפצעים (נראה לי שבישל את זה כבר בבית הילדים). עבר עלינו שבוע קשה, עם חום גבוה והמוןןןןן אבעבועות. הקטנצ'יק היה אומלל מאוד, בקושי אכל ובכה המון.
אבל...זה מאחורינו. כבר כמה ימים שהכל בסדר (כמובן הפצעים עדיין מתייבשים לאיטם), הוא סקרן מאוד, חוקר את סביבתו, דורש ומקבל אהבה וחיבוקים אינסוף, אוכל בתיאבון רב (עלה במשקל מאוד יפה
) ואני מקווה שתוך מספר שבועות הוא ירכוש ביטחון עצמי וירגיש חלק מאיתנו.
עכשיו אני מבקשת להתייעץ אתכם לגבי הגיור.
הנסיבות המשפחתיות שלנו גורמות לי להעדיף גיור רפורמי.
מי מכם עבר סוג כזה של גיור? איפה עשיתם? איך התבצע? המלצות? עצות? אזהרות?
תודה רבה

China8

New member
נהדר לקרוא, גלי

(לא על האבעבועות כמובן, אבל על השאר
.
המון מזל טוב על הקטנצ׳יק ומיטב האיחולים לאמא החדשה. יכול להיות ש״בישל״ את האבעבועות כבר שם וגם המעבר הזה והסטרס הרגשי שכרוך בכך כנראה מחליש את המערכת החיסונית. אצלנו בהתחלה הקטנה הייתה כל הזמן חולה, ובעיקר כשהחלה ללכת לגן.
אנחנו עוד לא גיירנו, אבל בזמנו הייתי בקשר עם המרכז הרפורמי בתל אביב שאיני זוכרת את שמו. אני בטוחה שעוד מעט ייכנסו כאלה שיודעים ובעלי נסיון בעניין הגיור. יש גם כמה וכמה שרשורים בהודעות נבחרות (תחת כלים ומידע), וכן את יכולה לערוך חיפוש בפורום תחת המילה ״גיור״.
ושוב, רק מזל טוב, אושר, בריאות והנאה צרופה.

אבי351

New member
ממליץ לך לטובת הילד גיור אורטודוכסי שיקל

עליו מאוד בהמשך חייו אם תרצי עזרה תשאירי נייד בפרטי ובכייף נדבר ובשעה טובה לכם

מה היתרונות בגיור אורטודוקסי?

בעיני אין כל יתרון בגיור באופן כללי... לא כל שכן גיור אורטודוקסי או כזה שמצריך ברית מילה.

אחד היתרונות הוא

שנפתחת דלת לכל בת וחותנת בישראל בבוא השעה.
ועוד קודם לכן - יש טקסי השתנה משותפים אצל בנים ואורך כל הגילאים,וביחד עם ה"תיקים" שילד מאומץ סוחב עליו built -in ,קיימת שאיפה אצל הילדים שלנו להיות בדיוק כמו כולם.

בעיני כל אחד רשאי להחליט על גופו שלו

בנוגע להליכים שהם מסוכנים ובלתי הפיכים. אני לא מוצאת לנכון לסכן תינוק או ילד ולפגוע בו רק בשל החשש התיאורטי שהעורלה או הדת שלו תפריע לו אי שם בעתיד. אלו פחדים שלי ואני אתמודד איתם, לא תוך פגיעה גופנית בילד.

והס מלהזכיר את האחוז מכלל הנימולים

שנגרם להם נזק בלתי הפיך במהלך המילה ונוצרו להם עיותים ויזואליים ניכרים... אלו לא חריגים?

בעיני אין פה מה להתווכח

בהחלט שזכותך לעשות כראות עינייך,
העניין הוא שלא תמיד האידיאולוגיה של ההורים היא נפלאה בשביל הילדים.
ילד מאומץ מתמודד כל הזמן עם היותו שונה מהשאר. [גם אם לא רשום לו על המצח].
להמון ילדים יש משאלה להיות כמו כולם .[עכשיו למשל הבן שלי כל הזמן אומר לי שהוא לא כמו כולם בכך שאין לו אח או אחות. בעבר דיבר על כך שאין לו אבא.ודיבר גם על כך שהוא מאומץ ואחרים-לא. אני מביאה אותו כדוגמה אבל המשאלה להיות כמו הרוב קיימת באופן רווח מאד]. לדעתי ברית המילה יכולה לעזור בלהיות באספקט מהותי כמו הרוב בסביבה .בעיני זה יתרון מרכזי.
קאלה חושבת אחרת ממני. גם את. אפשר ומותר...

זה לא נכון

המחקרים על הגורמים להידבקות באיידס הם מחקרים מאוד לא אתיים וגם לא היו מהימנים. נעשו באפריקה על אוכלוסיות ניסוי אנושיות... מחקרים אחרונים שמכילים מאות אלפי נחקרים ונעשו בתנאים אובייקטיבים יותר מראים שדווקא ברית היא גורם שמגדיל את הסיכון להידבק. לא בהרבה, אבל מגדיל. יש לי איפשהו לינק למחקר, אחפש מחר.

KallaGLP

New member
גם לו זה היה נכון

אנחנו חיים בעולם שבו יש אמצעים הרבה יותר בטוחים להימנע מהידבקות באיידס (אבל זה כנראה גם לא ממש נכון). אני לא הייתי משחקת רולטה רוסית עם הברית מילה. בכלל, ברפואה לא נהוג לכרות איברים בריאים כדי למנוע מחלות ואין כל סיבה שהעורלה תהיה יוצאת דופן. זהו מנהג דתי שמנסים להלביש עליו כל מיני תירותים מודרניים, זה הכל.

year of the cat

New member
דווקא יש מקרים שכן

למשל, כורתים שדיים כדי למנוע סרטן השד אצל מי שאצלה הסבירות לסרטן הנ"ל מאוד גבוהה

KallaGLP

New member
זה מקרה שונה לגמרי.

במקרה זה יש סבירות גבוהה למחלה קטלנית, וגם אז, זה משהו שאישה בוגרת מחליטה על גופה.

year of the cat

New member
זה היה בתשובה למשפט

"בכלל, ברפואה לא נהוג לכרות איברים בריאים כדי למנוע מחלות "
אז לפעמים כן נהוג, בנסיבות מסויימות
לא השוויתי למקרה הספציפי הזה

תינוק בן שמונה ימים אינו מי שזוהה כבעל סבירות

גבוהה לחלות באיידס. לעומת זאת, גם ילדה שנמצאה נושאת גן הגורם בסבירות גבוהה לסרטן, לא תעבור ניתוח תוך שבוע מיום לידתה.

פשוט לא מקרים דומים.

China8

New member
בעיניי אין יתרונות וחסרונות

הסיבה היחידה היא בשל היותנו יהודים.
זו הלוגיקה שלי ולו היה לי בן זו הייתה הסיבה למילה.

מי שמאמין זו בהחלט הסיבה היחידה עבורו

אבל אני חילונית ולא מאמינה בכוחות על מסוג כלשהו. העובדה שנולדתי לדת היהודית היא לא סיבה מספיקה בעיני לברית.

למעלה